Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Netflix

Aloittaja Unforgiven, tammikuu 05, 2019, 08:54:35

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aave

^
Jep, toivottavasti sarja nyt sitten olisi hyvä.

Netflixistä löytyvä Wil (IMDb) oli oikein hyvä elokuva, mutta sitä ei ehkä voi suositella herkimmille. Tapahtumat sijoittuvat natsien miehittämään Antwerpeniin, jossa juuri poliisiksi - parin viikon pikakoulutuksella - valmistunut nuori taitelijasielu Wil joutuu ojasta allikoihin, ja niistä rotkoihin. Elokuva perustuu samannimiseen kirjaan.

Tapahtumat ovat erinomainen muistutus siitä, miten ulkopuolisten on helppo arvostella toisten moraalisia ja eettisiä valintoja, kun eivät joudu itse vastaavien tapahtumien ja valintojen keskelle.

Asiat ovat tietenkin hullusti jo heti elokuvan alussa. Sitten kuvio meneekin - realistisin kääntein - todella nopeasti pahemmaksi. Sitten tilanne pahenee edelleen. Sitten kun tuumii, että ei tämä nyt tästä enää kovin paljon pahemmaksi voi mennä, niin totta kai voi, ja meneekin.

Mutta älkää antako tämän kuvailun hämätä liikoja. Leffa kestää 1 h 50 min., mutta ainakin minut se naulasi sohvalle alusta asti, ja aika kului huomaamatta. Elokuvaus on laadukasta ja taiten editoitua, ja minulle entuudestaan tuntemattomat näyttelijät todella hyviä. Elokuva onnistuu olemaan aidon inhorealistinen, ja kaikessa kamaluudessaankin se on ehdottomasti yksi parhaista elokuvista, joita olen nähnyt pitkään aikaan. Tulee olemaan samalla yksi tämän vuoden parhaista elokuvista, sen voi kirjoittaa jo nyt.

Mutta älkää tehkö kuten minä tein, eli älkää katsoko tätä krapulassa. :)
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Hippi

Money Heist: Korea - Joint Economic Area   12-osainen sarja, joka paremmin tunnetaan nimellä Rahapaja
https://www.imdb.com/title/tt13696452/  (5,7/10)

Professori (Yoo Ji-Tae) suunnittelee kunnianhimoista ryöstöä, josta tulee valtava voitto. Suunnitelmaansa professori kokoaa kahdeksan henkisentiimin, jotka ovat hyvin sitoutuneita tiimiin Rekrytoidut jäsenet valitsevat koodinimikseen kaupunkien nimet (joukossa myös Helsinki). Heidän suunnitelmansa näyttää täydelliseltä, mutta kuten yleensä pikkutarkasti suunnitellussakaan ei kaikkia liikkuvia osia aina hallita ja suunniltelma alkaa rakoilla.

Alkuperinen Rahapaja lienee espanjalainen ja niitä on tehty ainakin 5 kautta. Noita on kai usempiakin eri maiden versioita ja varmaan tapahtumakehykset on istutettu kuhunkin maahan erikseen.
Korea-versioita ei taida olla kuin tämän yksikausi, joka loppui niin, että toinenkin kausi voisi olla mahdollinen. Tähän oli kyllä sommiteltu aika mielenkiintoinen tausta, sillä Koreat olivat kovasti lähentymässä ainakin taloudellisessa mielessä ja ryöstön ajankohta kytkeytyi juuri suuren sopimuksen allekirjoituksen aikaan. Muistaakseni tapahtumat sijoittuvat johonkin 2025-26 tienoolle. Tiedä sitten olisiko tämän sarjan käsikirjoituksen aikoihin ollut jotain syytä olla noin toiveikas. Tällä hetkellä tuskin olis.

Sitä ihmettelen, että imdb:ssä tämä oli pisteytetty ihan paskaksi. Minusta juttu oli ihan viihdyttävä ja jopa ihan riittävän jännittäväkin, ainakin minun makuuni. Ollakseen väkivallan vuoksi K16 tarpeetonta raakuutta ei ollut, vaikka  räiskintää olikin etenkin loppupuolella.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

^
Aiemmin mainostetun radiosarja Tiedetripin vanhassa jaksossa kerrotaan Rahapajan innoittajana toimineesta argentiinalaisesta pankkiryöstöstä.
https://areena.yle.fi/podcastit/1-50659269
Rahapaja (La Casa de Papel) on valtavan suosittu Netflix-sarja ovelasta ryöstöstä. Kymmenen vuotta aiemmin Argentiinassa tehtiin hämmentävän samankaltainen rikos, josta tuli myös populaarikulttuurin ilmiö. Miten rikollisesta tulee kansan silmissä suosittu hahmo ja jopa sankari?

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hippi

En nyt kaikkia  katsomiani ole tänne purkanut, ellei nyt jotain erityisempää sanottavaa ole. Alkaa vähän jo Netflixkin tuskastua katsomistahtiini ja korealaisten ohella on alkanut tulla tyrkylle muidenkin Aasian maiden tuotoksia. Aikaisemmin olen katsonut muutamia japanilaisia ja jonkun kiinalaisen ja taiwanilaisen. Mukavia on olleet, mutta japanilaisen huumorin kohdalla nostan kädet pystyyn. Joko olen ollut kummallakin yrityksellä väärässä mielentilassa tai sitten en vaan sitä jaksa katsoa.

Nyt on tehty hyppy Thaimaahan ja katsottu kahdeksan osainen sarja

Analog Squad
https://www.imdb.com/title/tt22696780/  (7.7 / 10)

Juoni lyhykäisyydessään: Keski-ikäinen mies lähettää viestipalvelun kautta viestin naispuoliselle ystävälleen ja pyytää palkkaamaan kohtalaisen isolla summalla parikymppisen miehen ja naisen muutaman päivän keikalle näyttelijänä. Välittäjä on sopivan ikäinen mies ja muuntaa viestiä niin, että koe-esiintymiseen tulee vain naisia ja hän. Näyttelijät tilanneen miehen on tarkoitus saada itselleen "perhe" hajonneen perheen sijaan, sillä hänen isänsä on kuolemassa ja tälle pitää jäähyväiset jättää koko perheen voimin. He eivät ole välirikon vuoksi tavanneet pariin vuosikymmeneen, joten feikki perhe menee ihan täydestä. Muutaman päivän pikakeikka muuttaakin luonnetta, kun vaari toipuukin. Lisäksi jokaisella on vähän omiakin perhejuttuja.

Tapahtumia oli kyllä ihan riittävästi täyttämään tuo kahdeksan jaksoa.

Selvänä erona korealaisiin ainakin tässä thaimaalaissa oli se, että ihmiset ovat paljon hillitympiä. Korealaisethan on monesti ainakin noissa sarjoissa välillä aika äänekkäitä.

Tässäkin oli pohdiskelevaa vuoropuhelua, josta erityisesti olen pitänyt näissä aasialaisissa sarjoissa, eli käsikirjoitukseen on panostettu enemmän kuin pelkkien latteuksien kasaaminen. En tiedä, onko se muka-filosofista vai ei. Mutta eipä sen niin väliä :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Brutto

#409
House pyörii Netflixillä. Paras sairaalasarja. Gregory House on ollut jo pitkään roolimallini työelämässä.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Hippi

^
Law & Order ja NCIS näytti tulleen Housen ohella ainakin minun etusivulleni tyrkylle noista vanhoista sarjoista. kausista en osaa sanoa, jotta onko ne telkussa nähtyjä vai jotain uutta tuotantoa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Xantippa

Palasin kesken jääneen 3%-sarjan pariin. Toimii tauonkin jälkeen ihan yhtä lailla, pääsin heti juoneen takaisin ja vei mukanaan.

Tulevaisuudessa eliitti asuu paratiisisaarella kaukana ahtaista slummeista, joiden asukkailla on yksi tilaisuus yrittää päästä kurjuudesta saarelle. Vain 3 % selviytyy.

Aiheen luulisi olevan täysin loppuun kaluttu, mutta eipä vain. En tiedä, onko kyseessä brasialaisuus, vaiko mikä, mutta ote vaan on jotenkin tosi...erilainen. Odotan jo iltapäivää, kun pääsen näistä töistä ja takaisin sarjan pariin.

T: Xante

a4

Juuri tuo tarjonnan kansainvälistyminen on piristävää.
Pääsee sohvalta kulttuurimatkoille, vaikka juoni, tuotanto ja toteutus olisikin länkkärien globalisoimaa viihdetehtailua ja kulttuurisotaa.
Aina sinne sekaan jää eksoottisia vivahteita.

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - helmikuu 26, 2024, 08:49:04Aiheen luulisi olevan täysin loppuun kaluttu, mutta eipä vain. En tiedä, onko kyseessä brasialaisuus, vaiko mikä, mutta ote vaan on jotenkin tosi...erilainen.

Voin sanoa samat sanat tuosta koukkuuntumisestani aasialaisiin sarjoihin. Eihän ne perustarinat ja juonenkäänteet niin kovin erilaisia ole, mutta ne mausteet siinä kerronnassa ovat paikallisen kulttuurin ja perinteen sävyttämiä. En osaa sanoa, miten joku Etelä-Amerikkalainen istuisi minun makuuni. Joskus olen jotain Espanjalaista katsonut, mutta ainakin se tuntui niin häsläämiseltä, että katsoessa ihan väsyin siihen menoon. Kielellisesti ehkä nuo voisi olla helpompia, etenkin espanjankieliset. Mutta varmaan portugaliinkin tottuisi nopeasti.


Eilen illalla tuli katsottua loppuun thaimaalainen kuusiosainen minisarja Ready, Set, Love
https://www.imdb.com/title/tt30842486/  (7.3/10)

Kevyt hauska sarja tositeeveeohjelmasta, jossa joukko nuoria naisia (Ladyja) kilpailee voitosta ja pääsystä valitsemaan itselleen puolison kilpailussa ehdolla olleista viidestä nuoresta miehestä (Herrasta). Kisan edetessä naisporukasta aina osa putoaa pois, kunnes viimeiseen jää enää viisi Ladyä.

Tapahtumat sijoittuvat nykyhetken maailmaan, mutta joskus vuosikymmeniä sitten oli karmea epidemia, jonka seurauksena 99% syntyvistä lapsista oli tyttöjä, joten valtio otti haltuun ja suojelun kohteeksi Farmille kaikki syntyvät pojat tai ainakin ne, joiden syntymän saivat tietoonsa. Farmilla Herroja vaalittiin ja he elivät jokseenkin irti todellisesta maailmasta. Kilpailun voittanut Lady saisi siis Farmilla eläneen ja kasvaneen Herran puolisokseen ja pääsisi muuttamaan Farmille kaikkien etujen äärelle perheineen.

Lisänä kertomuksessa on vielä eräänlainen tuhkimotarina.

Tuossa nyt pääpiiretissään ensimmäisessä jaksossa esiin tuleva taustoitus sarjalle. Komediallinenhan tämäkin sarja on, mutta ei tietenkään tämä kokonaan vaaleanpunaisen sävyinen ole :)


Nyt olen aloittanut kahdeksan osaisen A Killer Paradox sarjan, joka on taas korealainen ja sen jälkeen hyppään romanttiseen epookkisarjaan Captivating the King.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hiha

Pääsiäisen kunniaksi Netflix tööttää tuoreen draamadokkarin Mossesta: Testament: The Story of Moses. Koska siinä on puhuvia asiantuntijapäitä, sekaan voi huoletta heittää koko tunnetun lasten iltasadun.

Mukana on Charles Dance  :D  Mietin jo, jotta Jumalaksiko hänet on pestattu? Parempaa, hän on kertojaääni, eli oikeasti kaikkitietävä hahmo  ;D  Ihan hyvä veto. Jotain sellaista kaivataankin juutalaisuuden ja sen spin-off-uskontojen uskottavuuden palauttamiseksi.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - helmikuu 26, 2024, 08:49:04Palasin kesken jääneen 3%-sarjan pariin. Toimii tauonkin jälkeen ihan yhtä lailla, pääsin heti juoneen takaisin ja vei mukanaan.

Tulevaisuudessa eliitti asuu paratiisisaarella kaukana ahtaista slummeista, joiden asukkailla on yksi tilaisuus yrittää päästä kurjuudesta saarelle. Vain 3 % selviytyy.

Aiheen luulisi olevan täysin loppuun kaluttu, mutta eipä vain. En tiedä, onko kyseessä brasialaisuus, vaiko mikä, mutta ote vaan on jotenkin tosi...erilainen. Odotan jo iltapäivää, kun pääsen näistä töistä ja takaisin sarjan pariin.

T: Xante

Xanten innoittamana ryhdyin katsomaan sarjaa. Toimii. Eka kausi nyt takana. Sarja on hyvä muistutus siitä, miten utopia ja dystopia ovat saman kolikon kääntöpuolia.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - helmikuu 04, 2024, 11:35:33
Lainaus käyttäjältä: Aave - tammikuu 13, 2024, 19:34:34Body ei tarkoita tässä ruumista, vaan taivaankappaletta. Muistaakseni kolmen taivaankappaleen ongelmalla kuvattiin sitä, miten vaikeaa pelkästään kolmen taivaankappaleen kiertojärjestelmän kuvaus ja ennakoitavuus on, mutta saatan muistaa väärin.

Lähden tämän tulevan sarjan kohdalla siitä, että Game of Thrones oli erittäin onnistunut ja laatuisa tv-sarja, kunnes tekijöiltä loppui lähdemateriaali (Ne kaksi kirottua viimeistä tuotantokautta). Tämäkin sarja perustuu kirjoihin, ja ne on kirjoitettu loppuun. On siis lupa odottaa innolla pettyvänsä, ja niin minä nyt sitten teen.

Vaikuttaa minun sarjalta.  :D

Sarjakehitelmiä tarvitaan myös kolmen kappaleen probleeman ratkaisuun, kuten eräs suomalainen reilu sata vuotta sitten osoitti!
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kolmen_kappaleen_probleema



Kolme prosenttia jäi nyt kolmen kappaleen jalkoihin. Vaikuttaa lupaavalta.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Brutto

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - huhtikuu 02, 2024, 21:42:23
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - helmikuu 04, 2024, 11:35:33
Lainaus käyttäjältä: Aave - tammikuu 13, 2024, 19:34:34Body ei tarkoita tässä ruumista, vaan taivaankappaletta. Muistaakseni kolmen taivaankappaleen ongelmalla kuvattiin sitä, miten vaikeaa pelkästään kolmen taivaankappaleen kiertojärjestelmän kuvaus ja ennakoitavuus on, mutta saatan muistaa väärin.

Lähden tämän tulevan sarjan kohdalla siitä, että Game of Thrones oli erittäin onnistunut ja laatuisa tv-sarja, kunnes tekijöiltä loppui lähdemateriaali (Ne kaksi kirottua viimeistä tuotantokautta). Tämäkin sarja perustuu kirjoihin, ja ne on kirjoitettu loppuun. On siis lupa odottaa innolla pettyvänsä, ja niin minä nyt sitten teen.

Vaikuttaa minun sarjalta.  :D

Sarjakehitelmiä tarvitaan myös kolmen kappaleen probleeman ratkaisuun, kuten eräs suomalainen reilu sata vuotta sitten osoitti!
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kolmen_kappaleen_probleema



Kolme prosenttia jäi nyt kolmen kappaleen jalkoihin. Vaikuttaa lupaavalta.

6 jaksoa katsottuna 3 kappaleen ongelmaa ja hyvältä vaikuttaa.

Muistan joskus pähkäilleeni fysiikan tentissä tuota kolmen kappaleen ongelmaa. Opettaja oli piruuttaan laittanut siihen perustuvan tehtävän ja tehtävässä piti laskea erimassaisten liikkuvien kappaleiden sijainti tietyn ajan kuluttua. Yritin epätoivoisesti johtaa kaavaa, kunnes päädyin toteamaan että se ei onnistu. Sain tehtävästä täydet pisteet.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Hippi

Pahuutta pyhyyden nimissä
https://www.imdb.com/title/tt26340363/  (7.2/10)

In the Name of God: A Holy Betrayal 2023
This docuseries examining the chilling true stories of four Korean leaders claiming to be prophets exposes the dark side of unquestioning belief.


Kahdeksan jakson mittainen dokumenttisarja, jossa osaksi osaksi aitoa kuvaa ja haastattelua ja osaksi näyteltyä, mutta näytellyt kohdatkin noudattavat paikalla olleiden kertomuksia. Raha ja seksihän noita kulttijohtajia vain kiinnostaa ja niitä on saatava keinoja kaihtamatta. Jumalaksi tai Jeesukseksi noista joku taisi itsensä ylentää.

Minusta tuo oli ihan hyvin tehty, vaikka paikoin olisi ehkä voinut tiivistää. Mutta tässä ei kyllä tullut katsojalle tunnetta tirkistelystä niin kuin monesti jostain syystä tulee, kun ihmisten ahdingosta ja hyväksikäytöstä tehdään dokkareita. Hakematta tuli mieleen, että @Norma ainakin voisi olla kiinnostunut, mutta hänellä ei taida olla NF:iä.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Vincenzo
https://www.imdb.com/title/tt13433812/   (8.4 / 10)

8-vuotiaana Park Joo-Hyeong muutti Italiaan, kun äiti oli antanut hänet adoptoitavaksi. Sarjassa on aikuinen ja käyttää italialaista nimeään Vincenzo Cassano (Song Joong-Ki). Hän on lakimies, joka työskentelee mafialla neuvonantajana. Mafiaryhmien välisen sodan vuoksi hän pakenee Etelä-Koreaan. Etelä-Koreassa hän on tekemisissä asianajajan Hong Cha-Youngin (Jeon Yeo-Bin) kanssa. Hän on asianajajatyyppi, joka tekee mitä tahansa voittaakseen juttunsa. Vincenzo Cassano rakastuu häneen. Hän saavuttaa myös sosiaalisen oikeudenmukaisuuden omalla tavallaan.

Tuossa nyt Asianwikistä juonikuvaus ja yritin sorvata siitä vähän ymmärrettävämmän. Tuo kuvaa lähinnä alkuasetelmaa. Sarjan tapahtumat keskittyvät taas kerran suuryhtiön valtaapitävien ja "tavallisen kansan" väliseen mittelöön korttelista, jolle yhtiö haluasi tuottavan käytön ja siinä vuokralla olevat haluavt säilyttää sen entisellään. Myös Vincenzolla on omat intohimonsa kyseiseen kortteliin. Sillä siellä on jemmassa kulta-aarre.

Aloin katsoa tuota jo muutama kuukausi sitten, mutta jätin parin jakson jälkeen sen roikkumaan, kun en saanut otetta. Nyt kokeilin jatkaa eteenpäin, ja kohta se veikin mukanaan. Näissä Korealaisissa on joskus ainakin minulle tuskastuttavan pitkä alku, jossa rakennetaan kehyksiä, mutta sen jälkeen vasta homma lähtee toimimaan paremmin.

Kyllähän tuo muuttui aika vastenmielisen väkivaltaiseksi ja välillä pistin vaan silmät kiinni, että pääsin veriroiskeista eroon. Väkivalta ei ollut hyviksille yhtään sen vieraampaa kuin pahiksillekaan, mutta kyllähän siinä tuli hyviksien puoli valittua. En nyt enempää tapahtumia kerro, jos joku haluaa katsoa. Ja vaikka tuossa alussa mainittiin rakkausjuttu, niin se ei todellakaan ole mitenkään pääasiana tässä eikä se kuljeta juonta, vaan on lähinnä mausteena ja korelaiseen tyyliin suurimmaksi osaksi peiteltyä, vaikkakin ilmeistä.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️