Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Perussuomalaisten muodonmuutos?

Aloittaja Muisto Keijo Kullervo, maaliskuu 13, 2019, 10:18:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

Toope

#1485
Suomen uutiset:
https://www.suomenuutiset.fi/yhdenvertaisuusvaltuutettu-pimia-kiilasi-patevamman-ohi-kansliapaallikkofarssissa-kansanedustaja-vaatii-viranomaisselvitysta-mistapa-muualta-yhdenvertaisuusvaltuutetun-toimistolta/

LainaaKirsi Pimiällä ei ole minkäänlaista kokemusta sisäministeriöstä. Silti hänet nostettiin ministeriön korkeimpaan virkaan. Ilmassa leijuu vahva korruptiivisuuden käry.

Turun yliopiston rikos- ja prosessioikeuden emeritusprofessori Pekka Viljanen kertoi tänään Iltalehdelle, että virantäyttö tehtiin perusteilla, joita ei edes oltu mainittu työhakemuksessa. Valtiovarainministeriön laatimassa valtion virantäyttöohjeessa edellytetään, että viranhakuilmoituksessa on oltava maininta valinnassa painotettavista perusteista.

On ilmiselvää, ettei selvästi pätevämpää Pelttaria kohdeltu nimitysasiassa yhdenvertaisesti.

Kansanedustaja Vilhelm Junnila nosti tämänpäiväisessä kirjoituksessaan esiin yhdenvertaisuusvaltuutettuun liittyvän räikeän ristiriidan:

– Yhdenvertaisuusvaltuutettu on Suomen oikeusministeriön yhteydessä toimiva viranomainen, jonka tehtävänä on valvoa yhdenvertaisuuslain noudattamista, edistää yhdenvertaisuuden toteutumista ja ehkäistä syrjintää, Junnila kirjoittaa.

Junnila vaatiikin yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistoa selvitämään, onko kansliapäällikön valinnassa tapahtunut poliittista syrjintää. Hän osoitti toimistolle seuraavan kirjeen:


Hei,

Pyydän yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistolta lausuntoa sisäministeriön kansliapäällikön valinnassa julkisuudessa olevien tietojen mukaan tapahtuneesta poliittisesta syrjinnästä. Tehtävään valitulla (Pimiä, Kirsi) ei ollut lainkaan kokemusta sisäministeriön hallinnonalalta, vaikka hän ohitti pitkän kokemuksen hallinnonalalta omaavan henkilön (Pelttari, Antti) ilmeisen poliittisin perustein. Erityisen raskauttavana on voitava pitää sitä, että sittemmin lakkautettu syrjintälautakunta oli ennen sisäministeriön alainen ja tehtävään valittu toimi itse yhdenvertaisuusvaltuutettuna ennen valintaansa.

Asian on voitava katsoa olevan kansallisesti merkittävä poliittisiin virkanimityksiin liittyvän julkisen keskustelun vuoksi. Lausunnon voi toimittaa sähköpostitse tai osoitteeseen 00102 Eduskunta.

Tämä tapaushan on eräs raadollisimpia esimerkkejä poliittisista virkaninimityksistä sitten presidentti Halosen toimien, kun järjesti Eva Biaudetin vähemmistövaltuutetun virkaan ohi pätevämpien.

Sanna Marin:
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006382315.html
LainaaSanna Marin vaatii työelämään muutosta: Miehet palkkaavat tiedostamattaan "samanhenkisiä ja -näköisiä ihmisiä"
Kohtalaisen irvokas näkemys juuri vuorokausi sen jälkeen, kun Vihreiden Ohisalo teki aika törkeän poliittisen virkanimityksensä!

Jaska

Professorilausuntoja on esitetty myös Mäenpään syytteen puolesta. Esitutkinta on suoritettu ja siinä epäillään Mäenpään kiihoittaneen kansanryhmää vastaan. Syytettä ei voi nostaa ilman eduskunnan 5/6 lupaa.

Perustoopemaisesti Toope taas leimailee persujen kanssa eri mielipidettä edustavia henkilöitä. Valtakunnansyyttäjä Toiviainen on kohdistanut huomiota vihapuherikoksiin ja siitähän tässäkin tapauksessa on kyse. Harvinaista syyteoikeuden pyytäminen eduskunnalta on ja useimmiten kyseessä on ollut henkilökohtainen kunnianloukkaus eikä syytettä kuitenkaan ole nostettu.  Tullaan näkemään miten perussuomalaiset  politikoivat kysymyksen puhemiehen pyynnöistä välittämättä. Ehkä valtakunnansyyttäjä juuri persujen käytöksen haluaakin esiintuoda, kun ei tästäkään varmaan tuomiota synny.  Läpi sormien katsominen laitetaan eduskunnan piikkiin.

Muita vastaavan tutkinnan kohteena olevia kansanedustajia ovat Päivi Räsänen, Sebastian Tynkkynen ja Hussein al-Taee mutteivat eduskuntapuheista.

Jaska

Ministeriöiden määräaikaiset kansliapäälliköt ovat poliittisia nimityksiä. Hallitukset haluavat kansliapäälliköiden tukevan poliittista ohjausta. Ihan selvä, ettei kokoomuksen Pelttarista ole vihreiden Ohisalon kansliapäälliköksi niin kokoomuslaisen sisäministerin avustamisesrta kokemusta kuin omaakin.

Persua ei tainnut olla tyrkylläkään.

MrKAT

PS:n pahin  "Trump" ei ehkä olekaan Huhtasaari vaan Niikko.

Kohu ruoka-avusta paisuu – HS: Junailiko kansanedustaja rahaa itse perustamalleen avustusjärjestölle?
Helsingin Sanomien mukaan kansanedustaja ja Vantaan kaupunginvaltuutettu Mika Niikko on ollut vahvasti mukana ohjaamassa valtionapua Samaria-yhdistykselle.
...
Lauantaina Helsingin Sanomat paljasti, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tekemien asiantuntija-arvioiden perusteella rahoitusta on myönnetty kahdesta kilpailevasta hankkeesta selvästi heikommalle.

Rahaa ruoka-avun järjestämiseen haki kaksi hanketta, Sininauhaliitto ja Samaria. Helsingin Sanomien mukaan THL piti Sininauhaliittoa hakijoista parempana.

THL:n raportin mukaan Sininauhaliiton hakemus olisi kattanut sata paikkakuntaa ja tavoittanut 40 000 ihmistä, ja Samarian hakemus vain 40 paikkakuntaa.

- Vantaan Sanomat 15.10.2016
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

MrKAT

Ohoh! Talouselämä-lehdessä osoitetaan sormella kuka/ketkä on lasuttajia ja maalittajia, vihan lietsojia.
Persut ja (muu) äärioikeisto: Lokka, Tossavainen, Huhtasaari ja Tavio mainittu. Ja Halla-aho ym.

Lastensuojeluilmoitukset ja tutkijoiden kimppuun hyökkääminen ovat vaarallinen tie – Vihan lietsonnassa perussuomalaisilla poliitikoilla on iso rooli
- Talouselämä 24.1.2010

Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Toope

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - tammikuu 25, 2020, 01:10:47
Ohoh! Talouselämä-lehdessä osoitetaan sormella kuka/ketkä on lasuttajia ja maalittajia, vihan lietsojia.
Persut ja (muu) äärioikeisto: Lokka, Tossavainen, Huhtasaari ja Tavio mainittu. Ja Halla-aho ym.

Lastensuojeluilmoitukset ja tutkijoiden kimppuun hyökkääminen ovat vaarallinen tie – Vihan lietsonnassa perussuomalaisilla poliitikoilla on iso rooli
- Talouselämä 24.1.2010
Tottakai maalittaminen ajatuksena on vain sananvapauden rajoittamista. Se, että jotakin poliitikkoa, virkamiestä tai toimittajaa arvostellaan, kuuluu ihan normaaliin kansalaiskritiikkiin. Noita ihmisiä ja viranhaltijoita tulee saada arvostella vapaasti. Heidän kritisoiminen ei tarkoita mitään maalittamista, vaan normaalia kritiikkiä. Luuletteko, että Päivi Nergin arvostelu olisi maalittamista? Ei ole, vaan aiheellista kritiikkiä hänen valehtelustaan. Saako Kirsi Pimiää arvostella, kun sai virkansa poliittisen ohisalolaisen tempun myötä? Tottakai häntä saa arvostella, kuten epäpätevää ministeriäkin.

Yhteiskunnassamme ei ole/ei pidä olla, asioita, joita ei saisi arvostella julkisesti. Tuota sananvapaus tarkoittaa. Kaikki ovat arvostelun/kritiikin kohteina, vaikka virkojensa puolesta haluaisivat olla kritiikin yläpuolella. Itse väitän syyttäjä Toiviaista epäpäteväksi ja politisoituneeksi virkamieheksi, jonka viran oikeutus on kyseenalainen.

MrKAT

Höh? Miten turhien lastensuojeluilmoitusten tekojen rajoitus ja kotirauhan suojelu on ilkeää sananvapauden rajoitusta?
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

MrKAT

Persut haluaa väärän mielipiteen tai edes tieteen tulosten esittäjät vankilaan? Tyyliin a la Stalin. (TAi edes rahahanat kiinni a la Orban, Erdogan.)

Äskettäin SDP-Tuomioja hämmästyi perussuomalaisten puuhista, eli että
miten perussuomalaisia arvoja puolustava tohtorismies haluaa että
-"tieteenharjoittajille tulisi määrätä sakkoa tai – taloudellisten
sanktioiden ollessa tehottomia – suorastaan vankeutta puolueellisen
agendatutkimuksen esittämisestä tieteenä sekä tieteellisen vapauden
rajoittamisesta yliopistojen piirissä ja julkaisutoiminnassa"

ja tarkoitti  PS-Jukka Hankamäen kirjoitusta:

"Samaan tapaan myös tieteenharjoittajille tulisi määrätä sakkoa tai –
taloudellisten sanktioiden ollessa akateemisen kultapossukerhon jäseniin
tehottomia – suorastaan vankeutta puolueellisen agendatutkimuksen
esittämisestä tieteenä sekä tieteellisen vapauden rajoittamisesta
yliopistojen piirissä ja julkaisutoiminnassa." ...
"Ehkäpä vihervasemmiston politrukkeja ja tendenssitutkijoita pitäisi
käydä keräilemässä poliisiautoon sekä viedä vilkut välkkyen
tutkintavankeuteen silläkin uhalla, että yhteiskuntatieteiden
laitoksille ei jäisi päivystystä lainkaan."

- http://jukkahankamaki.blogspot.com/2020/01/vain-kuolleet-kalat-kelluvat-miksi.html
(Ja Hankamäki kehtaa tuon jälkeen valittaa US:n poistaneen ko. kirjoituksen ja hänen kirj.oikeudet lehdestä.
Siis sen jälkeen kun oli ehdottanut vääriä mielipiteitä esittäneet vankilaan).

Eikä tässä kaikki. Joku US:ssä huomasi että kuin Ville Tavio olisi yllyttänyt tuohon - jälkikäteen ;) :

Yliopistoihin on pesiintynyt agitaattoreita, jotka hyödyntävät järjestelmää vain omiin poliittisiin tarkoitusperiinsä ja propagandan tuottamiseen.
He yrittävät naamioida propagandansa tieteeksi ja pyrkivät yleiseksi auktoriteetiksi.
Miten valetutkijoihin pitäisi suhtautua?

- https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mpmaenp/ensin-hankamaki-vastasi-ja-sitten-tavio-kysyi-vihervasemmiston-tendenssitutkijat-poliisiautoon-ja-tutkintavankeuteen/

Sana 'agitaattori' tuo mieleeni kommunistin puhumassa... Onko Ville ex-kommari, ex-stalinisti?

Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

MrKAT

#1493
Laskin että...

Tämän vaalikauden loputtua perussuomalaiset on saaneet puoluetukea noin 72 miljoonaa euroa.

                   7 2   0 0 0   0 0 0 , 0 0  euroa ! Puoluetukeensa !

Huh-huh! Ja vanhukset ja veteraanit kituu köyhyydessä vähäisiä lääkepurkkejaan laskien kun persut ökyilee ja korruptoi ja viihdyttää itseään eduskunnassa heidän rahoillaan jotka virtaa rikkaille mainospomoille amerikkaan (joista monella on juutalaiselta kuulostava nimi).

Ja jos tämän sanon vaaliteltalla niin saadaan taas uusi iltisotsikko siitä että sain mustan silmän kun sanoin vain totuuden.
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Kopek

#1494
Hankamäen olisi tarvinnut lisätä kirjoitukseensa muutama sana, niin ongelmaa ei olisi ilmennyt. Ensin hän mainitsee, että ihmisiä rangaistaan sananvapauden käyttämisestä. Sen jälkeen hän ehdottaa, että mieluummin pitäisi rangaista sananvapauden estämisestä. Ennen kuin hän luettelee esimerkkejä, tekstissä olisi pitänyt olla livennys tai selvennys kuten "jos rangaista halutaan, niin" tai "eivätkö rangaistuksen ennemmin ansaitse" tai jotain tämän tyyppistä.

En ole Hankamäki-fani enkä välttämättä samaa mieltä hänen kanssaan, mutta hänen tekstejään jonkin verran vuosien varrella lukeneena pidän sivistyneenä ja älykkäänä tyyppinä.

Toope

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - tammikuu 25, 2020, 02:43:10
Laskin että...

Tämän vaalikauden loputtua perussuomalaiset on saaneet puoluetukea noin 72 miljoonaa euroa.

                   7 2   0 0 0   0 0 0 , 0 0  euroa ! Puoluetukeensa !

Huh-huh! Ja vanhukset ja veteraanit kituu köyhyydessä vähäisiä lääkepurkkejaan laskien kun persut ökyilee ja korruptoi ja viihdyttää itseään eduskunnassa heidän rahoillaan jotka virtaa rikkaille mainospomoille amerikkaan (joista monella on juutalaiselta kuulostava nimi).

Ja jos tämän sanon vaaliteltalla niin saadaan taas uusi iltisotsikko siitä että sain mustan silmän kun sanoin vain totuuden.
Mieti kuinka paljon muut puolueet ovat tukia saaneet. Nythän spicegirls-hallitus nostaa puoluetukia!

Saares

Puoluetukia ovat saaneet:
Sosiaalidemokraattinen puolue 3 9 5 9 5 1 3 3 3,0 0 €
Perussuomalaiset  3,852555€
Kokoomus            3,753767€
Keskusta              3,062283€
Vasemmistoliitto   1,580533€
Vihreät                 1,975667€

Toope

#1497
PS on saanut puoluetukia vasta vähän aikaa. Monet puolueet ovat saaneet vuosikymmenien ajan.
Nykyhalltus muuten korottaa puoluetukia 6 miljoonalla. Miksi?
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f40af875-2f2a-45be-be36-af89a16eceb6

a4

Lainaus käyttäjältä: Kopek - tammikuu 25, 2020, 07:28:33
Hankamäen olisi tarvinnut lisätä kirjoitukseensa muutama sana, niin ongelmaa ei olisi ilmennyt. Ensin hän mainitsee, että ihmisiä rangaistaan sananvapauden käyttämisestä. Sen jälkeen hän ehdottaa, että mieluummin pitäisi rangaista sananvapauden estämisestä. Ennen kuin hän luettelee esimerkkejä, tekstissä olisi pitänyt olla livennys tai selvennys kuten "jos rangaista halutaan, niin" tai "eivätkö rangaistuksen ennemmin ansaitse" tai jotain tämän tyyppistä.

En ole Hankamäki-fani enkä välttämättä samaa mieltä hänen kanssaan, mutta hänen tekstejään jonkin verran vuosien varrella lukeneena pidän sivistyneenä ja älykkäänä tyyppinä.
Itse tulkitsin lausemuodon "Samaan tapaan myös.." tarkoittavan rinnastavaa vertausta aiempiin sananvapauteen liittyviin tuomioihin, ei tuomioiden haluamista sinänsä.

Lainaus käyttäjältä: Saares - tammikuu 26, 2020, 00:08:32
Puoluetukia ovat saaneet:
Sosiaalidemokraattinen puolue 3 9 5 9 5 1 3 3 3,0 0 €
Perussuomalaiset  3,852555€
Kokoomus            3,753767€
Keskusta              3,062283€
Vasemmistoliitto   1,580533€
Vihreät                 1,975667€
Täytyy myöntää että huimat erot on luvuissasi, SDP:n eduksi.

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: a4 - tammikuu 26, 2020, 00:53:26
Lainaus käyttäjältä: Kopek - tammikuu 25, 2020, 07:28:33
Hankamäen olisi tarvinnut lisätä kirjoitukseensa muutama sana, niin ongelmaa ei olisi ilmennyt. Ensin hän mainitsee, että ihmisiä rangaistaan sananvapauden käyttämisestä. Sen jälkeen hän ehdottaa, että mieluummin pitäisi rangaista sananvapauden estämisestä. Ennen kuin hän luettelee esimerkkejä, tekstissä olisi pitänyt olla livennys tai selvennys kuten "jos rangaista halutaan, niin" tai "eivätkö rangaistuksen ennemmin ansaitse" tai jotain tämän tyyppistä.

En ole Hankamäki-fani enkä välttämättä samaa mieltä hänen kanssaan, mutta hänen tekstejään jonkin verran vuosien varrella lukeneena pidän sivistyneenä ja älykkäänä tyyppinä.
Itse tulkitsin lausemuodon "Samaan tapaan myös.." tarkoittavan rinnastavaa vertausta aiempiin sananvapauteen liittyviin tuomioihin, ei tuomioiden haluamista sinänsä.

Lainaus käyttäjältä: Saares - tammikuu 26, 2020, 00:08:32
Puoluetukia ovat saaneet:
Sosiaalidemokraattinen puolue 3 9 5 9 5 1 3 3 3,0 0 €
Perussuomalaiset  3,852555€
Kokoomus            3,753767€
Keskusta              3,062283€
Vasemmistoliitto   1,580533€
Vihreät                 1,975667€
Täytyy myöntää että huimat erot on luvuissasi, SDP:n eduksi.
https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/puolueavustukset-myonnetty-loppuvuodelle-2019
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.