Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Filmaattiset filmit eli ehtoisat elävät kuvat

Aloittaja Norma Bates, tammikuu 02, 2019, 23:36:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Kopek

Miten pitäisi suhtautua henkilöihin, jotka ovat tehneet hyvää taidetta, mutta omanneet ihmisinä vastenmielisiä piirteitä? Saako taidetta rakastaa, jos sen tekijä on paha?

Tuntuu, että lähes jokaisella elokuva-alan miesvaikuttajalla on luurankoja kaapissaan. Lenita Airisto kirjoitti, että Spede yritti raiskata hänet. Roman Polanski halutaan tuomiolle 1970-luvun raiskauksista. Listaa voisi jatkaa melkein loputtomiin.

Onko jokaisen mukavan ulkokuoren sisällä häikäilemätön "predator", seksipeto, jolla ei ole rajoja...

Jerrykin.. https://youtu.be/ddH-T91K0tU?si=JkBraqfu_gcc_rxr&t=252

Hiha

Lainaus käyttäjältä: Kopek - huhtikuu 03, 2024, 14:43:46Tuntuu, että lähes jokaisella elokuva-alan miesvaikuttajalla on luurankoja kaapissaan.

Veikkaan suhteutusharhaa. Taiteelliset ihmiset ovat ihmisiä ja siten mitä sattuu. Mutta että lähes kaikki.... kuulostaa neromyytin vääristymältä.

Tehdäänpä koe. Luettelen lonkalta kolme nimekästä miesnäyttelijää, jotka tuntuvat puhtoisilta. Jos löydät heidän komeroistaan luita, niin ehkä olet oikeassa. Jos et löydä, pyydät seuraavan kerran jotta MrKAT tekee sinulle tilastolliset analyysit. No niin, tästä lähtee...

Toshirō Mifune
Paul Newman
Tapio Rautavaara

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Hiha - huhtikuu 03, 2024, 15:35:50Tehdäänpä koe. Luettelen lonkalta kolme nimekästä miesnäyttelijää, jotka tuntuvat puhtoisilta. Jos löydät heidän komeroistaan luita, niin ehkä olet oikeassa. Jos et löydä, pyydät seuraavan kerran jotta MrKAT tekee sinulle tilastolliset analyysit. No niin, tästä lähtee...

Toshirō Mifune
Paul Newman
Tapio Rautavaara

Mifunesta ei löynyt mitään, mutta olisikohan tämäkään tyyppi ollut täysin puhdas pulmunen. Newmanista löytyi jotain. Rautavaaran luurangot on taidettu kaivaa komerosta jo aikaa sitten, joten mitään uutta ei ehkä enää löydy.

"Paul Newman's drinking was so bad that his long-suffering wife Joanne Woodward once found him lying insensible on the floor, his head bleeding after falling out of bed."

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11085621/A-documentary-Paul-Newman-reveals-truth-fidelity-wife-writes-TOM-LEONARD.html

Kun kirjoitin, että "tuntuu kuin lähes jokaisella elokuva-alan vaikuttajalla olisi", en tarkoittanut, että heillä on vaan että tuntuu siltä. Tämä johtuu median paljastuksista. Tässä pelissä ne vaikuttajat, joilta ei löydy mitään hämärää, jäävät sivuun. Niin, ja "Lähes" ei tarkoita kaikkia. Aika paljon näitä tapauksia kuitenkin on.

Celebrities accused of sexual assault/harassment

https://www.imdb.com/list/ls025426914/

Hiha

Lainaus käyttäjältä: Kopek - huhtikuu 03, 2024, 15:58:58Kun kirjoitin, että "tuntuu kuin lähes jokaisella elokuva-alan vaikuttajalla olisi", en tarkoittanut, että heillä on vaan että tuntuu siltä. Tämä johtuu median paljastuksista. Tässä pelissä ne vaikuttajat, joilta ei löydy mitään hämärää, jäävät sivuun. Niin, ja "Lähes" ei tarkoita kaikkia. Aika paljon näitä tapauksia kuitenkin on.

Celebrities accused of sexual assault/harassment

https://www.imdb.com/list/ls025426914/

Syytöksiä on ollut julkisuudessa aina. Osa tosia, osa ei, ja lopuista ei tiedä pirukaan. Yksi mehukkaimmista skandaaleista oli yksi vanhimmista. Raiskasiko Roscoe Arbuckle Virginia Rappen kuoliaaksi 1921? Lopulta oikeusistuimen mukaan ei.

Tapausten paljouden arviointi taitaisi oikeasti vaatia sitä tilastollista analyysia. Siinä on vain se ongelma, että mikä on se perusjoukko johon elokuva-alan vaikuttajia verrataan. Viiksekkäät setämiehet? Rikkaat ja kuuluisat? Jeffrey Epsteinin kaveripiiri?

-:)lauri

#1294
Road House katsottu. Luulin jo että b-luokan toimintaelokuvia 80 ja 90 luvun hengessä ei enää tehtäsi, mutta näköjään ainakin kappale on tehty. Jos tavoitteet omassa elämässä eivät ole korkealla, suosittelen lämpimästi.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

-:)lauri

Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Aave

#1296
Lainaus käyttäjältä: -:)lauri - huhtikuu 03, 2024, 21:49:42Road House katsottu. Luulin jo että b-luokan toimintaelokuvia 80 ja 90 luvun hengessä ei enää tehtäsi, mutta näköjään ainakin kappale on tehty. Jos tavoitteet omassa elämässä eivät ole korkealla, suosittelen lämpimästi.
Alkuperäinen oli jo ilmestyessään joka tavalla niin hölmö, juustoinen ja korni, että se oli hyvä. Jos leffa on niin huono, että se onkin sen ansiosta hyvä, se on aina saavutus. Alkuperäisessä ei ole periaatteessa mitään, minkä vuoksi leffa toimisi - ja silti se toimi oikein hyvin. Siitä täytyi kiittää Patrick Swayzea, joka sai mahdottoman toimimaan silkalla karismallaan.

Uusintaversio on vain siirros nykypäivään, ja alkuperäisen karatefilosofia (Karate oli supersuosittua 1980-luvulla) on vaihdettu moderniksi MMA-brutalisoinniksi. MMA-häkkitappeluiden superstara Conor McGregor on hillittömän huono näyttelemään, mutta onneksi Jake Gyllenhaal osaa näytellä molempien puolesta. Tomppelimainen elokuva, mutta kyllä sen katsoi aivot narikkaan -periaatteella. Kuten katsoi aikoinaan alkuperäisenkin. Se oli silti parempi, kuin tämä uusintaversio.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Knox Goes Away on Michael Keatonin ohjaus, ja hän näyttelee myös pääroolin. Mitenkäpä ottiatuota käy, kun vanha gangsteri sairastuukin nopeasti etenevään Kreutzfeld-Jacobin-tautiin, ja sitten olisi vielä erinäisiä hommia hoidettavana... Pidin elokuvasta. Michael Keatonin arvo on noussut silmissäni ropisemalla halki 2000-luvun. Ainahan hän kyllä hyvä on ollut (Myös Batmanina), mutta ehkä en silti osannut tuolloin vielä arvostaa häntä niin paljon, kuin nykyisin. Elokuvalle arvosanaksi 7,5/10.

***

Poor Things oli ilmiömäisen kaunis faabeli, briljantteine roolisuorituksineen. Aikuisten saduksi puetussa tarinassa on tietenkin myös paljon sanomaa. Nainen Patriarkaattia vastaan -elokuvia on tehty aikojen saatossa paljonkin, mutta ei koskaan mitään näin visuaalisesti ja tarinallisesti eeppistä. Jumalation, että Emma Stone näyttelee upeasti!

Suosittelen katsomaan erityisesti, jos lukija sattuu vielä olemaan miesasiamies, kuten minä. :)

Tekisi mieleni analysoida elokuva ja sen sanoma tässä ja nyt, mutta sen tuoreuden vuoksikaan en halua tehdä mitään juonipaljastuksia. Jääköön siis myöhemmäksi. Mutta Poor Things tulee olemaan heittämällä kuluvan vuoden Top 5-listallani, vaikka julkaistaisiin mitä muuta. Arvosanaksi annan 9/10.   
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy