Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Game of Thrones - Kausi 8

Aloittaja a4, huhtikuu 08, 2019, 15:52:47

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

a4

#90
^ Ei huono.  :)



Jos Harmaa mato saavuttaisi koskaan eläkeiän, hänestä tulisi Harmaa Pantteri.
Zombie Hodorista tulee jykevä Odor.



Tässä vanhaa huhua tulevasta tuotannosta, saa päivittää:
Game of Thrones: Tämä kaikki hittisarjan tekeillä olevasta esiosasta tiedetään nyt
Tulevasta sarjasta on julkistettu vasta tiedon murusia. Tässä niitä koottuna:
Uusi sarja sijoittuu aikaan tuhansia vuosia ennen Game of Thronesin tapahtumia. Se kertoo maailman siirtymisestä "kultaiselta sankareiden aikakaudelta" synkkään ajanjaksoon, johon liittyy myös Valkoisten kulkijoiden synty. Mukana ei siis nähdä Game of Thronesista tuttuja hahmoja.
Sankareiden aikakaudella elivät muun muassa Muurin rakentaja Bran the Builder sekä Lann the Clever, jotka ovat Starkin ja Lannisterin suvun esi-isiä
Martin on vahvistanut, että uusi sarja ei sijoitu Dunk & Egg -novellien maailmaan, eikä myöskään Robert's Rebellionin aikakauteen
Martin on jossakin haastattelussa puhunut sarjasta nimellä "The Long Night", mutta HBO ei ole vahvistanut nimeä
Sarjan pilottijakson luovat Jane Goldman ja Martin. Vastaavina tuottajina toimivat Goldmanin ja Martinin lisäksi Vince Gerardis ja Daniel Zelman
Sarjan tuotanto alkaa vuoden 2019 alussa
Vahvistettuja näyttelijöitä ovat tähän mennessä Naomi Watts ja Josh Whitehouse


GoT Sohvaperunat (osa1)

Se on siinä! Siinä on paikka...ja siellä lepää! Vaikka tekee kipeää niin ei haittaa!

Vaihtoehtoinen kauden lopetus, hakkereiden varalle:
(Spoiler alert) Got season 8 ending 2. version

Renttu

#91
Lainaus käyttäjältä: Gingston - toukokuu 01, 2019, 18:13:55
  Jos Arya Stark olisi zombi, niin hänet tunnettaisiin nimellä Arya Koriseva.
Päivän paras; niin huono, että on todella hyvä!

Vaan kuvitelkaa, mikä dunkkis Winterfellissä on nyt. Puolimätiä ja tuoreita ruumiita suurina kasoina ja joka paikassa, jopa silmänkantamattomiin. Sen takia Melisandrekin otti kauneuskorunsa pois*, ja meni hangelle ikipötkölleen. Ei kestänyt sitä lemua. Katastrofialue! Biohasardi tontti!

Minulla on vielä sanani sanottavana Winterfellin huonoista linnoitustöistä ja kelvottomasta sodanjohdosta, mutta nyt en ehdi niistä kirjoittaa. Tyydyn toteamaan vain, että samaan lopputulokseen olisi päästy paljon pienemmin tappioin ja vähemmin uhrauksin, kuin meille katsojille esitetty hölmöily. Nyt jos koskaan on aloitettava joukkorahoitus Winterfellin siivoamiseen, korjaustöihin ja sen puolustuksen järjestämiseen sille tasolle, jota uhkakin edellyttää. Ned Starkin olisi pitänyt tietää paremmin!

*Minulla olisi sille käyttöä. Sen omistaessaan ei olisi väliä miltä daami lähtökohtaisesti näyttää, vaikka hän olisi kuinka ruma ja minä miten juovuksissa tahansa! Sitä voisi pitää aina välillä itsekin - vaikka prinssi on aina prinssi, missä kunnossa ja minkä näköisenä hyvänsä.

Gingston

   Olen ollut aina siinä käsityksessä, että jokaisen itseään kunnioittavan miehen kunnia asia olisi tuntea ratsuväen taistelutekniikat, keski-ajalla ja kaikkina muinakin aikoina. :)

Hayabusa

Pitikö kukaan lukua ketä kaikkia jäi henkiin? Arja, Joni, Dani,...
Samwell ja Brienne noin ensimmäisinä mielessä. Olivat tiukoissa paikoissa kun viimeksi kuvissa. Ei ainakaan mitään näyttävää kuolemaa. Ehkä selvisivät.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

a4


Renttu

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - toukokuu 01, 2019, 20:30:51
Pitikö kukaan lukua ketä kaikkia jäi henkiin? Arja, Joni, Dani,...
Samwell ja Brienne noin ensimmäisinä mielessä. Olivat tiukoissa paikoissa kun viimeksi kuvissa. Ei ainakaan mitään näyttävää kuolemaa. Ehkä selvisivät.
Kuoli toistaiseksi aivan liian harva, mitä uumoilin. Tuossa a4:n linkissä on lista, mutta ei kaikkia yksityiskohtia. Esimerkiksi Jorah kuoli keskelle dothrakien ruumiskasaa - ikään kuin omiensa pariin.

Dolorus Eddin kuolemassa huomionarvoista, että kuoli autettuaan nyt Samin takaisin pystyyn. Sarjan alussahan hän jätti Samin yksin kuolemaan, sanoen tämän olevan läski ja hidas.

Sitten bongasin erään useissa jaksoissa olleen tavallisen rivisotilaan, joka selviytyi kaikesta muusta (Osallistui myös äpärien taisteluun), mutta kuoli nyt sitten. Nimeä en tähän ole tarkistanut, mutta löytynee lopputeksteistä. Sama jätkä on myös Winterfellin muurilla, kun Bran saapuu sinne. Tunnistatte kyllä tyypin; oli mukana sarjan alusta alkaen.

Se oli muuten Hurtta, joka opetti alun perin Aryalle, miten sydämeen pistetään! Tämä tapahtuu 4. tuotantokaudella, kun Hurtta etsii Starkin sukua, saadakseen palkkion Aryasta.

Vähän veikkaan, että seuraava on jakso on taistelun jälkilöylyilyä ja joukkojen uutta järjestymistä, mutta vitosjakso saattaa olla vieläkin massiivisempi, kuin nyt kolmas jakso!

Jokin suuri loppukoukku sarjassa vielä on. Se voisi liittyä Braniin - kuka hän nyt pohjimmiltaan onkaan? Olisiko hänessä sittenkin The Great Other sen sijaan, että on täysin autonominen toimija? Onkohan Aryalle vielä jokin tapporooli, esim. Cersein suhteen? Cerseillä on vihreät silmät...

Gingston

8 kauden 4 jakson traileri

  Ilmeisesti armeijasta säilyi riittävän suuri osa hengissä, kun viimeinen sota alkaa. Kovasti mennään Danyn johdolla, ei näy Jonia eikä Tyrionia samoissa kuvissa, voi voi.

Xantippa

Jon ei lähde etelään tappelemaan, vaan jää rakentamaan Pohjoista ja Pohjoisen puolustusta. Tyrion lopulta kumminkin valitsee Sansan. Ja ei halua siskonsa tappajaisiin kuitenkaan mukaan.

Ken näkee, se elää.

T: Xante

a4

#98
Tyrion-fanina veikkaan myös Danin menettävän älyn jättiläisensä neuvonantajanaan.
Koska Danilla on yletöntä vallanhimoa, lunastaakseen paikkansa Tyrionin ja Varyksen utopian valistuneena yksinvaltiaana.
Jonilla tai Sansalla voi olla saumat saada Tyrionista janoinen luottomies.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - toukokuu 03, 2019, 13:54:24
Jon ei lähde etelään tappelemaan, vaan jää rakentamaan Pohjoista ja Pohjoisen puolustusta. Tyrion lopulta kumminkin valitsee Sansan. Ja ei halua siskonsa tappajaisiin kuitenkaan mukaan.

Toivottavasti esitetään kohtaus jossa Sansa saa lyhyessä rungossa olevaa suurta oksaa... ;D
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

a4

#100
^ GoTissa Kuninkaan/Kuningattaren Kouran paikka on ollut tuulinen ja vaativa vakanssi, mutta uskon Tyrionin olevan tehtävänsä tasalla. (Anteeksi kääpiövitsini.)

The Koura

GoTissa on ollut tunnistettavissa monia historiasta tuttuja kuvioita, esim. Daavid vs Goljat-matsi viime jaksossa.
https://historianet.fi/kulttuuri/game-of-thrones-varastaa-historiankirjoista
Varastaa on aika naurettava sanavalinta. Klikkiansaretoriikkaa tai fiktioinhoa.
Real History Behind Game of Thrones (Explained by Historians & George R.R. Martin)



Xantippa

Olen alkanut taipua ajattelemaan, että istumelle nousee Sansa, kouranaan Arya. He ovat ainoita, jotka myös antaisivat Pohjoisen valitun kuninkaan hallita Pohjoista.

Tyrion on niin suosittu, että hän voi kuolla jo ihan pelkän maineensa vuoksi - asia, jota hän itse ehkä arvostaisi.

T: Xante

Brutto

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - toukokuu 03, 2019, 16:48:40


Tyrion on niin suosittu, että hän voi kuolla jo ihan pelkän maineensa vuoksi - asia, jota hän itse ehkä arvostaisi.

T: Xante

Kai muistat miten hän aikoo kuolla...?
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

a4

#103
^ Tuo jäi elävästi mieleeni.

Sotarikoksia ja jotain syrjäisestä Suomesta


Minkälaiset aivot ovat sotaisten tarinoiden takana? Minulla on ollut ilo ja kunnia tavata Game of Thrones -tarinoiden eli Valtaistuinpeli-kirjasarjan luoja George R. R. Martin peräti kolme kertaa Suomessa.
Ensimmäisen kerran Martin vieraili Helsingissä lähes pelkästään fantasian harrastajien tuntemana kirjailijana tieteis- ja fantasiakirjallisuuden Finncon-tapahtumassa Helsingissä vuoden 2009 kesällä.  Hän vaikutti hauskalta ja ystävälliseltä ihmiseltä ilman ylimielisyyden häivääkään. Kunniavieraspuheessaan Martin kertoi, miten täällä Helsingissä hänellä oli olut siihenastisen elämänsä pisin signeerausjono (puolitoista tuntia kesti sessio). Juuri ennen tänne matkustamistaan tänne hän oli signeerannut suuressa yhdysvaltalaisessa tavaratalossa Clifford the Red Dog -koiran kanssa.
Koiran jono oli ulottunut ulos tavaratalosta ja korttelin ympäri, kun Martinilla oli ollut vain muutama asiakas. "Koira" oli ihminen koirapuvussa, ja signeeraus oli tapahtunut niin, että "koira" kastoi tassun maaliin ja läiskäisi jäljen asiakkaan kirjaan.
Tämä viattoman näköinen eläin traumatisoi George R. R. Martinin vuosikausiksi.

Helsingissä Martin kertoi myös, että HBO on ostanut oikeudet hänen A Song of Ice and Fire -kirjasarjaansa ja alkaa tehdä siitä TV-sarjaa (nimellä Game of Thrones).  Yleisö epäili asiaa vahvasti.
Illalla tätä naureskeltiin pienessä piirissä George R.R.:n ja rouva Martinin kanssa helsinkiläisellä olutterassilla: "ai teeveesarja, jossa monituhatlukuidset armeijat ja mitä kompleksisimmat suvut ottavat yhteen? Joo, ihan varmaan."
Seuraavan kerran kun George R. R. Martin kävi Suomessa, Game of Thrones of jo ilmestynyt. Ahvenanmaalla Archipelacon-tapahtumassa kesällä 2015  Martin näytti yleisölle käsikirjoittamansa jakson Game of Thrones -sarjasta.
Piinaavan jännittävä The Lion and the Rose oli neljännen tuotantokauden toinen jakso ja taiteilijaa parhaimmillaan. Fanit ovat nimenneet jakson Purppurahäiksi. Ilkeä, nuori kuningas Joffrey I Baratheon viettää häitään Margaery Tyrellin kanssa. Äitinsä, sarjan megailkimyksen eli kuningatar Cersei Lannisterin tiukassa kontrollissa elävä mielipuolinen Joffrey ei tiedä miten tilanteeseen suhtautua, joten hän valitsee tien, joka yleensä näyttää tuottavan vallankäyttäjälle suurta huvia: toisten ihmisten nöyryyttämisen. Joffrey kohtelee kaltoin enoansa ja – kuten hän alati korostaa – alamaistaan Tyrion Lannisteria, eikä pelottelulta säästy Starkin suvun Sansa-neitikään.
Häät päättyvät tragediaan, josta aiheutuu erittäin epäoikeudenmukaisia seurauksia valtavalle joukolle ihmisiä vielä pitkän aikaa – mutta en paljasta enempää, jos joku haluaa alkaa katsoa tai vain kerrata...
George R. R. Martinin blogaus vuoden 2009 Finncon-tapahtuman jälkeen.
Tähänastisista viimeisin kerta, kun Helsingissä ollaan saatu nauttia George R. R. Martinin seurasta, oli vuoden 2016 Worldcon-tapahtuma Helsingin Messukeskuksessa.
Nyt Martin olisi päihittänyt sigreerauksissa jo Clifford the Red Doginkin. Mutkittelevan jonon kontrolloimiseksi tarvittiin turvakaiteita. Signeeraussessio kesti useita tunteja.


Renttu

#104
Seuraava jakso koostuu lähes pelkästään siitä, että Arya joutuu selittämään kaikille mahdollisille kyselijöille yhä uudestaan ja uudestaan, miten hän surmasi Night Kingin. Aryan käpy alkaa kärvähdellä, ja tylsistyessään hän ryhtyy värittämään juttua erilaisilla lisämausteilla. Jutun kuulleet lisäilevät siihen vielä omiaan, ja lopulta koko tapaus kiirii pitkin Westerosia täysin älyttömänä tornihuhuna. Arya teki surmatyössä samalla kolmoisslutsin, viisi takaperinvolttia ja kaksitoista sivuttaista kärrynpyörää!

Sen sijaan Branin (Tai siis sen, joka joskus oli poika nimeltä Bran Stark) sietäisi selittää, missä hän luuhasi sillä välin, kun kaikki muut tappelivat. Oliko muka vaan tarkastelemassa tilanteen etenemistä lintuperspektiivistä vai tekikö jotain muutakin, häh?!

Branin logiikkaa loppuun jatkamalla koko saagan primus motor ja sankari on se villisika, joka ruhjoi Robert Baratheonin. Joku sen possun pesueesta pitää nostaa kunkuksi!

Jos kuolintapansa voisi valita, Jaime on sanonut haluavansa kuolla rakastamansa naisen käsivarsilla. Ahaa, Cersei tietysti kuristaa hänet. Mission accomplished.

Mutta perhana, että Theon Greyjoyta näytellyt Alfie Allen näytteli hyvin.

***

Mutta Winterfellin puolustus - ei jumalauta.

Olisi tarvittu vähintään kaksoisvallihauta, joista ulompi vähintään 20 metriä leveä ja viisi metriä syvä. Täynnä tervaa, joka palaisi roihulla vähintään kuukauden. Vallihautojen välisellä osuudella esteitä siten, että niiden välilä ei kukaan tai mikään onnistu kiihdyttämään vauhtiaan.

Linnan kaikki ovet tulisivat olla vahvoista kaltereista, ja saranat ovien ylä- tai alaosiin, ei ovien sivustaan. Kryptan kaikki ruumiit olisi pitänyt polttohaudata jo aikoja sitten. Eikö siellä kukaan tajunnut mitään?!

The Unsullied oli ainoa armeija, jonka toiminta oli kurinalaista ja hyvin järjestynyttä. Sen sijaan heidän varusteensa olivat täysin riittämättömät lumimyrskyssä ja kovassa pakkasessa tappeluun - eikä heillä ollut muutenkaan mitään aiempaa taistelukokemusta sellaista olosuhteista.

Alun hevosrynnäkkö vihollisen jalkaväkirynnäkköä vastaan oli typerin avaus ikinä. Se meni muutenkin päin helvettiä, kaoottista sohlausta. Perussääntö on, että mitä kovempaa hevoset laukkaavat, sitä enemmän ne tarvitsevat tilaa myös sivuilleen. Tämän johdosta hevosrynnäkköä ei koskaan aloiteta laukkaamalla, vaan ensin edetään käyntiä pitkäkin matka, sitten kiihdytetään raviin, ja vasta viimeisen 50 metrin kohdalla kiihdytetään täyteen laukkaan. Nyt sekalainen, epätasaisin rivein laukkaava sakki olisi todellisuudessa ajautunut kaoottiseen kylkimyyryyn, jossa hevoset törmäilevät toisiinsa, ja ukkoa putoilisi hevosen selästä, ruhjoutuisi niiden väliin ja alle. 1000 ratsumiehen (Luku vetäisty hatusta) joukosta ehkä 30% olisi jopa onnistunut kohtaamaan vihollisen rynnäkön. Ei näin!

Torjuntataistelu olisi pitänyt aloittaa siten, että lohikäärmeet ovat heti avauksessa, hönkien pitkiä, tulisia rantuja suoraan vastapuolen etujoukkoihin. Nyt lohikäärmeillä häärättiin vihollisen joukkojen takaosissa, missä ei ollut mitään mieltä. Etujoukkoihin lohikäärmeillä iskemällä vihollisen rynnäköstä olisi viety puhti, ja samalla vihollismassaa olisi voitu ohjata haluttuun suuntaan - sille linnansivulle, joka on weirwood -puusta kauimpana. Nyt vihollinen pääsi hyökkäämään suoraan Winterfellin keskeen.

Eli: Lohikäärmeet sivuttaisesti etujoukkojen kimppuun, ja hevosrynnäkkö - sekin sivusuunnassa - massan keskiosaan. Näin katapulttejakin olisi voitu käyttää koko ajan, nyt niitä voitiin hyödyntää vain hetken. Jousimiehiäkään ei ollut, kuin linnan muurilla. Mitä ihmettä?! Suuri jousiosasto olisi sekin voinut ohjata vihollismassaa haluttuun suuntaan samaan tapaan, kuin tykistöä käytettäessä. Kun nuolisade keskitetään haluttuun paikkaan, syntyy nopeasti paljon ruumiita. Vastapuolen etenemisen kannalta se tarkoittaa jälleen, että hyökkäysvauhti hidastuu, ja joukot alkavat kaartaa ja kompuroida. Yksittäisen ruumiin yli kyllä vielä hyppää, mutta kun maassa onkin hujan hajan neljä tai viisi raatoa, niiden välissä alkaa hojaantua ja kaatuilla. Takana tulevat ruhjovat alleen.  Samalla kehkeytyy maksimaalisia tappioita.

Vihollinen olisi siis tullut ohjata linnan puusta kauimmaiselle sivustalle (Sen alueen olisi voinut samalla ansoittaa, tervata koko maaston), viedä sen rynnäköltä voima, ja saada Night King kenraaleineen vähemmin joukoin linnan siihen osaan, jossa Brankin oli. Nyt tapatettiin miehiä perkeleesti ja täysin turhaan, vaikka voitto saatiinkin. Hyh hyh! Hirttäkää tuo kelvoton sodanjohto!