Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Perussuomalaisten muodonmuutos?

Aloittaja Muisto Keijo Kullervo, maaliskuu 13, 2019, 10:18:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

Hayabusa

^Äänestäjien kannattaa tosiaan miettiä äänestävätkö keulakuvaa vai asioiden hoitajaa. Jos antaa äänensä aatteen perusteella(*), niin eikö helsinkiläisten perussuomalaisiä äänestävän kuntalaisen olisi fiksumpaa äänestää ennemmin sitä Halla-ahon varahenkilöä, joka on hoitanut asioita, kuin poissaolokirjauksia kerännyttä toteemipoliitikkoa? Saman kysymyksen voi varmasti esittää monessa muussakin kunnassa eri puolueiden ehdokasasetteluiden tullessa julki. Samaa totesin naapuriketjussa kommentissani ministerien jaksamisesta. Kokonaisuuden kannalta olisi parempi, että samalla henkilöllä ei olisi kovin montaa luottamustoimea, jotta hän ehtisi hoitaa kaiken.

(*)Olen joskus avannut omaa äänestyskäyttäytymistäni. Eli äänestän henkilöä ja kakkosvaihtoehtoni saattaa olla, ja hyvin usein onkin ollut, aivan toisen puolueen ehdokas.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Jaska

#3151
Lainaus käyttäjältä: Toope - helmikuu 26, 2021, 01:41:22
Lainaus käyttäjältä: Jaska - helmikuu 25, 2021, 23:29:33
Uutiset Halla-ahon toiminnasta Helsingin kaupunginvaltuustossa ovat olleet tyyppiä, ettei hän ole osallistunut vuoden 2015 aikana ainoaankaan kokoukseen. Nyt Halla-aho lie persujen ehdokkaana pormestariksi
Epäilen, ovatko uutisesi tosia.
https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/kaupunginvaltuusto/jasenet/puheenvuorot?cn=jasen-halla-aho-jussi
2015 ei Helsingin valtuustossa kokouksissa https://yle.fi/uutiset/3-8518867
2021 Helsingin pormestariehdokkaana https://yle.fi/uutiset/3-11646178
Mitä tarjoat vaihtoehtoiseksi totuudeksi?
Linkilläsi annoitkin hyvän näytön Halla-ahon aktiivipanoksesta Helsingin valtuuston toimintaan toistelemalla että Helsngissä on liikaa maahanmuuttajia. Vaikutelmani Halla-ahon kunnallispoliittisesta linjasta on ollutkin, ettei siihen muuta kuulu kuin että Helsingissä on liikaa maahanmuuttajia, varsinkin siellä.

Jaska


Mikään ulkopuolinen tunkeilija ei persuista lähemmin kertomattoman puolueen vastaisen toiminnan vuoksi pois potkittu Teemu Torssonen ole ollut. Hän oli Keski-Suomen PS-nuorten puheenjohtaja, puoluesihteeriehdokas, Jyväskylän kaupungin kaupunginhallitukseen persuna valittu jäsen. Hän on keskeisiä henkilöitä jotka 2017 halla-aholaisten puolueen oikeistokappauksessa halusivat puolueen vielä enemmän oikealle antamaan poliittisen kodin Soldiers of Odinin, Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen, Kansallismielisten Liittouman ja muiden oikeistoryhmittymien väelle. Pekka Katajalla näyttää olleen persuissa oleellinen rooli Torssosen eduskuntavaaliehdokkuuden hylkäämisessä.

MrKAT

#3153
Uutisia-ketjuun laitoin Guardianin-jutun jonka mukaan mm. korona-huuhaa silpoi Hollannin "persut", FvD:n, kahtia.
Ja nyt Suomen persuissa samaa?

Dmitry Gurbanov @Dimmu141
Perussuomalaisissa on syntymässä uusi jakolinja, nyt koronan liittyen. Osa persuista ei edes usko kokoja viruksen ja koe, että puolue tuhoa Suomea rajoituksilla. Ano sai lähteä ja nyt kohuista tuttu Jarno on menossa itsenäisesti ulos puolueesta.

- https://twitter.com/Dimmu141/status/1367847566860226561


Katja-Maria Miettunen @katmarmi
Jos jotakuta sattuu kiinnostamaan, millaista ristivetoa Ano Turtiaisen erottaminen on PS:ssa aiheuttanut, voi käydä lukaisemassa Jarno Vähäkainun eilisen FB-postauksen kommentteja. Paikalla useita tuttuja nimiä, Halla-ahosta lähtien.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158948775986168&id=789471167
-----
Katja-Maria Miettunen @katmarmi
Tuota keskustelua voisi summata niin, että koronasta näyttää muodostuneen jakolinja, denialistit vs. muut. Soppaa hämmentävät sitten lisää PS:lle aiemmin katkeroituneet, kuten Teemu Torssonen. En ihmettelisi, jos maassa on tuolta pohjalta kohta yksi puolue lisää.

- https://twitter.com/katmarmi/status/1367840289671548935

Tuohon voisi lisätä ilmeisesti PS:lle tärkeä lähde, talousasiantuntija dosentti Tuomas Malinen, joka näyttää toimivan "QAnonilaisessa syvässä päädyssä", anarkistisen kulkutautimyönteisesti:


Janne Riiheläinen @veitera
Yksi Suomen johtavia QAnon-hahmoja ja @mtmalinen
, yhteinen tilaisuus. Tämän jälkeen on enää kenenkään mahdotonta ottaa Malista tosissaan. Paitsi jos uskoo pedofiilisalaliiton tosiaan hallitsevan maailmaa.
Mainintaa koronarajoituksista ei ole. Q-väki kun ei koronaan usko.

  https://pbs.twimg.com/media/Es1EZ5tVEAgZJPk?format=jpg&name=900x900
- https://twitter.com/veitera/status/1354814280978157568

Tässä 16.1.21 Malinen vastustaa sulkua "estettävä keinolla millä hyvänsä", kuitenkin hän sentään sanoo "koronaa ei pidä vähätellä, mutta": https://pbs.twimg.com/media/Er6ktUtXYAAnBe7?format=jpg&name=large

Lisäksi on Ossi Tiihonen, Lohjan PS-hallituksen varajäsen. Viimeksi puolusti iisalmelaista jooga-siivous-yrittäjää joka änkyröi koronajäljityksessä. Mutta  Ossi T näyttää olevan ilmastodenialismin/änkyröinnin lisäksi koronaänkyrä itsekin: väittää THL:n väärentävän koronatilastot, vastustaa rokotuksia (propagoi niitä vastaan "keskeyttäkää rokotukset") ym.
Ossi T on ilmoittautunut PS:n puheenjohtajakisaan.
  26.12.2020 Ossi T:
.. ilmastohumpasta ja -horinasta alkoi puhti hiipua kuten muistakin kuoleman kulteista kun tuomiopäivää ei tullutkaan. Tilalle otettiin koronahuijaus ja täytyy sanoa, että se on toiminut aiempia tehokkaammin. ...
Minulta on kyselty jonkin verran, että mitä tavallinen kansalainen voi tehdä koronahuijauksen edessä. ...
- https://www.ossitiihonen.com/2020/12/26/2020-oli-vuosi-jolloin-salaliittoteoriat-muuttuivat-todeksi/

Siis yllä oli 4 koronatoimien toisinajattelijaa: Ano Turtiainen, Jarno Vähäkainu, Tuomas Malinen, Ossi Tiihonen.
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Kopek

Jos perussuomalaiset on äärioikeistolainen puolue, niin kuin sitkeästi väitetään, pitäisikö puoluekannatuskyselyjen tuloksista huolestua. Niiden mukaanhan useampi kuin joka viides suomalainen on äärioikeistolainen. Kun otetaan lisäksi huomioon Kokoomuksessa ja muissa puolueissa olevat piilopersut, äärioikeistolaisia taitaa olla neljäsosa suomalaisista. 

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Kopek - maaliskuu 06, 2021, 07:55:02
Jos perussuomalaiset on äärioikeistolainen puolue, niin kuin sitkeästi väitetään, pitäisikö puoluekannatuskyselyjen tuloksista huolestua. Niiden mukaanhan useampi kuin joka viides suomalainen on äärioikeistolainen. Kun otetaan lisäksi huomioon Kokoomuksessa ja muissa puolueissa olevat piilopersut, äärioikeistolaisia taitaa olla neljäsosa suomalaisista.

Tässä on melko yksinkertainen konsepti.

Perussuomalaiset  on kyllä äärioikeistolainen puolue, mutta kaikki persut eivät sitä huomaa, eivätkä usko vaikka huomaisivatkin.

MrKAT

#3156
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - maaliskuu 06, 2021, 02:35:07
Uutisia-ketjuun laitoin Guardianin-jutun jonka mukaan mm. korona-huuhaa silpoi Hollannin "persut", FvD:n, kahtia.
Ja nyt Suomen persuissa samaa?
...
Siis yllä oli 4 koronatoimien toisinajattelijaa: Ano Turtiainen, Jarno Vähäkainu, Tuomas Malinen, Ossi Tiihonen.
Tuohon voisi viidentenä lisätä perussuomalaisiin hypännyt ja heidän  "ilmastoasiantuntijanaan" suosittelemansa rääväsuinen* lääkäri ja epidemiologian dosentti Mikko Paunio. Viime keväällä hän toivoi/spekuloi koronan olevan ohi jo 1. aallossa, luotti laumaimmuniteettiin, liioitteli influenssaa pahemmaksi**, suositteli Trumpin hydroksiklorokiinia ja matolääke ivermektiiniä koronaan. Kaikki nämä on menneet metsään. Hän olisi johtajana voinut olla kuin Suomen Tegnell mutta vielä kamalammin tehottomin/tuhoisin "hevos"matokuurein ja lopulta syksyllä 2. aallossa hermostuneen Marinin olisi pitänyt "tehdä Löfvenit", riistää epidemiologian hallinta omiin käsiinsä.

  *US blokkasi hänen bloginsa viimeistään sitten pois kun Paunio levitti jotain puolue-rotuoppi-salaliittoteorioitansa.
  ** https://www.pandemia.fi/faktantarkistus1/index.html

Ja vielä Ville Taviokin:
Dmitry Gurbanov @Dimmu141
Niin.. Ylensä myymälävarkaita ei ole uhka yhteiskunnalle. Tämä virolainen koronadenialisti sen voi olla.
Esim poliisi on aikaisemmin hakenut HIV altistuneita kuvan avulla.
Onko PS nyt muutamssa koroandenialisti puolueeksi?


- http://twitter.com/Dimmu141/status/1367150476521783303

Tuomas Malinen on nyt itse persuillekin ylihapokasta? PS-Wallin ja PS-Mäkelä yrittävät "harjata" salkkarit poies:


Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Saares

Lainaus käyttäjältä: safiiri - tammikuu 18, 2021, 10:42:19
Persuilla on itse asiassa sellainen vanha tuttu malli käytössään: vain vasemmistolaiseksi mieltyvä on poliittista. Ikävä kyllä perussuomalaisten mielestä ihan kaikki heistä vasemmalle on kommunismia. Vain tämän ajatuskuvion kautta voi ymmärtää Halla-ahon höpinää siitä, että jos koulussa mainitaan ihmisoikeudet, on kyse poliittisen näkemyksen pakkosyöttämisestä oppilaille. Hauskasti kuitenkaan se, että perussuomalaiset suoraan vaativat oikeutta puuttua koulun opetuksen sisältöön, hän ei missään nimessä näe poliittiseksi ohjaukseksi. Edelleen sama idea taustalla: persujen toiminta ei ole poliittista, koska se on oikeistolaista. Ei edes silloin, kun itse on poliitikko ja toimii puolueen puheenjohtajana.

Mitä mieltä olet Pirkkalan monisteista? Oletko edes kuullut/unohtanut?

Laika

Lainaus käyttäjältä: Karikko - maaliskuu 06, 2021, 09:33:12
Lainaus käyttäjältä: Kopek - maaliskuu 06, 2021, 07:55:02
Jos perussuomalaiset on äärioikeistolainen puolue, niin kuin sitkeästi väitetään, pitäisikö puoluekannatuskyselyjen tuloksista huolestua. Niiden mukaanhan useampi kuin joka viides suomalainen on äärioikeistolainen. Kun otetaan lisäksi huomioon Kokoomuksessa ja muissa puolueissa olevat piilopersut, äärioikeistolaisia taitaa olla neljäsosa suomalaisista.

Tässä on melko yksinkertainen konsepti.

Perussuomalaiset  on kyllä äärioikeistolainen puolue, mutta kaikki persut eivät sitä huomaa, eivätkä usko vaikka huomaisivatkin.

Yleensähän se menee niin, että kun poliitikko ei pysty toimimaan puolueensa kanssa, hän vaihtaa leiriä. Vaan mikähän puolue suostuisi ottamaan Ano Turtiaisen leipiinsä?

Vastaus kysymykseen kertoo, miksi hyvän joukon perussuomalaisia poliitikkoja ei todellisuudessa pitäisi edes olla vaalikelpoisia. Kantapaikka heijastelee tätä lepsua kuvitelmaa demokratiasta, missä osallistamisen ilosta mukana palloilee holhoukseen, hoitolaitokseen tai vankilaan joutavia ihmisiä.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Kopek

Halla-aho jakaa mielipiteitä hommafoorumilla.

Kommentti kirjoittajalta ISO:

Edellisillan A-studiossa Halla-aho pisteli aivan loistavasti taas kerran, aivan ylivoimainen poliitikko, valtiomies omassa lajissaan tällä hetkellä.

Sanna marinin ilmeet oli huomionarvoisia, katseli koko ajan Mestarin suuntaan, ja pelko loisti katseessa.

Halla-aho piti tiukasti omasta linjastaan eikä sortunut minkäänlaiseen oppositiopopulismiin, vaan kommentoi suoraselkäisesti jopa hallituksen toimien puolesta tilanteissa joissa niin piti tehdä.

Arvostan Halla-ahoa entistä enemmän tämänkin katsottuani.


Kommentti kirjoittajalta Alaric:

Kyse siis ei ole siitä mikä mahdollisesti on tällä hetkellä järkevintä, vaan siitä, että Halla-aho ei nimenomaan tee sitä mitä on aiemmin luvannut.

Nyt on vain yhtäkkiä tullut tällainen muutos EU-näkemyksiin ilman, että Halla-aho olisi kertonut miksi hän vielä neljä vuotta sitten lupasi ajaa aktiivisesti euro- ja EU-eroa, mutta ei puheenjohtajaksi päästyään sitä sitten kuitenkaan tee. Mikä tässä välissä on muuttunut?

Jonkinlaisia konkreettisia perusteluja tässä kaipaisi takinkäännölle itse Halla-ahon suusta kuultuna, ei pelkästään fanien selittämänä. Ja media kyllä junttaa persuja maan rakoon jatkuvasti muutenkin, ei EU-eron ajaminen muuttaisi tilannetta mitenkään.

Sehän on tietenkin ihan inhimillistä ja suorastaan politiikan ydintä, että lupaillaan äänten saamiseksi asioita, joita ei todellisuudessa ole tarkoituskaan toteuttaa. Olisi suoraselkäistä myöntää tämä ilman venkoilua.


Alaric on "Administrator" eli kuuluu ylläpitäjiin. Tämä on mielenkiintoista, koska Alaric kuuluu myös etnonationalisteihin. Hänen mottonsa on "Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa". Hän mainostaa alaviitteessään sinimustaa liikettä ja sen kannattajakeräystä.

Voiko tästä tehdä johtopäätöksen, että etnonationalistit eivät pidä Halla-ahosta, koska Halla-aho on liian pragmaattinen eikä tarpeeksi jyrkkä?

Etnot eivät tunnu sisäistävän sitä, että jos suomalainen puolue haluaa saavuttaa yli 20 prosentin kannatuksen vaaleissa, se ei voi esiintyä ääripuolueena. Sen on pakko kalastella ääniä laajemmilta vesiltä. Etnojen heittäminen laidan yli on pieni vahinko siitä aiheutuvaan hyötyyn verrattuna. Halla-ahon ajatusmaailma on todennäköisesti etnonationalistinen, eli hän ei ole eri mieltä kuin etnonationalistit. Hän on kuitenkin tarpeeksi älykäs tajutakseen, mistä asioista kannattaa puhua ja mistä ei.

Toope

Homma-foorumilla on ollut paljon keskustelua tuosta. Ns. etnonationalistt ovat selkeästi vähemmistönä.
Ymmärrän itsekin tuota ajatusta perinteisestä, geneettisestä suomalaisuudesta. Mutta se ei ole aina järin realistista.
Silti pitäisin aina parempana sitä vähäistä siirtolaisuutta/geneettistä vaihduntaa ainakin tiettyjen ryhmien kanssa. Eurooppalaiset ok, mutta karsastan suoraan sanoen kaukaisempia miniöitä tai vävyjä...

Yhteiskunta kun mielestäni toimii paremmin homogeenisenä.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Karikko - maaliskuu 06, 2021, 09:33:12
Perussuomalaiset  on kyllä äärioikeistolainen puolue, mutta kaikki persut eivät sitä huomaa, eivätkä usko vaikka huomaisivatkin.
Taas pitää kysyä, mitä tarkoitetaan "äärioikeistolaisuudella"? PS ei ole talous- ja sosiaalipolitiikassa ääriryhmä, vaan lähellä poliittista keskustaa. PS ei myöskään esitä mitään demokratiaa uhmaavia näkemyksiä, sitenkään ei ole ääriliike.

Kyse lienee siitä, että perinteinen kansallismielisyys leimataan "äärioikeistolaisuudeksi", siis se sama, mitä Kokoomus aikoinaan ajoi (koti, uskonto, isänmaa, perhe...).
Ehkä yhteiskunta on vääristynyt liiassa vasemmistonäkemyksessään, ei oikeisto...? Kaikki konservatiivisuus ja perinteinen oikeistolaisuus nähdään nykyään "äärioikeistolaisena", koska yhteiskuntamme on järkyttävän sosialistinen... :P

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Toope - maaliskuu 06, 2021, 21:33:30
Kyse lienee siitä, että perinteinen kansallismielisyys leimataan "äärioikeistolaisuudeksi", siis se sama, mitä Kokoomus aikoinaan ajoi (koti, uskonto, isänmaa, perhe...).
Ehkä yhteiskunta on vääristynyt liiassa vasemmistonäkemyksessään, ei oikeisto...? Kaikki konservatiivisuus ja perinteinen oikeistolaisuus nähdään nykyään "äärioikeistolaisena", koska yhteiskuntamme on järkyttävän sosialistinen... :P

Yleinen arvoilmapiiri on muuttunut. Näin ollen entinen valtavirran ajattelutapa on alkanut näyttää konservatiiviselta ja oikeistolaiselta. Jos persut on äärioikeistoa, mitä sen oikealla puolella on? Ääriäärioikeistoako?

Talousasoissa siirtymää ei ehkä niinkään ole tapahtunut, koska muistissa on vielä se, miten sosialistinen talousjärjestelmä romahti. Ilmapiirin muuttuminen on tapahtunut enemmän henkisellä ja kulttuurillisella puolella. Toisaalta olihan kulttuurielämä jo 1960-luvun lopulla hyvin vasemmistolaistunutta.

Toope

Kulttuurielämämme on nykyisinkin hyvin vasemmistolaistunutta. Sieltä katsoen kaikki oikealla oleva on "äärioikeistolaisuutta".

MrKAT

#3164
Missä persu - siellä kohu. Kohta rikossyyte - ja tuomio?

Muistaakohan kukaan enää miten nuoret persut pyysi käräyttämään poliittiset luokanopettajat.
Tämmöinen hyvä ehdokas olis nyt luokanopettaja Ilkka Repo.
Revon FB:ssä hirveää kieltä josta ei soisi koululaisten koulukiusaajien ottavan opiksi:

- https://twitter.com/Dimmu141/status/1367779690547712001 (jossa löytyy Ilkka Pekka-nimellä lisää lFB-kirjoituksia, joissa liian hirveää kieltä koululaisten opittavaksi)

Valitettavasti mies on PS-poliitikko, Haapaveden kaup.valtuutettu ja ehdokas, joten PS on ollut ihmeen hiljaa.
(Twitter-kansa ei.)
Paitsi nyt.

Perussuomalaisten poliitikko kirjoitti halventavasti ministeri Kiurusta – puoluesihteeri pyytää selvitystä
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei pidä kirjoitusta hyväksyttävänä.

- https://www.is.fi/politiikka/art-2000007845650.html

Onko PS:n sananvapaus taas suuressa vaarassa? Suun suitsijana ei suinkaan joku Toiviainen vaan itse  Halla-aho!
Haapaveden PS antaa Revolle tukensa ja sanovat "Käynnissä on aiheeton ja poliittinen henkilöön kohdistuva ajojahti".
https://twitter.com/katmarmi/status/1368635784291581957/photo/1
Ettäkö Halla-aho johtaa poliittista ajojahtia? Sananvapauden kukistamiseksi? Jännä dilemma PS-yhdistykseltä. ;D

JK. Salainen ylimääräinen kokous...
Haapaveden kaupunginhallitus kokoontuu tiistaina ylimääräiseen kokoukseen – Listalla salaisena käsiteltävä virkasuhdeasia
Haapaveden kaupunginhallitus pitää tiistaina 9. maaliskuuta kokouksen, jota ei ole ollut alkuperäisessä kokousaikataulussa.
... kaupunginvaltuutettu Ilkka Revon (ps.) some-kirjoituksista ... lehti ei saanut vahvistusta sille, että tiistain kokous liittyisi tähän tapaukseen.

- https://www.haapavesi-lehti.fi/uutinen/612099   la 6.3.21 klo 20:18, 20:50
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)