Kirjoittaja Aihe: Muutama sana autoista  (Luettu 3802 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kopek

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 1426
Vs: Muutama sana autoista
« Vastaus #165 : Marraskuu 28, 2019, 18:49:46 »
(Lopussa käy ilmi, että teksti ei enää kaikilta osin ajankohtainen.)

Olen vaihtamassa autoon lamppuja. Uusissa on erilainen parkkivalon kiinnitys kuin entisissä. Osaako joku sanoa, millainen lamppu tai lampun kanta tuollaiseen tulee?Tuo on täysin tuntematon minulle.

P.S. Taitaa olla H1. Samanlainen kuva löytyi netistä. Mutta mistä saan muutaman watin tehoisen H1 polttimon? Taidan joutua ostamaan 55w H1 polttimot ja hajottamaan ne, jotta saan kannat, joihin tinaan parkkivalopolttimot. Joudun myös virittelemään sähköjohtoliitintä, koska H1 lampussa on erilainen systeemi eli yksi johto lamppuun sisäkärkeen ja toinen lampun kuoreen eli vähän kuin perinteisissä sähkölampuissa. Monimutkaista.

Täytyy käydä aamulla kaupassa (120 kilsan lenkki) ostamassa polttimoja sekä 10 millin hylsyjä, joita pudottelin kaksi kappaletta jonnekin auton rakenteisiin, josta niitä näy eikä löydy. Maahankaan ne eivät tipahtaneet. Auton etulamput ovat kiinni neljällä pultilla, joista kaksi on helppo avata, kolmas on hyvin vaikea avata, ja neljäs on mahdoton avata. Sain kyllä auki tuon mahdottomankin, mutta siinä ne hylsyt tippuivatkin. Yhdellä kädellä jängätään niin kovaa kuin mahdollista erittäin jäykkää muovilevyä mutkalle, jotta koloon näkee. Toisella kädellä pidellään lamppua ja näytetään sinne valoa. Kolmannella kädellä jängätään ruuvimeisseliä apuna käyttäen erästä kumiletkua sivuun, jotta pulttiin pääsisi käsiksi. Viidennellä kädellä työnnetään ison ruuvimeisselin kärki lampun alta, josta se juuri ja juuri mahtuu. Kuudennella kädellä kiinnitetään hylsy ruuvimeisselin kärkeen, jossa se ei pysy kunnolla. Tämän jälkeen yritetään saada jängättyä (linja ei ole suora) hylsy pultin kärkeen niin, ettei se lipsahda ruuvimeisselistä ja tipahda. Jos onnistutaan, väännetään ruuvimeisselillä pulttia auki. Kun se on auennut, se tipahtaa jonnekin koloon ja jää sinne. Samalla tipahtaa hylsykin, eikä niitä kumpaakaan näe enää koskaan. Lamppu on kuitenkin tuossa vaiheessa irrotettu kiinnikkeistään. Sen saaminan kokonaan pois kolosta, josta se ei oikeastaan mahdu tulemaan, on vielä oma juttunsa. Asiasta tekee vaikean se, että käsiä on vain neljä.

Tarvittaisiin ruuvimeisselin tyyppinen hylsyn varsi, joka olisi niin kapea, että sen voisi työntää erittäin ahtaasta kolosta lampun alta. Yksi tällainen on, mutta se on liian lyhyt. Paksusta ruuvimeisselistä tuollaisen voisi tehdä kulmahiomakoneella tai "smirkelillä" hiomalla.

P.S. Kuvassa näkyvä lampun paikka osoittautui lisäkaukovalon paikaksi - ei parkkivalon kuten vanhoissa umpioissa. Parkkivalon kanta löytyi toisesta paikasta. En ollut huomannut sitä, koska umpioiden ympärillä oli muovikelmu, enkä toisaalta tutkinut niitä, koska oletin, että ne ovat samanlaiset kuin entisetkin. Nyt autossa on siis lisäkaukovalot aivan yllättäen. Mitään virityksiä ei tarvittukaan. Sen kuin liittimet kiinni ja hanaa.  Ajoin tänään 160 kilometrin lenkin. Hyvin näkee. Ehdin tehdä sen edellä mainitsemani 120 kilometrin kauppareissun ja ostaa paljon tarvikkeita lamppujen muutostyöhön ennen kuin asia selvisi.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 30, 2019, 17:59:27 kirjoittanut Kopek »