Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Perussuomalaisten muodonmuutos?

Aloittaja Muisto Keijo Kullervo, maaliskuu 13, 2019, 10:18:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 7 Vieraat katselee tätä aihetta.

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - heinäkuu 30, 2021, 07:34:23


Halla-aho pitää Persujen ohjelmaa suurelta osin halpahintaisena, poliittisena ja populistisena temppuna, jota tuskin tullaan toteuttamaan, jos joku muu puolue löytää yhteisen sävelen sen kanssa.

"Saat mitä tilaat"

Pakkohan se on todeta, että tämä on jo ihanaa. Sekin, että perussuomalaisilla on ei vain ohjelma, vaan ohjelmia. Ja niiden lisäksi varmasti "ohjelmia".

T: Xante

Toope

Niin Xante, kyseessä lienee se, että Kokoomus teki pitkälti näennäisen julistuksen mamupolitiikasta, ei sellaista, jolla olisi oikeasti merkitystä.

Kukaan, eikä mikään puolue sinänsä vastusta sitä, että koulutettuja osaajia tulisi Suomeen, jonkin verran. Kokoomuksen teesit vaan ovat niin kieroja, että niillä oikeutetaan tuota halpatyövoimaa = osaamattomia luusereita, Suomeen. Siksi Kokoomuksen linja tarkoittaa edelleen sitä, että Suomi ottaa enemmän sosiaaliapuväkeä, kuin työtätekeviä!

Kopek

Hommafoorumilla märkitään vaihteeksi Timo Soinia oikein olan takaa. Ehkä jo kunnialoukkauksenkin rajoja koetellaan, vaikka kyllähän poliitikkoa saa arvostella.

En ole edelleenkään nähnyt kunnon selitystä sille, miten perussuomalaisten puoluejohdon vuonna 2017 kaapanneet halla-aholaiset saivat kaapattua äänestäjätkin. Mikseivät äänestäjät siirtyneet äänestämään sinisiä?

Maaseudun Tulevaisuudessa kerrotaan Timo Soinin haastattelusta:

Soinin mielestä perussuomalaisten linja on "radikaalisti huonompi" kuin kesällä 2017, jolloin keskusta ja kokoomus näyttivät Halla-aholle ovea.

"Puolue on nyt huomattavasti enemmän äärioikealla", Soini sanoo ja viittaa muun muassa perussuomalaisten liittoutumiseen äärioikeistolaisten puolueiden kanssa Euroopassa.


Tämän päivän Hesarissa olevassa kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon haastattelussa kerrotaan, että kokoomus ei näe estettä hallitusyhteistyölle perussuomalaisten kanssa.

Kokoomus katsoi vuoden 2017 puoluekokouksen jälkeen, että puoluejohtoaan vaihtaneet perussuomalaiset eivät voi jatkaa hallituksessa, joten miten he nyt kelpaavat kokoomukselle, jos he ovat huomattavasti enemmän äärioikealla niin kuin Timo Soini väittää? Onko kokoomuksesta tullut äärioikeistolainen puolue?

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: Kopek - elokuu 03, 2021, 21:41:53
Tämän päivän Hesarissa olevassa kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon haastattelussa kerrotaan, että kokoomus ei näe estettä hallitusyhteistyölle perussuomalaisten kanssa.


Kyllähän EU-politiikka ja ihmisarvokysymykset vielä ovat kysymysmerkkejä, EU-politiikan tietysti ollessa keskeisin. Mutta Orpo uskoo, että uuden johdon myötä perussuomalaiset tulevat tässä kysymyksessä vastaan ja loiventavat jyrkkiä näkemyksiään.

Vuonna 2017 äänestäjät eivät varmaan arvanneet, miten oikealle perussuomalaiset siirtyvät, mm. mietiskelemään, eikö duunarin etuja, kuten vaikkapa lomarahaa, voisi leikata.

T: Xante

MrKAT

#3574
Dmitry Gurbanov @Dimmu141
Ossi Tiihosen liitolaisten hyökkäys Purra kohtaan kiihtyy. Nyt yritetään selvittää kuka on Purran mies.

(ohessa Panu Huuhtasella on valokuva linnanjuhlista ja kysyy kuka on Purran mies nimeltänsä).
- https://twitter.com/Dimmu141/status/1422237267997888515

Suomenmaassa Soini arvostelee Halla-ahoa pelkuruudesta:

(Tätä muistaakseni Soini sanoi MTV:n kesäterassillakin).

V. 2010 mediaotsikko: Timo Soini toivoo naista seuraajakseen.
V. 2021 mediaotsikko: Timo Soini arvioi naispuheenjohtajan valinnan olevan perussuomalaisilta iso riski.
- https://twitter.com/jojalonen/status/1422463424617984004
Jalonen arvioi, että yli 10 v sitten PS:t oli myönteisempiä naisasialla kuin mitä tänään.
Älä persu äänestä. Se on turhaa, turhempaa kuin Suomen 0,1% osuus ilmastonmuutoksesta. Sun vaikutukses on mitättömät 0,000 000 5 % EU:ssa.
Ota mieluummin olutta rannalla kauniin naisen kanssa ja hiekat nakkaa koko tylsälle byrokraattien EU:lle!

Toope

Persuissa kukaan ei enää välitä katkeran Soinin sanomisista. Hän ei kykene myöntämään virhettään, jonka teki Siniuuvattien kohdalla.
PS ei enää välitä tuosta huijarista!.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - elokuu 03, 2021, 22:18:28
Vuonna 2017 äänestäjät eivät varmaan arvanneet, miten oikealle perussuomalaiset siirtyvät, mm. mietiskelemään, eikö duunarin etuja, kuten vaikkapa lomarahaa, voisi leikata.
Tuoko muka jotain äärioikeistolaisuutta? Ammattiliitot ovat (vaikka tarpeellisia) keränneet liikaa vaikutusvaltaa Suomessa. Kyllä noita liittoja tarvitaan, mutta niillä vaan on liikaa valtaa.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Kopek - elokuu 03, 2021, 21:41:53
En ole edelleenkään nähnyt kunnon selitystä sille, miten perussuomalaisten puoluejohdon vuonna 2017 kaapanneet halla-aholaiset saivat kaapattua äänestäjätkin. Mikseivät äänestäjät siirtyneet äänestämään sinisiä?
Vallankaappaus Soinin taholta epäonnistui. Väki ei lähtenyt mukaan. PS:n pj-äänestys oli täysin normaali ja demokraattinen, Soini vain arvioi väärin, koska kuvitteli itse olevansa se syy Persujen menestykseen. Hän ei tajunnut sitä (ei vieläkään), että persuja ei äänestetty hänen vuokseen.

Ei kukaan kaapannut äänestäjiä, ihmiset vain olivat 2017 Halla-ahon linjoilla, kuten nykyäänkin (Purra, Tavio, Puisto...) ovat. Soini oli se, joka ei tuota ymmärtänyt! Soini mokasi järjestäessään Sinisiä, PS ei tuohon kusetukseen uskonut. Sinisethän ovat nyt jo kuolleet mahdottumuuteensa.

Jaska

#3578
Vallankaappauksen persuissa tekivät maahanmuuton vastustajat, kun soinilainen populismi oli hallituksessa osoittanut toimimattomuutensa ja vienyt puolueen kannatuksen. Mutta ei Halla-ahosta ollut Soinin saappaisiin. Jos persut pääsevät eduskuntavaalien jälkeen kokoomuksen kanssa hallitusnaimisiin - ilman persuja ja vasemmistoa tehnee kokoomukselle tiukkaa löytää enemmistöä - niin tulee punnittavaksi äärioikeistolaisten persujen todellinen kannatus. Purra ei herätä niin paljon vastustusta kuin Halla-aho, mutta herättääkö kannatusta.

Jaska

Suomensisulaisten persujen puheenjohtajaksi nostama Halla-aho sanoi 2017 Jyväskylässä puoluekokouksessa valinnan jälkeen "tämä puolue on meille työkalu". Kun Riikka Purra jatkaa suomensisulaista retoriikkaa niin kuin on tehnyt, niin persujen nykyinen ydinkannattajajoukko pysyy, kun Halla-aho on antanut ymmärtää, että Purra on maahanmuuttovastaisten valittu. Mutta kysymys  on,  pysyvätkö nukkuvien puolueesta mukaan herätetyt naisen johtaman oikeistopopulistisen joukon kannattajina. Katsotaan, millaisella roolilla puolueessa jumaloitu Halla-aho jatkaa.

Xantippa

^

Onhan tuo hyytävää puhetta ja kertoo siitäkin, että nykyäänhän politiikka saa oikeastaan olla mitä muuta hyvänsä kuin politiikkaa, persujen retoriikassa.

Tarkoitan, että kun vasemmisto esittää esim. näkemyksiään taloudesta, persut tyrmäävät puheet kertomalla, että tämä on ideologista puhetta. Itse taas ajattelen, että sitähän sen pitäisikin olla. Puolueen tavoitteiden, päämäärien ja ohjelmien takana tuleekin olla ideologia, ajatus siitä, minkälaista yhteiskuntaa halutaan rakentaa.

Niin toki on Halla-ahollakin, mutta mietiskelen, kuinka moni persuja äänestänyt on todella sisäistänyt ensinnäkin sen, että hänellä vahvasti se on, saati sitä, mikä se todella on.

Muutoinkinhan ajatus siitä, että puolue on meille työkalu, tarkoittaa, että on olemassa me, jotka käytämme puoluetyökalua ja te, joita käytetään työkaluna. Saattaako suoremmin hyödyllisiin idiootteihin viitata, tuskin.

Epäilen vain, että vihje ei suoremminkaan mene perille, paitsi tietysti meille.

T: Xante

Toope

Lainaus käyttäjältä: Jaska - elokuu 06, 2021, 05:08:45
Suomensisulaisten persujen puheenjohtajaksi nostama Halla-aho sanoi 2017 Jyväskylässä puoluekokouksessa valinnan jälkeen "tämä puolue on meille työkalu".
Valheväite! Ei Suomen Sisulla ollut juurikaan tekemistä siinä, kun äänestäjät valitsivat Halla-ahon puoluejohtajaksi 2017.
Kyseessä olivat PS:n normiäänistäjät.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Jaska - elokuu 04, 2021, 21:42:15
Vallankaappauksen persuissa tekivät maahanmuuton vastustajat, kun soinilainen populismi oli hallituksessa osoittanut toimimattomuutensa ja vienyt puolueen kannatuksen.
Soini haluttiin syrjäyttää juuri siksi, että hän myi perseensä, eikä ajanut enää PS:n väen etua. Soini mokasi siinä, että hän kuvitteli puolueväen olleen hänen linjallaan, vaikka väki oli selvästi Halla-ahon linjalla.

Siksi Soini on noin katkera, hän ei hyväksy sitä, että Halla-ahon kannattajat oikeasti hänet demokraattisesti syrjäyttivät... ;)

Ei Halla-aho mitään ole mokannut, Soini mokasi suuresti kun:
a) kuvitteli puoluekannatuksen olevan hänen kannatustaan
b) aliarvioi mamu/mokuarvojen merkityksen, koska siitä puolueen nousu syntyi
c) Soini väärinarvioi populismin ja EU-kritiikin, normaaleille tuo ei ollut populismia, vaan kyseessä oikeasti on Suomen tulevaisuus.

MrKAT

Nyt myös PS-Vallin, ehdolla varapj:ksi, on lipumassa tai lipunut koronarokote-denialistien eli -kieltäjien leiriin. Kun jakaa koronadenialistien materiaalia.  (Euroopan ja USA:n äärioikeiston tapaan.)
https://twitter.com/Dimmu141/status/1423544140848041984

Näyttää PS olevan uhka kansanterveydelle - ja palveluyritysten (MaRa) liiketoiminnalle?
Älä persu äänestä. Se on turhaa, turhempaa kuin Suomen 0,1% osuus ilmastonmuutoksesta. Sun vaikutukses on mitättömät 0,000 000 5 % EU:ssa.
Ota mieluummin olutta rannalla kauniin naisen kanssa ja hiekat nakkaa koko tylsälle byrokraattien EU:lle!

Jaska