Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Netflix

Aloittaja Unforgiven, tammikuu 05, 2019, 08:54:35

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

mikainen

Oma tämän vuoden top-lista jää lyhyeksi kun nähnyt ylipäätään vain 3 v.2021 leffaa.

1. Cruella
2. Judas and the black messiah
3. The dig




Aave

Lainaus käyttäjältä: mikainen - marraskuu 11, 2021, 19:07:40
Oma tämän vuoden top-lista jää lyhyeksi kun nähnyt ylipäätään vain 3 v.2021 leffaa.

1. Cruella
2. Judas and the black messiah
3. The dig
Jos ei ole muita nähnyt, niin tämähän on silloin henkilöhtaisesti paras mahdollinen lista. :)

Itse en ole katsonut näistä vielä mitään, mutta tiedän niin Cruellan kuin Judaksen saaneet hyvät kritiikit, ja pitää katsoa ne vielä joskus. Judas and the black messiahia olen kyllä tietoiseti nyt välttänytkin juuri siitä syystä, että Yhdysvaltain kulttuurihegemonian ja sen loputtomien rotu - ja kulttuurisotien kuvaukset yksinkertaisesti tympivät. Sitä tavaraa kun puskee joka tuutista muutenkin, suut ja silmät täyteen.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Kopek

Katsoin tänään tämän elokuvan:

https://www.imdb.com/video/vi398050073?playlistId=tt10521092&ref_=tt_ov_vi

"Official Trailerista" vasta kuulin, mitä kieltä elokuvassa puhutaan. Elokuvat on valitettavasti katsottava lähes mykkinä niissä paikoissa, joissa netfixejä ja muita vastaavia katson.

Käytän normaalisti kuulokkeita. Kämpällä minulla on mahdollisuus yhdistää televisio stereolaitteisiin ja niihin liitettyyn kahdeen isoon kaiuttimeen. Television oma ääni on kuin puhelinkuulokkeesta kuuntelisi. Pelkkää diskanttista kitinää, basso puuttuu täysin.

Kyllähän tuon elokuvan katseli. Välillä tosin tuli jo mieleen ajatus, milloin se oikein loppuu.

Aave

^
Mielestäni tuo oli pitkästä aikaa varsin kelpo WWII-tarina, paljon huonompiakin on nähty. Hövelillä tuulella kun olen, niin annan sille arvosanaksi 8/10.

"Traileri" on kyllä hauska nimitys, joka ei varsinaisesti enää pidä paikkaansa, vaikka sitä termiä leffojen mainosmaistiaisista edelleen käytetään. Ennen muinoinhan elokuvateattereissa näytettiin tulevien elokuvien mainospätkiä vasta sen jälkeen, kun varsinainen elokuva oli loppunut. Tästä nimityskin juontaa - trailer. Sittemmin mainospätkiä on ryhdytty näyttämään ennen varsinaisen elokuvan alkua, mutta nimitys on jäänyt.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Hippi

No niin, nyt tapahtui ensimmäistä kertaa, että nukahdin telkkaria katsoessa niin, että vastaan tuli kolmen tunnin aikastoppi. Olen monesti manannut sitä, kun se pitää kuitata pois jatkaakseen katsomista. Ilmeisesti se on kuitenkin ihan hyödyllinen, ettei telkku jää koko yöksi höpöyyämään.

Katselin yhtä komediasarjaa (Superstore (TV series)) jo aika loppusuoralla ja ennen nukahtamista olin jo useamman kerran pienen hetken "lepuuttanut silmiäni ja vain kuunnellut". Iltamyöhällä on paras katsoa jotain leppoisaa, ettei tule tarpeettomia adrenaliinibuusteja. Hömppäkomedia vajaan puolen tunnin pätkissä sopii hyvin tuohon tarkoitukseen.

Alussa tuokin oli ihan hauska sarja, kun siinä keskityttiin enemmänkin erilaisiin ihmisiin ja erilaisuuksien aiheuttamiin tilanteisiin. Nyt sarjan lopussa, kuudennella kaudella, ollaan koronassa ja pelleillään sen kustannuksella ja muutenkin tapahtumat on saaneet jo ihan omituisia piirteitä ja tylsiä kreisikomediamaisia ylilyöntejä. Hauskuus on jäänyt jo matkanvarrelle.

Kaivelin Netflixistä, että kaksi jaksoa oli mennyt umpiunessa ja nyt pohdin, viitsinkö lainkaan katsoa niitä ja lisäksi muutamaan jäljellä olevaa jaksoa. Tietenkin viimeisestä jaksosta voisi vilkaista, miten käy läpi koko sarjan ehkä ainoana kestojuonenpätkänä olleen romanssin. Saavatko he lopulta toisensa vai eivät.

Olisi ehkä tässäkin sarjassa kannattanut jättää katsominen kahteen tai kolmeen kauteen, kun kausia on tarjolla kuusi. Toisaalta hyvin tuo on toiminut tehtävässään unenkutsujana :D
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Xantippa

On kyllä muuten ärsyttävää, kun hyvät sarjat, joita seuraa tyyppien vuoksi, vesittyvät aivan älyttömillä juonenkäänteillä!

Kertsi, ne ovat kohta täällä!
Kauden 34 uusinnat alkavat alusta 10.1.2022 arkisin TV2:ssa ja Areenassa. Tuotanto: BBC.

Ihan järkyttävää, miten nopeasti aika kuluu! Maanantaina saa siis alkaa seuraamaan Casualtya taas, olen ollut katsomatta noita 35 kauden jaksoja, mutta nyt pälähti mieleen, että toivottavasti ne eivät häviä Areenasta tuon 34 kauden alta. Toivotaan, etteivät niin älyttömiä ole.

Muutenkin tämä oli aika outo tempaus.

T: Xante

kertsi

Kiitti, Xante.
Seurasin joitakin Casualty-jaksoja Areenalla (ehkä kokonaisen yhden kauden?), mutta sitten jotenkin lakkasin. En oikein osaa analysoida, miksi.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Hippi

How to Get Away with Murder (imdb)

Wikistä esittelyn alkua ilman suurempia juonipaljastuksia
How to Get Away with Murder on yhdysvaltalainen draamasarja, jonka ensimmäinen jakso esitettiin ABC-televisiokanavalla 25. syyskuuta 2014. Sarjan päähenkilöinä ovat rikosoikeuden professori Annalise Keating ja hänen firmassaan työskentelevät Bonnie Winterbottom ja Frank Delfino sekä viisi opiskelijaa Connor Walsh, Wes Gibbins, Asher Millstone, Michaela Pratt ja Laurel Castillo, jotka puolustavat rikoksesta syytettyjä ja sekaantuvat itsekin murhatapaukseen.
.....



Netflixissä tuo näyttää olevan kokonaan, eli 6 kautta ja 15 jaksoa kussakin. Olin täpinöissäni, että tuostahan saan hyvän myöhäisiltasarjan katsottavakseni, kun lajityyppinä mainittiin rikossarjat, mysteerisarjat ja oikeussalisarjat. Jo pikkulikkana pidin oikeusalisarjoista, kun pahikset lopulta saatiin tuomittua tai hyvikset vapaiksi. Noinhan parhaassa mahdollisessa maailmassa asioiden kuuluukin mennä ja tuollaisen näkeminen luo turvallisen olon, olipa se sitten totta tai ei.

Muutama ensimmäinen jakso täyttikin odotukset ja vaikuttikin olleen hyvä valinta katsoa tuota. Mutta pian tapahtumien käänteet menivät todella kummalliseksi ja hyvikset ei enää kaikki olleetkaan hyviksiä. Ei ollutkaan sellainen, miksi tuota olisin kuvitellut, eli että jaksot olisivat tavallaan irrallisia oikeusjuttuja kuten vanhoissa TV-sarjoissa oli, vaan oikeussali jääkin sarjan edetessä yhä enemmän taakse ja tapahtumat siirtyvät enemmänkin salin ulkopuolelle ihmisten sotkeutuessa yhtä syvemmälle sekä toisiinsa että tapahtumiin.

Kaksi kautta on nyt katsottu ja nyt pohdin, jotta mitenhän hulluksi sarja vielä voi mennä, kun vaikuttaa, että aina vaan tulee uusia juonen käänteitä, valheen paljastuksia, yllätyksiä, uusi valheita. Mietin jo, että kannattaako tuota loppuun katsoakaan. Toisaalta juonen kuljetuksessa on ovela jippo. Kesken "nykyhetken tapahtumien" näytetäänkin kohtaus tulevaisuudesta esim. 3 viikon päästä tai 3 kuukauden päästä. Tapahtuma on täysi yllätys eikä mikään nykyhetken tapahtumaa selitä, miten tulevaisuuden tapahtumaan joudutaan, joten onhan se pakko katsoa. Vastaavasti välillä näytetään selittävää tapahtumaa 10 vuoden takaa. Välillä saa olla aika skarppina noiden aikahyppyjen kanssa.

Ei oikein vastannut odotuksiani, mutta ei tuo kyllä huonokaan ole, mutta vähän turhan rankka  :-\
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Hiukan alkaa ärsyttää Netflixin ja miksei myös Areenan käyttöliittymä. Kummassakin mielestäni on samaa vikaa, mutta jupisen nyt vain Netflixistä, kun nimikkoketjussa ollaan.

Tässä aikojen saatossa olen ruksaillut yhtä ja toista Omalle listalle, josta on helppo poimia kulloinkin kiinnostavaa katsottavaa, vai onko? Valinnan olen alun perin tehnyt läppärillä ja siinä olen silloin katsonut ohjelman esittelyn ja vilkaissut sarjoista niiden kausien ja jaksojen määrän suunnilleen. Osahan on minisarjoja, jotka on hyvä katsoa yhdellä kerralla, osa elokuvia ja osa useamman kauden mittaisia eri pituisia jopa hyvin pitkiäkin sarjoja.

Miksi noihin poimittaviin ei voi merkata jotain omaa pientä tunnistetta mukaan, väri- tai kirjainkoodi, jolla voisi itselleen laittaa muistiin, millaisesta ohjelmasta on kyse. Tämä koodi näkyisi omalla listalla heti siinä ohjelman ruutusen nurkassa, niin olisi helppo löytää kulloiseenkin sessioon sopivaa katsottavaa.

Toinen puute on, että ei voi mitenkään ruksailla kokonaan pois niitä, jotka on kokonaan katsottu. Ne pysyvät edelleen tyrkyllä omassa kategoriassaan ja vievät tilaa niiltä, joita vielä ei ole ehtinyt katsoa. Samoin täysin kiinnostamattomat, joita en ole lainkaan katsonut tai olen hetken katsonut ja todennut paskaksi, haluaisin pudottaa tyrkkylistalta pois. Etsinnässä tulee vastaan aina samoja ohjelmia, kun ei mitenkään jää mieleen, tuliko se jo katsottua vai olenko aikaisemmin hypännyt sen yli kiinnostamattomana. Nuo "poistetut" voisi säilyä katsottavissa joko omassa kategoriassaan tai sitten nimellä hakien, eli en totaalista poistoa kuitenkaan haluaisi.

Tuota etsintää, listalle nostoa ja merkkailua olisi kätevä tehdä läppärillä, kun kakella selaaminen ja etsiminen on kuitenkin aina kömpelömpää. Kaken käyttökin helpottuisi, kun alkukarsintaa olisi jo ennakkoon tehty reippaalla kädellä.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Clickbait tuli katsottua kahdella katselusessiolla. Tuo on kahdeksanosainen minisarja.

Minusta tuo oli harvinaisen mukava murhajuttu, jos nyt murhajutusta voi tuollaista sanaa käyttää. Tarkoitan sillä, että ei ollut turhaa verellä mässäilyä tai räiskintää eikä myöskään äkkiä säikäyttäviä kohtauksia. Vain kerran tai pari pistin silmät kiinni ja odotin, että pimeässä hiiviskely menee ohi.

Kivasti oli rakennettu sarja niin, että kussakin osassa tavallaan oli eri päähenkilö, vaikka koko porukka kuitenkin oli kaikissa osissa mukana. Näin rakennettiin vähitellen tapahtumien kokonaiskuvaa, eli viimeisessä osassa (tietenkin) lopulta juttu ratkeaa, kun tutkimukset pääsevät lopulta maaliin.

En kovinkaan osaa näyttelijäsuorituksia arvioida, mutta tuossa oli useampikin hyvin sympaattinen tyyppi.

Jos joku tykkää rauhallisista murhajutuista ja "kuka sen teki" -tyyppisestä rikosjutuista, niin tuo kyllä kannattaa katsoa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Mies, joka rakasti järjestystä / Man som heter Ove
Mies, joka rakasti järjestystä on vuonna 2015 ensi-iltansa saanut ruotsalainen draamakomediaelokuva, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Hannes Holm. Se perustuu Fredrik Backmanin samannimiseen romaaniin vuodelta 2012. Elokuvan pääosaa esittää Rolf Lassgård.


Tuon katselin eilen illalla. Hiukan epäröin komediaa illaksi valita, mutta tuo oli kyllä hyvä valinta. Kohta alun jälkeen huomasin, että olin sen telkkarista joskus nähnyt ainakin alusta jonkin matkaa. Päätin kuitenkin, etten vaihda enää ja hyvä niin. Oikeastaan en tuota itse komediaksi luokittelisi, sillä minusta järjestyksestä pitäminen ei ole mitenkään huvittavaa. Elokuva oli paikoin hyvin surullinenkin.

Olen mieltynyt ruotsalaiseen ja norjalaiseen "komediaan", joka kuvaa oikeastaan tavallista arkea pilke silmäkulmassa -twistillä viemättä juttua pahasti överiksi kuten komedialla yleensä on tapana. Ihmisiä kuvataan erikoisuudestaan tai kommelluksistaan huolimatta normaaleina ja jollain tapaa erikoisuutta kunnioittaen.

Hyvin kesti tuokin toisen katsomisen ja tällä kertaa ihan keskittyen, mikä ei ole aina niin itsestään selvää, kun olen telkusta katsonut.


Edellisen "vastakohtana" Man vs Bee eli Mr. Beanin uusin sarja, 9 jaksoa reilun kymmenen minuutin pätkiä jäi kesken. Sain tarpeekseni noin puolessa välissä ja senkin katson kahdessa erässä. Jakaako Bean ihmiset kuin maksalaatikko? Tiedän joitain, jotka voivat katsoa noita Bean-leffojakin moneen kertaan ja nauraa räkättää niitä yhä uudelleen. Olen muistaakseni yhden elokuvan jaksanut katsoa päästä päähän ja luultavasti siinä on Bean-kiintiöni täyttynyt lopullisesti.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi


Kommentti: Netflixin karmea dokumentti valvottaa yöt ja oksettaa päivät – pelottava esimerkki siitä, mitä voi tapahtua ihan lähellä mutta silti piilossa (IS)

Tarina lukeutuu ehkä ääriesimerkiksi mutta muistuttaa, millaista valtaa ja sortoa vähempiosaisiin ja naisiin on kohdistettu vuosisatojen ajan, kirjoittaa toimittaja Annastiina Lehtonen.
---
NETFLIXIN kesäkuussa julkaistu Keep Sweet: Pray and Obey eli Kiltteyden kultti -dokumenttisarja pureutuu yhdysvaltalaisesta yhteiskunnasta käytännössä täydellisesti erkaantuneeseen uskonlahkoon entisten ja nykyisten jäsenten, viranomaisten ja tutkivan journalistin haastatteluiden ja dokumentaation kautta.

Sarja käsittelee elämää FLDS-yhteisössä 1990-luvulta 2010-luvulle. Vankka usko oli, että päästäkseen korkeimmalle pyhyyden asteelle, tuli miehellä olla monia vaimoja. Miltei kaikki liitoista olivat laittomia. Nuorten naisten tehtävä oli totella, antautua aviomiehelleen, uskoa profeetan välittämään Jumalan sanaan ja pysytellä kunnollisena. On oltava hurmaava, ei saa turhautua tai näyttää tunteita.

2000-luvun alkupuolelle kulttia johti profeetan tittelillä Rulon Jeffs, jolla oli eri lähteiden mukaan jopa 65 vaimoa. Nuorimmat olivat 14-vuotiaita avioliiton solmimisen aikaan. Haastateltu Rebecca Wall Musser naitettiin hänelle 19-vuotiaana, Alicia Rohbock 20-vuotiaana.

Kumpikin kertoo 85-vuotiaan "setä Rulonin" pakottaneen heidät seksiin kanssaan, vaikka he eivät edes tienneet, mitä seksi on.
---



Katsoin tuon jokseenkin heti, kun dokkari tuli listoille. Olihan se kamalla katsottavaa, mutta ei se nyt niin tunteisiin mennyt, että yöunet olisi menneet. Kyllähän noista eri lahkoista on ennenkin jos jonkinlaista dokkaria tehty, kun lahkoissa tuntuu pääasiana olevan pastorin pääsy pukille ja kaiken sikailun tämä voi tehdä jumalan valtuuttamana.

Minusta hyytävämpi oli The Keepers, josta kerroin tuolla ihan väärässä ketjussa. Yhtä kaikki, uskonnon nimissä tai varjolla tehtyä pahuutta kummassakin.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Tuskin olisin itse osannut löytää norjalaista fantasiasarjaa Ragnarök, jos ei tyttäreni olisi sitä suositellut. Molemmat kaksi kautta on katsottu ja viimeisen jakson päätteeksi tuli vielä teksti "Nyt se on virallista, uusi kausi on tulossa". Mitä nyt nettiä pengoin, kolmas olisi odotettavissa tämän vuoden loppupuoliskolla. Viimeinen jakso päättyikin niin, että oikeastaan se kolmas on pakkokin tulla :)

Hauska sekoitus teinielämää ja jumaltarustoa nykypäivän Norjassa, taistelua hyvän ja pahan välillä. Itse sen katselin päiväsarjana, mutta olisi mennyt varmaan iltaisinkin, sillä ikäsuosituksesta 16v. huolimatta ei ollut mitenkään piinaava.

Mieltymykseni norjalaisiin tuotantoihin on Netfliksin myötä kasvanut yhä enemmän. Vähitellen alkaa kielikin tarttua jo korvaan ja tuntua aika tutulta.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Iltalehti päätti sitten tehdä veret seisauttavan otsikon uutisesta, jonka tiedettiin olevan tulossa. Pitkin vuottahan tuota on ennakoitu ja jossain Etelä-Amerikassa muutosta on kai jo kokeiltukin.

Netflixiin tulossa keväällä jättimäinen muutos – käy monelle kalliiksi
----
Netflix kertoo osakkeenomistajille suunnatussa tiedotteessa, että tilien jakamiseen tullaan puuttumaan laajemmin keväällä 2023. Netflix-tilien jakamisesta tulee siis maksullista.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nykyiset tilinsä jakajat voivat maksaa erillisen tilauksen, jolloin käyttö tavalliseen tapaan jatkuu tai sitten tilin lainaaja voi siirtää oman alatilinsä uuteen profiiliin.
Tarkemmin Netflix ei kertonut sitä, miten laajasti tilien jakamiseen puututaan aluksi. Eli tiedossa ei vielä ole, koskeeko se heti kaikkia markkina-alueita ja Suomea.
Tiedotteessa Netflix kertoi myös aloittavansa mainoksia sisältävien tilauksien tarjoamisen joissain maissa marraskuussa. Suomeen tällaista tilausvaihtoehtoa ei vielä ensi kuussa tuoda.



"Jättimäinen" muutos tarkoittaa sitä, että yrittävät estää palvelun käyttämisen sääntöjen vastaisesti ja "kallis", että jakamista kuitenkin tuetaan niin, että jakaja voi sen edelleen tehdä pienellä lisämaksulla. Lisämaksu on pienempi kuin normimaksu olisi, jos kaikki katsojat hankkisivat oman liittymän. Minusta tuo on varsin kohtuullinen vastaantulo.

Varmaan tuohon jättimäisyyten kuuluu myös halpisversio mainoksineen. Itseäni tuo ei kiinnosta, sillä parasta palvelussa on mainosten puuttuminen. En muista milloin olisin TV:n mainoskanavalta elokuvaa tai juonellista sarjaa viitsinyt viimeksi katsoa. Syynä juuri mainokset, jotka silpovat ohjelman.


IS tiesi kertoa jo kesällä:

Netflix haluaa estää tunnusten jakamisen – pummilla katsovien televisiot blokataan
----
Netflixin Hondurasia koskevan tukiartikkelin mukaan Netflixiä voi katsoa kodin ulkopuolisella televisiolla enintään kaksi viikkoa, kunhan tiliä ei ole aikaisemmin käytetty samassa paikassa.
– Tämän jälkeen televisio blokataan, ellet lisää ylimääräistä kotia, tukiartikkelissa sanotaan.
Kahden viikon ilmaiskatselu kodin ulkopuolella on sallittua kerran vuodessa sijaintia kohden. Matkustaessa voi kuitenkin käyttää kannettavaa tietokonetta, puhelinta tai tablettia Netflixin katseluun.
Netflix sanoo käyttävänsä ip-osoitetta, laitteiden tunnisteita ja tilin aktiivisuutta tunnistaakseen kodin ulkopuolisen käytön.

----

Tuossa nyt jää mietityttämään, että IP-osoitehan ei ole vakio ja ainakin suomalaisten kesäloma on pidempi kuin pari viikkoa, joten läppärillä tai puhelimella mökillä katsominenko ei sitten ole mahdollista kahta viikkoa enempää. Ja voihan ökymökillä olla oma televisiokin. Joten saattaa käydä niin, että joutuu hankkimaan itselleenkin tuollaisen "kaveriliittymän"?

Nähtäväksi jää, millaiseksi tuo Suomessa muotoutuu. Tällaiselle kotihiirelle muutoksella ei ole vaikutusta, uskoisin.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

-:)lauri

^
Mäenoo jakanut mun netflixiä, mutta samoilla tunnareilla katsotaan siskon perheen kanssa disneyplussaa. Saas nähdä kuinka kauan disney sallii järjestelyn.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.