Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Terrorismi

Aloittaja Renttu, maaliskuu 15, 2019, 12:55:17

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Aave

Lainaus käyttäjältä: a4 - helmikuu 13, 2022, 22:39:17
...Putous-formaatista revityt agitaattorit
Päivän paras!
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

MrKAT

USA:ssa Buffalossa on tapahtunut isku jota ensin nimitettiin "viharikokseksi" mutta nyt (CBS) puhutaan selvästi äärioikeistolaisesta terrorismista.  Ainakin 10 kuollut, pääosin mustia. Hyökkääjä oli aseistautunut valkoisen ylivallan kannattaja ja perusteli  salaliittoteorialla: "Väestönvaihtoteorialla" (Great Replacement Theory).

Don Moynihan @donmoyn
The gunman who killed at least 10 people in Buffalo is a self-described white supremacist who advocates for the Great Replacement Theory.
He left a manifesto. See if you can tell the difference between it and standard fare on the Tucker Carlson show. https://bnonews.com/index.php/2022/05/mass-shooting-supermarket-buffalo-10-dead/
----
The problem with relentlessly pushing conspiracy theories that tells people the end of civilization is at hand unless they act is that some people will believe it, and act. And in a highly armed society, some of those actions will be violent.
-----
Almost half of Republicans subscribe to the gunman's theory that whites are being systematically and deliberately replaced, a theory that was, until recently, something to be found only on white nationalist websites.
---- ...
The El Paso shooter who murdered 22 people also was a white supremacist who advocated the Great Replacement Theory. Just a couple of days after the shooting, Carlson insisted that the real conspiracy was the idea that white supremacy was a problem.

- https://twitter.com/donmoyn/status/1525582416596844546

Jason Stanley @jasonintrator
Before today's Buffalo mass murder by a terrorist who posted a manifesto about White Replacement Theory before his actions, 162 people had already been murdered by terrorists who posted manifestos or screeds about white replacement theory just prior to their actions.

- https://twitter.com/jasonintrator/status/1525578028595785730

Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Aave

^
Karsea tapaus, ja ikävä kyllä näitäkin sopii odottaa Yhdysvalloissa vielä lisää. Valkoiset amerikkalaiset ovat jäämässä pikku hiljaa kokonaispopulaatiossa vähemmistöksi, mutta ei se mistään sala liitosta johdu. Lasten ja nuorten osalta valkoiset ovat jo vähemmistönä - muita etnisiä taustoja edustavia amerikkalaisia on yhteensä enemmän. Mutta heidänkin välillään on jännitteitä - ei se rasismi vain valkoihoisia amerikkalaisia koske.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Saares

Lainaus käyttäjältä: Hippi - joulukuu 19, 2021, 13:26:45
Kai siinä nyt jonkinlainen ero on, jos jotkut räkänokat posauttaa naapurin puuseen taivaan tuuliin "hyvänä läppänä" vai onko väkivaltaiset ja aatteestaan tunnetut aikuisen ikäiset ihmiset suunnittelemassa tuhotyötä.

Siihen aikaan, kun Kopek kuljeksi räjäytysporukkaa kuskaamassa, laskujeni mukaan joskus 70-luvulla, niin varmaan oli vielä helpompi saada käsiinsä räjähteitä tai muuta iloisesti posahtavaa ainetta. Noina aikoina ei varmasti turvamääräykset olleet kovinkaan kummoiset tai jos olikin, niin maaseudulla jossain Savon sydämessä niitä tuskin pilkulleen noudatettiin. Nykyisin luultavasti pitää olla huomattavasti pontevammin asialleen omistautunut, jotta räjähteitä saisi käsiinsä. Vähintäänkin pitää tuntea "oikeita tahoja".


ROOSTERin kanssa jälleen samaa mieltä ilotulitteista. En ole ikinä ymmärtänyt niiden hauskuutta(?) tai ideaa yleensäkään. Onhan ne nättejä sen hetken, kun ne ilmassa kipunoi, mutta kyllä niillekin rahoille olisi hyödyllisempääkin käyttöä kuin polttaa ne paukun kera.
Olin 60-luvulla räjähteitä luovuttamassa rautakaupassa. Silloin rakennusliikkeet pyysivät ja saivat suuria määriä lupia. Vuodenvaihteessa arvioitiin vuoden tarve ja tehtiin senmukainen anomus. Pitkin vuotta satunnaista tarvetta oli myös pienrakentajilla pihakivien raivaamiseen jne. Siihen aikaan oli kirjoittamaton sopimus että tällaiset satunnaisiin tarpeisiin r.aineet vähennettiin jonkun rakennusliikkeen luvasta. Kirjanpidon piti koko ajan täsmätä.

MrKAT

#1054
Ruotsissa  estetty äärioikeistolaisen VALTAVA terrori-isku, tyyppiä "Breivik2" ?

Hugo Kaaman @HKaaman
Swedish police may have prevented a 2nd Breivik-style attack in November last year, when a 25-year old right wing extremist (NMR) was arrested. His farm had 50 tons of fertilizer stockpiled, a bomb lab, weapons & much more. Attack was planned for a year https://aftonbladet.se/nyheter/a/WjPb4a/misstanks-ha-forberett-sprangdad-pa-garden-i-falkoping

https://pbs.twimg.com/media/FT32UaAXsAABvZo?format=jpg&name=small
https://pbs.twimg.com/media/FT32UaCXoAMkkb5?format=jpg&name=medium

-----
Hugo Kaaman @HKaaman
He had weapons, bullet casings, camouflage clothes, a helmet, laser scopes, lab equipment, ammo mags, knifes, & a bullet-proof vest. Also RW lit, 3D printer, explosives instructions & enough precursor to make an extremely powerful VBIED. Major bullet dodged here
-----
Hugo Kaaman @HKaaman
NRM — The Nordic Resistance Movement, is a pan-Nordic neo-nazi group that seeks to abolish democracy through paramilitary/terrorist tactics. This is the most significant and extensive planning of an attack by the group that's been discovered to date
-----

- https://twitter.com/HKaaman/status/1530650283755331585

Siis NRM=PVL Pohjoinen Vastarintaliike, jonka tunnusmerkkinä on musta nuoli ylös vihreällä pohjalla.

JK. Epäilty oli ilmeisesti suunnitellut (tai ainakin keskustellut) koulu-iskuista. Valitsematta mitään koulua nimeltä.
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Kopek

Ranskassa tuomittiin henkilö elinkautiseen vankeuteen ilman ehdonalaismahdollisuutta. Mitenhän paljon tämän henkilön pitäminen vankilassa kenties kymmeniä vuosia tulee maksamaan. Tyyppihän on ollut vankilassa jo kuusi vuotta. Siihen mahdollisesti 50 vuotta päälle, niin pitkä aika kertyy.

En saanut uutisista selvää, tappoiko tyyppi ketään. Kerrottiin, että hänen itsemurhavyönsä ei lauennut, joten sen vuoksi hän jäi henkiin ja joutui myöhemmin oikeuteen. Muut terroristit kuolivat iskussa.

https://www.bbc.com/news/world-europe-61989354

On hullua, että yksittäinen ihminen joutuu loppuiäkseen vankilaan oltuaan mukana hankkeessa (tarkkaa osuutta en tiedä, kuten jo kirjoitin), jossa surmattiin ihmisiä. Valtioiden johtajat, kuten viimeksi Putin, poksaututtavat ihmisiä kuoliaaksi, eikä heille siitä mitään seuraa.

Venäläisten ja myös amerikkalaisten iskuissa on kuollut ja vammautunut syyttömiä lapsia ja naisia ja miehiä. Ei missään suoritusportaassa olleita tekijöitä panna vastuuseen teoistaan. Tappaminen on ok.

Tasa-arvoa kannattavana ja yksilön vastuuta korostavana koen niin, että ihminen pitäisi tuomita siitä, mitä hän itse tekee, eikä siitä, mitä joku muu tekee. Jos terrori-iskussa kuolee 130 ihmistä, yksittäinen terroristi pitäisi tuomita sen perusteella, montako ihmistä hän tapppoi. Jos hän tappoi yhden ihmisen, miksi hänet tuomittaisiin elinkautiseen ilman armahdusmahdollisuutta, jos joku toinen yhden ihmisen tappanut selviää parinkymmenen vuoden tuomiolla. Ranskan tapauksessa näyttää siltä, että yksi ihminen tuomittiin kaikista iskussa tapahtuneista kuolemista.

En ole kovin syvällisesti tätä asiaa miettinyt, eikä näin ollen huvita puolustaa väittelyssä mielipidettä, josta en ole itsekään kovin varma. Kunhan nyt nostin tällaisia utuisia ajatuksia esille. 

Hippi

^
Jättäisit tuomitsematta kokonaan terrori-iskun organisoineen henkilön, joka on mahdollistanut iskun?

Jos retkueen pääpomo on valinnut saman mielisistä ihmisistä sopivat tekijät, hankkinut räjähdysaineet ja valmistuttanut niistä pommiliivit iskuun osallistujille, niin tämä pääpomo parhaassa tapauksessa jäisi kokonaan ilman tuomiota. Riippuu siitä tietysti, mitä kyseisen maan laki sanoo vaikkapa räjähdysaineen hankkimisesta tai valmistuttamisesta, jos aineet on hankittu raaka-aineina. Luulisin, että raaka-aineiden hankkiminen sinällään ei ole rikos oikein missään, kun pommejahan voi tehdä aika tavallisista aineista, jos oikein olen ymmärtänyt.

Kun ryhmä on räjäyttänyt itsensä kappaleiksi kohteidensa mukana tai joutunut vankilaan, jos joku epäonnekseen jäi henkiin, niin pääpomo vapaana ihmisenä voikin alkaa organisoimaan uutta iskua. Kaikki tietävät kuka pääpomo on, mutta kun tämä ei ole itse tehnyt rikoksia, niin ei voi mistään syyttää, niinkö?
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Hippi - kesäkuu 30, 2022, 09:16:11
Kaikki tietävät kuka pääpomo on, mutta kun tämä ei ole itse tehnyt rikoksia, niin ei voi mistään syyttää, niinkö?

Niinhän se näyttää olevan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Putin

En pahastuisi, jos Putte Possu saisi tuomion todellisten ansioidensa mukaan.

Hippi

^
Tarkoitin esimerkilläni matalamman byrokratian organisaatioita, terroristi- ja rikollisjärjestöiksi luettavia.

Nythän esimerkiksi autokuski tuomitaan avunannosta murhaan melkoisen ankaran kaavan mukaan, jos on toiminut murhaajan kuskina tämän käydessä jonkun tappamassa ainakin, jos uskomme amerikkalaisia elokuvia.

Samoin kai pyritään tuomitsemaan koko terroristisolu, joka on terrori-iskun tiimoilla toiminut, vaikka yksittäiset toimijat ovat olleet vähäisemmässä roolissa kuin varsinaiset pommihenkilöt, jotka lopulta sen iskun ovat tehneet.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Hippi - kesäkuu 30, 2022, 10:15:49
Nythän esimerkiksi autokuski tuomitaan avunannosta murhaan melkoisen ankaran kaavan mukaan, jos on toiminut murhaajan kuskina tämän käydessä jonkun tappamassa ainakin, jos uskomme amerikkalaisia elokuvia.

Amerikkalainen oikeuskäytäntö aiheuttaa usein ihmetystä. Sitä tuodaan melkoisesti myös esille televisiosarjoina, harvemmin on nähty KovaLaki-talibaniassa tyylistä sarjaa, josta johtuen kuriositeetitkin ovat jo meille tuttuja.

Ilmeisesti Villin Lännen ajoilta on periytynyt tapa ratkaista asiat nopeasti. Siihen sopii pikakuulustelumenetelmä jossa apuri luvataan hirttää ensimmäisenä jos ei kerro pääpirun nimeä ja oleskelupaikkaa. Jos kertoo suosiolla nämä, voi saada trumppilaisen diilin ja vapauduvankilasta-kortin käteensä.

Suomessa ei taida olla (vielä) kyseisenkaltaista mahdollisuutta sopia syyttäjän kanssa tuomion ärhäkkyydestä ilmiannon vastapainona. Täällä syyttäjää ja tuomari ovat toisistaan riippumattomia. Paitsi jos veneilee ilman pelastusliivejä niin poliisi, rikostutkija, syyttäjä ja tuomari on sama henkilö ja tuloksena sakko.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

kertsi

Lainaus käyttäjältä: Kopek - kesäkuu 30, 2022, 07:20:53
Ranskassa tuomittiin henkilö elinkautiseen vankeuteen ilman ehdonalaismahdollisuutta. Mitenhän paljon tämän henkilön pitäminen vankilassa kenties kymmeniä vuosia tulee maksamaan. Tyyppihän on ollut vankilassa jo kuusi vuotta. Siihen mahdollisesti 50 vuotta päälle, niin pitkä aika kertyy.

En saanut uutisista selvää, tappoiko tyyppi ketään. Kerrottiin, että hänen itsemurhavyönsä ei lauennut, joten sen vuoksi hän jäi henkiin ja joutui myöhemmin oikeuteen. Muut terroristit kuolivat iskussa.

https://www.bbc.com/news/world-europe-61989354

On hullua, että yksittäinen ihminen joutuu loppuiäkseen vankilaan oltuaan mukana hankkeessa (tarkkaa osuutta en tiedä, kuten jo kirjoitin), jossa surmattiin ihmisiä. Valtioiden johtajat, kuten viimeksi Putin, poksaututtavat ihmisiä kuoliaaksi, eikä heille siitä mitään seuraa.

Venäläisten ja myös amerikkalaisten iskuissa on kuollut ja vammautunut syyttömiä lapsia ja naisia ja miehiä. Ei missään suoritusportaassa olleita tekijöitä panna vastuuseen teoistaan. Tappaminen on ok.

Tasa-arvoa kannattavana ja yksilön vastuuta korostavana koen niin, että ihminen pitäisi tuomita siitä, mitä hän itse tekee, eikä siitä, mitä joku muu tekee. Jos terrori-iskussa kuolee 130 ihmistä, yksittäinen terroristi pitäisi tuomita sen perusteella, montako ihmistä hän tapppoi. Jos hän tappoi yhden ihmisen, miksi hänet tuomittaisiin elinkautiseen ilman armahdusmahdollisuutta, jos joku toinen yhden ihmisen tappanut selviää parinkymmenen vuoden tuomiolla. Ranskan tapauksessa näyttää siltä, että yksi ihminen tuomittiin kaikista iskussa tapahtuneista kuolemista.

En ole kovin syvällisesti tätä asiaa miettinyt, eikä näin ollen huvita puolustaa väittelyssä mielipidettä, josta en ole itsekään kovin varma. Kunhan nyt nostin tällaisia utuisia ajatuksia esille.

Sinänsä ihan hyviä huomioita.

Kommentoin boldaamaani kohtaa.

Ilmeisesti sitten et ole kristitty? Etkä hae moraalikoodistoasi Raamatusta? Siellähän selvästi (tai no, tämä liioittelua, Räsäskän tapaa liioittelua) sanotaan, että Jumala rankaisee kaikkia ihmisiä perisynnistä, ja että ihmisiä rangaistaan kolmenteen ja neljänteen polveen saakka. Kaikki tyynni siis semmoista rankaisua semmoisista rikoksista, mitä itse ei ole tehnyt vaan joku ihan muu.

Mielestäni on myös ristiriitaista esittää kannatavansa tasa-arvoa samanaikaisesti, kun kannattaa Raamatun naisvihamielistä maailmankuvaa, jossa lisäksi hyväksytään mm. orjuus.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Kopek

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - kesäkuu 30, 2022, 10:34:24
Paitsi jos veneilee ilman pelastusliivejä niin poliisi, rikostutkija, syyttäjä ja tuomari on sama henkilö ja tuloksena sakko.

Jos veneilee soutuveneellä, tarvitse pelastusliivejä. Eikä niiden moottoriveneessäkään tarvitse olla päällä. Riittää, kunhan ne ovat mukana.

En koskaan käytä.

Voisin tehdä poikkeuksen purjeveneessä kovalla tuulella avomerellä ja kilpaveneessä ja muussa kulkuvälineessä, jossa veden varaan joutumisen ja veden varassa olemisen riski on keskimääräistä suurempi.

Kun tällaisella aikoinaan ajelin, pidin pelastusliiviä.



Ettei menisi täysin ohi otsikosta, niin siinä onkin sopiva nimi, jota joskus käytän, tiedätte kyllä mistä. Liittyy "aiheeseen".

MrKAT

Minusta tämä Lapuan tapahtuma on selvä terrori-isku, vaikkakin ehkä "arka" sellainen:

Puolet sateenkaarilipuista varkaille, kirjaston eteen viritettiin kotitekoinen pommi – Lapuan ensimmäinen Pride ei silti lannistu
...
Lisäksi maanantai-iltana kesken translapsista ja -nuorista käydyn keskustelutillaisuuden kirjaston eteisessä paukahti kotitekoinen, viemärinavausaineesta valmistettu pommi eli niin sanottu "putkireiskapommi". Onneksi tapahtumasta selvittiin ilman loukkaantumisia.

Lakeuden sateenkaari -yhdistyksen varapuheenjohtaja Sanna Panula ja tiedottaja Julla Laurila ovat ilkivallasta lähinnä sisuuntuneita. Rikosilmoituksia on tulossa.

– Onneksi tuhoa ei tullut. Jos joku olisi sattunut kävelemään ohi samalla hetkellä kun se räjähti, olisi voinut käydä pahimminkin, Panula sanoo.

- https://yle.fi/uutiset/3-12523806
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Toope

Toivottavasti ei ollut suunnattu kirjastotoimintaa vastaan, itse kun tykkään siitä.

MrKAT

Poliisi päätteli että em. poikajoukon pommi oli suunnattu kirjastoa(henkilökuntaa) vastaan, ei prideä.
MUTTA:

Poliisi otti kiinni Lapuan Pride-tapahtumaa uhkailleen nuoren – uhkasi ampumisella ja verilöylyllä
Epäilty on eteläpohjalainen alaikäinen, yli 15-vuotias nuori, joka on esitutkinnassa myöntänyt kirjoittaneensa uhkaukset. Uhkailulla ei tiettävästi ole yhteyttä Lapuan kirjaston tapahtumiin.

- https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008938638.html
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)