Kirjoittaja Aihe: USA  (Luettu 6911 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Paikalla Kopek

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 3806
Vs: USA
« Vastaus #285 : Maaliskuu 23, 2021, 13:50:40 »
Trumpia syytettiin rajamuurista ja siirtolaislasten huonosta kohtelusta. Eipä näy menevän hyvin Bidenilläkään.

"Valokuvat siirtolaislapsia täynnä olevista keskuksista Meksikon rajalla kuohuttavat USA:ssa – Bidenilta odotetaan pikaista ratkaisua alaikäisten kohtaloon"

https://yle.fi/uutiset/3-11850628

Siirtolaiskysymyksessä tahtoo olla niin, että inhimillisemmän siirtolaispolitiikan lupaajat tulevat valtaan päästyään tahtomattaan kiihdyttäneeksi luvatonta maahanmuuttoa. Ihmissalakuljettajat saavat heidän puheistaan hyvän myyntivaltin "nyt sinne pääsee". Tämä voi johtaa siirtolaismäärän hallitsemattomaan lisääntymiseen, mikä puolestaan vääjäämättä johtaa siihen, että maahanmuuttopolitiikkaa kiristetään riippumatta siitä, kuka on vallassa. Sitä kiristävät siis myös ne, jotka ovat aikaisemmin julistaneet vapaan maahanmuuton ja avointen rajojen autuutta. He nimittäin tietävät, että jos he eivät tee mitään, he häviävät seuraavissa vaaleissa. Politiikka menee vähän kuin jojo. Löysätään, kiristetään, löysätään, kiristetään.

Ruotsi on yksi esimerkki. Nyt monet niistä, jotka aikaisemmin puhuivat avointen rajojen ja vapaan maahanmuuton puolesta, puhuvat kuin ruotsidemokraatit aikoinaan. Suuntaa oli pakko kääntää, koska jos sitä ei olisi käännetty, ruotsidemokraatit olisivat nousseet ohjaksiin. Jokaisen maan kohdalla on jonkinlainen kestokyvyn raja.

Aihe on siinä mielessä herkkä, että johtavan poliitikon varomaton lausahdus voi lähteä kiitämään kaikuna maailmalle, missä se vahvistuu ja käynnistää uuden siirtolaisaallon. Sipilän lupaus talonsa antamisesta maahanmuuttajille ja esiintyminen yhteiskuvissa maahanmuuttajien ystävänä on yksi esimerkki tällaisesta. Se oli poliittisesti loppuun miettimätöntä, mutta kuitenkin olosuhteet huomioon ottaen inhimillisesti katsoen ymmärrettävää. Sipilän poika oli kuollut puoli vuotta aikaisemmin, ja tällainen perhetragedia vaikuttaa tavalla tai toisella tunne-elämään, mikä puolestaan näkyy sanoissa ja teoissa. En tuomitsisi Sipilää. Hän oli sureva isä, jolla olivat tunteet herkässä. Luultavasti hän itsekin myöhemmin ymmärsi, mitä oli tullut tehneeksi ja sanoneeksi, ja että toisinkin olisi voinut toimia.

Bidenin vaalipuheet on kuunneltu tarkkaan, ja todennäköisesti ne ovat päätyneet myös ihmissalakuljettajien matkaesitteisiin. Ja tulokset ovat nyt näkyvissä. Toisaalta Biden tarvitsi ne puheensa ääniä kalastellessaan. Nyt on lupausten lunastamisen - tai pettämisen - aika.

Jälkihuomautus: En lukenut linkittämästäni uutisesta kuin otsikon, kun kirjoitin edellä olevan tekstin. Kun nyt jälkeen päin luin koko uutistekstin, niin hyvinhän kirjoitukseni trimmasi sen kanssa. Esitin tosin turhaan itsestäänselvyyksiä, jotka mainitaan uutisessakin. 
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 23, 2021, 13:58:40 kirjoittanut Kopek »

Poissa Toope

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 9193
Vs: USA
« Vastaus #286 : Maaliskuu 24, 2021, 19:47:25 »
Veikkaisin, että Biden tulee luopumaan ajatuksesta purkaa Raja-aitaa. Voisin jopa veikata, että aidan rakentamista tullaan vielä jatkamaan.
Jokainen tajuaa, että USA:lle tuo latin. amerikasta tuleva ihmispoppoo on haitallista yhtä lailla kuin afrikkalais/lähi-itäläissiirtolaisuus meille. Pakko se joskus on pysäyttää, muuten meistä tulee banaanivaltioita.

Poissa Toope

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 9193
Vs: USA
« Vastaus #287 : Maaliskuu 24, 2021, 19:53:05 »
Miksi Yhdysvallat on sellainen maailmanpoliisi kuin se on?...
Mielestäni USA ei pyrkinyt tilanteeseen, pitkälti ajautui WW2:n jälkeen, koska oli ainoa supervalta, vain NL kilpailijanaan.
USA ei aiemmin tavoitellut sitä maailmanpoliisin roolia, mutta vanhojen valtatekijöiden (Britannia, Ranska) romahtaminen loi tyhjiötä. Kommunismin patoaminen, mikä sinänsä on hyvä asia, johti toki Vietnamin turhaan sotaankin.

Pääosin sanoisin, että onneksi USA oli Kylmän sodan aikana maailmanpoliisi, koska pahempaa olisi tullut noiden kommarien saadessa enemmän valtaa maailmassa.