Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Muut foorumit

Aloittaja hibiscus, tammikuu 04, 2019, 19:09:27

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

hibiscus

Koska täällä on jäseniä, jotka ovat muillakin foorumeilla, tämä aihe sattaisi olla paikallaan. Esimerkiksi Outomaalla taidettiin odottaa ryntäystä sinne Jatkumon lopetettua. Sellaista ei tullut ja hyvä niin, sillä moderaattoori siellä on täysin manipuloitavissa. Sepekin ehti toivoa, etteivät Lennyn kantapaikkaan tulisi kaikki Jatkumon jäsenet. Tiedän kyllä, keitä hän tarkoitti.

Lennylle kiitos ja kunnia siitä, että hän perusti tämän foorumin. Hän toivoo raskaan taakkansa jakajiksi muitakin moderaattoreita. Aika paljon on pohdittavana, keitä Lenny sinne kelpuuttaa. Jaskalla näyttäisi olevan kova hinku päästä puikkoihin. En ottaisi moderaatiotiimiin itseäni, enkä muitakaan, jotka saattaisivat käyttää tiimissä hyväkseen kostaakseen vanhoja kaunojaan. Minäkään en lähtisi tuohon joukkoon, sillä saattaisin suhtautua puolueellisesti joihinkin jäseniin.

En myöskään käsitä sitä, että muilla foorumeilla puututaan jo tämänkin foorumin asioista. Taitaa olla lähinnä kateellista panettelua. Olisi hienoa, että alkuun annettaisiin Lennylle työrauha, mutta hänenkin kannattanee ottaa muitakin neuvoja vastaan, eikä tästä foorumista tulisi rakenteeltaan Näkökulman tapaista. Onhan täällä jokunen jäsenkin, jotka olivat sotkemassa Näkökulman moderaatiossa foorumin asioita.

Socrates

Sepesutipatupimpelispompelis ja Tiistai kommentoivat tätä puljaa Outomaalla. Minutkin mainittu.
Kävelevä kremppakertymä

Jaska

#2
Jatkumo on edelleen huoltotilassa. Olisi hauska jos aukeaisi joksikin aikaa luettavaksi.

Jatkumon huoltotila rakoilee sen verran, että niin Vieraana kuin ikuisesti sisäänkirjautuneena voi Kylki-valinnasta lukea palstan sata viimeisintä viestiä,  esimerkiksi Jatkumo-planeetan luhistumisen vaiheet Keskustelua keskustelusta ja keskustelijoista -ketjusta. Kaikkien viestien lataus ei tunnu onnistuvan.

PS. Noin on kuin Hippi  alla sanoo. Vain otsikkolistauksen voi luke kyljessä. Otsikon klikkaus tuo huoltotilailmoituksen.
Myös kirjautumisyritys toi huoltotilailmoituksen. Ikuinen kirjautuminen on voimassa niin että käyttäjän nimi ja avatar ovat huoltotilailmoitusruudulla.

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Jaska - tammikuu 05, 2019, 00:55:56
Jatkumo on edelleen huoltotilassa. Olisi hauska jos aukeaisi joksikin aikaa luettavaksi.

Jatkumon huoltotila rakoilee sen verran, että niin Vieraana kuin ikuisesti sisäänkirjautuneena voi Kylki-valinnasta lukea palstan sata viimeisintä viestiä,  esimerkiksi Jatkumo-planeetan luhistumisen vaiheet Keskustelua keskustelusta ja keskustelijoista -ketjusta. Kaikkien viestien lataus ei tunnu onnistuvan.

Viestejä ei kyllä voi lukea.
Vain viestien otsikkolistauksen voi lukea, mutta viestilinkkiä klikkaamalla pääsee sille huoltotila -sivulle.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

 
Näkkärin kuolemasta tuli eilen viisi vuotta. Enpä olisi tuota muistanut muuten, mutta FB:n muistoissa oli merkintä:

Eka yö Näkkärin kuoleman jälkeen takana. Yllättäen sain nukuttua jopa aivan hyvin

Olihan se melkoinen kokemus, kun olin kuitenkin yli kymmenen vuotta päivittäin sitä tottunut lukemaan ja nyt sitä ei sitten enää ollut. Oikeastaan oli oikein hyvä, että se loppui ja sain yhden riippuvuuden pois. Sellaiseksi se oli kyllä tullut. Nämä Näkkärin jälkeiset ei niinkään. Näihin suhde on ollut paljon terveempi.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Xantippa

Onko siitä vasta viisi vuotta! Tuntuu, kuin siitä olisi kauemminkin.

T: Xante

urogallus

Eikös Näkkäri kuollut pitkän aikaa? Siis oli useampia parin kuukauden taukoja jolloin foorumi oli kiinni? Ilkeämpi voi sanoa, että foorumi kuoli pystyyn...

Jatkumo ja Kantis ovat sitten näkkärin zombeja!

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - helmikuu 23, 2020, 10:08:47
Onko siitä vasta viisi vuotta! Tuntuu, kuin siitä olisi kauemminkin.

T: Xante

Näin on! Aika on aika kummallinen juttu. joskus menneitä miettiessä saattaa ajatela, että tapahtumasta on kulunut muutama vuosi ja sitten saakin kuulla järkytykseksi, että siitä onkin kulunut jo kymmenen vuotta. Joskus sitten taas toisin päin. En ole vielä keksinyt, mikä vaikuttaa tuohon ajan venymiseen tai kutistumiseen mielessä.

Nyt on vuosi mennyt täällä, joten Jatkumoa kesti sen neljä vuotta. Niistä pari taisin itse olla muissa maisemissa ja pidin taukoa.

Mutta kyllä itsekin vähän ihmettelin, että vain viisi vuotta tuosta on vasta kulunut. Sen verran kaukaiselta se aika tuntuu.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

Nimimerkki Kim Evil-666 hommafoorumilla on sitä mieltä, että ainoa keino selvitä nykyisestä tilanteesta on vaihaa valtion johto:

"Ainoa oikea vaihtoehto olisi laittaa koko stanan päättävä remmi uusiksi välittömästi."

Tai huonosti käy:

"Laittakaa se koronakvintetti vaihtoon- tai loppusoittona kuullaan tuomiopäivän kellot."

Kirjoittajan mielestä valtiojohto näyttää olevan hukassa lähes kaikessa eikä halua kuunnella oikeita asiantuntijoita. Niinpä:

"Nämä Kiurut, Pekoset, Ohisalot & co olisi tullut jo aikaa sitten poistaa tonteiltaan, kulkematta lähtöruudun kautta."

Kirjoittaja ei sano, keitä oikeita asiantuntijoita päättäjien tulisi kuunnella ja toimia sen mukaisesti. Kenties hän tarkoittaa, että valtionjohdon tulisi lukea hommafoorumin todellisten asiantuntijoiden mielipiteet ja noudattaa niitä. Silloin asiat menisivät paremmin.

Varsin yleinen mielipide Hommafoorumilla on se, että rajoitusten pitäisi olla nykyistä tiukempia. Uudenmaan eristystä olisi pitänyt jatkaa. Samaan aikaan hommafoorumilla on aika yleistä se, että siellä kannatetaan presidentti Trumpin politiikkaa. Tässä on sikäli ristiriita, että Trump ei ole erityisen rajoitusmyönteinen vaan haluaisi avata taloutta mahdollisimman nopeasti. Kun eri puolilla maata ihmiset ovat alkaneet osoittaa mieltään rajoituksia vastaan, Trump on osoittanut myötätuntoa tällaisia vaatimuksia kohtaan, mistä häntä on arvosteltu.

Yle Uutiset tänään:

Trump aiheutti jälleen närkästystä tviiteillään - tulkittiin tueksi koronavirusrajoituksia vastustaville mielenosoittajille

Kuvernööri: Hän asettaa miljoonat ihmiset tartuntavaaraan.


Pitäisikö Trumpinkin lukea hommafoorumia, niin ei twiittailisi typeriä.

https://hommaforum.org/index.php/topic,130224.msg3175639.html#msg3175639

mikainen

No, jälkimainingeissa sitten hommafoorumilla (ja oppositiossa) sitten syyllistetään nykyhallitusta kun talous on mennyt rajoitusten vuoksi kuralle.

Hippi

Olen useammankin kerran yrittänyt lukea Hommafoorumilta nähdäkseni, mihin sen suosio perustuu. Minkä tahansa ketjun avaan ja luen, niin jo muutaman viestin jälkeen huomaan pudonneeni kyydistä. Pisimmillään kai sivun verran viestejä olen saanut luettua.

Hauki on kala.
Hauki ON kala
Hauki on KALA

Ehkä puute on ymmärryksessäni, mutta en tuollaista keskustelua näe kovin antoisana ulkopuoliselle lukijalle, joka ei ole perehtynyt hauen syvimpään olemukseen.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Xantippa

Nyt onkin kommentoitava,  että olen ensimmäistä kertaa huolissani itsestäni korona-aikana! Nimittäin jonkun linkin kautta ajauduin ensimmästä kertaa Homma-foorumille ja jäin lueskelemaan!

Luin heidän ketjujaan ylläpidosta ja foorumista ja yllätyin todella, miten siellä modetetaan ja suorastaan nipotetaan. Kovin ovat huolissaan imagostaan, toistuvasti tuli esille, miten foorumin linjaa tulee noudattaa tarkasti, koska on tietty, selkeä kuva, mikä foorumista halutaan ulospäin antaa.

Brutto taisi mainita siellä vaikuttavan Kremppamestarin, en niin paljon lukenut, että olisin törmännyt, mutta mietinpä vain, miten filosofiansa taipuu tuollaiseen foorumin yhteislinjan tiukkaan noudattamiseen.

T: Xante

Lenny

Homma on niin iso foorumi, että siellä kurinpitokin on aivan toisella tasolla kun täällä. Jengiä lähtee jäähylle jos kitistään moderoinnista väärässä ketjussa jne. Ymmärrän täysin kyllä miksi.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Xantippa

Olin enemmälti yllättänyt siitä, että todellakin siellä tuntui olevan voimakas ideologia, jota on syytä kumartaa. Jotkut ilmaisut vaikuttivat lähes uskonnollisilta.

Tosin en kyllä tiedä, mitä oikeastaan etukäteen kuvittelinkaan :D

T: Xante

Kopek

Hommafoorumilla on alusta lähtien ollut myös toinen sivujuoni "maahanmuuttokriittisyyden" lisäksi. Tämä sivujuoni on romanivastainen propaganda ja romanien pilkkaaminen.

Kertauksen vuoksi, kiihottamispykälä kuuluu seuraavasti.

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. 

Tuossa lakipykälässä on se perustavaa laatua oleva ongelma, että sanat panettelu ja solvaaminen ovat tulkinnanvaraisia.

Minun ja ylipäätään kenenkään tuntemani ihmisen puhekieleen ei ole kuulunut sanoja "solvaaminen" ja "panettelu". Nämä sanat kuulostavat minun korvissani 1800-lukuisilta tai lakikirjan kapulakieleltä tai yläluokkaisten erittäin vanhojen ihmisten teeskentelevältä ja hienostelevalta puheelta.

Puhuvatko nykyajan lapset ja nykyajan nuoriso "panettelusta" ja "solvaamisesta"?

Jos Googlelta kysyy, mitä on solvaaminen, Google vastaa, että se on panettelua. Jos Googlelta kysyy, mitä on panettelu, Google vastaa, että se on solvaamista.

Miksi laissa on kaksi eri sanaa, jos ne tarkoittavat samaa asiaa. Ja mitä ne ylipäätään tarkoittavat?

Jotain löytyy, mutta tämän linkin antaminen ei ole kirjoitukseni pääasia. Menköön tämä välipalana, jonka jälkeen palaan varsinaiseen aiheeseen.

https://www.ksml.fi/paikalliset/2609339

Hommafoorumilla esitetään mielipiteitä ("levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin"), jossa puhutaan pahaa romaneista. Tätä on jatkunut foorumin perustamisesta asti. Jos lakia ei sovellettaisi yksittäisten kirjoittajien yksittäisiä sanoja arvioiden vaan kokonaisuutena katsoen, hommafoorumin ylläpitäjät ansaitsivat syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Mitä muuta hommafoorumin ketju "Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)" on kuin romanien arviointia negativisessa valossa eli kiihottamista kansanryhmää vastaan.

En tarkoita, että kaikki kyseisessä kirjoitusketjussa esitetyt mielipiteet täyttäisivät kiihottamisen tunnusmerkit. Totta kai mielipiteiden joukossa on myös neutraaleja näkemyksiä. Onhan aiheesta kirjoitettu jo 85 sivun verran. Kovasti näyttävät romanit hommalaisia kiinnostavan. Pidän kuitenkin erittäin todennäköisenä, että jos kirjoitukset käytäisiin läpi tiukalla kammalla, sieltä löytyisi tekstejä, joissa solvataan ja panetellaan (mitä nämä epämääräiset sanat sitten tarkoittavatkin) romaneja. Koko tämän kirjoitusketjun henki on enemmän romanikriittinen kuin romanimyönteinen.

Oleellinen kysymys on se, miksi romanit kiinnostavat niin paljon hommafoorumilla kuin he kiinnostavat. Yritetäänkö romanien avulla todistella, että kun kerran kauan sitten tulleet mahanmuuttajat - siis romanit - eivät ole vieläkään sulautuneet saumattomasti muihin suomalaisiin, nykyaikoina tulleetkaan eivät tule sulautumaan.

Romaneja ei voi käyttää vertailuesimerkkinä. He ovat oma porukkansa.

Eri maahanmuuttajaryhmien integroitumisessa (ja/tai sulautumisessa, jos tätä sanaa halutaan käyttää) suomalaiseen yhteiskuntaan on eroja.

Luulen, että jotkut maahanmuuttajaryhmät integroituvat alussa hyvin, eivätkä muodostaa omaa erillistä kulttuuriaan, mutta myöhemmin he alkavat eriytyä ammatillisen ja taloudellisen segregaation kautta. Nämä ihmiset eivät tuo kulttuuriaan mukanaan vaan pelkästään geeninsä.

Toinen ääripää ovat ihmiset, jotka tuovat kulttuurinsa mukanaan eivätkä "sulaudu" kovin nopeasti suomalaiseen yhteiskuntaan. Näiden ihmisten maahanmuutto on kulttuuripainotteista.

Yksittäiset nuoret afrikkalaiset miehet kuuluvat ensiksi mainittuun ryhmään. He vaihtavat kulttuurinsa, jos heillä sellaista on, sujuvasti suomalaiseen kulttuuriin tänne saapuessaan. He hankkivat lapsia suomalaisten naisten kanssa ja jättävät tällä tavoin geeniperimänsä Suomen kansaan. Jossakin vaiheessa osa näistä miehistä ehkä poistuu Suomesta tai ainakin lastensa elämästä. Heidän lapsensa ovat kulttuuriltaan pääosin täysin suomalaisia.

Juutalaiset ja jossakin määrin myös muslimit kuuluvat toiseen sarjaan. He tuovat uskontonsa ja kulttuurinsa mukanaan ja solmivat perhesuhteet pääosin keskenään. Juutalaisuuden perinnäissääntöihin taitaa kuulua tällainen periaate, eivätkä muslimitkaan taida mielellään hyväksyä vääräuskoisia sukuihinsa. Nämä ryhmät siis säilyvät melko hyvin omina kulttuurisina ryhminään.

Äärimmäisesti yksinkertaistaen voisi sanoa, että afrikkalainen maahanmuutto on geenien levittämistä ja muslimien maahanmuutto on kulttuurin levittämistä. Afrikkalaisten muslimien kuten somalien maahanmuutto lienee jotain tältä väliltä. Se on uskonnon johdosta hidastettua geenien levittämistä.

Romanien kauan sitten tapahtunut maahanmuutto on ollut hyvin voimakkaasti kulttuurillista maahanmuuttoa. Vaikka romaneja ei ole paljon, he ovat pysyneet tehokkaasti omana joukkonaan erilaisten sääntöjensä ansiosta.

https://hommaforum.org/index.php/topic,29406.msg3291547.html#msg3291547