Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Jukebox

Aloittaja Hayabusa, tammikuu 02, 2019, 19:49:24

« edellinen - seuraava »

Hiha, Saares ja 35 Vieraat katselee tätä aihetta.

Hayabusa

Tämä pukeutumisen ja musiikin ennakkoasenteista kertova tarina on varmaankin soitettu täällä moneen kertaan. Mutta eiköhän se sovi tähän yhteyteen vielä kerran.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Aave

"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Hippi

Aamuväsyneen ajatus pätki huolella nähdessäni nimen Stephen Marley, sillä heti tuli mieleen, että oliko Bobilla velikin. No ei, tämä tänään synttäriä viettävä, mutta vuonna 1972 syntynyt, on Bobin poika. Mutta pakko oli tarkistaa, onko Stephen isänsä veroinen laulaja. Tuossa ekana on vuodelta 2018 sessio, jossa Stephen musisoi kahden veljensä kanssa. Kun selvittelin noiden sukulaisuussuhdetta Bobin tiedoista, niin selvisi, että hän oli viettänyt melkoisen hedelmällistä elämää sillä:
Marleyllä oli avoimesti lukuisia tyttöystäviä koko elämänsä ja avioliittonsa ajan, ja hänellä on vähintään 12 lasta yhdeksän eri naisen kanssa. Marleyn kuollessa hänellä oli oikeusistuimissa meneillään yhteensä 23 isyysjuttua. Yksi hänen lastensa äideistä oli jamaikalainen Miss Maailma Cindy Breakspeare. Lapsista Ziggy, Stephen, Julian, Ky-Mani ja Damian ovat luoneet omaa uraa muusikkoina, sekä Cedella näyttelijänä.

Mutta hyvin on isänsä jalanjälkiä kulkeneet nämä pojat :)


Stephen Marleyn monissa biiseissä on joku aina fiittaamassa, mutta tässä mixissä näyttäisi listan mukaan nuo ylimääräiset puuttuvan. Lopussa on pari biisiä myös veljensä Damianin tuotannosta.



Toinen tuli sitten katsottua lukihäiriön vuoksi, kun luin nemeksi ensin Kai Swan ja kun mainittiin tämä Skotlannissa syntyneeksi, niin ihmettelin ruotsalaiselta kuulostavaa nimeä. Kyseessä oli kuitenkin Kal Swan, joka on ollut useammassakin hevikokoonpanossa. Aika perusheviä ainkain tässä bändissä, jonka nimeä Bad Moon Rising kirosin, kun yritin siitä kaivaa tietoja, niin pukkasi vain saman nimistä biisiä tyrkylle.

Tässä livenä Japanissa 1993, kuva on epäselvä kai taiteellisen vaikutelman luomiseksi, mutta ääni on kunnossa.


Samalta vuodelta koko albumi. Vähän nyt ryöstöviljelen näitä, kun itse palaan näihin uudelleen vielä, enkä jaksa parhaita linkkejä laittaa itselleni muistiin, sori siitä.

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Ei ole totta! Kun aikaisemmin toisessa ketjussa kiukuttelin niistä S-ketjun Coop -tuotteista, niin päähän jäi pyörimään nimi Koop Arponen, joten nyt kaivelin esiin hänen kuulumisiaan. Tänään Koopilla on 40v synttärit :)

Hän osallistui Idolsin vuonna 2008 ja voitti koko kisan. Voitto oli kautta aikain kovin, sillä hän sai yli 70% äänistä. Kakkoseksi tuli Anna Puu. Koop oli oma suosikkini jo heti ensiesittelystä ja odotin hänelle jopa jonkinlaista menestystäkin. Mutta toisin kävi. Vaikka hän sai niin ylivoimaisen voiton, niin mitään suurta kansansuosiota ei kyllä tullut, ei ainakaan pitkäikäistä. Minusta hän on sympaattinen ja mukavaääninen laulaja, jota ihan mielikseen kuuntelee.

Tämä lienee hänen ainoa hittinsä, joka julkaistiin heti kohta Idoslvoiton jälkeen


Tässä sitten englantilaisten kavereidensa kanssa bändikokoonpanolla, mutta ei tuokaan kovin montaa vuotta toiminut enkä muista tuota koskaan esim. radiosta kuulleeni.

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Norma Bates


Tykkään tutkiskella kaikenlaisia covereita joissa on joku muu idea kuin alkuperäisessä biisissä.

a4

#2435
Hipin linkkaama Insomnia herätteli itsessäni tällaiseen:


Jaan Norman hienon idean vaikkapa tällä arvuuttelulla alkuperäistekeleestä:

https://dl.sndup.net/jqfm/Gettoon.mp3

Tässä helpompi kyssäri:

https://dl.sndup.net/nb7x/holy%20diver.mp3


Tässä on mättöresepti:  https://suno.com/song/549ff7b3-79d7-4c8b-b3d1-e1613d3b9ded

Hippi

Tänään synttäreitään viettää sekä nimekkäämpiä että vähemmän nimekkäitä päivänsankareita. Tekaisin nyt vähän erilaisen kokoelma, eli vain yksi linkki kultakin, mutta enemmän tavaraa sen takana. Tämä on kyllä melkoinen sekametelisoppa tänään, mikä sopii hyvin huonosti nukutun yön jälkeen. Jopa Iggy Popin räime kuulostaa hyvältä.

Alan Warner nimenä ei kai sano kenellekään mitään, mutta The Foundations sen sijaan kyllä. Porukasta jäsenet vuosien mittaan on vaihtuneet, mutta tuossa on isoimmat hitit, joten eiköhän se Alan siellä mukana ole ainakin joillain biiseillä. Kivaa 60-luvun lopun pop/soulia eurooppalaisittain. Kyllähän tuossa oikeasti kuuluu brittisoundit.



Iggy Pop on kyllä melkoinen kummajainen ja muutama menevämpi biisi on ennestään tuttu. Näiltä tutuilta nimiltä mielellään kyllä kuuntelee vähän muutakin kuin ne isoimmat hitit, joita aikanaan on soitettu jo riittämiin. Tuosta nyt löytyy taas pitempisoittoinen isoimmat hitit, joskaan mielestäni on ne meillä tunnetuimmat kaikki mukana, mutta paljon on muutakin. Neljäs biisi Raw Power kyllä yllätti minut. Tässä kyllä tulee mieleen jotenkin sanapari "toksinen maskuliinisuus" :D



Cure bändin nimenä on tuttu kyllä, mutta siihen tunteminen minulla jääkin, kunnes sitten tuosta soittolistasta pärähti ensimmäinen biisi soimaan. Curen laulaja Robert Smith on syypäänä siihen, että minäkin Curea tänään kuuntelen. Ei siis ole koskaan ollut oikein suosikkini, mutta johtunee taas samasta syystä kuin monessa muussakin tapauksesa, että ei ole esim. radion kautta ollut mahdollisuutta tutustua bändiin tuota yhtä hittiä enempää. Tuossa nyt tarjolla isoimmat hitit, joten siitä selvinnee, onko bändi enemmän kuin se yksi tuttu biisi :)



Glen Hansard, syntynyt vuonna 1970, irlantilainen laulaja - lauluntekijä, joka näyttää muualla ansioituneen niin, että on saanut aikojen saatossa useitakin ehdokkuuksia erilaisissa palkintogaaloissa ja palkintoja jopa voittanutkin. Tuohon nyt osui yli tunnin mittainen livetaltiointi, jossa häneen voi tutustua paremmin, jos siltä tuntuu. En tuota nyt vielä ole kuunnellut kuin muutaman biisin verran. Tämä tuntuu enemmän sellaiselta, että pitäisi pysähtyä kuuntelemaan, ei siis oikein sovellu muiden puuhien taustalle viihteeksi.

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

Tänään synttäreitä viettää myös tangokuningatar Arja. Olkoon tämä omistettu kaikille yöstä selvinneille.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur


Hippi

Kesää odotellessa edes musiikkia, jossa kuuluu Tyynen meren aallot ja aurinko, eli Hawaiilainen laulaja ja "slack-key guitarist" Philip "Gabby" Pahinui. 



Toisena Glen Campbell, joka ei ehkä meillä ole saanut ansaitsemaansa suurta suosiota. USA:ssa kylläkin ja paitsi omana itsenään on ollut suosittu, niin myös monien isojen tähtien taustalla


Laitanpa tähän nyt toiseksi kokonaisen levyllisen pisimmillään 2:38 mittaisia rämpyttelyjä "The Astounding 12-String Guitar of Glen Campbell.", joiden joukossa on useita tuttuja melodioita. Tuon siis voi soittaa läpi, jos automaatti on päällä.

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Hippi - huhtikuu 22, 2024, 07:39:18Toisena Glen Campbell, joka ei ehkä meillä ole saanut ansaitsemaansa suurta suosiota. USA:ssa kylläkin ja paitsi omana itsenään on ollut suosittu, niin myös monien isojen tähtien taustalla

Campbell kuuluu sarjaan "soittaa kelloja - oho, ollut tuossakin mukana!" Tosiaan oli monipuolinen musamies. Tuubi tarjosi äkkiseltään yllättävää yhteyttä. Nimittäin Alice Cooper kertoilemassa muistoja edesmenneestä Campbellistä.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hippi

Päivän ensimmäinen artisti, Roy Orbison, ei isompia esittelyjä kaipaa. En tiedä miksi, mutta en oikein isosti ole Roylle lämmennyt, vaikka hänellä on ihan hyviäkin biisejä. Liekö osaksi siinä, että niitä isoja hittejä on soitettu niin paljon. Vähän sama ilmiö kuin Vicky Rostissa, että aluksi tykkäsin kuunnella, mutta aikaa myöten on todella kyllästynyt niihin aina samoihin soitettaviin biiseihin. Tosin sattuneesta syystä Royllä ei ole ollut mahdollisuutta vuoden -88 jälkeen poistaa tuota vanhojen hittien soitto-ongelmaa. Oikeasti olen ollut jopa närkästynyt, että noissa suoratoistopalveluissa ei ole banninappia, että saisi joitain yksittäisiä artisteja tiputettua pois soittolistoilta.

Tämä on ehdottomasti lempparini Royn tuotannosta, mutta tästäkin Kari Tapion versio saa aikaan ihan erilaisia viboja :)


Toiseksi otin Best Of -kokoelmalta biisin nimen sen perusteella, että uskoisin sen olevan minulle olevan ennen kuulematon, enkä osunut harhaan. Minusta hän on hyvin onnistunut näissä vähemmän rokahtavissa ja pikemminkin romanttisissa lauluissaan.



Toisena Ray Peterson, joka nimenä ei sano yhtään mitään, mutta hänen suurin hittibiisinsä, "Tell Laura I Love Her", on hitti edelleen niin hänen itsensä kuin Hectorinkin esittämänä. Rayn levytysura kesti kymmenisen vuotta ja joitain tuttuja biisejä sieltä löytyi, mutta enimmäkseen kai muiden esittämänä. Katsoin Wikistä tietoja hänestä ja siellä näytti olevan hauska käännöskukkanen, kun suomenkielisessä versiossa kerrottiin, että muusikon uran jälkeen hänestä tuli baptistikirkon ministeri :D


Onhan tämä toinenkin tuttu biisi, mutta onko juuri hänen esittämänään?



Pakko vähän kehuakin Tuubia. Noiden artistien hakujen ja kuunteluiden jälkeen on kiva jättää tuubi soimaan automaatilla. Nyt on tässä kirjoittaessa tullut kuunneltua noita muinaisia suuria tai "suuria" tähtiä samoilta ajoilta kuin mitä itse on juuri hakenut. Eihän noita 60-luvun tähtiä mitenkään osaisi edes etsiä. Älyttömän hauskaa musiikkia silloin on tehty ja tuollaista kuunnellessa joku siivoaminenkin voisi olla hauskaa :D
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Brutto

^ Mitä tarkoittaa tuo "California Blue" Roy Orbisonin kappaleessa? Jotakin naista? Taivasta? Mitä...?
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Hayabusa

^^
^
Kysytään "kaikkitietävältä".
ChatGPT:
"California Blue" on Roy Orbisonin kappale, joka on osa hänen albumiaan "Mystery Girl" vuodelta 1989. Kappaleessa Orbison laulaa kaipauksestaan ja yksinäisyydestään, kun hän on erossa rakkaastaan ja kaipaa häntä.

Kappaleen otsikko viittaa Kaliforniaan, joka on paikka, jossa Orbison kokee tämän kaipuun ja yksinäisyyden tunteet. Termi "blue" viittaa surumielisyyteen, joten "California Blue" yhdistää paikan ja tunteen, joita kappaleen kertoja kokee.


Noin olisin itsekin vastannut. Vähemmillä sanoilla toki.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Brutto

Tämä on kuvattu samoissa maisemissa jossa on joskus pidetty näkkimiitti. Videolla näkyvillä henkilöillä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä näkkien kanssa, vaikka lapsuuden perimätiedon mukaan näkki asuu laiturin alla.



Ja tämä aikoinaan hyvinkin tunnettu video on kuvattu aivan edellisen läheltä:


"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."