Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Perussuomalaisten muodonmuutos?

Aloittaja Muisto Keijo Kullervo, maaliskuu 13, 2019, 10:18:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

a4

Lainaus käyttäjältä: Kopek - maaliskuu 26, 2019, 09:59:30
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - maaliskuu 26, 2019, 00:41:26
PS on rasistisin puolue, levittänyt ja luonut rasistista ilmapiiriä, suojeli eduskunnassa Soldier of Odinia vaarattomaksi katujen auttajaksi (Ylä-Savossa useita järjestön jäseniä persuissa, vieremäläinen Kyyrökin kuuluu/kuului SoO:n päällystöön ja viime vuonna PS valitsi eduskuntavaaliehdokkaaksi).
Ja  nyt väkivaltaa ja kimppuunkäymistä ihannoiva vaalivideo.  Yhteys ei toki ole selvä, pikemmin spekulaatiota (by me ja media) mutta ilmapiirin kiristyminen ja nykyisen PS:n vastuuttomuus on.

Tämä kysymys saattaa tuntua provokatiiviselta tai edesvastuuttomalta tai trollaavalta, mutta kysyn silti, mitä pahaa rasismissa on?

En kysy, mitä pahaa rasistisesti motivoituneessa syrjinnässä on, enkä kysy, mitä pahaa rasistisesti motivoituneessa väkivallassa on, enkä kysy, mitä pahaa holokaustissa ja kansanmurhissa on. Kysyn pelkästään, mitä pahaa rasismissa on.

Rasismiksi katsotaan jonkun tai joidenkin ihmisryhmien pitäminen alempiarvoisina kuin jotkut muut ihmisryhmät. Ottamatta kantaa siihen, ovatko jotkut ihmisryhmät ylempiarvoisia tai alempiarvoisia huomautan, että nykyinen järjestelmä on luotu tuomaan esille tasoeroja ihmisryhmien välillä.

Onko koulujen arvostelujärjestelmä rasistinen, kun se paljastaa tasoeroja etnisten ryhmien välillä? Ovatko oppilaitosten pääsykokeet rasistisia, koska oppilaitoksiin pääsee enemmän tiettyjen ihmisryhmien edustajia kuin joidenkin toisten? Onko työpaikkojen palkkaus rasistinen, kun tiettyjen ihmisryhmien keskimääräinen palkkataso on korkeampi kuin muiden. Ovatko tuotteiden hinnat rasistisia, kun tietyt ihmisryhmät pystyvät ostamaan kalliimpia tuotteita kuin jotkut toiset? Onko laki ja oikeuskäytäntö rasistinen, kun tietyt ihmisryhmät ovat yliedustettuina vankiloissa?

Ei-rasistisessa, ei-syrjivässä yhteiskunnassa ei ilmeisesti olisi kouluarvostelua eikä pääsykokeita eikä pätevyysvaatimuksia ammatteihin. Kaikille kadunlakaisijasta pääjohtajaan maksettaisiin samaa palkkaa. Työttömyyskorvaus olisi yhtä suuri kuin palkka siltä varalta, ettei joku etnisen vieroksunnan takia saa työtä.

Mitä tulee Soldiers of Odineihin, niin pidän järjestöä nykyoloissa tarpeettomana. Olen ainoastaan yhden kerran nähnyt näitä tyyppejä. Paikka oli Jyväskylä, ja kohtaaminen tapahtui pari kolme vuotta sitten.

Toisin kuin nähdessäni poliiseja en kokenut "Odinit" nähdessäni epävarmuuden ja ahdistuksen ja pelon ja turvattomuuden ja syvän inhon tunnetta vaan päinvastoin oudon turvallisuuden tunteen. Ajattelin, että nuo ihmiset ovat minun puolellani ja minun turvanani, jos joku arabikopla sattuisi ahdistelemaan, mitä en tietenkään pitänyt todennäköisenä. Poliiseista en ajattele näin vain koen heidät hyvinvointiani ja viihtyvyyttäni ja turvallisuuttani uhkaavina valtion sotilaina, jotka käyvät sotaa omaa kansaansa vastaan.

Helsingin Sanomissa oli muutama päivä sitten artikkeli, jossa kerrottiin Suomen vuonna 1942 luovuttamista juutalaisista, joista vain yksi selvisi elossa. Luovutettujen joukossa oli lapsiakin. Tapaus on erittäin surullinen ja samalla tahra Suomen historiassa.

Kun nyt puhutaan, että perussuomalaiset haluavat luovuttaa turvapaikanhakijat tapettaviksi, voidaanko vetää yhtäläisyys juutalaisten luovuttamiseen? Eikö sentään ollut eri asia luovuttaa juutalaisia suoraan Saksan natseille kuin käännyttää ihmisiä kotimaihinsa, joiden olojen on varmistettu olevan sellaiset, että turvapaikanhakija selviytyy, vaikka se hieman oma-aloitteisuutta vaatisikin?

Ai niin. Juutalaisten luovuttamisesta oli vastuussa ja sitä vaati korkea suomalainen poliisiviranomainen, joka halusi tällä tavoin päästä saksalaisen korkean poliisiviranomaisen suosioon. Saksalainen poliisi oli nimeltään Heinrich Himmler.

Nykyisissä karkotus- ja leiripuheissa voi kuulla historian siipien havinaa.

Kokoomukselainen sisäministeri ja poliisi päättivät vuonna 1942 juutalaisten karkottamisesta Saksan Gestapon (Geheime Staatspolizei) käsiin, ja nyt....

"IL-Kysely: Poliisien ehdottomat suosikkipuolueet: kokoomus ja perussuomalaiset"

Poliisien suosikkipuolue Perussuomalaiset vaatii poliisien määrän ja resurssien lisäämistä.

https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-vaativat-valtiolta-tuntuvaa-pottia-poliisien-palkkaamiseen-kansalaisten-turvallisuuden-takaaminen-on-valtiovallan-ensisijaisia-tehtavia/

Geheime Staatspolizei (Gestapo) oli osa Sicherheitsdienstia (SD), eli jo 1940-luvulla turvallisuus oli valjastettu valtiollisen sorron välikappaleeksi.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201709162200397914
Sanoisin että rasismissa on kyse perusteettomasta eriarvoistamisesta.
Katujengien luomaa turvallisuudentunnetta kannattaa miettiä uudemman kerran.
Juutalaisten luovutuksesta löytyy useampaa mielipidettä, mutta "pikkusieluisia poliisivirkamiehiä" myös näyttää mainitun syyllisiksi tuohon Suomen sotien aikaiseen häpeätahraan.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suomen_juutalaisluovutukset

mikainen

Lainaus käyttäjältä: Kopek - maaliskuu 26, 2019, 09:59:30

Toisin kuin nähdessäni poliiseja en kokenut "Odinit" nähdessäni epävarmuuden ja ahdistuksen ja pelon ja turvattomuuden ja syvän inhon tunnetta vaan päinvastoin oudon turvallisuuden tunteen. Ajattelin, että nuo ihmiset ovat minun puolellani ja minun turvanani, jos joku arabikopla sattuisi ahdistelemaan, mitä en tietenkään pitänyt todennäköisenä. Poliiseista en ajattele näin vain koen heidät hyvinvointiani ja viihtyvyyttäni ja turvallisuuttani uhkaavina valtion sotilaina, jotka käyvät sotaa omaa kansaansa vastaan.

Fobiat helposti vääristävät ajattelua. Jos tällainen "arabikopla" kävisi kimppuusi poliisin velvollisuuksiin kuuluu suojella sinua. Odinit suojelisivat jos uskaltaisivat tai katsoisivat sinut jostain syystä suojelun arvoiseksi. Ajattelethan varmasti oikeaoppisesti odinien mallin mukaan? Etkä näytä mitenkään vieraalta, ulkomaalaisen näköiseltä?

Odinit varmasti ottaisivat mielellään poliisin paikan ja tehtävät jos yhteiskunta jostain syystä menisi heidän toiveiden mukaiseksi.

MrKAT

#62
Laskelmia tein.
Yksi perussuomalainen kansanedustaja sai vaalikauden aikana palkkaa 307 536 euroa.
Yhteensä perussuomalaiset(17) saivat  5 228 112 € ~ yli 5 miljoonaa euroa palkkaa.

Puoluetukea perussuomalaiset saivat

v. 2015  4,1 miljoonaa euroa
v. 2016  5,3 miljoonaa euroa
v. 2017  5,6  miljoonaa euroa
v. 2018  5.6 miljoonaa euroa
v. 2019  1,9 miljoonaa euroa
---------------------------
Yhteensä 22 500 000 € eli yli 22 miljoonaa euroa puoluetukea !
Perussuomalaiset on eduskunnan suurin puoluetuen saaja per kansanedustaja.

Yksi outo dilemma on tämä populistien "taistelu eliittiä vastaan".
Valtavaa puoluetuki ja valtavat palkat josta köyhät ja työttömät saa vain unta nähdä lottovoiton muodossa.
==>  Perussuomalaiset kuuluvat itse ökypalkkaa saavaan talouseliittiin!

Toiseksi heillä on v. 2012-2017  ollut 1565 kunnallisvaikuttajaa + 38->17 kansanedustajaa, puoluetalo ja vaalivideot ja ajatuspajat ja oma lehti jne.
==>  Perussuomalaiset kuuluvat itse valtaeliittiin!

"Puolutukipuolue perussuomalaiset ?-otsikolla Nukkuvien puolueen Petri Hirvimäki ihmettelee miten Perussuomalaiset ovat vaienneet kotisivuillaan puoluetuesta tyystin vuoden 2013 jälkeen.
Se taitaisi olla ahneille talousrikosten ykkösille liian kipeä uutisaihe kaluttavaksi? ;D
Kulta-kelaani etsivät jo Kela-etsivät, kelaa sitä senkin etsivä etsivä!

Hippi

Nyt kun sinulla on siinä nuo laskukaavat kätevästi käsillä, niin voisitko laskea myös muille puolueilla vastaavat luvut ihan vain vertailua varten. Yksittäisestä tiedosta harvoin on hyötyä, jos ei sitä voi verrata mihinkään. Se on vain irtonainen tieto.

Tuo nyt alkoi vaan kovasti kiinnostaa, miten jakauma menee puoluekartalla.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

MrKAT

#64
Ei se ole irtonainen tieto. Otsikkona on perussuomalaiset eikä "puolueet". "Kansalta kupatun puoluetuen" vastustajasta on tullut sen kiitollinen tekopyhä nauttija. Ja silti edelleen väittää olevansa ei-eliittiä ja vastustavansa eliittiä.

Peruspalkat ja puoluetuet on suhteessa edustajamääriin muilla muuten samat mutta kun PS hajosi 2017 niin edustajaa kohti puoluetuki lähes tuplaantui koska PS:n puoluetuki säilyi samana hajoamisesta huolimatta. (Ja toinen poikkeus: ne siniset jäi ilman).Kulta-kelaani etsivät jo Kela-etsivät, kelaa sitä senkin etsivä etsivä!

Hippi

Tuossa nyt tuot lukuja esiin inhokkipuolueesi osalta ikään kuin muilla puolueilla ei vastaavia rahoja olisi lainkaan. Se että puolue jakaantui tietenkin vaikutti niin, että puoluetuki jäi puolueelle, josta osa lähti pois. Siinä ei liene mitään rikkomusta tapahtunut. Kyllähän puoluetuellekin on säännöt, miten niitä myönnetään. Vai osaisitko nimetä jounkun toisen puolueen, joka olisi vastaavassa tilanteessa esimerkiksi jättänyt rahat ottamatta tai palauttanut osan, jos ne oli jo aiemmin maksettu?

Vaikka ketjun nimi on mikä on, niin mielestäni tuossa tilanteessa tasapuolisuuden vuoksi voisit silti antaa ne vertailuluvut muista puolueista. Jos et kaikkia jaksa laskea, niin otetaan kartalta muutama vertailuun KOK, SDP, VIRH. Jos nuo nyt laittaisit kuitenkin näytille :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

MrKAT

^Mix aina minä? Voisittehan tekin liata kädet. Tästa aloittaen:
Valtioneuvosto myönsi puoluetuet tälle vuodelle, siniset jäi ilman
- https://yle.fi/uutiset/3-10066031
Kulta-kelaani etsivät jo Kela-etsivät, kelaa sitä senkin etsivä etsivä!

Sepe

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - maaliskuu 30, 2019, 19:11:56
^Mix aina minä? Voisittehan tekin liata kädet. Tästa aloittaen:
Valtioneuvosto myönsi puoluetuet tälle vuodelle, siniset jäi ilman
- https://yle.fi/uutiset/3-10066031

et siis osaa laskea vertailulukuja, €/edustaja ?
(ihan vihjeeksi: puolueloikkauksia on ollut).

MrKAT

Jos tasku tai pari on kääntämättä, niin eikait se ratkaise kokonaisuutta, eli että perussuomalaisista on tullut suuri takinkääntöpuolue.

Kulta-kelaani etsivät jo Kela-etsivät, kelaa sitä senkin etsivä etsivä!

Hippi

No niin ja sitten yhteenvetona edellä olevasta. MrKAT päästi kuplan kertomalla, että myös persujen edustajat nostivat palkkaa aivan kuin muutkin kansanedustajat ja puolue sai puoluetukea niiden samojen sääntöjen mukaan kuin muutkin puolueet.

Laskelman olisi voinut minun puolestani tehdä mistä tahansa puolueesta, olisin silti saman vertailun halunnut tehdä.

Vihreiden taksikruisailut kuuluukin sitten jo johonkin toiseen ketjuun :P
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

-:)lauri

MrKATin kritiikin kärki kai kosketti tässä sitä, että persut ovat alun perin profiloituneet nimenomaan eliitin vastaiseksi puolueeksi koska eliitti nauttii eduista, joista kansalaiset eivät epäreilusti pääse osallisiksi ja se että se kuitenkin nauttii inahtamattakaan samoista eduista kuin vastustamansa "eliitti" osoittaa, että takki on tässä matkan varrella kääntynyt jossain välissä.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Toope

#71
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - maaliskuu 30, 2019, 18:33:12
Laskelmia tein.
Yksi perussuomalainen kansanedustaja sai vaalikauden aikana palkkaa 307 536 euroa.
Yhteensä perussuomalaiset(17) saivat  5 228 112 € ~ yli 5 miljoonaa euroa palkkaa.

Puoluetukea perussuomalaiset saivat

v. 2015  4,1 miljoonaa euroa
v. 2016  5,3 miljoonaa euroa
v. 2017  5,6  miljoonaa euroa
v. 2018  5.6 miljoonaa euroa
v. 2019  1,9 miljoonaa euroa
---------------------------
Yhteensä 22 500 000 € eli yli 22 miljoonaa euroa puoluetukea !
Perussuomalaiset on eduskunnan suurin puoluetuen saaja per kansanedustaja.

Yksi outo dilemma on tämä populistien "taistelu eliittiä vastaan".
Valtavaa puoluetuki ja valtavat palkat josta köyhät ja työttömät saa vain unta nähdä lottovoiton muodossa.
==>  Perussuomalaiset kuuluvat itse ökypalkkaa saavaan talouseliittiin!

Toiseksi heillä on v. 2012-2017  ollut 1565 kunnallisvaikuttajaa + 38->17 kansanedustajaa, puoluetalo ja vaalivideot ja ajatuspajat ja oma lehti jne.
==>  Perussuomalaiset kuuluvat itse valtaeliittiin!

"Puolutukipuolue perussuomalaiset ?-otsikolla Nukkuvien puolueen Petri Hirvimäki ihmettelee miten Perussuomalaiset ovat vaienneet kotisivuillaan puoluetuesta tyystin vuoden 2013 jälkeen.
Se taitaisi olla ahneille talousrikosten ykkösille liian kipeä uutisaihe kaluttavaksi? ;D
PS, kuten tiedätkin, lienee yksi köyhimmistä eduskuntapuolueista, koska sai puoluetukea kunnolla vasta 2011- vaalien jälkeen, tosin Arhinmäen boikotin vuoksi nuorisojärjestö jäi vaille samaa tukea vuosiksi, koska Arhinmäki.

Nuo pidempään vaikuttaneet ek-puolueet ovat kaikki Persuja varakkaampia, koska ovat tukia saaneet kauemmin.

SDP, Kokoomus, Kepu ja RKP ovat oikeasti miljarditason bisnesorganisaatioita, jos mietitään niiden taloudellista ja yhteiskunnallista vaikutusta. PS on tuossa joukossa hyttysen ininää! ;D

safiiri

Lainaus käyttäjältä: Tuottavuusloikka - maaliskuu 30, 2019, 20:44:49
MrKATin kritiikin kärki kai kosketti tässä sitä, että persut ovat alun perin profiloituneet nimenomaan eliitin vastaiseksi puolueeksi koska eliitti nauttii eduista, joista kansalaiset eivät epäreilusti pääse osallisiksi ja se että se kuitenkin nauttii inahtamattakaan samoista eduista kuin vastustamansa "eliitti" osoittaa, että takki on tässä matkan varrella kääntynyt jossain välissä.

Näin. Persujen väitehän oli, että ovat erilainen puolue kuin muut, jotka ovat päässeet tällaisten rahojen makuun ja niiden ansiosta unohtaneet sen pienen ihmisen.

Toope

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - maaliskuu 30, 2019, 19:50:37
Jos tasku tai pari on kääntämättä, niin eikait se ratkaise kokonaisuutta, eli että perussuomalaisista on tullut suuri takinkääntöpuolue.
Miten? Perustele!

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: Toope - maaliskuu 30, 2019, 20:56:52
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - maaliskuu 30, 2019, 19:50:37
Jos tasku tai pari on kääntämättä, niin eikait se ratkaise kokonaisuutta, eli että perussuomalaisista on tullut suuri takinkääntöpuolue.
Miten? Perustele!
Typerä kommentti.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.