Kirjoittaja Aihe: Sananvapaudesta  (Luettu 99305 kertaa)

0 jäsentä ja 3 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa ROOSTER

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4528
 • Hän jolla on eniten pixeleitä!
Vs: Sananvapaudesta
« Vastaus #1440 : Maaliskuu 24, 2021, 08:25:43 »
World Press Freedom indeksi ranking-lista v. 2020:

1. Norja
2. Suomi
3. Tanska
4. Ruotsi
5. Alankomaat
...

Lista jatkuu...

6. Jamaika
7. Costa Rica

En ole käynyt koskaan noissa maissa mutta tuntuvat muutenkin kiinnostavilta paikoilta. Costa Ricassa lienee sitä jotain, on aiemmin ollut myös onnellisuuslistan kärkipaikoilla.

Ja niinhän Worldhappinessreport kirjoittaakin:

Lainaus
Costa Rica is among the top countries for investment in new renewable power and fuels relative to GDP, and has committed to achieving carbon neutrality starting from 2021. It thus offers an alternative model for developing countries to avoid the Western carbon-intensive development path, the researchers say.

Sananvapaus ja kestävään kehitykseen suuntautuminen kasvattaa onnellisuutta. Sen näistä voi päätellä. Ja vapaampi kannabiksen pössyttely.

Suomessa sananvapaus on kovalla tasolla mutta kiinnostuksen herättäminen tärkeistä asioista on silti vaikeaa. On olemassa paljon hyviä asioita joita emme huomaa, ennenkuin olemme menettäneet ne.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

Janne Utriainen:”Minä olen ajatellut, että ihmisen pitäisi tietää kaksi asiaa. Mistä ruoka tulee, ja mihin paska menee. Ne kun pohtii hyvin, niin maailma on ihan erinäköinen.”

Paikalla Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3738
Vs: Sananvapaudesta
« Vastaus #1441 : Maaliskuu 24, 2021, 12:12:35 »
Olisiko tuossa liioittelua? aikanaa koulussa neekeriheimoiksi lueteltiin: Bantut, tibbat, betsat  kallat, hottentotit ja busmannit, njam-njam kansa ja kafferilaiset, sudanit ja somalit. Siis eroteltiin
jopa heimot toisistaan. Miten lie nykyaikana?

Muistaan myös nandi-heimon miehet, jotka selostaja Mauri Myllymäen sanoin menivät, kun muut vasta tulivat.  ;D
Myöhemmin Myllymäkeä valistettiin, että nandit ovat kalenjinien alaheimo. Mutta aivan jumalaista juoksijoita - niin nandit kuin muutkin kalenjinit.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kalenjinit#Juokseva_kansa

Täydennetään,  että vielä 1990-luvulla n-sana (siis se kielletty) esiintyi urheiluselostuksissa.
Pitäisi tarkistaa, mitä kotona oleva vanha tietosanakirjasarja on tältä osin syönyt. Peruskoulun oppikirjoissa en muista asiasta millään tavalla mainitun, ja on varmasti riippunut opettajastakin, onko sitä nostettu erikseen esiin. 1980-luvulla tuskin kukaan opettaja on asiasta ryhtynyt erikseen puhumaan. Oppikirjoissa käytiin kyllä läpi eri Afrikan maiden pääheimoja ja se, miten valtavan kokoinen manner Afrikka on. Sekös sitten ihmetytti, että kun Afrikka on koostaan huolimatta esitetty kartoissa todellista kokoaan paljon pienempänä. Siihen opetus johdattikin, koska sitten opittiin Mercator-kartoista.

Jos tarkastelee sanan neekeri muinaissuomalaisia (Heh!) arvolatauksia, niin mielikuvatasolla siihen sisältyi omassa kokemuspiirissä enemmän myönteisiä, kuin kielteisiä mielikuvia. Usein näissä yhteyksissä mainittu, tietty Mikko Alatalon biisikin oli sellainen. Ehkä asia on herättänyt - ja herättää joissain ikäihmisissä vieläkin - hämmennystä juuri sen vuoksi, että neekeri ei ole ollut kansankielessä mikään kielteinen sana, eikä sitä olla sellaiseksi mielletty.

Bantujen kielellä valkoisesta henkilöstä käytetään nimeä mzungu. Nimitys on levinnyt useisiin keskisen Afrikan valtioihin. Nimi tarkoittaa "vaeltajaa", "harhailijaa", "valkoihoista", hieman paikasta riippuen. Joissakin turistien suosimissa kaupungeissa mzungu tarkoittaa käytännössä hyväuskoista turistireppanaa, jolta voi torilla kiskoa muita kovemman hinnan. Jos menee syrjäisempään paikkaan vaikkapa Tansaniassa niin voi olla varma, että lapset osoittelevat sormella, ja huutelevat mzungu mzungua. Minusta tuossa ei sikäli ole mitään pahaa. Länsimaisissa tiedostajapiireissä toisen henkilön etnisyyden selkeää huomiointia tunnutaan pidettävän nykyään äärikarkeana käytöksenä, rikoksista pahimpana. Voi hellanlettas.

Yhdysvalloissa suomalaisia ei edes mielletty valkoihoiksi, vaan meidät luokiteltiin mongoleiksi. Tietyissä osavaltioissa oli erilaisia kieltoja siellä sun täällä, jotka koskivat nekruja, inkkareita ja finskejä. :)
"Parhaat vitsit ovat mauttomia ja kyynisiä, koska parhaiden vitsien kertojat ovat mauttomia ja kyynisiä" -Aleksander Vampilov

Poissa Toope

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9398
Vs: Sananvapaudesta
« Vastaus #1442 : Maaliskuu 24, 2021, 19:22:12 »
Tuo "NRA" muuten herätti minut "unestani" Kärkkäisen suhteen. Hän toi tuota lyhennettä aikoinaan Magneettimediassaan enemmän kuin kerran esiin, se oli outoa Suomessa nähdä, ja silloin aloin haistaa äärevyyden käryä henkilössä eka kerran.
NRA USA:ssa ei ole mikään radikaaliryhmä, mutta ehkä täällä kärkkäishörhöt haluavat vetää sitä mukaan kaikkeen örvellykseen.

Suomessa NRA:ta käsitetään tosiaan jonain äärioikeistolaisryhmänä, vaikka kyse on perustuslaillisesta aseenkanto-oikeuden kannatukseen perustuvasta järjestöstä. Siihen wannabe-linkittyvät ryhmät ovat se ongelma. Ehkä juuri kärkkäiset.

Poissa Toope

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9398
Vs: Sananvapaudesta
« Vastaus #1443 : Huhtikuu 24, 2021, 01:18:06 »
Vasarahammerilta hyvä kommentti sananvapauden suunnasta:
https://vasarahammer.blogspot.com/2021/04/sensuuri-on-hyvaa-bisnesta.html
Lainaus
Raportin lukeminen herättää ensimmäisenä kysymyksen, miten pitkälle nykyiset poliittiset päättäjät ja virkamiehet ovat valmiita menemään estääkseen vapaan kansalaismielipiteen pääsyn julkisuuteen. Vastauksena voi sanoa, että ainakaan toistaiseksi mitään rajaa ei ole tullut vastaan.

Pahimmat sensuroijat ja keskustelun tukahduttajat toimivat yleensä sananvapauden nimissä ja kuvittelevat tietävänsä, mitkä asiat kuuluvat sananvapauteen ja mitkä eivät. Lisäksi sananvapauteen liittyy aina ”sananvastuu”.

Ihmiset, jotka puhuvat noin, eivät yleensä ymmärrä, miten typeriltä ja samaan aikaan pelottavilta heidän käsityksensä kuulostavat. He eivät tunnu ymmärtävän, että heidän ajamansa tie vie meidät askel askeleelta kohti totalitarismia.
Ymmärretäänkö sitä, että ns. "vihapuhujien" = nettikommentoijien rumahkoa argumentaatiota käytetään keppihevosena ja tekosyynä, jotta voitaisiin valtion/poliittisten toimijoiden kautta säännellä kansalaisten ilmaisunvapautta?

Pauli Vahtera kirjoittaa samasta asiasta:
https://www.vahtera.blog/post/orwellin-1984-toteutuu-teko%C3%A4lyn-avulla
Lainaus
Vihapuhetta on myös kaikki faktoihin perustuva kirjoittaminen, jos faktoilla pyrkii tuomaan esille yhteiskunnan epäkohtia. Vihapuheista tuomitseminen johtaa hiljenemiseen ja lähinnä hallituspuolueiden diktatuuriin. Tuomiot eivät aina tule käräjäoikeudesta, sillä pelko työpaikan menettämisestä mielipiteitten takia on paljon suurempi vaikutin hiljenemiseen kuin oikeuden antama tuomio.

On kansalaisten aliarviointia käyttää vihapuheen etsintään niin paljon julkisia poliisi- ja muita resursseja. Useimpien pskapuheiden lukijamäärät ovat pienempiä kuin huoltoasemien vessojen seinien kirjoituksilla. Eikä näistä suomenkielisistä pskapuheista kukaan innostu ja lähde kaduille puukottamaan ihmisiä. Muista kulttuureista tulevat puukottajat innostuvat ihan muista asioista – ovathan monet heistä lukutaidottomia omalla äidinkielelläänkin.

Olisi mielenkiintoista tietää rahoittaako oikeusministeriö (ja seuraako poliisi) myös Suomesta käsin julkaistujen arabiankielisten nettikeskustelujen vihapuheseurantaa?

Totta kai kaikille olisi onnellisempaa, jos pskapuhe poistuisi netistä. Mutta se mikä toiselle on pskapuhetta on toiselle oman ahdistuksen ja pahan olon poistamista kirjoittamisen avulla. Sitä on vaan siedettävä, yhtä lailla kun joudumme sietämään ulkomaalaisjengien väkivaltaa, huumekauppaa, tyttöjen ja naisten raiskauksia ja kehitysmaista tulleiden elämistä sosiaaliturvan varassa. Ne ovat yhteiskunnan kannalta monin verroin suurempia ongelmia kuin netin pskapuhe. Niistä todellisista ongelmista ei päästä edes eroon, mutta pskapuheesta välttyy kun ei mene Twitteriin eikä Ylilautaan.

Roskanpuhuminen netissä (vihapuhe) ei ole ongelma. Teot ovat ongelmia.

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3953
Vs: Sananvapaudesta
« Vastaus #1444 : Huhtikuu 24, 2021, 23:47:33 »
Toimittajat ovat näreissään siitä, että kansalainen Junes Lokka on kehdannut haastaa heitä kunniansa loukkaamisesta. Toimittajien ajattelu menee niin, että koska Lokka itse käyttää muista ihmisistä loukkaavia ilmaisuja, myös hänestä pitää saada käyttää loukkaavia ilmaisuja. Hänen pitää siis reilun pelin hengessä kestää sama, mitä itse tekee muille.

Lakipykälä menee näin:

9 §
Kunnianloukkaus
Joka

1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka

2) muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista,

on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Katsovatko toimittajat, että Lokan nimittely törkeitä ilmaisuja käyttäen ei ole omiaan aiheuttamaan hänelle vahinkoa tai kärsimystä taikka häntä kohtaan halveksuntaa, koska Lokka tekee samaa muille.

Jos tätä periaatetta sovellettaisiin muihinkin lainkohtiin, kuka tahansa voisi käydä pamauttamassa turpiin ihmistä, joka on tuomittu pahoinpitelystä tai muusta väkivaltarikoksesta, koska täytyyhän tekijän kestää miehekkäästi se, mitä hän on tehnyt itse muille. Tai jos joku olisi saanut tuomion omaisuusrikoksesta, hänen kesämökilleen tai asuntoonsa voisi hyvällä omallatunnolla murtautua, koska täytyyhän hänen omaisuusrikollisena tällainen pikku keppostelu kestää. Ja niin edelleen.

Jos korkein oikeus kumoaa toimittaja Vehkoon tuomion, niin kuin oletan, oikeus samalla luo ennakkotapauksen siitä, että joka itse kirjoittelee tai puhuu törkeyksiä, on lainsuojaton itseensä kohdistuvia törkeyksiä kohtaan. Tämä avaa portit hurjille maalitus- ja vihakampanjoille, vai missä se raja menee? Jos Lokka on nimittänyt jotain yksittäistä henkilöä jollakin sopimattomalla nimellä, saavatko kaikki Suomen sadat toimittajat vapaasti nimitellä Lokkaa kymmenissä tiedotusvälineissä mitä törkeimmillä nimityksillä aina Lokan kuolemaan asti. Vai poistuuko nimittelyoikeus, jos Lokka itse ei enää nimittele ketään. Miten pitkä synnitön aika Lokalta vaaditaan, jonka jälkeen hän nauttii taas lain suojaa?

Tätä ongelmaa ei olisi, jos toimittajat käyttäytyisivät sivistyneesti eivätkä nimittelisi ketään ihmisiä törkysanoilla. Ei kai nyt itsehillintä tällaisessa asiassa niin vaikeaa ole. Tai ehkä se on, koska toimittajat haluavat oikeuden päätöksellä itselleen oikeuden epämukavien ihmisten nimittelyyn.

https://yle.fi/uutiset/3-11899003

Poissa Viihde- ja hömppäpöhinä

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6184
Vs: Sananvapaudesta
« Vastaus #1445 : Huhtikuu 25, 2021, 00:07:31 »
Kopek on ollut ihan hiljaa tähän asti Lokan harjoittamasta vihapuheesta vähemmistöjä kohtaan, mutta nyt hän itkee täällä krokotiilin kyyneleitä sen vuoksi, että toimittajat ovat kutsuneet Lokkaa rasistiksi. Etkö sinä Kopek osaa hävetä yhtään?
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 25, 2021, 00:16:29 kirjoittanut Viihde- ja hömppäpöhinä »
"Jokaiseen mutkikkaaseen ongelmaan on ratkaisu, joka on yksinkertainen, suora, ymmärrettävä ja väärä." - H.L. Mencken

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3808
 • Housut alas huuhaalta!
Vs: Sananvapaudesta
« Vastaus #1446 : Huhtikuu 25, 2021, 00:43:19 »
Katsovatko toimittajat, että Lokan nimittely törkeitä ilmaisuja käyttäen ei ole omiaan aiheuttamaan hänelle vahinkoa tai kärsimystä taikka häntä kohtaan halveksuntaa, koska Lokka tekee samaa muille.
Sinä et siis katsonut tätä:
https://areena.yle.fi/1-50699938?autoplay=true

JK. Erikoisesti kannattaa kuunnella mitä se Maria Pettersson sanoo. Jotenkin arvasin että hän on saava törkeää vihapostia mutta tämä sanavalmis nainen jauhottais takaisin vaikka pääpirun. Näin hauskasti hän twitterissä:

  Maria Pettersson @mariapetterss0n
     Aah, blokkisormeni on tulessa!
     Hyvä saldo tänään.
     Blokkilistalle kuitenkin mahtuu vielä hyvin, joten tänne vain mulkeroimaan!  Lähtö on nopea ja kivuton.

 - https://twitter.com/mariapetterss0n/status/1385666262378893318
:D

« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 25, 2021, 00:51:23 kirjoittanut MrKAT »
Kuka tahansa voi olla peräsimessä, kun meri on tyyni. - Publilius Syros

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3953
Vs: Sananvapaudesta
« Vastaus #1447 : Huhtikuu 25, 2021, 00:48:47 »
Kopek on ollut ihan hiljaa tähän asti Lokan harjoittamasta vihapuheesta vähemmistöjä kohtaan, mutta nyt hän itkee täällä krokotiilin kyyneleitä sen vuoksi, että toimittajat ovat kutsuneet Lokkaa rasistiksi.

En itke krokotiilin kyyneleitä sen vuoksi, että toimittajat ovat kutsuneet Lokkaa rasistiksi.

Käsittelin Lokan ja toimittajien välistä kiistelyä yleiseltä kannalta juridisena kysymyksenä.

Näin Yle-uutiset kertoo viimeisimmästä tapauksesta:

"Tviitissään Parkkonen kutsui Lokkaa muun muassa ihmiskunnan loppusijoitussaastaksi ja käytti hänestä myös muita karkeita ja loukkaavia ilmaisuja."

Pitäisikö lakia muuttaa (korkeimman oikeuden tulkinnalla tai eduskunnan toimesta) siten, että ihminen, joka loukkaa toisen kunniaa, menettää itse lain suojan kunnianloukkausasioissa?

Eikös tässä tämän tyyppisestä vaatimuksesta ole kyse? Lokkaa pitäisi saada loukata, koska hän on loukannut muita.

Jos tuollainen periaate toteutetaan, siinä on se ongelma, että loukkausten määrä ei ole yhteismitallinen.

Lokka voi loukata viittä eri ihmistä joissakin pienimuotoisissa julkaisuissa, joita vain alle 0,1 prosenttia suomalaisista seuraa. Sen sijaan häntä voidaan loukata kymmenien toimittajien toimesta valtakunnallisessa mediassa, jota kaikki seuraavat. Lokka ampuu hernepyssyllä, mutta häntä ammutaan tykillä.

Jos korkein oikeus ottaa sen kannan, että loukkaaminen ja nimittely on OK, kunhan joku tekee sen ensiksi, lopputuloksena voi olla törkyviesteillä käyty sota. Ensiksi Lokka kirjoittaa jonkin loukkauksen yksittäisestä poliitikosta tai tomittajasta. Tämän jälkeen toimittajat kirjoittavat loukkavasti Lokasta. Tästä seuraa, että lokkamieliset ihmiset hyökkäävät foorumeilla ja blogeissa toimittajia kohtaan törkeillä sanankäänteillä, koska nehän ovat sallittuja, koska toimittajat itsekin ovat niitä käyttäneet. Kuka viheltää pelin poikki?

Ja mikä merkitys oikeuden antamalla tuomiolla ja rangaistuksella on, jos sen päälle hyväksytään vielä kansalaistuomio eli kansalaisten toimeenpanemat hyökkäykset tuomittua kohtaan.

Etkö sinä Kopek osaa hävetä yhtään?

Mitä asiaa pitäisi hävetä?

Toimittajien näkökulma näyttää olevan se, että heidän ei tarvitse hillitä vihapuhettaan silloin kun vihastuttaa. Yleisesti hyväksyttävää kohdetta pitää saada pilkata ja loukata niin paljon kuin haluttaa. Primitiivireaktioita pitää saada päästellä ilmoille Twitterissä ja muuallakin. Toimittajilla on oltava sananvapaus. Muiden vihapuhetta sen sijaan pitää kitkeä ankarasti. 

https://yle.fi/uutiset/3-11893934

Poissa Viihde- ja hömppäpöhinä

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6184
Vs: Sananvapaudesta
« Vastaus #1448 : Huhtikuu 25, 2021, 01:12:21 »
Kopek on ollut ihan hiljaa tähän asti Lokan harjoittamasta vihapuheesta vähemmistöjä kohtaan, mutta nyt hän itkee täällä krokotiilin kyyneleitä sen vuoksi, että toimittajat ovat kutsuneet Lokkaa rasistiksi.

En itke krokotiilin kyyneleitä sen vuoksi, että toimittajat ovat kutsuneet Lokkaa rasistiksi.

Käsittelin Lokan ja toimittajien välistä kiistelyä yleiseltä kannalta juridisena kysymyksenä.

Et usko tuohon meriselitykseesi itsekään. Ei sinua juridiikka kiinnosta vittuakaan kuten pelastusliivikammosi tai liikenteenvaarantamissanktioista vollottamisesi jo lukuisia kertoja meille osoittanut sen lisäksi ettei Lokan harjoittaman vihapuheen yhteydessä ole juridiikka kiinnostanut sinua koskaan. Vasta kun rasistia kutsuttiin rasistiksi, alkoi alahuulesi väpättämään ja juridiikka muuttui yllättäen tosi kiinnostavaksi. Etkö siis ymmärrä vai osaa hävetä yhtään?
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 25, 2021, 01:47:03 kirjoittanut Viihde- ja hömppäpöhinä »
"Jokaiseen mutkikkaaseen ongelmaan on ratkaisu, joka on yksinkertainen, suora, ymmärrettävä ja väärä." - H.L. Mencken

Paikalla Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3738
Vs: Sananvapaudesta
« Vastaus #1449 : Huhtikuu 25, 2021, 04:20:46 »
On se kyllä somemaista, miten narukäsi ja olmi nimimerkki Viihde- ja hömppähöpinä opettaa itseään huomattavasti vanhempaa, köyhää ja kipiää nimimerkki Kopekia siitä, miten kuuluu elää, olla ja ajatella.

Nuorissa on tulevaisuus. Jojoissa killuen.:)
"Parhaat vitsit ovat mauttomia ja kyynisiä, koska parhaiden vitsien kertojat ovat mauttomia ja kyynisiä" -Aleksander Vampilov

Paikalla Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3738
Vs: Sananvapaudesta
« Vastaus #1450 : Huhtikuu 25, 2021, 04:34:27 »
...Ja aivan kuten Laika haluaa vittuilla Kopekille pyöräilykypärästä ja pelastusrenkaasta, niin Laikalle voi vittuilla siitä, miten lemmikkieläimet eivät ole lapsia. Pata kattilaa soimaa - tavallaan. :)
"Parhaat vitsit ovat mauttomia ja kyynisiä, koska parhaiden vitsien kertojat ovat mauttomia ja kyynisiä" -Aleksander Vampilov

Poissa a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3917
Vs: Sananvapaudesta
« Vastaus #1451 : Huhtikuu 25, 2021, 08:29:27 »
https://areena.yle.fi/1-50699938?autoplay=true
Vaikuttaa siltä että vihapuhelakeja vastustava taktiikka demonstroida vihapuhesyytteiden ja tuomioiden sattumanvaraisuutta ja tulkinnallisuutta näyttää toimivan ainakin kritiikkinä:
https://yle.fi/uutiset/3-11893934
Linkistä lainattua: Männikkö toteaa yksittäiseen tapaukseen kantaa ottamatta, että kunnianloukkauspykälää voisi olla syytä pohtia kriittisesti uudestaan.

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3953
Vs: Sananvapaudesta
« Vastaus #1452 : Huhtikuu 25, 2021, 10:58:19 »
En ole perehtynyt Junes Lokan kirjoituksiin ja videoihin. En tiedä, mitä hän on kirjoittanut ja kenestä. Uutisissa kerrotaan hänen käyttäneen toimittajista loukkaavia nimityksiä. Lisäksi hänen kerrotaan saaneen tuomioita kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Keskustelupalstoilta löytyy tieto, että Junes on syntynyt ja asunut pitkään Marokossa. Hänen äitinsä on suomalainen ja isänsä Marokon ranskalainen. Junes Lokka on siis perimältään pääosin eurooppalainen huolimatta pohjoisafrikkalaisesta syntyperästään. En tiedä, onko Lokan isän perimässä ollut muuta kuin ranskalaisuutta.

Miksi otin esille Junes Lokan geneettisen perimän? Siksi, että siitä löytyi maininta, kun kirjoitin Googleen sanat "Junes Lokan vanhemmat". On toinenkin syy. Minua kiinnosti tietää, onko Lokka perimältään puoliksi pohjoisafrikkalainen arabi, millä voisi olla merkitystä, kun puhutaan rasismista.

Kuvitellaan, että Junes Lokan isä olisi musta afrikkalainen Norsunluurannikolta. Isän puolelta tuleva perimä näkyisi selvästi Lokan ulkonäössä kuten se näkyy esimerkiksi Jani Toivolan ulkonäössä.

Jos Junes Lokan isä olisi musta afrikkalainen, miten suhtauduttaisiin toimittajan twiittiin, jossa hän kuvailee Lokkaa ihmiskunnan loppusijoitussaastaksi ja käyttää Lokasta muita halventavia nimityksiä.

Aivan niin. Rasismiahan toimittajan twiitit olisivat, eikä kukaan toimittaja edes humalassa erehdy kirjoittamaan yhdestäkään edes lievästi mustaihoista perimää omaavasta ihmisestä mitään loukkaavaa.

Nimimerkki Aallokko ilmaisee asian seuraavasti hommafoorumilla:

Uudessa rotuhierarkiassa valkoiset ovat alimpana ja hyväksyttävyys kohoaa sitä mukaa kuin iho ruskenee, kunnes mustien kohdalla suhtautuminen muuttuu jo pelonsekaiseksi palvonnaksi.

https://hommaforum.org/index.php/topic,130391.msg3299831.html#msg3299831

Koska Junes Lokka ei ole perimältään mustaihoinen, vaikka onkin syntynyt ja elänyt Afrikassa, häntä voidaan nimitellä miten halutaan. Hänen pilkkaamisensa ei ole eikä voi olla rasismia. Lokalta puuttuu tumma suojaväri, mikä olisi nykyaikana eduksi politiikassa ja muussakin.

Miten Lokan rasismi ilmenee? Mitä Googlella löytyy?

Uutisotsikoissa kerrotaan Lokan kirjoittaneen "avoimen rasistisia ja henkilöön meneviäkin kirjoituksia", mutta mitä nämä tarkasti ovat?

Vuodelta 2020 löytyy uutinen, jossa kerrotaan Lokan saaneen tuomion siitä, että hän on ladannut nettiin videon, jossa englantia puhuva mies solvaa maahanmuuttajia ja islaminuskoisia. Video on kuvattu jossakin tapahtumassa.

En ole nähnyt videota, joten en voi ottaa kantaa siihen. Onko videossa kyse rasismista?

Vai tätäkö se Lokan rasismi on?

https://ylilauta.org/yhteiskunta/128801819

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3358
Vs: Sananvapaudesta
« Vastaus #1453 : Huhtikuu 25, 2021, 11:09:49 »
Nimimerkki Aallokko ilmaisee asian seuraavasti hommafoorumilla:

Uudessa rotuhierarkiassa valkoiset ovat alimpana ja hyväksyttävyys kohoaa sitä mukaa kuin iho ruskenee, kunnes mustien kohdalla suhtautuminen muuttuu jo pelonsekaiseksi palvonnaksi.

Tuon voin katsoa olevan eräänlaisen antiteesin 1800-luvun hierarkialle, jossa huipulla oli englantilainen mies. Ehkä aikanaan saadaan synteesi, jossa pigmenttisyydellä ei ole väliä. Sitä odotellessa paistellaan popcornia mellakkatulien loimussa.

Poissa Xantippa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4204
Vs: Sananvapaudesta
« Vastaus #1454 : Huhtikuu 25, 2021, 13:24:30 »
Tässä nyt siis taas pitäisi ymmärtää, että asiasta, josta kirjoitetaan, ei juuri tiedetä, eikähän tämä kirjoitettavaksi valittu aihe edes kiinnosta, mutta perusteita on väittää, että Suomen korkein oikeus aikoo toteuttaa "ite aloitit"-oikeusperusteita tuomioissaan.

T: Xante