Kirjoittaja Aihe: Netflix  (Luettu 56890 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10844
 • crazy cat lady
Vs: Netflix
« Vastaus #375 : Kesäkuu 29, 2023, 09:29:19 »
No nyt tuli sellainen sarja vastaan, joka jo heti ensimmäisestä jaksosta ainakin minut vei mukanaan, vaikka ei kuulu lajityypiltään oikeastaan ollenkaan ykkösjuttuihini. Netflix on kuvannut tätä sanoilla: Scifis-sarjat, surrealistinen, tiivistunnelmallinen, romanttinen. Viimeksi mainittua siinä kyllä oli hyvin vähän.

Memories of Alhambra  (NF)

https://www.imdb.com/title/tt8236556/   (7.8 / 10)

Etsiessään lisättyä todellisuutta hyödyntävän innovatiivisen pelin arvoituksellista kehittäjää sijoitusfirman johtaja tapaa naisen, joka pitää hostellia Espanjassa. Tuossapa koko kuvaus, jonka NF tarjoaa koko 16-osaisesta sarjasta, mikä minusta on hiukan harhaan johtava. Vaikka naisellakin on merkittävä rooli sarjassa, niin pääasiana on pelin kehittäjän löytäminen, sillä tämä oli mystisesti kadonnut matkalla johtajan tapaamiseen. Pääosassa on kuitenkin itse peli, sillä johtaja uskoo, että pelaamalla pelin läpi ratkeaa myös kehittäjän kohtalo. Mutta ratkeaako? Sitä en kerro.

Pääosassa oli Hyun Bin, joka oli pääosassa myös sarjassa Crash Landing on You. Vähän yksi-ilmeinen näyttelijä, mutta kummassakin sarjassa kyllä hyvä. Hän toimii tässä myös paikoin kertojana, ja sitä ääntä olisin kyllä kuunnellut, vaikka olisi lukenut puhelinluetteloa. Jestas, miten jollain voi olla miellyttävä ääni.

En olisi ikinä uskonut, että tuollainen sarja nappaa minut mukaansa, sillä en ole vähääkään kiinnostunut seikkailupeleistä, vaikka muuten kyllä pelailen. Seikkailupeliksi kai tuota sanotaan, jossa erilaiset vastustajat pitää voittaa päästäkseen aina seuraavalle tasolle. Sopivasti olen myös perillä lisätystä todellisuudesta yms. jutuista, että sen puolesta ei ollut ongelmaa, joskin kyllähän tuossa oli sitä pelin ja todellisuuden rajaa venytetty melkoisesti, mutta sepä olikin hyvin keskeinen asia sarjassa. Pelin luonteeseen kuului taistelut, joten väkivaltaakin riitti, mutta tuossa muodossa ja tuolla määrällä sen vielä siedin.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10844
 • crazy cat lady
Vs: Netflix
« Vastaus #376 : Heinäkuu 13, 2023, 09:32:21 »
Hospital Playlist 2x12 jaksoa
https://www.imdb.com/title/tt11769304/   8.8 / 10

Tässä puolestaan sarja, joka ei heti vienyt mukanaan. Ensimmäisellä kerralla katsoin pari - kolme jaksoa, mutta jos oikein muistan, niin aloitin sen illalla ja väsyneenä. Siinä tuli pilkittyä välillä ja ihmettelin, mitä bändiharkkoja siinä pidettiin kesken kaiken ja miten se mihinkään liittyi. Saattoi olla, että yritin vielä toisenkin kerran jatkaa pääsemättä kyytiin lainkaan. Ruksasin sen jo pois omalta listalta ja alapeukutin sen.

Nyt kuitenkin annoin sille uuden mahdollisuuden, kun siihen törmäsin muussa yhteydessä, ja aloitin alusta ja virkeänä. Nyt tärppäsi. Miksikö olin noin sitkeä? No, kun olen aina tykännyt sairaalasarjoista enkä päässyt yli siitä ajatuksesta, että vika oli minussa eikä sarjassa.


Sarjan päähenkilöt ovat opiskeluvuosistaan asti parikymmentä vuotta olleet kaveruksia ja työskentelevät samassa sairaalassa kukin omalla erikoisalallaan. Näillä tosiaan on opiskeluajoista asti ollut bändi, joka lienee ollut yksi yhdessä pitävä voima ja jokaisessa jaksossa noilla on bändiharkat, jossa esittävät yhden biisin. Ne voisi kelata hyvin ohikin, mutta tulipa nekin katsottua. Porukan ainoa nainen on muuten karmeimmin nuotin vierestä täysin rinnoin laulava, johon olen törmännyt missään julkisessa esiintymisessä. Mutta kaverit antavat hänenkin laulaa, koska ovat kavereita :)

Juoneen kuuluu tietysti suhteilua, niin kuin kaikissa sairaalasarjoissa tuppaa olemaan, mutta myös mielenkiintoisia potilastapauksia. Jenkkisarjoista poiketen verta ja suolenpätkiä ei ollut mässäilyksi asti ja kiireenkin ilmaisuksi riitti hälytetyn lääkärin juokseminen paikalle joutuisasti. Kaikkinainen kaaos puutui, mutta toiminta vaikutti silti tehokkaalta ja lääketieteen opiskelijoitakin ehdittiin työn lomassa opettaa ja kannustaa.

Kaikkia lääketieteellisiä termejä ei ollut suomennettu, vaikka alkuperäiskielellä ne oli tekstityksessä. Siinä oli tekstittäjä valinnut repliikkien näyttämisen tärkeämmäksi kuin väliin lykätä noita termien selvittämisen. Minusta se oli ihan ok ja monet niistä olikin jo aikaisemmin tuttuja ja vieraaksi jääneet eivät haitanneet juonen ymmärtämistä.

Kyllä kannatti tuo katsoa sittenkin. :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Unforgiven

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 321
Vs: Netflix
« Vastaus #377 : Heinäkuu 13, 2023, 21:46:56 »
Eilen lähti Netflix tämän talouden tarjonnasta lähes parinkymmenen vuoden asiakkuuden jälkeen. Nämä Netflixin omat sarjat ja leffat ovat poikkeuksetta b -tason tuotantoa ja viimeinen niitti oli nämä kaikenlaiset käyttäjätunnuksiin kohdistuvat kiristykset.

Minulla ei yksinasuvana ole ongelmaa tuon jakamisen kiristymisen kanssa, kun yksi sitä katson.

Laatuakin olen ymmärtämätön arvioimaan, sillä en noista katsottavista elokuvista tai sarjoista mitään taide-elämyksiä hae, vaan puhtaasti viihdettä. Hömppään kai rajaa katsomiseni paljonkin se, että erittäin harvoin katson mitään K16 luokiteltuja, koska väkivaltaa en halua nähdä ja monet ns. psykologiset jännäritkin on minulle liikaa, vaikka veri ja suolenpätkät puuttuisivatkin.

Jos satuit selaamaan muutamaa edeltävää sivua, niin saatoit ehkä huomata, että viime aikoina olen katsellut pääasiassa Etelä-Korealaisia sarjoja höystettynä joillakin Japanilaisilla ja Kiinalaisilla sarjoilla. Minusta niissä on kohtalaisen hyvät juonet ja ennen kaikkea mielenkiintoista tutustua ihan toisenlaiseen elämään, vaikkakin nyt viihdehömpän kautta. Kävipä tuossa mielessä, että kun kyllästyn Itä-Aasialaisiin, niin suuntaan sitten johonkin muuanne. Mihin? Sitä en vielä tiedä.

Englanninkielisiä tulee telkkarista niin paljon, että olen koko kieleen kyllästynyt ja siksi se on suorastaan bannattu ainakin joksikin aikaa.

Sorry, huomasin viestisi vasta nyt. Olet ehkä käsittänyt kommenttini hiukan väärin. Kyllä minäkin ensisijaisesti viihdettä ja elämyksiä etsin. Mihinkään taide-elämyksiin en mielestäni tässä yhteydessä ole viitannut. Laadulla käsitän yleistä katsottavuutta ja sitä mielestäni aika hyvin kuvaavat IMDB -arvostelutkin. Enkä todellakaan luule, että mieltymykseni niistäkään huolimatta olisivat mitenkään muita parempia. Netflixin omat sarjat ja elokuvat ovat vain ns. vasemmalla kädellä tehtyjä, vaikka kuinka olen niistä yrittänyt hyviä elementtejä löytää.

Hyvä että noita suoratoistopalveluja on suhteellisen hyvin tarjolla. Lähes jokaiselle jotakin.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 13, 2023, 21:59:07 kirjoittanut Unforgiven »
I'm just a soul whose intentions are good

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10844
 • crazy cat lady
Vs: Netflix
« Vastaus #378 : Heinäkuu 14, 2023, 09:38:50 »
^
Okei, ajattelin, että tuossa on myös sitä, että olisiko ollut Lenny, joka mainitsi, että tarjonnassa ei ole enää hänelle mitään katsottavaa ja on ihan kuraa.

Mutta tosiaan itselleni avautui noiden aasialaisten sarjojen myötä ihan uudenlainen viihdemaailma. En tosiaan osaa sanoa, onko ne vasemmalla kädellä tehtyjä vai onko oikeakin ollut apuna.

Yhden syrjähypyn olen tehnyt Viaplaylle, jonka juuri uutisoitiin olevan suurissa taloudellisissa vaikeuksissa. Sieltä katsoin erään sarjan myöhemmät kaudet, joita Netflix ei vielä siinä vaiheessa tarjonnut ja kun katseluaikaa jäi, niin paria muutakin sarjaa hiukan katsoin. Viaplayssa itselleni ylipääsemätön ongelma on tekstitys, jonka kokoa ei voi muuttaa asetuksista, joten en pystynyt sitä katsomaan kuin päivällä, kun silmät olivat virkeinä. Vähääkään väsyneenä en sitä pientä piiperrystä näe kunnolla. NF:ssä tekstin koon ja fontin voi muuttaa itselleen sopivaksi.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10844
 • crazy cat lady
Vs: Netflix
« Vastaus #379 : Heinäkuu 16, 2023, 19:54:46 »
Sattumoisin tuli nyt toinen sairaalasarja heti perään ihan vain, koska sarjan kaikki osat tuli juuri saataville. Tämä on ihan tuore, josta viikoittain on tullut pari jaksoa kerrallaan, mutta odottelin päätösjakson julkaisuun asti, jotta voin katsoa tiiviiseen tahtiin koko sarjan.

Doctor Cha
https://www.imdb.com/title/tt27075857/  (7.6 / 10)

Tohtori Cha jäin kesken opintojensa kotiin hoitamaan lapsia ja pitämään huolta perheestään. Sairastuttuaan ja käytyään läpi ison leikkauksen, hän saa kipinän palata lääketieteen pariin ja mahdollisuus siihen avautui, kun samasta yliopistollisesta sairaalasta, jossa miehensä työskenteli, avautui ensimmäisen vuoden harjoittelupaikka. Pahaksi onneksi samassa sairaalassa oli töissä myös miehen toinen nainen.

Tässä sairaala enemmänkin tarjosi kulissit ihmissuhdekuvioille, joita oli myös muita kuin tuo edellä mainittu. Sarjassa ei niinkään paneuduttu lääketieteen koukeroihin.

Tässä oli jännää tasapainoilua vakavan draaman ja komedian välillä. Hetkittäin oli aika hulvattomiakin kohtauksia ja niitä sai nauraa vesissä silmin. Välillä taas oli hyvinkin vakavaa, jopa surullistakin. Jollain tapaa pidän korealaisdraamojen tyylistä käydä rauhallisia vuoropuheluita, näin tässäkin puitiin asioita välillä perusteellisestikin.

Tuon kolmiodraaman henkilöiden lisäksi tässä keskeisessä roolissa oli Min Woo Hyuk, joka on alun perin kai laulaja ja teatterinäyttelijä. Noita taustoja katsellessani vahingossa näin yhden kuvan kuvatekstissä alkua lauseesta, jossa sanottiin, että hän ei pitänyt sarjan lopusta. Myöhemmin luin koko jutun ja pakko sanoa, että en pitänyt minäkään. Olisin paremman lopun juttuun kyllä keksinyt. Harmitti.

*^*^*^*^

Nyt katson jo jotain ihan muuta. Eilen illalla aloitin ja olin hyvän hetken ihan hukassa, kun en pysynyt mukana kenestä milloinkin puhuttiin. Väsyneenä suljin telkun ja menin unille. Äsken jatkoin katselua muutaman jakson ja virkeänä heti tajusin, että tekstityksessä on moka. Henkilöiden nimet on käännetty länsimaiseen järjestykseen eli "etunimi, sukunimi", mikä on ihan väärin. Pistän tuosta kyllä palautetta, sillä se oikeasti vaikeuttaa seuraamista, kun on jo tottunut siihen alkuperäiseen järjestykseen ja kiinnittämään huomion sukunimeen nimen alussa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10844
 • crazy cat lady
Vs: Netflix
« Vastaus #380 : Heinäkuu 26, 2023, 19:08:00 »
Taas mentiin boxin ulkopuolelle ja fantasiasarjaan.

Alchemy of Souls (NF)
https://www.imdb.com/title/tt20859920/    (8.8 / 10)

Set in a fictional country called Daeho, it is about the love and growth of young mages as they overcome their twisted fates due to a forbidden magic spell known as the "alchemy of souls", which allows souls to switch bodies.  (imdb:stä kuvaus)

Olin tuon joitakin viikkoja sitten aloittanut ja katsonut noin puolitoista jaksoa, mutta sitten se oli jäänyt, kun en oikein saanut otetta. Nyt aloitin alusta ja pääsin mukaan, vaikka kieltämättä oli vähän vaikea välillä pysyä mukana kuka kuului kenenkin sukuun. Jonkun verran väkivaltaa väistämättä näihin taikavoima ja velhojuttuihin kai väistämättä kuuluu, mutta sillä ei tässä mässäillä. Paikoin hyvin jännittävä ja joitain kekseliäitä juttuja noissa taikavoimissa oli, että ihan kiinnostava.

Tässä nyt oli 2x10 jaksoa ja lopputeksteissä mainittiin, että olikohan se joulukuulla olisi tuloillaan kolmas osa tähän. Jos se tulee jakso viikossa, niin minä ainakin odottelen kaikki jaksot katsottaviksi ennen kuin aloitan, sillä tuossa on sen verran paljon väkeä, että voi pudota kärryiltä, jos harvakseltaan katsoo. Loppu oli kyllä sellainen, että olisin ollut ihmeissäni, jo koko tarina olisi siihen päättynyt.

Olen viimeaikoina "opiskellut" tuubista korean kieltä. Tuubissa on paljon hyviä lyhyitä alle varttitunnin mittaisia oppitunteja, joissa käydään aina jotain yksittäistä asiaa läpi. On toki pidempiäkin, mutta niihin en ole tarttunut ainakaan vielä. Ideana on oppia kuuntelemaan paremmin repliikkejä ja niiden intonaatiota, jotta siitä saa tukea suomennokselle.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10844
 • crazy cat lady
Vs: Netflix
« Vastaus #381 : Elokuu 14, 2023, 16:21:12 »
Mr. Sunshine (NF)

https://www.imdb.com/title/tt7094780/   (8.7 / 10)

Nuori joseonilaispoika, joka päätyy Yhdysvaltoihin vuoden 1871 Shinmiyangyon tapauksen jälkeen, palaa Koreaan historiallisessa käännekohdassa ja rakastuu aatelisnaiseen.


Tuossa lyhykäisyydessään palveluiden antama kuvaus ja lisänä tietysti luokitukset: Romanttiset draamasarjat, poliittiset sarjat, Haikea, tunteellinen, jännittävä. Poikkeuksellisesti tuossa nyt oli K16 mainittu väkivallan vuoksi, mutta siltikään en noiden perusteella osannut arvata, mitä lähdin katsomaan.

Tuossa siis miespuolinen päähenkilö joutui pakenemaan 9-vuotiaana, kun hänen vanhempansa (orjia) murhattiin raa’asti. Pakomatkasta näytettiin taustatiedoksi vain sen alkutaival ja varsinainen tarina alkoi siitä, kun hän palaa Joseoniin yhdysvaltalaisena kapteenina konsulinvirastoon. Kapteenin ja aatelisneidon kohtaaminen oli näitä kuuluisia ”rakkautta ensisilmäyksellä” ja olihan tämä suhde punaisena lankana koko 24-osaisen sarjan ajan, mutta korealaiseen tapaan erittäin kiihkeänä muulla kuin fyysisellä tasolla.

Pääosassa oli poliittinen kähmintä, petokset ja salaliitot, jotka johtivat hyvinkin verisiin yhteenottoihin. Tapahtumat sijoittuvat 1800–1900 taitteeseen ja tuolloin vielä miekkamiehet sivaltelivat kurkkuja auki. Ampuma-aseitakin oli, mutta ei kaiken kansan saatavilla ja vaikka aseita oli, niin ammuksista oli vajetta.

Tässäkin kävi niin, että pari osaa katsottuna olin aika hukassa siitä mitä tapahtuu ja miksi. Kuka on ketäkin vastaan jne. Siinä tuli sitten luettua netistä muutama artikkeli Korean (ent. Joseon) historiaa kyseiseltä ajalta ja sain tapahtumat asettumaan paikalleen. Jos nyt oikein ymmärsin, niin jopa noissa henkilöissä, tapahtumien lisäksi, oli oikeita historian henkilöitä taustalla keisarin ja muiden vallanpitäjien lisäksi.

Noina aikoinahan Japanin tavoite oli alistaa Joseon vasallivaltioksi ja osa paremmasta väestä olikin japanilaismielisiä siinä toivossa, että saisivat itse siitä hyötyä. Japanilla oli alueella miekkajengi, joka järjesti provoilulla hämminkiä ja näin Japani sai tekosyyn lähettää lisää joukkoja alueelle. Ihmishenki oli halpaa eikä siitä juurikaan käyty oikeutta.

Oli kyllä yksi parhaita sarjoja, joita nyt on tullut katsottua. En tosiaan verikekkereistä ja brutaaleista pieksäjäisistä pidä ja tässäkin ne oli vastenmielisintä antia, mutta milloinka ihmisten kidutus ja tappaminen miellyttävää katsottavaa olisi.

Meni eilisiltana kahteen asti yöllä, että sain katsottua loppuun. En voinut jättää kesken, kun tapahtumat olisi tulleet uniin. Itku olisi tullut lopussa, jos olisin enää siihen aikaan jaksanut itkeä.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10844
 • crazy cat lady
Vs: Netflix
« Vastaus #382 : Elokuu 26, 2023, 18:06:45 »
See You in My 19th Life
https://www.imdb.com/title/tt27838483/   (7,7 / 10)

Ban Ji Eumilla on poikkeuksellinen kyky: hän muistaa kaikkien menneiden elämiensä muistot. Ban Ji Eum on toistanut reinkarnaatiotaan lähes tuhat vuotta ja on elänyt ahkerasti elämäänsä. Traagisen onnettomuuden jälkeen hänen edellisen elämänsä katkeaa, ja hän pyrkii luomaan yhteyden entisen elämänsä ihmisiin nykyisessä elämässään.

Itse asiassa tuo kuvaus on vähän liioiteltu, sillä ensimmäisestä elämästään hän ei muista kaikkea ja siinä elämässä hänelle lankesi kirous muistaa aikaisempia elämiään tai ainakin katkelmia niistä.

Tämä nyt oli hömpämpi kuin moni aikaisempi katsomani, mutta ihan hauska ajatusleikki tuo, että noinkin tarkkaan muistaisi aikaisemman elämän tapahtumia ja toimii niiden innoittamana nykyisessä elämässä. Loppuratkaisussa kyllä mielestäni tarinan ja tapahtumien logiikka petti aika pahasti, mutta ehkä sitä nyt ei kannata miettiä kovin vakavissaan. Siististi tarina saatiin pakettiin vähän oikomalla mutkia :)


Tämä oli nyt tällainen välipala "jotain ihan muuta", sillä nyt minulla on menossa "epookkikausi". Tuon edellisessä viestissä kerrotun jälkeen on jo mennyt yksi sarja ja lisää on jonossa. Mielenkiintoista, että en ole koskaan ennen ollut näin viehättynyt menneisyyteen sijoittuvista elokuvista tai sarjoista eikä historia ole kiinnostanut oikeastaan ollenkaan. Mielenlaatuuni ilmeisesti sopii tuo korealaisten tapa tarjota kertomus, mutta en osaa oikein sanoiksi sommitella, mikä siinä viehättää. Itseänikin tämä hiukan ihmetyttää ja hämmentää.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10844
 • crazy cat lady
Vs: Netflix
« Vastaus #383 : tänään kello 09:14:07 »
My Counry - The New Age
https://www.imdb.com/title/tt10850888/    (8.1 / 10)

Tapahtumat on sijoitettu Goryeo- ja Joseondynastioiden taitteeseen 1300-1400 lukujen vaihteessa. Pääosissa on kaksi ystävää, joilla on erilainen käsitys siitä, millainen maan pitäisi olla. Seo Hwi (Yang Se-Jong) on soturi. Hänen isänsä Seo Geom oli kuuluisa komentaja, joka lavastettiin syylliseksi rikokseen ja teloitettiin julmasti. Seo Hwi ei tee kompromisseja epäoikeudenmukaisuuden suhteen. Hänen elämänsä muuttuu helvetiksi, mutta hän hymyilee silti.

Nam Seon-Ho (Woo Do-Hwan) on älykäs ja lahjakas hahmo. Koska hänen äitinsä syntyi alimpaan luokkaan, muut ihmiset pitävät Nam Seon-Hoa halveksittuna isänsä korkeasta asemasta huolimatta. Hän haluaa suorittaa virkamieskokeen edetäkseen urallaan. Isänsä korruptioskandaalin vuoksi Nam Seon-Ho menettää unelmansa. Asiaa pahentaa se, että hän joutuu ristiriitaan Seo Hwin kanssa väärinkäsityksen vuoksi.

Tuossa nyt kuvaun vapaamuotoisesti käännettynä ja vähän täydennettynä Asian wikistä, kun NF antaa niin niukat saatesanat. NF on tuon luokitellut "poliittiset sarjat, inspiroiva, sydämellinen, jännittävä", mikä minusta on jokseenkin harhaanjohtava. Kyllähän kummallakin "sankarilla" on romanssinsa ja miesten ystävyys on syvää siitäkin huolimatta, että joutuvat sotimaan toisiaan vastaan. Kuvaavampaa olisi ehkä sanoa "brutaalin verinen ja raaka". Ihmettelin kyllä ikärajaa 13+

Hiukan ihmetytti sankareiden kyky ihmeparantua pahoistakin haavoittumisista, kun taas vastustaja taistelussa kaatui yhteen nuoleen tai miekan sivallukseen. Samoin sankarit selviävät hyvinkin aina parista kymmenestä vastustajasta taitavalla miekankäsittelyllä. Näihin ei vastustajan ylivoima tahdo tehota mitenkään. Sankaritarinoilla lienee kautta aikain ollut pientä ristiriitaa yltiörealismin kanssa.


Olin poiminut katselulistalleni jo sarjan Kingdom, jossa kuvauksena on "Karmiva, verinen, kauhu, pelottava" ja ikäraja on 16+. Tämä ei ole ihmisten välistä valtataistelua, vaan taistelua jonkinlaista outoa sairautta ja sen aiheuttajaa vastaan. Sairauteen kuolleet nousevat kuolleista tappamaan. Tuossa nyt lyhyesti Asian wikista noukittu juonta. Nyt kyllä menee uudelleen mietintään haluanko tuota katsoa.

Asian wiki on osoittautunut hyväksi lähteeksi tutustua sarjoihin. Monesti siellä on avattu roolijakoa hyvin niissä tapauksissa, joissa on useiden sukujen jäseniä ja hoviväkeä paljon. Samoin nuo juonikivaukset on hiukan laajempia kuin NF:n parin lauseen kuvaukset.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️