Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Jukebox

Aloittaja Hayabusa, tammikuu 02, 2019, 19:49:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 17 Vieraat katselee tätä aihetta.

Hayabusa

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hippi

Kiitos, Elvistä ajattelin itsekin ensin laittaa, mutta sanotaan, että kissat pääsevät sateenkarisillalle, niin siitä tuo oma valintani Eetulle.

Luulen, että Elvistä tulee soimaan täällä lähipäivinä ja erityisesti nuo gospelbiisit, jotka ovat minulle tulleet jonkinlaiseksi voimamusiikiksi. Ei siis mikään yksittäinen kappale, vaan kaikki mitä olen löytänyt. Niistä olen koonnut oman listan, jonka laitan soimaan aina, kun siltä tuntuu. Niissä on käsittämätöntä voimaa myös sellaiselle, joka ei noihin jumaliin usko. Tunne sen tekee.

Minultakin vietiin "baby boy", jostain syystä Eetua tuli kutsuttua Eetu-pojaksi. En muista mistä se on alkanut. Saattoi olla syynä jopa se, että se oli liian kaunis pojaksi. Tämäkin vuori tullaan ylittämään.

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Eilen oli toisaalla puhetta luukuttamisen vahinkoa tekevästä vaikutuksesta. En siihen kyllä usko, mutta jäipä mieleen ja tämä vitsi vai miksi sitä nyt sanoisi, tuli nyt aamusta vastaan:Niin olihan se laitettava soimaan, tosin naapureille en tällä kertaa jakanut :)

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

Kehopositiivisuusketjun innoittamana.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hippi

Kauan piti minunkin elää, ennen kuin tällaiseen tietoon törmäsin, että Mick Jaggerilla on pitkän muusikonuran tehnyt pikkuveli :Dhttps://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Jagger
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Näyttäisi olevan australialainen aviisi, joka on laittanut wanhoja TOP40 listoja tarjolle ihmeteltäväksi, miten hienoa musiikkia noina aikoina on kuunneltu. Laitoin tuohon liitteeksi nyt yhden listan malliksi, jotta millaista kamaa linkin takaa on löydettävissä. Noita on monilta muiltakin vuosilta, jos joku haluaa penkoa. Suurin osa biiseistä on tuttuja, mutta joissain oli outo esittäjä. Olisiko jokunen noista aussien omia versioita tai ehkä pikemminkin niin, että meillä on ollut joku eurooppalainen versio?

Tämän olen aiemmin kuullut vain Elviksen esittämänä, mutta ei ole huono tämäkään. Hiukan on ristiriitainen fiilis, kun tuollainen pehmopoika ja noin matala ääni :)If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

a4

#1866
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - syyskuu 20, 2023, 12:30:06
Kehopositiivisuusketjun innoittamana.Jatketaan teemalla:
Lenny

Näin taipuu ABBA voimametalliksi:

Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Hippi

Parasta Abbaa ikinä, mutta olipa laulaja melkoinen ylläri. Mutta onpa ylläri myös, että tuollainen laulaja on "vain" kitaristina bändissään. Ainakaan wikipedia ei mainitse häntä edes taustalaulajaksi.

On pojalla kyllä melkoisen laaja ääniala. Tässä malliksi vähän matalammalta. :oPitihän se tarkistaa ja onhan Tommylla mikkiständi ja taustoja laulaa keikallaOn siinä melkoiset äijät. Tekisi mieleni sanoa (Mrkattia lainaten): Nam :)

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

For All Mandkindin neloskautta odotellessa...


An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

a4

#1870Kopek

#1871
Hidasjärkinen kun olen, en a4:n vihjauksestakaan heti hoksannut, että Arnold Schwarzeneggerin video on väärennys. Ihmettelin, milloin tyyppi on tuollaisen videon tehnyt. Etsin alkuperäisen elokuvapätkän vuodelta 1939, ja siitähän tuo kuva on.Judy Garland.

Olen erittäin epämusikaalinen, joten vähänkään monimutkaisemmat sävelet eivät tallennu muistiini. Joitakin yksinkertaisia "rallatuksia" saatan lopulta muistaa, jos kuulen ne älyttömän monta kertaa.

1970-luvun puolivälissä Englannissa ollessani radiosta tuli vähän väliä joitakin sen aikaisia kappaleita. Pari niistä jäi mieleeni niin, että pystyin hieman esimerkiksi soittamaan jotakin kohtaa. En tiennyt kappaleiden nimiä.

Yhdessä kappaleessa toistettiin sanoja "lapalaade", jonka en ymmärtänyt ranskan kieltä osaamattomana tarkoittavan balladia eli "La Ballade". Tästä kappaleesta jäi mieleeni ikään kuin lasten taustakuoro joissakin kohdissa. Muutama vuosi sitten löysin vihdoin tämän kappaleen Youtubesta. Siitä näyttää olevan eri versioita. Tässä se "lasten kuoro" kuuluu parhaiten.En varsinaisesti pidä tämän tyyppisestä musiikista, mutta nostalgiamielessä sitä voi kuunnella ja muistella aikoja, jolloin se kuului vähän väliä radiosta.

Toinen vähän väliä soitettu oli hollantilainen "Happy Dance", jonka perussävelen osaan soittaa pianolla. Se on hyvin yksinkertainen. Tätä kappaletta en ole löytänyt enkä kuullut sitten 1970-luvun. Googlessa ei taida olla sävelhakua, jolla omaa pianon rimputusta voisi syöttää  hakukenttää ja etsiä samaa säveltä. "Happy Dance" nimellä ei löydy sopivaa.

Jo ennen Englantiin menoani kuuntelin iltaisin ja öisin radiota keskiaalloilla. Sain kuuluviin mm. Radio Carolinen. Yhdessä nauhoittamassani ohjelmassa soi tämä kappale.Tätäkään en kuullut Suomen radiosta enkä ylipäätään mistään kymmeniin vuosiin kunnes yhtäkkiä ja yllättäen joskus 15 vuotta sitten kuulin yöllä autoradiosta, joka sattui olemaan Pieksämäen paikallisradion tai minkä lieneekään taajuudella.

Olisi muutama muukin, mutta lopetan nyt. Keväällä 1981 kuuntelin Helsingissä Viron radiota, jossa soitettiin suomenkielinen aika hittimäinen kappale. En ole koskaan kuullut sitä sen jälkeen. Ikävä kyllä sävel ei jäänyt mieleen, mutta sanat olivat vasemmistovivahteiset. Rauhaa toivottiin ja sotaa vastustettiin.

a4

^
Veikkaan että tätäkin lentävää hollantilaista laulua on soitettu puhki radioissa herran vuonna 1975:


Kopek

Muistelen kuulleeni edellä olevaa suomeksi.

Tässä omituinen esitys.


Hippi

^
Olen tuohon videoon törmännyt aikaisemminkin ja ihastellut, miten hyvin se on tehty. :D

Pieni pätkä videoon liittyvistä kommenteista:
@etele8179
@etele8179
6 kuukautta sitten
Dude, you managed to fool Romanian news stations. 10 minutes ago they showed this as a real event and I laughed my ass off. 😂
Keep up the great work!👍
5 kuukautta sitten
Wow, so much passion in their voice. It's almost as if they really REALLY want to break free...
5 kuukautta sitten
It doesn't matter if it's real or not!!! This is simply amazing!!!!
3 kuukautta sitten
The editing of this is just so awesome. To think that that this song could ever be sung in this context, wow! Let's hope one day within our lifetime when all these people can sing this song for real without fear.


Lisäksi FB:ssä videoon on lisätty faktantarkistuksen huomautukset muokkauksista.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️