Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Terrorismi

Aloittaja Renttu, maaliskuu 15, 2019, 12:55:17

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Aave

"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Joulurauhaa, Eurooppa!

'Huge risk' of Christmas attacks, warns EU (BBC):

"European Home Affairs Commission Ylva Johansson said the polarisation in society caused by the Israel-Hamas war was increasing the risk of violence.
Her remarks came days after a tourist was fatally stabbed in Paris.
The EU was making an additional €30m (£26m) available for additional security, Ms Johansson said".


"A similar warning came from German Interior Minister Nancy Faeser who told reporters the EU had to keep a close eye on threats and propaganda, as there was a high "risk of further emotionalisation and radicalisation of violent Islamist perpetrators".

On se hienoa, että joulumarkkinoillakin tarvitaan nyt poliiseja joka kulmalle valvomaan, ettei vain mitään ikävää tapahtuisi. Tavanomaisten kustannusten lisäksi ylimääräiset 30 miljoonaa euroa sinne tai tänne, kyllä tästä rikastumisesta kannattaa maksaa.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Brysselissä tapahtuneessa ammuskelussa neljä haavoittunutta, ja yksi kriittisessä tilassa: Vier gewonden bij schietpartij in Brussel, één persoon in levensgevaar: "Volgens eerste vaststellingen gaat het niet om terreurdaad" (nieuwsblad.be).

Belgiassa on ollut - tavan poliisin ohella - enimmillään yli 2000 gendermaierie-sotilasta partioimassa ja vartioimassa katuja. Tätä ehti jatkua kuusi vuotta kunnes armeija tuumi, että turujen ja torien poliisivalvonta ei ole heidän perustehtävänsä, ja sotilaspartiointi lakkautettiin. Nähtäväksi jää, alkaako sotilaspartiointi taas uudelleen.

Ranskan sisäisen tiedustelun johtaja varoittaa Daesh-propagandan uudesta noususta.

French intelligence director: 'IS propaganda is regaining appeal among a new generation' (Le Monde):

"Nicolas Lerner, the head of domestic intelligence, discusses how his agency monitors radicalized inmates after their release from prison, changes in the jihadist phenomenon, and the impact of the Middle East's conflicts on France".
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Tanskassa annettiin ensin korkeimman tason terrorismivaroitus, ja eilen sitä seurasi 7 henkilön joukkkopidätys (i24News). Epäillyt aikoivat iskeä Tanskassa Hamasin nimessä.

Myös Saksassa pidätettiin eilen neljä henkilöä, vastaavasta syystä: Four Hamas members detained on suspected attack plans -German prosecutor (Reuters).

Hamas kutsuu Eurooppaa toiseksi kodikseen, eikä tämä edes ole vitsi.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Tanskan osalta mainittakoon, että siellä oikein lain voimalla juuri osoitettiin, että väkivallalla uhkaaminen toimii: Tanskassa hyväksyttiin laki, jonka mukaan Koraanin polttaminen on rikos. Pidän sitä periksiantamisena fanaatikoille. Tämä tapahtui vain pari viikkoa sitten, ja näin Tanskaa siitä nyt palkittiin.

On älytöntä, että jos joku piirtää pilakuvan profeetta Muhammedista, niin siitä seuraa ei vain vakavissaan esitettyjä tappouhkauksia, vaan myös mellakoita, terrori-iskuja ja niiden yrittämisiä, ja pilakuvapiirtäjä saa pelätä henkensä edestä koko loppuelämänsä, ja häntä pitää vartioida 24/7. Yhdestä pilakuvasta!

Saksassa puolestaan laitettiin jäähylle se, että Turkissa koulutetut imaamit voisivat toimia imaameina Saksassa: Germany to halt admission of Turkey-trained imams (DW).

Piruilen, että Saudi-Arabian ja Qatarin rahoittamien imaamien toimintaa ei kuitenkaan ole estetty. :)
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Hamas operates all over Germany, investigation finds (ynetnews):

"Authorities in Germany recently outlawed Hamas, and it turns out that it is not only for Israel's sake; Investigation reveals that the terror group has a network of operatives all over the country, including German citizens, who raise money for it and incite against Israel".

Mukana tuskin on paljon etnisesti Saksan kansalaisia, vaan pääosin paperisaksalaisia. Kun Gazan rajalla -ketjussa kerroin UNWRA:n toiminnasta ja siitä, miten se luokittelee palestiinalaiset pakolaisiksi, niin mainitsemani luku näistä ties monennenko polven "pakolaisista" oli puoli miljoonaa ihmistä alakanttiin. Palestiinalaisia "pakolaisia" on nyt maailmalla yli 5,5 miljoonaa, kun alun perin heitä on lähtenyt n. 700 000 ihmistä. On se hassua, että vaikka lähtijät ja heidän jälkeläisenä ovat saaneet jo ajat sitten toisten maiden kansalaisuuden, he ovat UNWRA:n mukaan kaikki pakolaisia, ja se on virallinen status ohi myönnettyjen kansalaisuuksien.

Lokakuun 7. päivän hyökkäyksen jälkeen Hamasin nimessä yritettyjä terrori-iskuja on onnistuttu torppaamaan ainakin Yhdysvalloissa, Saksassa, Itävallassa, Englannissa, Tanskassa, Espanjassa... Kun nämä lupsakkaat moniosaajat puhuvat globaalista jihadista niin ehkä, ihan vain ehkä, heidän juttujaan kannattaisi uskoa.

Hamasin hyökkäystä juhlittiin pitkin Eurooppaa, ei suinkaan vain Gazassa tai Länsirannalla. Euroopassa olevan pakolaismääränsä ansiosta Hamaskin kutsuu Eurooppaa toiseksi kodikseen. Mitä nyt samalla vihaavat kaikkia vääräuskoisia (Ateistit ovat kaikkein pahimpia), juutalaisia, seksuaalivähemmistöjä ja niin edelleen. Naisilla on oikeus olla tarvittaessa alempana kuin käärmeen maha, ja kivitykset ja ruoskinnat ovat sitä Allahin tahdon mukaista oikeuskäytäntöä.

Mielenosoitukset (Jotka äityvät tyypillisesti mellakoiksi) huudetaan päät punaisina kuolemaa juutalaisille. Eurooppalainen avoimien ovien politiikka on tuottanut hienoa kotoutumista, ja hienoja tuloksia. Europol ehti julkaista vuosikatselmuksensa poliittisesta ja väkivallasta ja terrorismista Euroopassa ennen Hamasin hyökkäystä, mutta niihin tilastoihin riitti islamismia kyllä oikein hyvin ilmankin. 
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Europolin vuosikatselmus 2023, koskien poliittista väkivaltaa ja terrorismia Euroopassa. Linkki avautuu pdf-muodossa olevaan raporttiin: Terrorism Situation And Trend Report (europol. europa.eu).

En tätä kirjoittaessani tiedä, niputetaanko Saksassa vieläkin jihadistien toimesta tehdyt yritykset ja iskut äärioikeiston tekemiksi, mutta näin on ainakin ollut. Raportin alussa on kuitenkin yleisnäkymä kokonaisuudesta avainkohtineen, ja sen kärjessä seuraavaa:

"KEY FINDINGS

Terrorism continued to pose a serious threat to EU Member States in 2022. 28 completed, failed or foiled attacks were recorded in the EU.16 attacks were completed, of which the majority were attributed to
left-wing and anarchist terrorism (13), two to jihadist terrorism, and one to right-wing terrorism.

Four fatalities were recorded in 2022, two resulting from jihadist terrorist attacks and two from a right-wing terrorist attack. The total number of attacks increased compared to 2021 (18), but remained lower than in 2020 (56), potentially due to the varying categorisation of left-wing terrorist attacks by reporting countries over the past few years".


Katselmuksen mukaan eurooppalaista, kotoperäistä poliittista väkivaltaa johtavat vasemmistolaiset anarkistit. Islamistien teot ovat tyypillisesti kuolettavimpia, kun taas äärioikeiston poliittinen väkivalta on kohdistunut pääasiassa materiaan ja infraan (Kuten tuhopoltot ja niiden yrittämiset).
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Alankomaat nosti terrori-iskun mahdollisuuden uhkatasoa.

Terrorist threat level raised to 'substantial' (Ministeriön viralliset sivut).

"The previous Terrorist Threat Assessment for the Netherlands (DTN) described a heightened terrorist threat due to the fact that jihadist organisations were preparing to carry out terrorist attacks in Europe. Over the past few months the terrorist threat has increased to such an extent that the threat level has been raised to 4 ('substantial'). This means that there is a realistic possibility that an attack will take place in the Netherlands".

Prahassa eilen tapahtuneen joukkoampumisen motiivista ei ole vielä tarkempia tietoja.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Xantippa

Se on kyllä jännä juttu, että kun maahan tulee hallitus, joka on määritelmältään lähellä äärioikeistoa, puheet kovenevat maahanmuuttajia kohtaan rasistiseen suuntaan, maassa jo olevien maahanmuuttajien oloja kurjistetaan, niin voiko joku kuvitella, että se lisäisi sitten eripuraa ja terrorismin uhkaa!

Miten niin voi käydä, eikö tuon reseptin pitäisi olla tae ikuisesta lämmöstä ja ystävällisyydestä ja ihanasta demokratiasta höystettynä länsimaisilla arvoilla?

T: Xante

Melodious Oaf

Luulis että Gazan tilanne esimerkiksi vois olla merkittävänä taustatekijänä tollasessa.

Jihadistinen terrorismi on lopulta aika pienten piirien ja solujen masinoimaa.

Ja ehkei niinkään yleinen reaktio siihen että maahanmuuttopolitiikka, joka koskee tosi paljon muutakin ja on laaja kokonaisuus, piirun verran muuttuu suuntaan tai toiseen. Ei ne jutut kuitenkaan yleensä niin rajusti maahanmuuttajien arkeen vaikuta.
   Eikä ainakaan silleen että sen takia oltais valmiita tekemään massamurhia tai laajennettuja joukkoitsemurhia.

En tarkoita etteikö tollaseen ois mitään yhteyttä ollenkaan tai missään määrin, mutta halusin nostaa esiin ison kuvan konflikteja ja epävakautta ja epävarmuutta sekä erityisesti Lähi-idän epävakautta ja ongelmia siellä — kontra jotain meidän omia oikeisto-vasemmisto-dramatisointeja

Toope

Lainaus käyttäjältä: Melodious Oaf - joulukuu 22, 2023, 16:34:24
Jihadistinen terrorismi on lopulta aika pienten piirien ja solujen masinoimaa.
Jihadismi/salafismi/wahhabismi on 1970- luvulta lähtien ollutta ideologian levittämistä, pääosin Saudeista lähtöisin. Radikaalit islamistit kiristävät rahaa Saudeilta ja Persianlahden öljymailta hintana, että maksatte muutaman miljardin, niin emme aiheuta ongelmia teillä. = Mafiakiristystä. Radikaalit islamistit ovat rahoittaneet ehkä 70-80% kaikista moskeijoista länsimaissa, Suomessakin!

Radikaalin islamin levittäminen on poliittinen, harkittu projekti, ei kansan luoma ilmiö. Islamia rahoitetaan öljyrahoilla!
Ei tuo islam tule tänne ystävänä, se tulee haastamaan...! >:(

-:)lauri

#1166
Lainaus käyttäjältä: Melodious Oaf - joulukuu 22, 2023, 16:34:24
Luulis että Gazan tilanne esimerkiksi vois olla merkittävänä taustatekijänä tollasessa.

Jihadistinen terrorismi on lopulta aika pienten piirien ja solujen masinoimaa.

Ja ehkei niinkään yleinen reaktio siihen että maahanmuuttopolitiikka, joka koskee tosi paljon muutakin ja on laaja kokonaisuus, piirun verran muuttuu suuntaan tai toiseen. Ei ne jutut kuitenkaan yleensä niin rajusti maahanmuuttajien arkeen vaikuta.
   Eikä ainakaan silleen että sen takia oltais valmiita tekemään massamurhia tai laajennettuja joukkoitsemurhia.

En tarkoita etteikö tollaseen ois mitään yhteyttä ollenkaan tai missään määrin, mutta halusin nostaa esiin ison kuvan konflikteja ja epävakautta ja epävarmuutta sekä erityisesti Lähi-idän epävakautta ja ongelmia siellä — kontra jotain meidän omia oikeisto-vasemmisto-dramatisointeja

Korjaa jos olen väärässä, mutta olen siinä käsityksessä, että yksilön voimakkaat kokemukset omasta tai viiteryhmänsä kaltoinkohdelluksi tulemisesta tahon x toimesta yhdessä voimakkaan oikeudenmukaisuuden kaipuun kokemuksen kanssa, luovat kysyntää x:n suhteen voimakkaasti oppositiossa oleville y-ryhmien ajatuksille. Eli että jihadismi, vasemistolaisuus tai oikeistolaisuus terrorisminsa ideologisena perustana olisivat enemmän tai vähemmän vain kontingentteja selityksiä sille, miksi joku ryhtyy kyseisen uskonnon tai aatteen marttyyriksi.

Siis varmasti löytyy 7 miljardin ihmisen joukosta paljon niitäkin, jotka ryhtyvät terrositeiksi puhtaasti sen vuoksi, että uskonto tai aate nyt vain sattuu viehättämään kyseisen ihmisen esteettstä silmää tai että löytyy paljon niitäkin, jotka ovat vain riittävän väkivaltaisia luonteeltaan ja koku uskonto ja/tai aate tarjoaa oikealla hetkellä viehättävimmät välineet väkivaltansa toteuttamiselle, mutta että suurin osa terroristeista olisi omaksunut uskonnon tai aatteen maailmankatsomukselliseksi kodikseen enempi omien kokemustensa kautta, eli että mihin sorrettujen ryhmään itse tai viiteryhmänsä kokee kuuluvan ja kuinka epätoivoiseksi oman tai viiteryhmänsä olosuhteet kokee. Luonolisesti syissä ryhtyä terroristiksi on varmasti yksillölistä vaihtelua paljonkin, mutta että jokin variaatio edellä esittämistäni mahdollisista syistä olisivat ne tyypillisimmät.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Kopek

Muistelin lukeneeni artikkeleita, joissa on kerrottu, että terroristit eivät ole kaikkein köyhimpiä ihmisiä yhteisöissään vaan moni heistä on lähtöisin ns. paremmista perheistä ja oloista.

Nyt, kun uudestaan googlailin aiheesta, löytyi useita tekstejä, joissa sanottiin, että toisin kuin usein luullaan tai halutaan luulla, köyhyys itsessään ei selitä terrorismia. 

One of the main claims made by respectable organizations such as the U.N., political leaders, and notable scholars, is that poverty can be attributed as a direct cause of terrorism. As such, scholars have produced a host of literature exploring the extent of association between poverty and terrorism. This study, however, demonstrates that the great majority of both theoretical and empirical research on the association between poverty and terrorism leads to the inevitable conclusion that poverty is not, as it is often perceived to be, a cause of terrorism.

https://www.ict.org.il/images/Does%20Poverty%20Cause%20Terrorism.pdf

The majority of studies conclude that socio-economic factors are poor indicators of terrorism. Yet factors such as poverty and education continue to be portrayed as fundamental drivers of terrorist violence in political rhetoric and practice targeted at preventing terrorism.

https://www.nato.int/docu/review/articles/2012/07/27/the-economic-downturn-a-boon-for-home-grown-terrorists/index.html

Osama bin Laden oli rikkaan suvun poika, joten köyhyys ei tainnut olla syy, mikä motivoi hänet terroritoimintaan.

Toope

Moni meilläkin haluaa YK:n tms. järjestöjen kautta rahoittaa islamismia...!
Idiootteja ovat.

MrKAT

Jaakko Viljanen @ViljasenJaakko
Saksan poliisin mukaan selvästi suurin osa antisemitistisestä väkivallasta ja muusta antisemitistisestä viharikollisuudesta on luonteeltaan oikeistolaista. Saksan vasemmisto syyllistyy antisemitistisiin rikoksiin vain hyvin harvoin.



------
Nuo taulukot ovat peräisin EU:n perusoikeusviraston raportista. Raportin perusteella näyttää valitettavasti siltä, että mikään muu EU-maa kuin Saksa ei tilastoi antisemitistisiä viharikoksia tekijän taustan mukaan.
     http://fra.europa.eu/fi/publication/2023/antisemitism-overview-2012-2022

- https://twitter.com/ViljasenJaakko/status/1738500674525319472
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!