Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Netflix

Aloittaja Unforgiven, tammikuu 05, 2019, 08:54:35

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

Norma Bates

Valitettavasti olen Hancockin kirjojen harrastaja. Ei hän minkään sortin -logi ole koskaan väittänyt olevansa, joten siinä mielessä pseudologiksi nimeäminen on turhaa. Muistaakseni sanoo olevansa toimittaja ja kirjailija. Mutta minkä perkeleen takia HÄNKIN nyt sekaantui Roganiin? Nyt meni elämä säpäleiksi. Vai lieneekö fanitus ollenkaan molemminpuolista.

Roganhan suositteli koronaan matolääkettä.

Hiha

Hienoa! Sittenhän meillä on oikea asiantuntija kertomaan onko Hancock saanut puristettua teoksiensa / jonkun teoksen ydinmehun sarjaan, jos olet saanut tai meinaat jaksot katsoa.

Etuliitteen pseudo- merkitykset eivät ole kaikki moraalisesti langettavia. Mutta jos sallitaan, voin vaihtaa termiin näennäistutkija. Tutkivana toimittajana Hancock kai lähinnä operoi. Kirjansa eivät tahtone olla fiktiota? Ainakin astrologiasta  8)  hän taitaa mieltää olevansa paremmin perillä kuin arkeologit, jotka eivät siis ole hänen virkaveljiään  ;D

Norma Bates

Minulla ei ole Netflixiä. Kirjoittelen hänen näkemyksistään johonkin ketjuun jos jaksan.

Hippi

Nyt on katsottu kiinalainen Netflix -sarja The Rational Life (Imdb  8.1/10).

Shen Ruo Xin is a thirty-something professional who decides to take a stand against unfair societal expectations At her workplace she finds herself drawn to two different men - one her trusted, younger assistant, the other her bachelor boss. Knowing she is considered a 'leftover woman' weighs heavily on her. Will she opt to marry the man society deems appropriate, or will she listen to her heart and screw up the courage to pursue a romance with the younger man?

Työpaikkana tuossa on autofirma, jossa on omat juonittelukuviot. Vanhemmille työntekijöille ottaa koville nuoren naisen pätevyys, joten selkäänpuukotusta tulee kaiken aikaan. Mielenkiintoista, että menestyvänä naisena tuo 30+ on nuori, mutta avioliittomarkkinoilla jo tosiaan ylijäämää, mikä tietysti innostaa naisen äitiä etsimään sopivaa sulhasta tälle.
Saippuasarjahan tuo on ja jossain vaiheissa alkoi tuntua, että vähän oli venytyksen makua, kun jaksoja oli saatu 35 kasaan näistä aineksista. Jaksot on kuitenkin vain noin 45 minuuttisia, kun korealaiset yleensä on pidempiä.

Tätä katsoessa jäin miettimään, että onko nämä sarjat tehty länsimarkkinoille vai onko nämä myös päiväunia paikallisille? Tapahtumat sijoittuvat Shanghaihin, joka lienee jonkinlainen liike-elämän keskus Kiinassa. Mahtaako se olla myös muuten vapaampi ja länsimaisempi? En oikein huomannut mitään sellaista "puolueen virkailijat valvoo" -juttuja, joita olen ehkä väärin perustein uutisten pohjalta liittänyt Kiinaan. Ainoa "kiinalaisuus" näkyi siinä, että eräs henkilöhahmoista oli muualta muuttanut ja tuskaili, että jos hän ei saa vakituista työpaikkaa tai muutoin pysty osoittamaan, että pystyy elättämään itsensä, niin hän tietyn ajan päästä joutuu palaamaan kotiseudulleen. Mutta olihan tuossa kiinalaisuutta sitten käytöstavoissa ja ihmisten kanssakäymisessä jne. ja niihin liittyi myös sukupovien välistä kuilua, joka vaikuttaa suuremmalta kuin länsimaissa.

Oikein kovasti olen tykästynyt näihin aasialaisiin sarjoihin.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Nyt on katsottu Designated Survivor korealainen versio. Siitä näyttää olevan vain tuo ensimmäinen kausi, joka taitaa jäädä ainoaksi. En ainakaan löytänyt vahvistusta toisesta kaudesta. Jenkkiversiosta sen sijaan on kolme kautta Netfliksissä. En olisi tuota jenkkiversiota edes osannut etsiä, mutta vävyni siitä vinkkasi, kun kuuli, mitä olin katsomassa.

Joka tapauksessa korealainen siis on katsottu ja pidin siitä kyllä. Juonenkäänteitä riitti hyvinkin kuuteentoista reilun tunnin mittaiseen jaksoon. Tapahtumat lähtevät liikkeelle, kun kansalliskokouksen rakennus räjäytetään ja siinä menee niin hallitus kuin presidenttikin sekä virkakuntaa muutama sata henkeä. Potkut saanut ympäristöministeri oli toisaalla ja ainoa, joka jäi henkiin. Hän joutuu ottamaan vt. presidentin hommat 60 päiväksi, kunnes saadaan vaalit pidettyä. Terroriteon syyllisten etsintä on tietenkin läpi sarjan keskeinen kantava juoni.

Ainekset olisi hillittömään jahtiin ja raakuuksiin, mutta niitä oli melkoisen vähän.

Olisikin mielenkiintoista katsoa tuota jenkkiversiota alusta vähän matkaa, miten hyvin nuo tyylillisesti on samanlaisia vai onko niissä jotain oleellista eroa. Sen huomasin jo, että jenkkiversiossa jaksot on tyypillisiä 42-44 minuuttisia.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

a4

^
Joku vuosi sitten tuli löydettyä korealaiset sarjat ja tykkäsin katsoa jonkin poliisi/syyttäjä-sarjan. Pääosissa autistinen syyttäjä joka rehellisyydellään ja älyllään hoiteli vaikeimmatkin tapaukset.
Kulttuurisena hassuna yksityiskohtana poliisien hyppypotkut, pidättäessään rikollisia.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Hiha - marraskuu 29, 2022, 14:14:10
Pseudologi Graham Hancock loistaa Netflixissa sarjassaan Ancient Apocalypse. Laimean suomenkielisen nimen "Sivilisaatiot ennen ihmistä" ei pidä antaa hämätä – vaikka tarkemmin ajatellen se on umpipimeä.
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - marraskuu 29, 2022, 16:35:10
Valitettavasti olen Hancockin kirjojen harrastaja. Ei hän minkään sortin -logi ole koskaan väittänyt olevansa, joten siinä mielessä pseudologiksi nimeäminen on turhaa. Muistaakseni sanoo olevansa toimittaja ja kirjailija.
Kappas tuollainen mennyt ohi. Täytyy kaivaa jostain katseluun.

Yhden Hancockin tiiliskiven olen kahlannut läpi. Tuossa tulikin kirjoitettua hänen suurin ongelmansa: monisanaisuus. Kirjojen paksuudesta päätellen kustannussopimus on sanamääräperusteinen. Saman asian voisi kuvata paljon lyhyemminkin.

Anyway, onhan tuo nähtävä.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

a4


Hippi

Hyena katsottu. Alussa meni muutama jakso niin, että olin kahden vaiheilla pääsenkö sisään juoneen vai en. Oli ehkä omasta väsymyksestä kiinni ja siitä, että minulla joskus kestää "kiinnittää kasvot rooleihin", eli opin tunnistamaan henkilöt ja näiden yhteydet toisiinsa. Tämä ongelma minulla on ihan riippumatta siitä minkä maalaisesta sarjasta on kyse.

Tapahtumat kietoutuvat huippuasianajotoimiston, liike-elämän ja yhteiskunnan kerman ympärille. Juonittelua, nuoleskelua, lahjontaa, kiristystä kuuluu juonenkäänteisiin, sekä myös romantiikkaa kahden pääosassa olevan juristin välillä.

Tuohon kai oli tekeillä tai ainakin suunnitteilla toinenkin kausi, mutta se taisi jäädä koronan jalkoihin. Sarja päättyi kyllä kohtalaisen otolliseen tilanteeseen, josta voisi saada toisen kauden, joka voisi olla myös aika erilainen ensimmäiseen verrattuna.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Business Proposal katsottu. Kesto 12 x noin tunnin mittaisia jaksoja.

Jos haluaa laittaa aivot narikkaan ja katsoa jokseenkin raikkaasti toteutettua romanttista komediaa, niin tuossa on mielestäni hyvä ehdokas. Harvoin nauran ihan oikeasti ääneen jotain komediaa katsoessa, mutta tämä kyllä osui monesti nauruhermoon kunnolla. Ei ollut kuitenkaan mikään kreisikomedia. Huumori on tietysti siinä mielessä vaikea laji, että mikä yhtä naurattaa, niin välttämättä ei muita nauratakaan.

Juoni lähtee liikkeelle sokkotreffeistä, jolle nainen lähti kaverinsa puolesta ja tämän nimissä. Tietämättään hän joutuukin treffeille duunipaikkansa pääjohtajan kanssa, joka siis on ikäisensä miespuolinen henkilö ja jota tämän isoisä yrittää sinnikkäästi naittaa nähdäkseen vielä uuden sukupolven syntyvän. Tapahtumat lähtevät tuosta liikkeelle ja vähän kaikkien asiat menee solmuun kommelluksien myötä. Tapahtumia tosiaan riitti koko kahteentoista jaksoon ja vähän vakavammat suvantovaiheet hyvin tuota rytmittivät.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hiha

Sopii ehkä parhaiten tänne, kun on ainoa keskustelu jossa aiemmin sivuttu. Pakenemalla Costa Ricaan on mahdollista pelastautua naisen ja tiikerin kynsistä, vaikka ne olisivat jakautuneet erillisiksi hahmoiksi.  :D

Tiger King -tähti Carole Baskinin hurja väite: kuolleeksi julistettu ex-mies onkin elossa

Hippi

The Glory

Poikkeuksellisesti aloin katsoa tuota, vaikka sen arvasin väkivaltaa sisältäväksi sarjaksi. Naista oli lukioikäisenä koulussa kiusattu, tai pikemminkin kidutettu niin, että jäi niin fyysiset kuin henkisetkin pysyvät arvet ja nainen koko elämänsä on valjastanut kostoon valmistautumiselle ja lopulta sen tekemiselle. Vähän turhan usein kuvallisesti palataan niihin kidutuskohtauksiin, mutta muuten suunnitelma etenee ja nainen hankkii myös apuvoimia itselleen. Naisen tarkoitus on tuhota noiden kiusaajien elämä tai ehkä laittaa heidät tuhoamaan toisensa, kenties?

Ensimmäinen osa - 8 jaksoa on nähtävillä. Hiukan meinasi hihat kärvähtää, kun ajattelin, että tämän kahdeksan jakson aikana päästään johonkin päätepisteeseen, mutta juttu on vielä ihan kesken. Toinen osa - loput 8 jaksoa - julkaistaan 10. maaliskuuta. En ilmeisesti osaa tulkita noita Netfliksin merkintöjä oikein, sillä kuvittelin tuon "osan" tarkoittavan kautta. Kaudessahan pariaatteessa aina saadaan tarina jonkinlaiseen ratkaisuun, mutta tässä se nyt ei mennyt niin. Jos olisin arvannut tuon, niin olisin jättänyt alunkin katsomisen odottamaan maaliskuuta.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Abyss

Samalla nimellä on ainakin yksi toinen leffa tai sarja, joku sukelluspaattijuttu, mutta tämä on kdraamaa, rikosjuttu, jossa on mukana fantasiaa.
Kohdattuaan ennenaikaisen kuoleman erillisissä tapahtumissa Cha Min ja Go Se-yeon huomaavat heränneensä henkiin uusissa ruumiissa, joita he eivät tunnista. Tuossa koko 16 osaisesta sarjasta annettu kuvaus. Oikeastaan ei parane juonta selvittää sen enempää, kuin että kuolemasta palaaminen on aika keskeisessä osassa.

Alussa minulla oli vähän hankala pysyä kärryillä, kun mielestäni tapahtumia ei pohjustettu riittävästi, jotta kuka kukin on, ennen kuin vielä menivät muuttumaan ulkonäöltään. Mutta ajan kanssa nuokin selvisivät. Loppuratkaisu oli vähän turhan "helppo" tai "halpa", etten sanoisi rimanalitus.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

#343
Nyt on katsottu saippuasarjaksi luokiteltu Love ft. Marriage & Divorce. Suomen Netflixissä on kaksi kautta á 16 reilun tunnin mittaista jaksoa. Viimeinen jakso päättyi niin outoihin kuviin, että jäin ihan hämmentyneeksi, jotta mitä ihmettä se tarkoittaa. Oliko uusi kausi tulossa vai mitä oli ajateltu lopetuksessa. Nyt katsoin googlettamalla, niin kolmas kausi on tehty ja sen jopa sanottiin olevan meilläkin nähtävissä ollut, mutta eipä nyt vaan ole. Olen siitä nyt jokseenkin kiukkuinen.

En ole erityisemin saippuasarjojen ystävä, sillä sen vähän mitä Kauniita ja Rohkeita tuli joskus katsottua, sai minut kammoksumaan sitä hidasta asioiden vatvomista ja ennalta-arvattavuutta, että aika ennakkoluuloisesti aloin tuota Love-juttua katsoa. Muutaman jakson jälkeen piti googlettaa, että mitä saippuasarjalla itse asiassa tarkoitetaan, kun tuokin sellaiseksi oli luokiteltu.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Saippuasarja
Saippuasarja (joskus englanninkielisen termin soap opera mukaan saippuaooppera) on televisiossa tai radiossa esitettävä jatkuva sepitteellinen sarjamuotoinen ohjelma, joka sijoittuu valmistumisaikaansa ja jolla on jatkuva juoni: tarinalla ei ole loppua vaan juonenkäänteet johtavat yhä uusiin tapahtumiin ja muodostavat näin jatkuvan avoimen kertomuksen.[1]

Saippuasarjoille tyypillistä ovat dramaattiset ja yllättävät, usein epärealistiset, juonikuviot. Useimmat saippuasarjat sisältävät cliffhangereitä, joiden kautta juonta viedään eteenpäin. Saippuasarjojen kantavia teemoja ovat yleensä rakkaus, juonittelu ja rikokset.
-----


Ihan kamalan orjallisesti minusta tuo ei kyllä noudattanut wikin määritelmää ja muutamaan pientä juttua lukuun ottamatta noita epärealistisia kohtia ei kyllä ollut. Tosin se, että kolmen työkaverin elämä mullistuu lähes peräjälkeen lienee melkoista sattumaa, mutta muuten kukin mullistus olisi yksinään ihan normaalia elämää. Mitään Kaunareiden tyyppistä vatvomista ei kyllä ollut, vaan tapahtumat etenivät ihan reippaalla otteella. Ja olihan siellä nyt juonitteluakin joukossa ikään kuin mausteena.

Kuten olen aikaisemminkin kehunut, niin näissä korealaisissa on panostettu vuoropuheluun eikä tyydytä kliseisiin latteuksiin. Yksi kokonainen jakso oli uhrattu pariskunnan keskusteluun eron äärellä, eikä tämäkään jakso tuntunut pitkältä tai tylsältä.

Olen kyllä todella harmissani kolmannen kauden puuttumisesta  :-\


Lisään tähän samaan vielä pienen jutun korealaisten iästä. Kiinnitti huomiota tuossa sarjassa pariin kertaan mainittu henkilön ikä "korealaisen laskutavan mukaan". Nyt tuli tuokin selvitettyä, mitä se tarkoittaa:

Korealainen ikä
Korealaiset laskevat ihmisen iän eri tavalla kuin muut. Suomessa iän laskeminen aloitetaan syntymästä, mutta Koreassa lapsi on jo syntyessään vuoden ikäinen ja uuden vuoden aattona jokainen korealainen täyttää yhden vuoden lisää. Niin sanottu korealainen ikä voikin olla 1-2 vuotta enemmän kuin muissa maissa ollaan totuttu ajattelemaan.

Laske oma korealainen ikäsi:
Jos syntymäpäiväsi on jo ollut tänä vuonna: oma ikäsi + 1 = korealainen ikä
Jos syntymäpäiväsi ei ole vielä ollut tänä vuonna: oma ikäsi + 2 = korealainen ikä
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

JAPAN SINKS: People of Hope kymmenen jakson mittainen sarja katsottu.

Tuo on luokiteltu tiivistunnelmaiseksi poliittiseksi sarjaksi. Toisaalla kuvauksissa puhutaan vedenpinnan noususta, mutta se nyt ei pidä paikkaansa, vaan tuhoa tuottaa merenpohjan laattojen liukumat. Joka tapauksessa aluksi piti vain Tokion valua mereen, mutta jatkoa sitten seuraa. Tässä on selvä sankariasetelma, eli yksi mies vähäisin apuvoimin joutuu junailemaan pelastusta, kun monet valtaapitävät haluavat lakaista ongelman maton alle eivätkä suostu uskomaan katastrofiennusteisiin. No, ehkä en olisi itsekään uskonut, jos se "hullu professorityyppi" olisi sitä tullut selittelemään. Kiihkossaan tuo oli aika epäuskottava.

Suuri osa sarjan tapahtumista on kabineteissa tapahtuvaa, eli ei ole "juokse henkesi edestä, jotta pelastut" -juttu.

Ihan kiva oli vertailun vuoksi katsoa japanilastakin poliittista juttua ikään kuin vertaillen korealaisiin. Japanilaiset ainakin tässä olivat selvästi jotenkin kulmikkaampia ja mahtipontisempia kuin korealaiset, mutta keskinäinen käytös on paljon vähemmän muodollista esimerkiksi työyhteisön sisällä. Mutta turha kai on vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä elokuvien ja sarjojen perusteella, vaikka kai ne edes jollain tavalla on suuntaa antavia todellisuuteen nähden. :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️