Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Jukebox

Aloittaja Hayabusa, tammikuu 02, 2019, 19:49:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 13 Vieraat katselee tätä aihetta.

Melodious Oaf


Josh Turner – Peace Like A River (Paul Simon cover)

Siinä on kaveri, joka osaa monenlaista, esim. soittaa, laulaa ja mikittää kitaroita  :D

Mutta paljon näillä tyypeillä on ihan mielettömiä covereita biiseistä, joista harvoin näkee niin viimeisen päälle hyviä versioita.

Hayabusa

#976
Lainaus käyttäjältä: Melodious Oaf - huhtikuu 05, 2021, 07:38:30
Sanoin pois nappaamassani viestissä, että viime aikoina on taas tullut aika paljon kuunneltua vanhaa jenkkigospelia. Siinä on jotain sellaista meininkiä ja hurmosta, josta on helppo kuvitella amerikkalaisten varhaisten rock-henkilöidenkin ammentaneen. Hauska ajatella, että kaikki se kukkoilu on yhteydessä perinteeseen, jossa hekuma on myös uskonnollista ja ei vain tehdä niin tarkkaa eroa siinä, elääkö niin sanotusti herran armossa vai onko koko ajan pyllyt, pussailu ja muut elämän ilot mielessä.

Naapuriketjussa taisi olla mainosta Aretha Franklinin Amazing Gracesta. Laitetaan tähänkin, koska on vielä kuukauden Areenassa. https://areena.yle.fi/1-50340213

Muoks. Lisätään kotimaista gospelia tuhlaajapojalta
Kari Tapio - Olen Kuullut On Kaupunki Tuolla
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Melodious Oaf

^ Kiitos!

Kuulostaa niin vahvasti amerikkalaiselta kantrilta toi raukea säkeiden kierto melodioineen, että jonkun verran yllätti sellainen tieto, että Kari Tapion tulkitsema biisi olisi alun perin venäläinen ja nimeltään Однозвучно гремит колокольчик. Kappale kyllä kuulostaa huomattavasti slaavilaisemmalta esimerkiksi tällaisena:
https://youtu.be/tsDo6_f50fM

81: Olen kuullut on kaupunki tuolla (Odnozvutjno gremit kolono) | Äänitetty: 1999
Levymerkki: Axr axrcd 1166 | CD-levy
Levyn nimi: Valoon päin | julkaistu: 1999
Esittäjä(t): Jalkanen Kari
Säveltäjä(t): Gurilev Aleksandr Lvovich
Alkuperäisesityksen sanoittaja(t): Gurilev Aleksandr Lvovich
Kääntäjä(t): Kunnas Vali
Sovittaja(t): Samuli Veikko Antero
Esittäjä(t): Jalkanen Kari

Lähde: https://fenno.musiikkiarkisto.fi

Sitä nyt ei varmaan tarvitse erikseen edes mainita että Aretha Franklin on huikea. En tiennyt tästä livetaltioinnista mitään, joten kiitos siitäkin  :)

Hippi

^
Pikkulapsuusvuosilta muistan toisen esittäjän, joka ilmeisesti on hiukan lähempänä alkuperäistä tyyliä. Tämä versio oli lauantain toivottujen levyjen ihan vakiokappale. Jos ei ihan joka viikko soitettu, niin ainakin joka toinen. Ei huono tämäkään.

Mauno Kuusisto ~ Laulu Taivaasta
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

Onhan noita versioita. "Kasakkasaarnaaja" Viktor Klimenko esittää myös kappaletta. Se on kyllä vähän sellainen "äänellään se variskin laulaa" -versio. Kun kappaeen vetää asiansa osaava tenori, niin iho menee väkisin tipunlihalle. Ruåtsalainen Nicolai Gedda on yksi näistä - olen saattanut joskus laittaa sen johonkin näistä jukebokseista.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur


Aave

Omistan seuraavan kappaleen kolmelle kohtaamalleni piripäälle.


James Dean Bradfield - Bad Boys And Painkillers
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Hayabusa

Alpo "Huikka" Hakalan muistolle, hieman bluesahtavampaa tuotantoa

Bad Sign - Shotgun
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur


Hayabusa

Roosterille ja Juhalle:

Paparokades - "Microchip"

Olen soittanut tämän foorumin edellisissä inkarnaatioissa. Tuli mielen Roosterin postauksesta. Ajankohtainen edelleen, kenties jopa aivan nurkan takana oleva tulevaisuus.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hayabusa

^Tämä taitaa olla rokkimunkkien läpimurtobiisi. Meille barbaareille, joiden kreikka on vajavaista, videossa on lingua franca -tekstitys.

I want to break free
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Brutto

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - huhtikuu 11, 2021, 11:04:58
Alpo "Huikka" Hakalan muistolle, hieman bluesahtavampaa tuotantoa

Bad Sign - Shotgun

Musiikkipiireissä vaikutti kaksi Hakalan Aikkaa. Aimo "Aikka" Hakala soitti rumpuja mm. Danny showssa. Freukkarit tekivät siitä biisinkin:


Danny show
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

kertsi

#987
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - huhtikuu 11, 2021, 14:42:15
^Tämä taitaa olla rokkimunkkien läpimurtobiisi. Meille barbaareille, joiden kreikka on vajavaista, videossa on lingua franca -tekstitys.

I want to break free
New World Order bongattu sanoituksessa heti alkuun. Muuta QAnoniin viittaavaa ei kai.

Vähän höpsö sanoitus. Heppu ei halua "big bossia" vaan haluaa olla vapaa, ja samanaikaisesti hän haluaa alistua uskonnon big bossille eli Jesselle. Hän puhuu historian säilyttämisestä, ja maan oman kulttuurinkin (? en jaksa tarkistaa tätä viimeistä), mutta silti kannattaa lähi-itäläistä tuontiuskontoa, joka taisi tuhota maan rikkaan kulttuurihistorian ja kansanuskon korvatessaan vanhat jumalat uusilla jumalilla (tai no, ehkä yhden jumalan kolmella persoonalla, ja yhdellä palvotulla jumalanäidillä).
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Juha

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - huhtikuu 11, 2021, 14:42:15^Tämä taitaa olla rokkimunkkien läpimurtobiisi. Meille barbaareille, joiden kreikka on vajavaista, videossa on lingua franca -tekstitys.
I want to break free

Kieltämättä, räjäytyspotentiaalista. Tulee mieleen jokin tykitysversio, mistä lie, mutta niin kapeasti tunnen musiikin alaa, etten osaa noukkia. Voisi kuvitella, että matsku antaa pohjan, musiikilliselle infernolle, positiivisessa mielessä.

Joskus kehitelmä näissä voi olla parasta. Ei tarjota kaikkea, vaan aineksia sille, mistä saa sitä, minne tarve.

Jotkut instrumentaalikappaleet, jostain tutusta versiosta, herättää samaa. Jotain on pakko täydentää, ja kyseessä on jännite ja dissonanssi, ja mieli tekee oikeastaan sen tuotoksen, muut lähinnä viitteitä. Vähän samaa kuin unien suorassa tehossa, kokemusmittarein.

Miten pitkälle viitteissä tarvitsee mennä, että tuo tehokeino toimii hyvin, riippuu ihmisestä, ja hänen vaiheistaan/tilasta. Aiheesta voisi laittaa muutaman toimivuuteen yltävän biisinkin. Tuoreeltaan, moni vahvan iskeväkin on tätä, tosin kuolee nopsaan, liian valmiina, ja tilaa mielessä ottavana.

Oma aiheensa varmaan esim musiikissa, operoida tällaisilla tekijöillä. Kuulijana ei käytännön rakennelmia tarvitse osata toteuttaa, tosin parasta ehkä saa, jos osaa itse. Joku kykenee, tosin täsmäävyys ei aina laajasti sama.

Beethoveninen 9ssä jotain tätä. 2-osio menee asfaltin alla, ja ehkä se siihen voisi jäädäkkin. Mitäpäs sitä enempiä törkyilemään. Jos sitä tekee, niin tehköön jokainen tavallaan.

Jos suuntana olisi juuri se päinvastainen, kuin kliimaksinen ulostulo, niin millainenhan olisi, noin rakennettavana, ja liityttävänä. Mikä voi soida, minkä saa soimaan.

Juha

Lainaus käyttäjältä: kertsi - huhtikuu 11, 2021, 15:24:14New World Order bongattu sanoituksessa heti alkuun. Muuta QAnoniin viittaavaa ei kai.

Jos ja vaikka, niin tällaiset kuuluu kaikille kokonaisille. Jos poikkeaa osaksi, niin kai sekin menee, tosin melkein tarvitsisi melkein katetta ympärille, mitä ei sitten ehkä olekkaan. Sama toiseen suuntaan, jne. Liian vaikea juttu?