Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Jukebox

Aloittaja Hayabusa, tammikuu 02, 2019, 19:49:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 18 Vieraat katselee tätä aihetta.

Hippi

Laitetaanpa tänne tiedoksi, että Radio Suomi lähettää tänään klo 14 alkaen kahden tunnin mittaisen Muistoissamme Fredi. Ohjelma on kuunneltavissa 30 päivän ajan Areenassa.

Itse pidän noista Fredin esittämistä suurista rakkauslauluista. On kyllä niin tyylillä esitettyjä. Ei ehkä niin kolahtanut silloin aikanaan nuoreen Hippiin, mutta iän karttuessa on musiikkimaku laajentunut. Vaikea oli valita, minkä laittaisi tarjolle, joten päädyin siihen ilmeisimpään.

Fredi - Puhu hiljaa rakkaudesta
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️


Hayabusa

Tänään suurelle matkalle lähteneen Michael Collinsin henkilökohtainen valinta Apolle 11 soittolistalle.

Jonathan King - Everyone's Gone To The Moon
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Juha

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - huhtikuu 11, 2021, 14:42:15^Tämä taitaa olla rokkimunkkien läpimurtobiisi. Meille barbaareille, joiden kreikka on vajavaista, videossa on lingua franca -tekstitys.

I want to break free

Minusta tässä kappaleessa hienoa on se, että siinä on selkeä kantava ... Vain yksi. Vastakohta epämääräiselle sekamelskalle. Musiikkikin voi olla tätä.

Miten nimetä tuo hienous, mikä saatu mukaan, ja mitä viestitään? Tekijä ei välttämättä itse osaa pukea tekemäänsä sanoiksi.

Osaan luultavasti jotain, tosin kiinnostaisi kuulla, mitä joku toinen voi ajatella kappaleesta. Ajatteleeko noin, ja mikä on tosiaan se pointti.

Aave

Omistan seuraavan kappaleen Xantipalle. Vastoin yleistä tulkintaa se ei ole räppiä:


Eminem - The Real Slim Shady
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Toope

Toistanko itseäni, mutta laitan tuon "The Analoguesin- I want you (beatles-cover) uudestaan:

https://www.youtube.com/watch?v=5jT9j0SoT2U
Niin upea biisi ja hyvinsoitettuna.

Juha

Lainaus käyttäjältä: Juha - huhtikuu 15, 2021, 01:29:50On joitain kappaleita, joskus kuunneltuna, että ne vie pihalle. Tämä on varmaan monille tuttu:
https://www.youtube.com/watch?v=uk_wUT1CvWM (Black Sabbath - Paranoid (HQ)), tosin itse kuuntelin kappaleen omassa rauhassani, vasta muutama päivä sitten.

Kun kuuntelin, taas kerran tätä piisiä, tuli mieleen, että kappaleelle on olemassa toinen ilmaisu. Tässä mielessä kappale on selkeä. Vaikka jonkin vaihtoehtoisen löytäisi, täysin mätsäävänä, viettävyyttä voi olla muuhunkin, ehkä hajanaisempaan.

Vaihtoehtoista täysosuvana, on vaikea tuosta vain ajatella, koska tällaista ei ole juurikaan tottunut tekemään.

Joistakin kappaleista näin voi ajatella helpommin, kuin toisista. Jossain kappaleissa on jotain pienempää liitettävyyttä vaihtoehtoiseen.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Juha - toukokuu 07, 2021, 02:21:18
Joistakin kappaleista näin voi ajatella helpommin, kuin toisista. Jossain kappaleissa on jotain pienempää liitettävyyttä vaihtoehtoiseen.

On käyttömusiikkia, mutta on myös klassikkoja, jotka elävät yli muotien ja trendien säilyen klassikkoina. Itse paljon näen rock-musiikin alalla tuota 1960-luvun lopun ja 70-luvun alun musiikkia tietynkaltaisena kulta-aikana, vaikka toki muulloinkin on tehty loistavaa musiikkia. Kulta-aika silti... Toki näitä aikoja on ollut aiemminkin, ehkä 50-luvulla, 20-luvulla ja edellisten vuosisatojen aikana eritoten klassisessa, oopperassa ja kirkollisessa musiikissa. Myös folkmusiikin juuret ovat 1900-lukua kauempana.

Aave

"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy


Toope

Tuossa Miljoonasateen Olkinainen taas kerran, mutta vähän uudempana liveversiona:

https://www.youtube.com/watch?v=HIaI8XehO04
Ei paras versio, mutta suht. kiva.

Hippi

Tykästyin aikanaan Idolsissa (kymmenisen vuotta sitten?) sympaattiseen Lassi Valtoseen. Harmikseni hän keskeytti kisan jostain syystä. Ilmeisesti ei ollut ujohkolle nuorelle miehelle "Se Juttu". Tuon jälkeen hänestä on aika harvakseltaan kuulunut mitään. Vain jotain alkuaikojen biisiä silloin tällöin on radiossa soitettu Ylen kanavalla, jota olen kuunnellut, mutta tuskinpa on muillakaan kanavilla sen enempää.

Eilen aamulla Pekka Laine soitti Lassin uudempaa tuotantoa ja olisikohan nyt vihdoin Lassin vuoro päästä enemmän kuulluksi. Mielestäni aihetta olisi.

Kuuletko? · Lassi Valtonen
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

^Ihan kiva mies ja kitara. Mutta mielestäni "huutaa" tuon biisin nimisanan aivan liian kovaa, etenkin suhteessa muuhun rauhalliseen kappaleeseen. Tai ehkä "huuto" toimisi paremmin, jos se ei olisi säkeen ekana sanana. Mutta mikä minä olen arvostelemaan, kun en ole biisiä tehnyt.

Kyllä tuossa Lassissa on ainesta rauhalliseksi folklaulajaksi.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Aave

Hayabusa,

Juopottelin jokin aika sitten erään Rehupiiklesien jäsenen kanssa ja kun kysyin Kunnantalo-videosta niin kertoi nauraen, että video oli ehditty kuvata jo, ennen kuin jupakka edes alkoi!

***

Seuraavaksi jotain ihan muuta, korvamadon poistona (Koska sellaiseksi kappale on taiten tehtykin):


David Guetta & Sia - Let's Love
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

kertsi

#1019
"Sun jälkeen nimetään tauti
Jokin vakava, mihin kuolee suu auki".


Paperi T - Sä jätät jäljen
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️