Kirjoittaja Aihe: Ilmastomarssi  (Luettu 2719 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Laika

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 444
Vs: Ilmastomarssi
« Vastaus #45 : Elokuu 16, 2019, 12:28:55 »
Millä sitten olisi vaikutusta. Marssit ei oo mittään, purjehdus ei mittään. Parasta kai jättää koko asia tyttärille ja toivoa, että saavat isänsä ymmärtämään.

Se miksi mitkään ilmastotoimet eivät vaikuta, johtuu niiden kosmeettisuudesta. Uskovatko ihmiset tosissaan, että puoli vuosisataa rakennettu tuotantokoneisto muuttuu ympäristöystävälliseksi, kun pari muovikahvaa vaihdetaan puukahvaksi ja lentämisestä peritään kymmenen euron vero?

Meidän pitäisi palata säännöstelytalouteen maailmanlaajuisesti ensi alkuun, ja ryhtyä viranomaistoimin kieltämään asioita liukuhihnalta. Se tarkoittaisi mm. suomalaisen risteilyteollisuuden alasajoa, vain yhden mainitakseni, mutta ennen muuta kansainvälisen kaupankäynnin rajua uudelleenjärjestelyä. Ymmärrettävää on, etteivät liberaalista rahataloudesta hyötyvät sitä halua. Poliittisen radikalisoitumisen täytyisi tapahtua aivan toiseen suuntaan kuin nyt on nähty. Kenties tyytymättömyyden täytyisi purkautua ensin väkivaltana, jotta se saisi myös laillisia kanavia. Yleensähän mitään kovin oleellista ei tehdä, ennen kuin aletaan menettää ihmishenkiä ja yläluokka alkaa pelätä terveytensä puolesta. Nykyiset johtajat täytyisi kammeta järjestelmällisesti pois vallasta. En ole ikinä kannattanut vallankumouksia, instituutioiden uudelleenrakentamista kannatan kyllä. Nyt poliittinen järjestys toimii uudistuksille tulppana -siitä ei ole mitään hyötyä kenellekään muutoksen näkökulmasta.

Kaikkein todennäköisin edellytys lienee tulppana olevan sukupolven ikääntyminen ja kuolema. Väestöpoliittisin keinoin ympäristötavoitteet voitaisiin saavuttaa paljon lempeämmin kuin edellä kuvasin, mutta koska edes lempeämmät keinot eivät ole tarjottimella, eivät varmasti ole rajutkaan. Elävän ympäristön täytyy siis ensin antaa voimakkaasti rapautua.

Otin poliittisen väkivallan esiin ennen kaikkea siksi, että meillä ei ole organisoitua radikaalia ympäristöliikettä olemassakaan, vaan ympäristöväki sekoittuu yhteen sosiaaliliberaalien, pehmeiden arvojen kannattajien keskuuteen. Nyt kun olen viimeiset kolmekymmentä vuotta tätä keskustelua seurannut ja pannut sen hedelmät merkille, minusta on kai tullut kärsimätön. Puhutaan kuitenkin aikaikkunasta, jonka sisällä rapautumisvauhtia pitäisi kyetä edes hidastamaan. Odottavatko status quoon kääriytyneet, että seurailemme myös seuraavat kolmekymmentä vuotta? En tiedä. Ehkä se johtuu mainitsemistani pehmeistä arvoista, ettei ympäristöliikettä ole otettu eikä vieläkään oteta tosissaan. Kenties varsinaiset poliittiset viholliset eivät ymmärrä kuin väkivaltaa, ja kunnioittavat niitä, jotka kykenevät voittamaan heidät avoimessa yhteenotossa. Kenties meidän täytyy lännessäkin taas palata aikaan, jolloin oli poliittisia vankeja. Sellaista ei tietenkään näköpiirissä ainakaan välittömästi näy. Ensin täytyy rapautua, ja rapautua huolella.

Lyhyesti: on olemassa kielteisiä ja myönteisiä prosesseja, jotka voivat palauttaa tasapainon. Kysymys kai kuuluu, pystyykö ihminen lajina proaktiiviseen kollektiiviseen toimintaan, vai ainoastaan reagoimaan sille kielteisiin muutoksiin. Vastaus riippuu etenkin siitä, keneltä kysytään. Se on vahvasti sidottu vastauksen antajan poliittisiin mielipiteisiin. Sikäli molemmat vastaukset voivat olla tosia yhtäaikaisesti. Kolmas vaihtoehto on, että ympäristöväki on yksinkertaisesti väärässä, karjaa mahtuu maailmaan määrättömästi ja eukalyptuspellot antavat tasan saman kuin ikiaikaiset ekosysteemitkin. Siitä totesinkin, miten mielelläni tekisin itsestäni narrin. En todella tiedä yhtäkään asia-aluetta, jossa tekisin itsestäni hölmön yhtä mielelläni.
 Neljäs ja viimeinen vaihtoehto on planeetan saastuminen elinkelvottomaksi ja biologisen elämän massiivinen joukkotuho. Joskus asiaa spekuloineena käännyin tuntemamme kosmologisen tiedon puoleen havainnollistaakseni, että tuntemamme universumi on likimain eloton. Se on tunnetusti vihamielinen kaikelle elämälle, ja Maa on väliaikainen anomalia. Kenties kymmenentuhannen vuoden päästä planeettamme muistuttaa Marsia. Tässä skenaariossa biologisella elämällä ei ole kehittymisen edellytyksiä, vaan ensimmäinen kehittyneemmän tietoisuuden saavuttava elämänmuoto muodostuu elinympäristönsä pullonkaulaksi. Siksi universumi on kuollut järjestään, sen vuoksi emme havaitse merkkejä kehittyneestä älystä missään.

Lisättäköön viimeiseen skenaarioon pieni jälkisana. Ei ole täysin lohduton ajatus kuvitella järjestään kuollut universumi vailla elämää. Minulle lohduttomampaa on kuvitella sama biologisen elämän prosessi toistumaan muuallakin ja päätymään yhä uudelleen absurdiin kärsimykseen. Johtuu henkilökohtaisesta ideologisesta katsomuksestani eläinsuojeluihmisenä, että pidän tällaista kosmologista kuvaa täysin hyväksymättömissä olevana. Kuten tapaan asian tullessa puheeksi erinäisissä yhteyksissä joskus todeta, en pelkää kuolemaa vaan kärsimystä. Jos Helvetti on olemassa, se on täynnä eläviä sieluja, ei kuolleita.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 16, 2019, 13:20:58 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw

Poissa Laika

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 444
Vs: Ilmastomarssi
« Vastaus #46 : Elokuu 16, 2019, 15:03:33 »
Kun kerran massiiviset ilmiöt kuten ekokatastrofi ovat liian vaikeita hahmottaa jotta ne katsottaisiin todistetuiksi, niin otan päivänkohtaisen tapausesimerkin. HS uutisoi:

Indonesia haluaa siirtää pääkaupunkinsa Borneolle, ylikansoitettu Jakarta on vajoamassa mereen

INDONESIAN presidentti Joko Widodo teki perjantaina virallisen aloitteen maan parlamentille pääkaupungin siirtämiseksi pois Jakartasta. Ehdotuksen mukaan uusi pääkaupunki olisi Kalimantanin alueella Borneon saarella.

”Pääkaupunki ei ole vain kansallisen identiteetin symboli, vaan myös ilmaus maan kehityksestä. Tämä [siirto] on ilmaus taloudellisesta tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta”, Widodo sanoi puheessaan kertomatta tarkemmin, missä uusi pääkaupunki sijaitsisi.

PÄÄKAUPUNGIN siirron taustalla on kuitenkin todennäköisesti tieto siitä, että nykyinen pääkaupunki Jakarta on vajoamassa mereen.


https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006206028.html

Kymmenmiljoonainen heinäsirkkaparvi valmistautuu toisin sanoen liikkeellelähtöön -sen kohteena on Borneo, yksi maailman viimeisistä koskemattomista suurekosysteemeistä. Erityisen synkän vitsistä tekee, kuinka nämä pimeyden edusmiehet puhuvat 'taloudellisesta tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta' naamat hymyssä maailmanloppua suunnitellessaan. Roistot kuuluisivat ennemmin vankilaan kuin antamaan lehdistötilaisuutta.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 16, 2019, 15:06:38 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw

Poissa a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2048
Vs: Ilmastomarssi
« Vastaus #47 : Elokuu 16, 2019, 15:40:35 »
Greta pitää ilmastoaihetta esillä mediassa, laukoo suoria sanoja poliitikoille ja luo toivoa nuorisolle.
Näkyvä ja linjakas purjehtiminen päättäjien pöytiin on rakentava tapa taistella.
 

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1458
Vs: Ilmastomarssi
« Vastaus #48 : Elokuu 16, 2019, 16:15:40 »
Vaihtoehtoinen tapa:
Konferenssijärjestäjä pirauttaa Gretalle skypepuhelun ja Greta vetää shown videoyhteydellä.

Miksi vain Gretalle? Eikö koko homma voitaisi hoitaa skypellä, mitä siellä oikeastaan kukaan pönöttää?

T: Xante

Näin toki pitäisi tehdä. Mutta silloin iso kasa tehotuotettuja konfferenssikanoja menisi haaskuuseen ja joukko silmäätekeviä jäisi ilman ilmaista skumppa-annostaan sekä jokunen sukupuolitauti jäisi tarttumatta.

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1458
Vs: Ilmastomarssi
« Vastaus #49 : Elokuu 16, 2019, 16:18:43 »
Kymmenmiljoonainen heinäsirkkaparvi valmistautuu toisin sanoen liikkeellelähtöön -sen kohteena on Borneo, yksi maailman viimeisistä koskemattomista suurekosysteemeistä. Erityisen synkän vitsistä tekee, kuinka nämä pimeyden edusmiehet puhuvat 'taloudellisesta tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta' naamat hymyssä maailmanloppua suunnitellessaan. Roistot kuuluisivat ennemmin vankilaan kuin antamaan lehdistötilaisuutta.

Jakartalle ja muille hukkuville kaupungeille voisi antaa lisäaikaa käyttämällä pimeyden edusmiehiä kaupunkien paalutukseen...

Poissa Kansan syvät rivit

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2405
Vs: Ilmastomarssi
« Vastaus #50 : Elokuu 16, 2019, 16:52:00 »
Gretan purjehdusretki ei todellakaan ole mikään ilmastoteko. Järjestelyt ovat vaatineet aikamoisen logistiikan: vene, miehistö, kuvaaja ja "lasti" on saatettu samaan aikaan samaan paikkaan. Voisi myös kirjoittaa lennätetty, sillä olisin todella hämmästynyt, jos yhtään lentomatkaa ei olisi tehty kaiken järjestämiseksi. Osallistujia on ollut muitakin kuin veneessä olijat. Ja sitten se itse purjehdus. Puoli tusinaa, en nyt muista tarkaa henkilömäärää, ihmistä kuluttaa Atlantin aalloissa kahden viikon aikana ihan kivasti energiaa. Tuollaisilla reissuilla ruoka ei ole pikku-Gretan omin pikku kätösin kasvattamia luomuporkkanoita, vaan pitkälle prosessoitua ja hyvin pakattua retkimuonaa. Eli sekin on hiilijalanjäljeltään suurempaa kuin vaikka kouluruoka.

Mutta voimme iloita siitä, että Greta saa ainutkertaisen kokemuksen. Ja sen aiheuttamien ilmastopäästöjen kompensoimiseksi me kaikki suurella rakkaudella osallistumme.

Lentämminen olisi edellyttänyt pienillä painotuseroilla vähintään saman määrän logistiikkaa. Jää vain kysymykseksi, kumpi on vähäpäästöisempää, lentäminen vai saman matkan purjehtiminen.

Lentämisen logistiikka:
Greta ja pappa hyppäävät Tukholmassa Arlandaan menevään junaan.
Istuvat 8h30min lentokoneessa katsellen leffoja
Astuvat konferenssijärjestäjän tilaamaan limusiiniin tai Teslaan ja hurauttavat mestoille
Ja päinvastaisessa järjestyksessä takaisin.

Kaverini tuntee purjehtijoita sen verran monta, että lähes viikoittain löytyy purjehdusmatka pohjoismaista Amerikkaan.
Greta ja pappa hyppäävät Tukholmassa Göteborgiin menevään junaan.
Laulavat 2 viikkoa kajuutassa Gumbayaa
Astuvat konferenssijärjestäjän tilaamaan limusiiniin tai Teslaan ja hurauttavat mestoille
Ja päinvastaisessa järjestyksessä takaisin.

Lainaus
Vaihtoehtoinen tapa:
Konferenssijärjestäjä pirauttaa Gretalle skypepuhelun ja Greta vetää shown videoyhteydellä.

Mistä niin päättelit, ettei Greta olisi tätä vaihtoehtoa kelpuuttanut?
« Viimeksi muokattu: Elokuu 16, 2019, 16:59:10 kirjoittanut Vihervasemmisto »

Poissa Kansan syvät rivit

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2405
Vs: Ilmastomarssi
« Vastaus #51 : Elokuu 16, 2019, 20:03:13 »
Tässä hyvä esimerkki siitä, miksi Suomen ilmastotekojen panoksen vähättelijöiden vähättely ei ole rationaalisen järjen asia vaan uskonasia. Vaikka Suomi olisi vaikutuksiltaan Brasilian kokoinen maa ja jos vähättelijä saisi päättää, kuten Brassesissa saa päättää, mitään ilmaston muutoksen ehkäisemiseksi ei kannattisi tehdä, "koska muutkaan eivät tee".

Poissa Toope

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3607
Vs: Ilmastomarssi
« Vastaus #52 : Elokuu 16, 2019, 23:32:25 »
Tässä hyvä esimerkki siitä, miksi Suomen ilmastotekojen panoksen vähättelijöiden vähättely ei ole rationaalisen järjen asia vaan uskonasia. Vaikka Suomi olisi vaikutuksiltaan Brasilian kokoinen maa ja jos vähättelijä saisi päättää, kuten Brassesissa saa päättää, mitään ilmaston muutoksen ehkäisemiseksi ei kannattisi tehdä, "koska muutkaan eivät tee".
Jo varsin maltillinen Pertti Rönkkö kyseenalaistaa tuota pikkutyttö-Gretan hyväksikäyttöä mediassa:
https://www.facebook.com/pertti.ronkko/posts/10156783855708542
Olisihan se ollut jo arvattavissa, että ilmiöstä muodostuu irvikuva. Hyväksikäytetty aspergernuori muotoutuu stalinistisen mallin edustajaksi. Liehittelee Antifan kaltaisia. Häntä käytetään hyväksi jonkin aikaa, vuoden päästä tämä nuori on unohdettu ongelmatapaus.

Poissa Kansan syvät rivit

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2405
Vs: Ilmastomarssi
« Vastaus #53 : Elokuu 17, 2019, 00:29:01 »
Tässä hyvä esimerkki siitä, miksi Suomen ilmastotekojen panoksen vähättelijöiden vähättely ei ole rationaalisen järjen asia vaan uskonasia. Vaikka Suomi olisi vaikutuksiltaan Brasilian kokoinen maa ja jos vähättelijä saisi päättää, kuten Brassesissa saa päättää, mitään ilmaston muutoksen ehkäisemiseksi ei kannattisi tehdä, "koska muutkaan eivät tee".
Jo varsin maltillinen Pertti Rönkkö kyseenalaistaa tuota pikkutyttö-Gretan hyväksikäyttöä mediassa:
https://www.facebook.com/pertti.ronkko/posts/10156783855708542
Olisihan se ollut jo arvattavissa, että ilmiöstä muodostuu irvikuva. Hyväksikäytetty aspergernuori muotoutuu stalinistisen mallin edustajaksi. Liehittelee Antifan kaltaisia. Häntä käytetään hyväksi jonkin aikaa, vuoden päästä tämä nuori on unohdettu ongelmatapaus.
Miljoonasta vetoa Toope, että näiltä kaikenmaailman "Rönköiltä" löytyy aina tekosyy?

Poissa Toope

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3607
Vs: Ilmastomarssi
« Vastaus #54 : Elokuu 17, 2019, 00:42:45 »
Mikä tekosyy ja mihin? Huomataan vaan ettei pikkukeisarinnallakaan ole lopulta vaatteita...!
Tuo kuulostaa melkein rivolta, mutta ymmärrätte pointin.

Poissa Kansan syvät rivit

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2405
Vs: Ilmastomarssi
« Vastaus #55 : Elokuu 17, 2019, 01:22:46 »
Mikä tekosyy ja mihin?
Ilmainen vinkki: Lue joskus viestit, joihin "vastaat".

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1458

Poissa a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2048
Vs: Ilmastomarssi
« Vastaus #57 : Elokuu 17, 2019, 10:25:21 »
Maikkarillakin ovat huomanneet, ettei Gretan purjehdus olekaan ekoteko.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ilmastoaktivisti-greta-thunbergin-purjehdus-atlantin-yli-ei-olekaan-kovin-ymparistoystavallinen-kilpavene-vaatii-valtavasti-ammattilaisia-tietenkin-he-lentavat-sinne/7514572
Tai huomanneet myyvän näkökulman aiheeseen. Journalismin kustannuksella.
Greta ei liene vastuussa aikuisten ihmisten valinnoista?
Mikä olisi ollut rakentavampi ja näkyvämpi tapa tuoda ilmastoaihetta esiin ja kannustaa ihmisiä?
Hyvin nousee esiin Gretan ja tukijoukkojensa ansiosta tässä myös median vaikuttimet ja tukijoukkojenkin vaikeudet löytää ilmastoystävällistä toimintatapaa.

Poissa Karikko

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2055
Vs: Ilmastomarssi
« Vastaus #58 : Elokuu 17, 2019, 10:44:10 »
Huomion kiinnyttyessä gretaan jää hänen aiheensa (ilmasto) sivuasiaksi ja "hän" itse ei ehkä sitä tiedosta kovin hyvin.

Primadonnana olo on tietenkin hyvin inhimillistä.

Ilmasto tuskin tulee tuolla sessiolla parannetuksi.  Ilmastoteot joista olisi jotain hyötyä ovat hankalia toteuttaa ja siinä häviävät aina jotkut (hyvin monet),, jos jotain saataisiin aikaan. Jo pienet teot siihen suuntaan tuovat vastakaikuna protesteja kuten ranskan keltaliivit ynnä muut etujansa puolustajat.

Bensavero vaikka kolminkertaisesti sytyttää kaaoksen missä hyvänsä.<< eikä sekään paljon auttaisi.

Poissa ROOSTER

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2049
 • Hän jolla on eniten pixeleitä!
Vs: Ilmastomarssi
« Vastaus #59 : Elokuu 17, 2019, 11:52:49 »
Bensavero vaikka kolminkertaisesti sytyttää kaaoksen missä hyvänsä.<< eikä sekään paljon auttaisi.

Kunnon kaaos varmasti käynnistäisi muutoksen.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Laika:
Älykkäät voivat johtaa muita älykkäitä ja jopa typerykset muita typeryksiä, mutta typerysten yrittäessä paimentaa älykkäitä ihmisiä kohdataan vaikeuksia.

“The easiest way to solve a problem is to deny it exists.”
― Isaac Asimov