Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Appien parhaimmistoa

Aloittaja Hayabusa, heinäkuu 28, 2022, 10:16:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Hayabusa

Naapuriketjussa tuli haukuttua turhake-appeja. Jotta ei menisi ihan ludditoinniksi, niin ajattelin positiivisessa hengessä esitellä muutaman hyväksi todentun kännykkäsovelluksen.

Here WeGo - navigointisovellus tuntemattomiin ja tuttuihin paikkoihin. Erityisesti julkisen liikenteen reititys on aivan loistava. Testattu useammassa maassa ja hakkaa järjestäin paikallisien liikennöitsijöiden räpellykset. Sovelluksen taustalta löytyy mm. Nokian kehitystä.

Shazam - musiikintunnistin. Kuinka monta kertaa onkaan askarruttanut radiossa soiva tai ravitsemusliikkeen taustastamusikkibiisi. Sazamilla tilanne on lähes aina ratkennut.

Paikallissää - Ilmatieteenlaitoksen supersovellus menneeseen ja tulevaan säähän. Vielä kun saisi suosikkimeteorologin äänen mukaan, niin olisi täydellinen.  ;)

OmaPosti - ainoa asia mikä Postissa toimii. Pakettien ohjaus lähilokerikkoon tämän avulla on pelastanut monelta harhailulta ympäri kyliä.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

ROOSTER

Kiitos tästä ketjusta. Tämä on oikeasti tarpeellinen.

Paljon on (tarpeellisiakin) appeja joista ei vain ole tietoa.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Melodious Oaf

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - heinäkuu 28, 2022, 10:16:31
Here WeGo - navigointisovellus tuntemattomiin ja tuttuihin paikkoihin. Erityisesti julkisen liikenteen reititys on aivan loistava. Testattu useammassa maassa ja hakkaa järjestäin paikallisien liikennöitsijöiden räpellykset. Sovelluksen taustalta löytyy mm. Nokian kehitystä.

Mahtava suositus, lähtee heti kokeiluun. Muistan hämärästi Nokian Here-kartat, joita pidin silloin lupaavina.

Minkälaisia suosituksia teillä on maastossa liikkumiseen käytettävistä kartoista tai sovelluksista?



Toope

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - heinäkuu 28, 2022, 10:16:31
Shazam - musiikintunnistin. Kuinka monta kertaa onkaan askarruttanut radiossa soiva tai ravitsemusliikkeen taustastamusikkibiisi. Sazamilla tilanne on lähes aina ratkennut...
Tuo kiinnostaa, kun musiikinharrastajana oikeasti mietin sängyssä jotain sävellystä aamuyöllä...

Hayabusa

Voimaloiden pumppujen tökkiessä ja sähkön hinnan heiluessa kuluttajan avuksi rientää Tuntihinta-sovellus.
https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/markkinoiden-yhtenaisyys/pilottihankkeita/tuntihinta-sovellus/
Fingridin nörttien appi kertoo paljonko sähkö maksaa Nordpoolissa lähitunteina. Sen mukaan voi sitten suunnitella sähkösaunomiset ja pizzanpaistot. Ei ehkä kaunein appi, mutta tuosta näkee oleellisen.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hayabusa

No niin. Puhelin meni uusiksi. Tarkoittaa tietysti kaikkien appien siirtämistä toimimaan uudessa luurissa. Suurin osa on mennyt ihan ok. Vaan pankit ovatkin ongelmallisia. Ihan syystäkin tietysti. Tunnistautumisen siirto toiseen luuriin, vaikka puhelinnumero on sama vaatii kaikenlaisia temppuja ja myös odottelua, jottei verkkorikollinen pääse tyhjentämään tilejä. Puolet on tehty ja todennäköisesti pahempi puoli on vielä jäljellä. Kun kaikki on onnellisesti valmista täytynee vielä laittaa jemmakännykkään yksi jemmaidentiteetti mikäli käyttöluurille kävisi jotain.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hayabusa

Muistaessa täytyy kehua kevään ja kesän hittiappia - Muuttolintujen kevät.
https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2023/04/lataa-muuttolintujen-kevat-2013-uusi-sovellus-auttaa-tiedetta-ja-tunnistamaan-lintuja
Jyväskylän yliopistossa kehitetyn Muuttolintujen kevät -nimisen sovelluksen voi ladata itselleen älypuhelimen sovelluskaupasta. Sovellus tuntee tällä hetkellä 150 suomalaista lintulajia, mutta sen tunnistusalgoritmia kehitetään jatkuvasti.

Nauhoitusten avulla tutkijat saavat tietoa, mihin aikaan mitkäkin muuttolinnut saapuvat Suomeen. Jyväskylän yliopiston tutkimuksen tarkoituksena on entistä paremmin ymmärtää lintujen kevätmuuttoon vaikuttavia tekijöitä, erityisesti sääoloja. CSC puolestaan on rakentanut laskenta- ja tallennuspalvelun, jossa sovellusta palveleva tekoälymalli toimii ja jonne data kerätään. CSC myös varmistaa datan avoimen saatavuuden tutkijoille.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - heinäkuu 28, 2022, 10:16:31Here WeGo - navigointisovellus tuntemattomiin ja tuttuihin paikkoihin. Erityisesti julkisen liikenteen reititys on aivan loistava. Testattu useammassa maassa ja hakkaa järjestäin paikallisien liikennöitsijöiden räpellykset. Sovelluksen taustalta löytyy mm. Nokian kehitystä.

Tämä on ollut kännyköissäni "iät ajat". Se oli vain pitkään epäkunnossa siten, että se ei laskenut reittejä vaan ilmoitti, että sitä ei voi laskea, kun välissä on meri tai jotain tällaista. Muutenkin se on osoittautunut epämääräiseksi ja epävarmaksi ja vaikeaksi käyttää. Kartat ovat hyvät.

Kyllä se nyt laski reitin, kun kokeilin.

En yleensäkään käytä navigaattoria kuin aivan pakkotilanteessa. En halua olla navigaattorin orja. Kännykkä on hankala käytettäväksi navigaattorina autossa, jos siinä ei ole telinettä niin kuin minun "tapauksessani" ei ole. Ostin kerran sellaisen Lidlistä, mutta särjin sen saman tien, kun olin avannut paketin. Tämä on minulle tyypillistä. Olen niin tyhmä, että en ymmärrä, miten yksinkertaisetkaan laitteet toimivat, joten kokeillessani tarkoittamattani tuhoan ne.

Tyhmyyttä on meillä suvussa. Isäni sai aikoinaan lahjaksi kynän, eikä saanut sen "korkkia" auki, vaikka pihdeillä ja työkaluilla sitä ruhjoi. Koko illan yritettyään hän ojensi kynän minulle ja sanoi "kokeile sinä, ymmärrätkö tämän päälle mitään". Otin kynän käteeni ja vetäisin "korkin" auki. Isä oli yrittänyt avata kynää väärästä päästä. Tällaisia me olemme, tyhmiä kuin pässit.

Kerran sain joululahjaksi kaukoputken. Otin sen paketista ja avasin sen linssinsuojusta - ja hupsista, koko linssi putosi lattialle ja särkyi. Olin irrottanut vahingossa linssin kiertämällä sen kiinnikettä jengoillaan. Linssinsuojus sen sijaan oli painettavaa mallia.

Tämä nyt oli vain tällainen välihuomautus äärettömästä tyhmyydestämme.

Kännykkäsovellutuksistahan piti kirjoittaa.

Käytössäni on ilmainen "Amigo", joka huomauttaa tienvarsikameroista silloin kun sille päälle sattuu. Navigointi ja reitin laskeminenkin onnistuu.

Yksi kännykkääni asennettu navigaattori on Sailmaten ilmaisversio. Sillä on jännä katsoa reittejä, kun on laivan tai vesibussin kyydissä. Kartat ovat vain Suomen vesiltä, eikä kaikkia järvien karttoja ole järjestelmässä. Tällainen ohjelma pitäisi asentaa "padiin", koska kännykän ruutu on turhan pieni.

https://www.tomtom.com/newsroom/product-focus/about-amigo-app/

https://www.sailmate.com/

Hayabusa

^
Sailmate oli täälläkin muutama kännykkä sitten käytössä. On vain jäänyt vesillä liikkuminen pois repertuaarista, joten ei ole ollut tarvetta "purjehduskaverille". Muistaakseni oli ihan ok, jo silloin.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Kopek

#9
Tiedotusvälineissä käsitellään paljon TikTok-sovellusta ja sen mahdollisia haittoja. Kysytään "oletko TikTokissa". Saman tien voisi kysyä, oletko Googlessa, oletko Youtubessa, oletko internetissä.

Jos TikTokkiin kirjautuminen katsotaan olemiseksi, niin tässä ilmoittautuu yksi olija. Asensin nimittäin TikTokin kokeeksi kännykkään joskus vuosi sitten ja onnistuin lataamaan jopa muutaman videon sinne. Formaatti ei vain erityisemmin kiinnosta, joten en seuraa sitä enkä siis ole tullut riippuvaiseksi.

Videoiden lataaminen edellä mainittuun palveluun on vaikeaa - nimittäin erikseen tietokoneella tehtyjen videoiden lataaminen.

On työn ja tuskan takana saada tehdyksi "vertikaalinen" video eli niitä inhoamiani pystyvideoita. Olen onnistunut tekemään niitä ainoastaan "QuickTimen" .mov muodossa. MP4 ei onnistu, koska silloin video vääntyy väkisin väärän malliseksi eikä ole pystyvideo. Tämä on tietysti omien systeemieni vika eikä johdu siitä, että formaatti on mp4.

Mov-tiedostoina onnistun tekemään pystyvideoita, mutta jostakin syystä ne eivät kelpaa, vaikka niiden pitäisi.

Siirrän videon johdolla tietokoneesta kännykkään ja yritän ladata sen sieltä TikTokkiin. Se ei onnistu, koska TikTok ei löydä koko videota. Se näyttää kansion ja kaikki muut kuvat ja videot siellä, mutta ei tekemään videota.

En enää muista, millä systeemeillä onnistuin viime keväänä lataamaan niitä videoita. Taisin ladata niitä tietokoneelta. Siinä piti yrittää monta eri kertaa ennen kuin video vihdoin suostui latautumaan. Se oli takkuista jumittelua. Olen vain hukannut tunnukset, joten en pysty enää kirjautumaan tietokoneella.

Olen etsinyt netistä ratkaisua, mutta minulla on tapana kehittää sen tyyppisiä ongelmia, joita ei ole kenelläkään muulla. Niinpä ei löydy vastauksiakaan.