Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Perussuomalaisten muodonmuutos?

Aloittaja Muisto Keijo Kullervo, maaliskuu 13, 2019, 10:18:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Jaska - heinäkuu 09, 2021, 15:56:42
Lainaus käyttäjältä: Toope - heinäkuu 08, 2021, 21:39:41
Lainaus käyttäjältä: Jaska - heinäkuu 07, 2021, 10:07:19
Mihinpä Toope kororonavirusrokotetta tarvitsisi, kun hänet on lapsena rokotettu kurkkumätää, jäykkäkouristusta ja hinkuyskää vastaan   :o
Niin, ovatko kaikki influenssarokotteet tarpeellisia, kun koronastakin on tulossa jo viidettä versiota?
Jokaiselle variantille uusi rokotusko? En usko.

On olemassa hyviä ja välttämättömiä rokotuksia. En usko, että kaikki covid-rokotteet ovat niitä, kun kyse on virustaudista.
Suomessa covid-19 epidemian suomalaiset voittavat rokotuksilla. Maailmanlaajuisesti ongelma on pandemian voittaminen  köyhemmissä maissa (ml. Venäjä) joiden tauti ja kehittyvät muunnokset pysyvät riskinä meillekin, vaikka Toope vain toivoo koronakuolemien hillitsevän väestönkasvua. Tietenkin tehdään jatkuvaa tutkimustyötä tarpeisiin vastaavien rokotteiden kehittämiseksi, Suomessakin tehdään. Ei ole rokotettu erikseen eri rokotteilla eri variantteja vastaan, mutta tartuntaherkälle delta-variantille rokotteet antavat heikoiten suojaa. Suomessa tilanteena on nyt todettujen covid-19-tartuntojen tuplautuminen kahdessa viikossa, kiitos höllennettyjen rajoitusten ja välinpitämättömien typerysten. Viime kuussa oltiin laskevalla trendillä.

Suomessa epidemiaa on hoidettu voimakkaasti kun puolessatoista vuodessa vain pari prosenttia on todetusti koronaan sairastunut. Koronaan kuolleita on kuitenkin jonkinverran enemmän kuin ennen koronaepidemiaa influenssaan kuolleita. Kuolleiden määrä on selvä mitattava määre. Mutta minun käsityksen mukaan niin influenssa kuin covid-19 tautia aiheuttaa  enemmän terveyshaittaa jälkitauteina ja perussairauksien pahenemisena. Suurin osa sairastuneista toki selviää niin influenssasta kuin covid-19:sta ilman osoitettavia jälkivaivoja.

Jokohan Toope on huomannut merkkejä ilmastonmuutoksesta? Tartteiskohan sillekin tehdä jotain? Kuka  maksaisi?
En ole esittänyt yhteyttä koronaviruksen tai rokotteiden yhteyttä tavoitteeseen vähentää väestönkasvua. Väestönkasvun rajoittamisen tulee johtua asenteista ja järkisyistä, jolloin tajutaan, että yli 3 lasta on kehitymaissakin liikaa.

Kuten olen sanonut, en ole rokotusvastainen, koska monia bakteeri/tms. sairauksia on estetty rokotteilla tehokkaasti. Mutta kyllä epäilen nykytouhua, jossa virusta vastaan tehdään taas ties kuinkamonetta rokotetta, vaikka influenssaa ja flunssaa ei kyetä lyömään...

Jos noita rokotteita tuotetaan tuohon tahtiin, ehkä jätän väliin!

Toope

Purran haastattelu IL:ssä:
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/90c7cc8a-b4e4-4d81-ab8e-774858d698e5
En näe radikalismia, näen konservatiivista näkemystä.
Mutta sehän on vain positiivista.

Jaska


Jussi Halla-aho ei ole vetäytymässä terveysongelmien vaivaamana kuten Timo Soini oli jatkoehdokkuudesta vetäytyessään. En ole pitänyt Jussia puheenjohtajana vaan puolueideologina. Arvelen, että lähtönsä puheenjohtajan pallilta on puolueelle hyvä ja oikea-aikainen.  Ei hän politiikasta lähde. Aikaisemin Jussi liputti vahvasti varapuheenjohtaja Laura Huhtasaaren puolesta ja nyt näyttävät Jussin sympatiat olevan työparinsa Riikka Purran takana. Riikka Purra vaikuttaa kypsymättömälle ja naiiville. Hakematta mieleen tulee Katri Kulmuni, joka tosin oli selvästi myös toraisampi sähläri. Persut on ajateltu äijimmäksi puolueeksi Suomessa ja uteliaisuudella katsellaan, miten nuorehko puurtajanainen istuisi kannattajakunnan pirtaan. En yllättyisi, jos puoluekokous ei ole valmis valitsemaan johtajakseen naista.

Toope

Hommaforum on aika hyvä mittari persujen äänestyksille:
https://hommaforum.org/index.php/topic,132112.0.html
50% Purralle, 12% Puistolle... Tavio saisi ääniä, mutta ei asetu ehdolle (vielä). Eerola saisi kannatusta, muttei tarpeeksi. Tiihonen on liian radikaali ulkopuolinen. Mutta hyvä, että on vaihtoehtoja.

Kyllä Purralla kannatusta on, ei hänen yksimielisesti valittu tule ollakaan, koska PS ei ole sosialistipuolue. Uskon Sakari Puistosta tulevan merkittävä tekijä persuissa, mutta vielä ei ole hänen aikansa.

ROOSTER

Minusta Mauri Peltokangas olisi hyvä puheenjohtajaehdokas, hän edustaa perussuomalaista ajattelua puhtaimmillaan.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

MrKAT

Tuhannen taalan kysymys:
Voiko afrikkalaisten adoptiolasten maahantuontia kannattava tulla PS:n pj:ksi?
Vai pitääkö hänen tunnustaa (piilotetusti) ns. etnorasistista väriä?

"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Toope

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - heinäkuu 10, 2021, 01:00:54
Tuhannen taalan kysymys:
Voiko afrikkalaisten adoptiolasten maahantuontia kannattava tulla PS:n pj:ksi?
Vai pitääkö hänen tunnustaa (piilotetusti) ns. etnorasistista väriä?
Et minulta kysynyt, mutta minä vastaan.
En itse kannattaisi adoptioita keharimaista Suomeen.
Minusta Suomi on perinteinen.

urogallus

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - heinäkuu 10, 2021, 01:00:54
Tuhannen taalan kysymys:
Voiko afrikkalaisten adoptiolasten maahantuontia kannattava tulla PS:n pj:ksi?
Vai pitääkö hänen tunnustaa (piilotetusti) ns. etnorasistista väriä?

Afrikkalaisten maahantuonti kuulostaa jotenkin 1700-lukulaiselta. Kahleet kilisee ja nahkaruoskat soi!

MrKAT

^Umayya Abu-Hannalla tuskin oli kahleita ja ruoskia valmiina oottamassa. Kenties poliisi Thomas Elfgrenillä on kahleet muttei sentään afrikkalaisia adoptiolapsiansa varten.

"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

MrKAT

Historiallinen vertailu riipii persuja (taas).

Jussi Jalonen @jojalonen
Perussuomalaiset ovat loukkaantuneet syvästi sisäministeri Ohisalon eilen tekemästä maininnasta Halla-ahon ja äärioikeistoterroristien aatemaailman yhteneväisyydestä.
Laitetaan nyt tämä Suomen Kuvalehden juttu kymmenen vuoden takaa muistutukseksi.

(jossa linkki SK:hon.)
- https://twitter.com/jojalonen/status/1415358113008521231

Tutkija: "Breivikin manifesti olisi voitu laatia myös suomalaisista kirjoituksista"

Suomalaiset maahanmuuttokriitikot ovat kuin yhteisestä sopimuksesta ottaneet etäisyyttä Norjassa kahdesta terrori-iskusta epäillyn Anders Behring Breivikin ajatuksiin.

Breivikin julkisuuteen saattamassa 1500-sivuisessa manifestissa siteerataan ihailevaan sävyyn muun muassa perussuomalaista eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa.
...
Tampereen yliopiston historiatieteiden ja filosofian laitoksella tutkijana työskentelevän Jussi Jalosen mukaan monet Breivikin esiin nostamat ajatukset toistuvat kuitenkin suomalaisessa islamia, maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta käsittelevässä keskustelussa.

"Samanlainen manifesti olisi periaatteessa ollut mahdollista laatia myös Suomessa julkaistuista kirjoituksista", Jalonen huomauttaa.
...
Terrorismintutkija Toby Archerin mukaan mukaan vasta-jihadistit vihaavat eurooppalaista poliittista- ja kulttuurieliittiä, joka on päästänyt muslimit Eurooppaan ja joka edistää islamilaistumista.

"Siksi Breivik siteeraa manifestissaan myös Halla-ahoa, joka on kirjoittanut blogissaan suomalaisesta 'monikulttuurieliitistä' eli esimerkiksi vihreistä", Archer sanoo Suomen Kuvalehden haastattelussa.
...
Manifestin johdantoluvussa Breivik puhuu "Euroopan islamilaisesta kolonisaatiosta", joka tapahtuu "demografisen sodan" avulla.

Jalosen mukaan sama ajatus löytyy esimerkiksi Halla-ahon blogissaan julkaisemasta Suvaitsevaisuuden umpikuja -kirjoituksesta.

- Suomen Kuvalehti 29.7.2011

Niin, mitäpäs sisäministeri Maria Ohisalo sanoi/kirjoittikaan:

Maria Ohisalo @MariaOhisalo
13. heinäk.
Osallistuin eilen #SuomiAreena'ssa politiikan puheet -ohjelmaan, jossa pidin omani ja Jussi Halla-aho oman puheensa. Halla-ahon puhe oli monin osin järkyttävä. Halla-aho hyökkäsi mm. vähemmistöryhmiä vastaan harhaanjohtavasti ja vastuuttomasti. 1/x
---
Maria Ohisalo @MariaOhisalo
13. heinäk.
Samankaltaista retoriikkaa on käytetty jopa oikeuttamaan terroristisia iskuja, kuten Norjan Utøyassa 2011 tai Uuden-Seelannin Christchurchissa 2019. 2/x

- https://twitter.com/katmarmi/status/1415347555748175876
johon rinnastukseen nyt joku pani vastaan ja siihen taas vastasi historioitsija Miettunen, joka antoi Marialle sivustatukea:
Kummallista vääristelyä. Ei tuossa rinnastettu Halla-ahon sanomisia noihin tekoihin vaan kyse oli retoriikasta.
Ihan muistutuksena, että Breivik mainitsi Halla-ahon manifestissaan, joten ei retoriikan rinnastaminen sikälikään ihan tuulesta temmattua ole


Jossain näin maininnan että Halla-aho oli levittänyt SuomiAreenalla kulttuurimarxilaisten vallankumous-salkkaria, joka on (terroristisen) äärioikeiston lempisalalaliittoteoria.
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Laika

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - heinäkuu 15, 2021, 02:10:15
Tutkija: "Breivikin manifesti olisi voitu laatia myös suomalaisista kirjoituksista"

Sen olisi voinut laatia myös tällä foorumilla lauotuista viisauksista. Ei kai vain lipsahtanut ulos julkinen salaisuus.

Mutta odotellaan nyt silti, kun Kopek todistelee Breivikin vasemmistolaiseksi ajattelijaksi. Kai se on pakkokin, kun oikeistolaista ajattelua ei ole vielä maailmanhistoriassa havaittu.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Laika - heinäkuu 15, 2021, 10:49:51
Mutta odotellaan nyt silti, kun Kopek todistelee Breivikin vasemmistolaiseksi ajattelijaksi. Kai se on pakkokin, kun oikeistolaista ajattelua ei ole vielä maailmanhistoriassa havaittu.

Jos massamurhaajalla (kouluampujat, Las Vegasin kiväärimies, Breivik etc.) on tietynlaisia ajatuksia ja tietynlainen maailmankuva, ei tästä voi tehdä uskottavaa todisteluketjua sen osoittamiseksi, että kaikki, joilla on samanlaisia ajatuksia ja samanlainen maailmankuva, olisivat henkisesti massamurhaajia, joilla ei vain rohkeus ole riittänyt siirtymistä ajatuksista tekoihin.

Toope

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - heinäkuu 14, 2021, 00:04:20
^Umayya Abu-Hannalla tuskin oli kahleita ja ruoskia valmiina oottamassa. Kenties poliisi Thomas Elfgrenillä on kahleet muttei sentään afrikkalaisia adoptiolapsiansa varten.
Nuo oikeasti ostivat mamulapsia, kuten Madonna.
EI ihmiskaupalle!

Toope

Lainaus käyttäjältä: Laika - heinäkuu 15, 2021, 10:49:51
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - heinäkuu 15, 2021, 02:10:15
Tutkija: "Breivikin manifesti olisi voitu laatia myös suomalaisista kirjoituksista"

Sen olisi voinut laatia myös tällä foorumilla lauotuista viisauksista. Ei kai vain lipsahtanut ulos julkinen salaisuus.

Mutta odotellaan nyt silti, kun Kopek todistelee Breivikin vasemmistolaiseksi ajattelijaksi. Kai se on pakkokin, kun oikeistolaista ajattelua ei ole vielä maailmanhistoriassa havaittu.
Noita me haluamme välttää, koska perinteinen länsimaalainen kulttuuri on, mitä haluamme.

Kopek

Hesarissa oli muutama päivä sitten perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Sakari Puiston haastattelu, joka oli otsikoitu:

Perussuomalaisten johtoon hakeva Sakari Puisto on Cambridgen fysiikan tohtori, joka löytää maahanmuutosta ja EU:sta myös hyviä puolia

En tiedä, mikä Puisto on miehiään siltä osin, mistä haastattelu ei kerro. Varmaan hänelläkin on pimeät puolensa. Kenelläpä ei olisi. Lehtijutussa hänet kuitenkin esilellään melko positiivisessa valossa.

Puiston ja perussuomalaisten kohtaamisesta lehti kertoo seuraavaa:

"Vuonna 2013 Puisto kävi Tampereella perussuomalaisten avoimessa yleisö­tilaisuudessa. Yhteiskunnalliset asiat olivat kiinnostaneet jo nuorena, mutta viimeistään tämän tilaisuuden jälkeen Puisto oli valmis siirtymään bisneksestä ja tieteestä politiikkaan."

Jos ja kun perussuomalaiset ovat kiiluvasilmäisiä tyhmiä rasistipaholaisia, jolllaisina eräs tällä foorumilla kirjoitteleva heidät tuntuu kokevan, mistä johtuu, että aate kuitenkin vetää puoleensa tohtoritason tyyppejä ja yliopistoihmisiä siinä missä anoja ja hakkarisiakin. Toisin sanoen liike ei  näytä olevan pelkästään tyhmien ihmisten kerho, vaan siinä on mukana myös maailmaa nähneitä älymystön jäseniä - vai onko "älymystöön" kuulumisen edellytyksenä aina vasemmistolaisuus?

Vaikuttaa siltä, että Halla-ahon jättäessa puolueen puheenjohajan tehtävät puolue salonkikelpoistuu ja muuttuu uudelleen puolueeksi, jonka kanssa voidaan tehdä hallitusyhteistyötä. Halla-aho tulee jäämään siirtymäkauden johtajaksi, jonka aikana puolue irtautui rasitteeksi koetusta soinilaisuudesta.