Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Rasismi Suomessa

Aloittaja MrKAT, maaliskuu 24, 2019, 21:56:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Hippi - syyskuu 03, 2021, 08:56:50

Pakko kyllä sanoa, että PK-seudulla muutamaan vuosikymmeneen ei lapset ole ihmetelleet ihmisten ihonväriä. Kyllä niihin on jo päiväkodista asti totuttu...

Kertonee siitä, että yhteiskunnassamme on politisoitunutta rasismivouhotusta paljon enemmän kuin sitä oikeaa rasismia.
Meillä Suomessakin oikeasti tuetaan vähemmistöjä koulutuksessa ja asuntojonoissa, joskus jopa työnhaussa.
Silti paskiaiset meitä syyttelevät rasismista.

Saares

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - syyskuu 03, 2021, 07:20:55
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - syyskuu 03, 2021, 01:44:20
Jani Turku @JaniTurku
Juurikin näin. Jos ei ammattitaitoinen apu kelpaa, olkaa hyvä ja menkää muualle. Tietenkään noin ei voi sanoa eikä pidä sanoa. Vaikka ehkä pitäiskin.

Minkähän takia muuten näin ei voi eikä pidä sanoa? Nimittäin tässähän on myös olettama, että on mahdollista, että Espoon kaupungin palkkalistoilla on epäpäteviä hammaslääkäreitä = olettaman kun kai tulisi olla, että oli nimesi tai ihonvärisi ihan mikä vain, pätevyys on kyllä sentään tarkistettu, eikä siitä tarvitse asiakkaan erikseen huolehtia.

Eli kyllä minäkin Espoon kaupungin edustajana närkästyisin ja toteaisin, että joo ei tätä.

T: Xante

Aikanaan, kauan sitten oli koullullamme rokotuspäivä (pakollinen). Voimistelusaliin,jossa rokotukset oli määrä antaa, muodostui kaksi jonoa. Toinen tutun hoitajan eteen tungokseen asti täysi, toinen tuntemattoman eteen lähes tyhjä. Huomioin tämän 10-vuotiaana. Sama toteutuu joka päivä käytännössä yhä. Tuttu--turvallinen vaikka rokotusneula kädessä.

Toope

Toivottavasti Suomessa ei ole samaa käytäntöä, että poliittisista syistä tietyt ryhmät läpäisevät matemaattiset tms. tutkinnot etnisyyden vuoksi, kuten Ruotsissa tapahtuu.
https://pt-media.org/2021/09/03/trollhattanissa-jatketaan-koululasten-integroimista/
Sopeuttaminenhan on sitä, että lasketaan rimaa kehitysmaalasten kohdalla?

MrKAT

Rasismi on niin syvällä että se maalaa rasistien "silmälasitkin" niin ulkomaalaisvastaisuudella että menettävät lukukykyänsä. Twitterissä tälle rasistien uutis-keskustelukuvalle on naurettu nyt vedet silmissä:



Sarjassa väärinluettu joukolla: He ilmeisesti lukivat "ulkomaalaistaustainen" kun oli oikeasti "ulkomaalaisvastainen".
:D :D :D

JK. Ehkä rasistimme on ne jotka olleet pudottamassa Suomen PISA-tuloksia mm. lukemis- ja laskutaidoissa.
PS+co uhkaavat Suomen kansallista lukuterveyttämme. ;D
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Toope

#1444
Mutta lukutaidottomat afgaanit, lähi-itäläiset ja afrikkalaiset nostavat Suomen Pisa-arvoja, kuten tekivät Ruotsissa?
Juu, ei näin tapahdu!


MrKAT

Kristillistä rasismia? Vai "maahanmuuttokriittisyyttä"? Mutta että veitsi kädessä uhria jahdaten ja käynyt käsiksi=kriittisyyttä?  Eipä taida mennä pelkkänä "maahanmuuttokriittisyytenä" läpi. :D  Varsinkin kun teko muistuttaa terrorismia.

Syyte: Rasistisesti huudellut veitsimies piirsi verellä ristin otsaansa – saapui nyt käräjille vastaamaan teoistaan
...
Syyttäjä vaatii, että viiden syytekohdan osalta rangaistusta mitattaessa on otettava koventamisperusteena huomioon rikoksen tekeminen rotuun, ihonväriin, syntyperään, kansalliseen tai etniseen alkuperään perustuvasta vaikuttimesta.
...
Puolustuksen mukaan miehen "maahanmuuttokriittiset kommentit eivät oikeuta koventamisperusteen käyttöön."
...
Syyttäjän esittämän teonkuvauksen mukaan mies huitoi ja osoitti ihmisiä kohti veitsellä, huusi rasistisia kommentteja, teki natsitervehdyksiä ja piirsi verellä ristin otsaansa.

Lisäksi mies oli syyttäjän mukaan lähestynyt kadulla erästä henkilöä aggressiivisesti, huutanut rasistisia kommentteja ja seurannut pakoon juossutta henkilöä muutamia metrejä.
...
Tämän jälkeen mies oli osoittanut uhria sormella ja huutanut rasistisia kommentteja, syyttäjä kertoo. Tässäkin asiassa syyttäjä hakee koventamisperusteen soveltamista.

Syytettynä oleva mies kiistää aiheuttaneensa uhrille minkäänlaisia vammoja. Hän täsmentää lyöneensä vain kerran.

- https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/11c06f61-8dc8-486e-864e-3eb235007e5f
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Laika

#1447
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - syyskuu 03, 2021, 09:42:04
Äiti, kato neekeri!

Aivan varmasti joku lapsi on moista ihmetellyt. Jos ei muualla, niin New Orleansin orjamarkkinoilla. Lopullista vastausta vaille jäänyt kysymys kuuluu, ovatko neekerit varsinaisesti henkilöitä?

Varhaisimmat vastaukset tulevat antiikin historioitsijoilta, jotka saattoivat viitata väitteisiin ihmisenkaltaisista olennoista, vyötäröstä alaspäin hevosta muistuttaviin. Joissain piireissä saatettiin katsoa mahdolliseksi, että esimerkiksi fennoskandian alueella tällaisia puoli-ihmisiä olisi elänyt. Tosin kaikki valveutuneet ateenalaiset tietenkin ymmärsivät, että oikean henkilön määritelmän täyttää ateenalainen, täysvaltainen mies.

1700-luvulla vastaus oli, että ne olivat jonkinlaisia humanoideja muistuttavia villipetoja afrikasta.

1800-luvulla vastaus oli, että ne olivat periaatteessa humanoideja, mutta lapsenkaltaisia olentoja, jotka eivät kykene rationaaliseen ajatteluun.

1900-luvulla vastaus oli, että teknisesti ne olivat ihmisiä, mutta herkästi tanssiin villiintyviä, pitkäkätisiä ja laiskoja.

2000-luvulla Kopekin teoreettinen uutuus oli, että neekerit ovat kai ihmisiä, mutta päätellen niiden sosioekonomisesta asemasta, ne ovat geneettisesti ala-arvoista ja esteettisesti luotaantyötävää ainesta, jonka lisääntymisvietti (ns. isopenis-teoria) aiheuttaa uhan valkoihoiselle rodulle. Näin ollen pari-, kolmesataa vuotta ollaan saatu kulumaan ilman lopullista vastausta, vaikka itse vastauksen laatu onkin jonkin verran laadullisesti tarkentunut esi-viktoriaanisesta ajasta.

Oman näkemykseni mukaan on kyllä olemassa neekereitä, mutta niille tunnusomainen mielikuvituksettomuus, esteettisesti heikko maku ja synnynnäinen yksinkertaisuus eivät ole sidottuja ihonväriin tai etnisen ryhmän sosioekonomiseen tilanteeseen, mistä Kopek ja Toope ovat edustavia esimerkkejä.

LainaaField writes, "Entering the sanctuary, you're shocked at the birds' sheer charisma, imbued with what is lamely called personality." "Personality" is both a limiting and a conceited assignation, she implies, especially when it comes to nonhumans. Here, its usage indicates a banal sort of elevation, as if a nonhuman creature's most agreeable qualities offer a pale imitation of normative human standards. Field instead suggests that person-centric terminology—personality, personhood—is elementally insufficient, that it stymies language in its capacity for representation, which is, she emphasizes, already grievously limited in the first place.

https://www.thenation.com/article/culture/personhood-thalia-field/
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - syyskuu 07, 2021, 23:39:47
Rasismi on niin syvällä että se maalaa rasistien "silmälasitkin" niin ulkomaalaisvastaisuudella että menettävät lukukykyänsä. Twitterissä tälle rasistien uutis-keskustelukuvalle on naurettu nyt vedet silmissä:

Sarjassa väärinluettu joukolla: He ilmeisesti lukivat "ulkomaalaistaustainen" kun oli oikeasti "ulkomaalaisvastainen".
:D :D :D


Esimerkki siitä, miten ennakkoasenne estää näkemästä asian oikeaa laitaa.   ;D ;D :'(  Liika bias on paha.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Xantippa

^

Noh noh, viestissä oli kaikki oikeat sanat, ulkomaalais, puukko, poliisi ja noin, jos nyt yksi pääte sitten menee ohi silmien, niin eihän sen pitäisikään, jos ollaan loogisia ja symmetrisiä, viestiä vaihtaa.

Ja eihän se oikeastaan vaihtanutkaan, me taidamme olla kaikki sitä samaa mieltä, että nuo pitäisi palauttaa sinne, mistä tulivatkaan. Siinä saisi joku suomalainen kylä iloita.

T: Xante

mikainen

Lisäksi tuollaiset sanojen päätteet on todennäköisesti keksinyt joku akateemikko tai dosentti. Kansanmiehen ei tarvitse näistä välittää.

Toope

Kai se periaatekysymys silti on, että otamme tänne ihmisiä, jotka sopeutuvat/hyödyttävät.
Toisaalta vältämme niitä ryhmiä, joiden tiedämme aiheuttavan ongelmia?
Ai niin, Suomi muuten ottaa afgaaneja, jotka ovat seksuaalirikosten kärjessä! :o
https://i.postimg.cc/vmrw1VG9/se-ruma-tilasto.png

Miksi olemme tyhmiä?

Norma Bates

https://yle.fi/uutiset/3-12159133

Kansanedustaja Vallin harjoitti rasismia. (Mikä tämä videovouhotus oikein on kun Ylekään ei viitsi enää kirjoittaa puhtaaksi mitä on sanottu.)

Jään odottamaan että asia kerrotaan tekstimuodossa.

Aave

^
Eipä ole vielä missään ollut tekstimuotoisena, mutta muiden älämölöstä on ollut senkin edestä.

Tähän mennessä uutisen (Tai "uutisen") parasta antia oli se, että Vasemmistoliitto uhkasi taistella rasismia vastaan kävelemällä ulos kokouksesta. Minunkin mielestäni se olisi ollut erinomainen idea, ja Vasemmistoliitto voisi jatkossa harjoittaa antirasismiaan kaikkialla pysymällä kokonaan poissa kaikista kokouksista! :)
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Brutto

IS kuvailee kohtausta hieman tarkemmin. Ilmeisesti Gustu menetti hermonsa ensimmäisenä. Huomatkaa, että vanhan uutisen siteeraaminen on nykyään jo rasismia.


Tunnelmaa nostatti perussuomalaisten valtuutettu, kansanedustaja Veikko Vallin, joka esitti kiertelemättä näkemyksiään "haittamaahanmuutosta".

Keskustelussa oli kyse Vallinin aloitteesta. Vallin ehdotti kiintiöpakolaisten vastaanottamisen keskeyttämistä.

Kovimmin puheisiin reagoi Vallinin kansanedustajakollega, sdp:n pitkäaikainen valtuutettu ja entinen opetusministeri Jukka Gustafsson. Välikohtaus tapahtui, kun Vallin oli lukemassa otteita ruotsalaisen poliisimiehen kirjoituksesta muutaman vuoden takaa.

KYSEINEN kokenut örebrolainen tutkinnanjohtaja julkaisi sosiaalisessa mediassa tekstin, jossa hän kertoi maahanmuuton vaikutuksista työhönsä. Yhden viikon aikana poliisi oli tutkinut liudan vakavia rikoksia ja julkaisi tekstissään myös luettelon rikoksista epäiltyjen henkilöiden etunimistä.

Vallin katsoi voivansa käydä läpi etunimet, koska niiden perusteella henkilöt eivät ole tunnistettavissa.

–Ali Mohamed, Mahmoud, Mohamed, Mohamed, Ali taas ja taas, Vallin aloitti.

SALISSA SYNTYI kohinaa. Valtuuston puheenjohtaja Ilmari Nurminen (sd) kopautti nuijalla pöytää ja aikoi sanoa jotakin, mutta rivijäsen Gustafsson tarttui tilanteeseen tomerammin.

– Lopeta! Kuinka sä kehtaat, parkaisi konkaripoliitikko.

– Tää on aivan julkista tietoa internetissä, vastasi Vallin.

– Sitä löytyy joka lähtöön, Gustafsson huusi takaisin.

Nurminen saattoi keskeyttää Vallinin puheenvuoron, koska se oli saavuttanut maksimipituutensa eli kolmen minuutin raja oli täynnä.

– Vetoan, että pysytään aiheessa tiukasti. Teillä on ollut jo useampi puheenvuoro tähän. Ehdottomasti en rajaa teidän oikeuttanne käyttää (puheenvuoroja). Olen täällä huolehtimassa siitä, että saat puhua, mutta toivon, että pysytään aiheessa ja edelleen vetoan, että puheenvuorot olisivat kaikkia kunnioittavia, Nurminen linjasi.

USEAT VALTUUTETUT eri ryhmistä paheksuivat puheenvuoroissaan Vallinin kielenkäyttöä ja vaativat Nurmiselta puheiden keskeyttämistä. Kriitikkojen mielestä Vallinin puheet olivat rasistisia ja toista kansanryhmää vastaan kiihottavia.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."