Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Perussuomalaisten muodonmuutos?

Aloittaja Muisto Keijo Kullervo, maaliskuu 13, 2019, 10:18:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

MrKAT

Maahanmuuttaja"tulvan" vastaanottokeskuksia oli erityisesti Uudellamaalla ( https://yle.fi/uutiset/3-8449842 ).

Uudenmaan vaalipiirissä Keskusta menetti 2 paikkaa, perussuomalaiset menetti yhden paikan(!).
Sensijaan enempi saivat Vihreät +2, SDP +2 , VAS +1 ja
suvaitsevaisen semivegetaristi Harkimon Liike Nyt säilytti paikkansa.

Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

MrKAT

Viisi rikoksista vv.2012-2019 tuomittua nousi eduskuntaan - ja he ovat kaikki perussuomalaisia!

Eduskuntaan nousi viisi rikostuomion saanutta
- https://www.is.fi/politiikka/art-2000006072383.html

Pahin heistä on ehkä tämä jonka tulkitsen terroristi-iskuihin kiihottajaksi (kiihotti 2015, tuomittiin 2018), jonka vuoksi jouduttiin tehostamaan vartioimistoimia ja nostamaan turvallisuustasoa:

Juvan perussuomalaisten puheenjohtaja Ano Turtiainen on saanut sakkotuomion julkisesta kehottamisesta rikokseen ...
.. Facebook-sivuilleen yleisölle avoimen kirjoituksen, jossa hän kehotti kohdistamaan tuhoamis- ja eliminointitoimia eli ainakin omaisuusrikoksia Suomen Punaisen Ristin toimipisteisiin. Hän julkaisi kirjoituksen 27. joulukuuta 2015. ...Vastaanottoyksiköiden vartioimis- ja turvallisuustasoa nostettiin.

- https://lansi-savo.fi/uutiset/lahella/9d58f4ea-f814-4aec-afa5-cfcc74421d5c
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

mikainen

Persujen änkyräosastolla jo heti nieleskellään kun Halla-aho väläyttää kompromissien mahdollisuudesta maahanmuuttopolitiikassa.

Toope

Aika tyytyväinen olen Toopena PS:n vaalimenestykseen. Vähän enemmän olisi ollut kiva, mutta enemmän saivat, kuin odotin. Vihervasurien voitto onneksi jäi vähäisemmäksi, mitä odotettiin. Ei tule vihervasurihallitusta, tulee ehkä sekametelisoppahallitus, jos PS jätetään ulos.

Kokoomus sai torjuntavoiton, luultavasti ei omilla ansioillaan, vaan siksi, että haluttiin sitä äänestää, jotta demarien Rinne ei nousisi Pääministeriksi. Melkein onnistui, noussee kuitenkin. Tosin heikkona pääministerinä. Sinipunaa itse veikkaan, mutta onko tautina Vihreät?

Todennäköisesti PS ei nouse hallitukseen, jos Rinne (SDP) kykenee sen kokoamaan.

Toope

Lainaus käyttäjältä: mikainen - huhtikuu 15, 2019, 16:54:34
Persujen änkyräosastolla jo heti nieleskellään kun Halla-aho väläyttää kompromissien mahdollisuudesta maahanmuuttopolitiikassa.
Veikkaan kovasti, ettei suuria kompromisseja tule tekemään! :)

Toope

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - huhtikuu 15, 2019, 12:40:00
Sekin hieman mietityttää, miten paljon persujen voitossa oli kyse brexit-ilmiöstä, eli miten hyvin kansa olikaan perillä, ketä äänestää.
Klassinen väite siitä, että nuo ovat niin tyhmiä, etteivät tiedä, ketä edes äänestävät.

Noinhan vaihtoehtopuolueet ovat saaneet kannatusta, kun median ja vastapuolten halveksuva ja vähättelevä näkemys on herättänyt sitä kannatusta.
Vieläkään ei opita, että vastustajia ei pitäisi koskaan halveksua ja aliarvioida... 8)

mikainen

Lainaus käyttäjältä: Toope - huhtikuu 15, 2019, 19:30:31
Lainaus käyttäjältä: mikainen - huhtikuu 15, 2019, 16:54:34
Persujen änkyräosastolla jo heti nieleskellään kun Halla-aho väläyttää kompromissien mahdollisuudesta maahanmuuttopolitiikassa.
Veikkaan kovasti, ettei suuria kompromisseja tule tekemään! :)
Se jää nähtäväksi miten kovasti sinne ministerimersun penkille haluaa.

Laika

#202
Sikäli kuin oikein olen ymmärtänyt, persut julistautuvat toimivansa vastapainona maan punavihreälle mädättämiselle (Sampo Terhon ja sinisten ollessa shiiapersuja, joiden vääräoppisuuden tunnistaa varmaksi ainoastaan ortodoksipersu), joten minua kiinnostaisi tietää vastaus erääseen hypoteettiseen tilanteeseen, joka voi vielä osoittautua uusimman vaalituloksen perusteella ei-niin-hypoteettiseksi.

Sanotaan että demarit ei Rinteen johdolla saa neuvotelluksi mitään persujen kanssa, kokkarit eivät lähde yllättäen punavihreään kelkkaan ja keskustapuolueessa nuollaan haavoja, kun keskustaa tuskin haluaa hallitukseen jatkamaan oikein kukaan, edes sen omat kannattajat. Niinpä Rinne ilmoittaa, että hallitusneuvottelut ovat epäonnistuneet.

Suomessa on tällä hetkellä mahdollista muodostaa ainoastaan oikeistolainen enemmistökoalitio keskustan tuella -näin on edelleen, vaikka ihmiset miten vouhkaisivat vihervasemmistolaisesta mädättämisestä. Vaikka vihreät laskettaisiin vasemmistoksi, jää näiden puolueiden paikkaluku jonnekin seitsemänkymmenen tai maksimissaan kahdeksankymmenen kieppeille, eikä pikkupuolueista ole tarpeeksi enemmistön muodostamiseen, vaikka ne rynnisivät Rinteen mukaan kristillisdemokraatteja myöten.

Kysymys siis kuuluu: ovatko persut tyytyväisiä vasta lopettaneeseen oikeistohallitukseen, ja haluaisivatko he palata kokoomuksen ja kepun kelkkaan? Vaalitulos on näet ristiriitainen, ja pohjoisen kepua äänestäneet siirtyivät selvästi persuihin miettimättä liikaa, että juuri heidän puolueensa neuvotteli kuluneen vaalikauden hallituskokoonpanon. Sitten loput persuista siirrettiin oppositioon äänestämään tyhjää, ja hallitus teki mitä teki.

Minulla on uutinen: tyhjät äänet eduskunnan suuressa salissa eivät ohjaa päätöksentekoa. Jos persut haluavat tehdä politiikkaa yhtä kärkkäästi kuin esittävät tekevänsä, puolue ei jatkossa voi istua kahdella tuolilla, siis kirjaimellisesti sekä hallituksessa että oppositiossa yhtä aikaa. Viime vaalikaudella se saattoi irtisanoutua poliittisesta vastuustaan mahdollisimman kätevästi. Sipilä, Soini ja Terho ovat eräänlaisia politiikan troijanhevosia, joiden kyydissä kokoomus sai salakuljetettua haluamansa hallitusohjelman Suomeen. Näin vaalikauden jälkeen mieleni tekee siksi kysyä, aikovatko heidän äänestäjänsä jatkaa itsensä petkuttamista, vai aikovatko persut sulautua kokoomuksen arvokonservatiiviseksi siiveksi, mistä heidän arvonsa alkunsa ovat saaneetkin. Koti, uskonto, isänmaa, vai mitä?

Todetessani 'Suomessa on mahdollista muodostaa ainoastaan oikeistolainen enemmistökoalitio keskustan tuella', tarkoitan nykykeskustan olevan puhtaasti oikeistopuolue. Itse asiassa Sipilä itse on eksplikoinut erinäisissä otteissa pyrkivänsä korjaamaan punavihreän aatteen mädättämää maata. Lestadiolaisena liike-elämän edustajana Sipilä on antanut myös politiikan sisällöissä selkeät kasvot sille, mitä keskusta ajaa hallitukseen päästessään. Kepu pettää aina, paitsi vasemmistoa, missä tiedetään keskustan olevan kokoomuksen apusiipi muutenkin. En minä oikeastaan tiedä, mihin Suomessa tarvitaan niin montaa eri oikeistopuoluetta. Meillä on kristilliset, siniset, kokoomus, perussuomalaiset ja keskusta, ja yleensä on vaikea erottaa, minkä niitä kaikkia pitäisi erottaa toisistaan. Ainakaan kulunut hallituskausi ei tätä arvoitusta ratkaissut.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Kopek

Mikä hallituksen politiikassa on ollut tyypillisesti oikeistolaista? Yksityistämishankkeet? Leikkaukset koulutuksen määrärahoista? 

Millaista politiikkaa tekisi aidosti vasemmistolainen hallitus?

Seuraavassa hallituksessa voisivat olla esimerkiksi SDP, Kokoomus, Keskusta, Vasemmistoliitto ja Vihreät. Li Andersson on vihjannut, että Sipilän väistyminen Keskustan johdosta voi merkitä sitä, että Keskusta lähtee mukaan hallitukseen.

Edustaako asumistuki oikeistolaista vai vasemmistolaista ajattelua? Onko se pienituloiselle maksettava lisä, jotta hän saa katon päänsä päälle? Vai onko se vuokra-asuntojen omistajille maksettavaa tukea, joka kierrätetään heidän tileilleen pienituloisten vuokralaisten kautta?

Tässä vaiheessa on täyttä arvailua, millainen tuleva hallitus on. Lähimmäksi arvaus ehkä osuu silloin, jos arvaa Perussuomalaisten olevan oppositiossa. Mutta arvaus tämäkin on.

Laika

#204
Lainaus käyttäjältä: Kopek - huhtikuu 16, 2019, 14:14:19
Mikä hallituksen politiikassa on ollut tyypillisesti oikeistolaista? Yksityistämishankkeet? Leikkaukset koulutuksen määrärahoista?

Erikoisia kysymyksiä. Et ole mahtanut seurata suomalaista poliittista elämää päättyneen vaalikauden aikana?

Vai pyritkö kenties kyseenalaistamaan sen konventionaalisen totuuden, jonka mukaan meillä oli viimeksi porvarihallitus? Tyypillisesti yksityistämishankkeet tosiaan ovat oikeistoliberaaleja hankkeita siten kuin markkinavetoinen oikeistoliberalismi ymmärretään. Siten esimerkiksi yksityisten terveysfirmojen roolia korostava terveydenhuoltojärjestelmä on luonteeltaan oikeistoliberaali.

Mitä ajat takaa?

Onko tässä jotain laajempaa epäselvyyttä, ajattelevatko ihmiset esimerkiksi äänestävänsä vasureita antaessaan äänensä perussuomalaisille?
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Hayabusa

En ole huomannut eroja viimeaikaisten hallitusten politiikoissa. Lähinnä erot ovat olleet siinä, keille on jaeltu hillotolppia.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Kopek

Kun kysyin, mikä hallituksen politiikassa on ollut tyypillisesti oikeistolaista, en ajanut mitään takaa. Kysymys vain tuli mieleeni, ja kirjoitin saman tien sen. Minua kiinnosti tietää, mitkä ovat tyypillisiä oikeistohallituksen toiminnan piirteitä verrattuna vasemmistohallituksen piirteisiin. Suomessa on ollut erilaisia hallituksia, mutta kuka niiden tekoja enää vuosikymmenien päästä muistaa, niin että voisi verrata eri hallituksia keskenään. Aika ja maailmantilannekin on erilainen. Ja kuinka vasemmistolainen hallitus ylipäätään Suomessa voi olla nykyisellä puolueiden kannatusrakenteella. Laika kirjoittaa, että.... Suomessa on tällä hetkellä mahdollista muodostaa ainoastaan oikeistolainen enemmistökoalitio keskustan tuella.

Mietin, mikä tekee ihmisistä vasemmistolaisia tai oikeistolaisia. Saadaanko tartunta lapsuudenkodista, ja säilyykö se läpi elämän, vaikka olosuhteet muuttuisivat. Olen saanut oikeistolaisen perimän, enkä näytä muuttuvan vasemmistolaiseksi, vaikka vaatimattoman tulotasoni puolesta minun kai kuuluisi olla vasemmiston kannattaja. Toisaalta en halua leimautua myöskään mitenkään erityisen oikeistolaiseksi, koska oikeistolaisuuteen yhdistetään usein lujan "esivallan" eli vahvan poliisin ja ankarien lakien kannattaminen. Tältä osin ajattelen kuten vasemmistolaiset.

Jos mennään vielä otsikkoon, niin Perussuomalaiset ovat puolueena mielestäni aika lähellä sitä, mitä puolue on ollut ennenkin. Näkeehän sen kannatuksestakin. Äänestäjät eivät hylänneet perussuomalaisia ja lähteneet Soinin perässä Sinisen tulevaisuuden kannattajiksi.

Perussuomalaiset - ja jo jossakin määrin jo SMP aikoinaan - on ollut maahanmuuttokriittinen puolue jo pitkään, mutta se on ollut sitä peitellysti. Jo SMP:n kansanedustaja Sulo Aittoniemi oli täysin samalla linjalla kuin nykyiset "persut".

Soini pääsi ensimmäisen kerran eduskuntaan vuonna 2003 otettuaan Toni Halmeen puolueen ääniharavaksi. Ja Halme jos joku oli ideologialtaan "halla-aholainen". Vuosien 2011 ja 2015 jytkyt olivat halla-aholaisten ansiota, vaikka Soini ottikin puolueen menestymisen omiin nimiinsä. Eli loppujen lopuksi kesän 2017 puoluekokouksessa vain virallistui se, mikä oli ollut tiedossa jo pitkään. Selkein merkki on mielestäni se, että äänestäjät eivät hylänneet puoluetta. Soini ja hänen kumppaninsa ehkä ajattelivat, että äänestäjät seuraavat heitä, ja Halla-ahon johtama Perussuomalaiset kuihtuu minipuolueeksi. Jos joku näin ajatteli, se oli ilmeinen virhearvio.

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä "sinisten" poliitikot yksityisesti ajattelevat ja puhuvat. Virallisestihan he sanovat, että kesän 2017 päätös oli oikea, eikä heitä kaduta. Luulisi kuitenkin, että joitakin heistä kaduttaa, erityisesti niitä, jotka eivät olleet ministerinä. No, eipä tätä voi tietää. Sinisten romahdus oli kyllä huikea. Paria eniten ääniä kerännyttä lukuun ottamatta ehdokkaat saivat aivan naurettavan vähän ääniä.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - huhtikuu 16, 2019, 18:22:01
En ole huomannut eroja viimeaikaisten hallitusten politiikoissa. Lähinnä erot ovat olleet siinä, keille on jaeltu hillotolppia.
No, kelle sitten on jaettu hillotolppia? Mainitse esimerkkejä?
No, Päivi Nerg sai taannoin isomman viran...

Toope

Lainaus käyttäjältä: Kopek - huhtikuu 16, 2019, 14:14:19
Mikä hallituksen politiikassa on ollut tyypillisesti oikeistolaista? Yksityistämishankkeet? Leikkaukset koulutuksen määrärahoista?...
Suomessahan pyritään riisumaan ylikasvanutta julkista sektoria, joka on Kreikkaakin suurempi. Tuota on pakko riisua, koska eivät kuntataloudetkaan enää kestä tuota julkisten menojen kasvua. 25 vuotta sitten Suomessa oli kuntavelvoitteita jotain 250, nykyään niitä on jo 550. Siksi kunnat ovat usein konkurssin partaalla, kun eivät voi toimintojaan toteuttaa muuten kuin anelemalla lisää valtion tukia.

On pelkästään realismia ajaa politiikkaa, jossa byrokratiaa ja hallintoa vähennetään, jos kunnat eivät selviä nykyisistä vaatimuksistaan.

MrKAT

Persut on naurettavien sammakoiden sylkijöitä, Rinteen ohessa.
Nauratti myös äskettäin MTV:n Jaakko Loikkasen ohjelmaa katsoessa. Kun VIH-Ohisalo huomautti että PS oli Sipilän kanssa alusta asti säätämässä kovia leikkauksia köyhille ym, niin PS TYnkkynen vastasi että "olimme sinisten panttivankeja". Hehee. ;D 

Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)