Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Sananvapaudesta

Aloittaja Edward, helmikuu 15, 2019, 04:07:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - huhtikuu 25, 2021, 01:12:21
Lainaus käyttäjältä: Kopek - huhtikuu 25, 2021, 00:48:47
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - huhtikuu 25, 2021, 00:07:31
Kopek on ollut ihan hiljaa tähän asti Lokan harjoittamasta vihapuheesta vähemmistöjä kohtaan, mutta nyt hän itkee täällä krokotiilin kyyneleitä sen vuoksi, että toimittajat ovat kutsuneet Lokkaa rasistiksi.

En itke krokotiilin kyyneleitä sen vuoksi, että toimittajat ovat kutsuneet Lokkaa rasistiksi.

Käsittelin Lokan ja toimittajien välistä kiistelyä yleiseltä kannalta juridisena kysymyksenä.

Et usko tuohon meriselitykseesi itsekään. Ei sinua juridiikka kiinnosta vittuakaan kuten pelastusliivikammosi tai liikenteenvaarantamissanktioista vollottamisesi jo lukuisia kertoja meille osoittanut sen lisäksi ettei Lokan harjoittaman vihapuheen yhteydessä ole juridiikka kiinnostanut sinua koskaan. Vasta kun rasistia kutsuttiin rasistiksi, alkoi alahuulesi väpättämään ja juridiikka muuttui yllättäen tosi kiinnostavaksi. Etkö siis ymmärrä vai osaa hävetä yhtään?

Tuossa on turhankin monta peräkkäistä lainausta, mutta jätin ne kuitenkin siihen, että asia tulisi selväksi.

Viihde- ja hömppäpöhinä keksii omassa mielikuvituksessaan, miten minä muka ajattelen joistakin asioista, ja mitkä ovat motiivini. Tämän jälkeen hän arvostelee minua noista itse keksimistään ajatuksista ja motiiveista. Ja lopuksi hän kysyy, enkö yhtään häpeä.

En oikein ymmärrä tuollaista keskustelua itsensä kanssa.

Lokan tapaus ei ole missään vaiheessa kiinnostanut minua kovin paljon. Kun häntä koskevia uutisia kuitenkin on ollut lehdissä, ja hänestä on kirjoitettu tällä foorumilla, minäkin olen muutaman rivin aiheesta kirjoittanut. Tässä joitakin viestejäni viime joulukuulta. Huomaan kirjoittaneeni samalla tavalla kuin nyt viimeksi eilen. Se on sattumaa, koska en muistanut, että olen jo aikaisemmin kirjoittanut aiheesta. Nämä kirjoitukseni löytyivät penkomalla.

https://kantapaikka.net/index.php/topic,542.msg81984.html#msg81984
https://kantapaikka.net/index.php/topic,542.msg82005.html#msg82005
https://kantapaikka.net/index.php/topic,542.msg82055.html#msg82055

On täysin väärä väite, että itkisin krokotiilin kyyneleitä sen vuoksi, että Lokkaa on kutsuttu rasistiksi, ja että kiinnostukseni aiheeseen olisi herännyt vasta tässä vaiheessa. En ole kirjoittanut muutamaa viime päivien viestiä siksi, että minua olisi yhtäkkiä alkanut kiinnostaa se, että Lokkaa on kutsuttu rasistiksi. Syy viesteihini on pelkästään se, että aihe ollut näkyvästi esillä Helsingin Sanomien ja Ylen sivuilla. Olen siis kirjoittanut siitä, mistä puhutaan.

Kaiken lisäksi en edes pidä rasistiksi leimaamista mitenkään kovin pahana tai raskauttavana asiana. Kaikkihan ovat enemmän tai vähemmän rasisteja. Osa vain ei myönnä sitä. Koko käsite "rasismi" on epämääräinen.

Turha minun on enää kolmatta tai neljättä kertaa toistaa sitä, mitä pidän oleellisimpana asiana tässä "Lokka-kaustissa".

-:)lauri

Okei eli et siis ymmärrä.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Kopek - huhtikuu 25, 2021, 10:58:19
En ole perehtynyt Junes Lokan kirjoituksiin ja videoihin. En tiedä, mitä hän on kirjoittanut ja kenestä. Uutisissa kerrotaan hänen käyttäneen toimittajista loukkaavia nimityksiä. Lisäksi hänen kerrotaan saaneen tuomioita kiihottamisesta kansanryhmää vastaan...
En minäkään Junes Lokan aggressiivisesta tyylistä aina pidä, mutta nostan hattua hänelle siitä, miten nosti esille mamujen hyväksikäyttökampanjaa Oulussa. Hän sen teki, ei mediamme, joka piilotteli asiaa. Siitä ansiot Lokalle ja Wiikille :-*

Mutta kyseessä on sananvapaus. Onko joku Vehkoo tms. toimittaja muka irrallinen kritiikistä? Päinvastoin, heitähän tulee kritisoida. Sama juttu virkamiesten kohdalla. Eivät he voi/saa olla irrallaan kritiikistä, koska ovat kansan palvelijoita (eivät isäntiä). Onko Lokka sinänsä tehnyt mitään väärää siinä, että kyseenalaistaa kansanpalvelijoita (virkamiehet, yhteiskunnan rahoittamat journalistit) heidän näkemyksistään?
Minusta heidän toimiensa kyseenalaistaminen on täysin oikeutettua. Itse asiassa tarpeellista.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Kopek - huhtikuu 25, 2021, 15:22:07
...Kaiken lisäksi en edes pidä rasistiksi leimaamista mitenkään kovin pahana tai raskauttavana asiana. Kaikkihan ovat enemmän tai vähemmän rasisteja. Osa vain ei myönnä sitä. Koko käsite "rasismi" on epämääräinen...
On sinänsä hyvä asia, että rasismisyytös kärsii inflaatiota, tietyn vihervasuriporukan perusteellahan me länsimaisen demokratian puolustajatkin olemme "rassisteja ja äärioikeistolaisia" ja ties mitä...

Kopek

Yleisradion sivulla esitellään kirjailija Leena Krohnin uusin kirja, missä Krohn monen muun asian lisäksi käsittelee nykyistä sananvapaustilannetta:

Nykyinen sananvapauden tila vertautuu Krohnin mielestä 1970-luvun hurjimpiin ja fanaattisimpiin taistolaisaikoihin, jolloin pahin julkinen etikettivirhe oli neuvostovastaisuus, eli silloisen totalitaristisen naapurimaamme Neuvostoliiton kritisoiminen.

Esimerkkeinä Krohn mainitsee turvallisen tilan ja kulttuurisen omimisen käsitteet, joita voidaan käyttää sananvapauden rajoittamiseen. Hän mainitsee myös sukupuoli-identiteettiasian.

Yle uutiset:

Viime aikoina on keskusteltu kiihkein äänenpainoin siitä, kuka saa esittää ja ketä. Äskettäin Simpsonit-sarjassa vuosikymmeniä työskennellyt ääninäyttelijä Harry Shearer siirtyi sivuun(siirryt toiseen palveluun) tohtori Hibbertin roolista, koska tämä on musta. Piirrossarjassa valkoihoinen ei voi enää toimia värillisen hahmon äänenä. Kirjassaan Krohn kysyy, kuuluuko nykyvaatimuksiin se, että esimerkiksi pedofiilia esittävän näyttelijän pitää olla itsekin pedofiili.

Tästä asiasta esitän oman näkemykseni.

Pedofiiliä voi esittää kuka vain, koska pedofiili on halveksittu ihminen vailla kunniaa ja oikeuksia.

Ei soveliasta esittää henkilöä, joka kuuluu arvokkaampaan ryhmään kuin mikä on esittäjän ryhmä. 

Valkoihoisen Harry Shearerin ei ollut sopivaa esittää mustaihoista lääkäriä, koska nykymaailmassa mustaihoiset ovat arvokkaampia kuin valkoihoiset. Jos valkoihoisen lääkärin ääntä olisi esittänyt mustaihoinen näyttelijä, mitään ongelmaa ei olisi ollut.

Valkoihoisen ei ole yksinkertaisesti lupa loukkaantua mistään, mitä mustaihoiset tekevät. Mustaihoisten ja valkoihoisten suhde alkaa muistuttaa emännän ja piian suhdetta 1700-luvulla. Tai se muistuttaa käänteisesti valkoisten ja mustien suhdetta Yhdysvalloissa orjuuden aikaan. Valkoihoiset orjaisännät saivat puhua ja tehdä mitä halusivat. Mustien orjien oli oltava hiljaa.

En kannata enkä ihannoi enkä hyväksy orjuutta. Amerikan valkoihoiset tekivät itselleen karhunpalveluksen tuomalla mantereelle miljoonia mustaihoisia orjiksi.

Asetelma on kääntymässä päinvastaiseksi. Jos mustat päättäisivät enemmistöasemaan päästyään kostaa esi-isiensä kärsimykset, holokausti olisi viaton iltasatu siihen verrattuna, mitä tuolloin olisi odotettavissa. Kun kuvittelee Ruandan tapahtumat vuonna 1994 monituhatkertaisena, saa jonkinlaisen vision mahdollisista "lopun aikojen" orgioista.

https://yle.fi/uutiset/3-11893828

mikainen

Näin varmaan moni ajattelee yrittäessään pitää vallan edelleen waspien käsissä, viis tasa-arvosta. Koska muuten orjuus ja kuolema.

urogallus

Lainaus käyttäjältä: mikainen - huhtikuu 27, 2021, 08:59:41
Näin varmaan moni ajattelee yrittäessään pitää vallan edelleen waspien käsissä, viis tasa-arvosta.

WASP, joopa joo. No 2016 vaaleissa Twisted Sister onnistui melkein muttei ihan!

Todellisessa maailmassa WASPien hegemonia on menneiden vuosikymmenten juttu. Se alkoi murentua viimeistään JFK:n valinnan myötä.

mikainen

Lainaus käyttäjältä: urogallus - huhtikuu 27, 2021, 14:29:53
Lainaus käyttäjältä: mikainen - huhtikuu 27, 2021, 08:59:41
Näin varmaan moni ajattelee yrittäessään pitää vallan edelleen waspien käsissä, viis tasa-arvosta.

WASP, joopa joo. No 2016 vaaleissa Twisted Sister onnistui melkein muttei ihan!

Todellisessa maailmassa WASPien hegemonia on menneiden vuosikymmenten juttu. Se alkoi murentua viimeistään JFK:n valinnan myötä.

Onhan se tosiaan laajentunut muihinkin pörriäisiin protestanttien ja jopa anglosaksien lisäksi.

MrKAT

Vihapuhe netissä

- on karkoittanut ehdokkaita puolueista:

  Ehdokkaita jättäytynyt pois kuntavaaleista verkon kärjekkään keskustelun ja vihapuheen takia
  Tutkijan mukaan ilmiö on vakava uhka demokratialle. Vihapuhe on varsin selkeästi
  sukupuolittunutta ja naiset saavat sitä selkeästi enemmän kuin miehet.

  - https://yle.fi/uutiset/3-11933632

- huolestuttaa ja häiritsee nuoria

  YLEn aamu,miten nuoret kokevat somen: https://areena.yle.fi/1-50655357
   [28:40-] "Lasten ja nuorten säätiö tutkimus"
josta löysin linkin:
   https://www.nuori.fi/2021/05/19/unelmien-some-mita-nuoret-toivovat/
josta linkki:
   https://www.nuori.fi/unelmien-some-2021/

"Tutkimuksemme mukaan nuoret itse ovat huolestuneita siitä, että
kiusaamista ja vihapuhetta ei somessa saada kuriin tulevaisuudessakaan."
...
"Kiinnostavaa on, että suurin osa vastaajista (62 %) uskoi, että
moderointi ja valvonta lisääntyvät sosiaalisessa mediassa ja tätä myös
toivoi yli puolet (55 %). Ainoastaan joka viides (22 %) ei toivonut tätä
ja viidennes (21 %) vastasi, ettei asialla ole heille merkitystä. Tytöt
toivovat moderointia poikia enemmän."


Lisää valvontaa!, toivoo enemmistö.
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Toope

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - toukokuu 19, 2021, 23:38:08
Vihapuhe netissä

- on karkoittanut ehdokkaita puolueista:...
Minä luulen tuon olevan enemmän marttyyriutumista ja sosiaalista uhriutumista. Tietyt lumihiutaleliberaalit loukkaantuvat, kun heitä arvostellaan ja sitten ollaan uhreja.
Mutta eikö jokainen, joka esittää poliittisen/yhteiskunnallisen mielipiteen julkisesti, ole myös avoin kritiikille sanomastaan?

Lähde siinä sitten politiikkaan, jos et kestä kritiikkiä sanomistasi! Tuo on vähän kuin iltalehden uutinen missikisoista. Joku älywapaa sanoi, ettei missien vartaloja tulisi arvostella...! Ristus, mitä typeryksiä, totta kai missien kroppia tulee arvostella, kuten poliittisten toimijoiden näkemyksiä. Suoraan ja avoimesti.

Kritiikki, arvostelu eivät ole vihapuhetta. Vihapuheväitteet ovat sensuuria ja sananvapauden rajoittamista.

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Toope - toukokuu 20, 2021, 00:02:58
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - toukokuu 19, 2021, 23:38:08
Vihapuhe netissä

- on karkoittanut ehdokkaita puolueista:...
Minä luulen tuon olevan enemmän marttyyriutumista ja sosiaalista uhriutumista. Tietyt lumihiutaleliberaalit loukkaantuvat, kun heitä arvostellaan ja sitten ollaan uhreja.
...
Lähde siinä sitten politiikkaan, jos et kestä kritiikkiä sanomistasi!
Luulosi ei ole tutkimuksen väärtti.

Etkä ees tajunnu. Kyse ei ole vain sanomisista. Ei tarvi edes sanoa mitään niin tietyt ihmiset saa vihaa ja ennakkoluuloja.
Ja itsekin inhosit etukäteen nimirasistina Asser-nimisiä, vaikka kyse oli lestadiolaisalueen ihmisestä. (Ja nimi on kr-uskonnollista perua).


"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Toope

#1466
Miksen tuntisi vastenmielisyyttä assereita kohtaan, kun tiedän tiettyjen ryhmien olevan rikollisia enemmän kuin suomalaisten? Ei romanien tai lähi-itäläisten rikollisuus ole asia, jota me pakotamme, vaan se on jotain, mitä heidän kulttuurinsa luo/ajaa.

Ei pidä valkoisena uhriutua, heidän kulttuureissaan se vika on. Siksi heitä on vankiloissa niin paljon. Lestadiolaisia taas ei ole paljon, koska tekevät rikoksia vähemmän.

Se kulttuuri: jotkut toimivat, toiset eivät. Kuten viinit.

Ei heitä vihata heidän itsensä vuoksi, vaan käytöksensä vuoksi. Jo nyt vankiloissamme on romaneja rutosti ja Lähi-idän ja Afrikan siirtolaisia paljon. Miksikö? Heidän käytöksensä vuoksi! >:(
Eivät he syyttöminä tai rasismin vuoksi linnaan joudu.

MrKAT

#1467
^Et vieläkään tajua? Assereita lestadiolaisia edelleen pidät rikollisina, koska olet nimirasisti. Et oikeuta sitä milään. Olet rasisti, ennakkoluulojesi uhriparka, josta et pääse irti. Olet koukussa rasismiisi kuin nikotinisti tuhoisaan tupakkaansa.

Uutinen taas:
Vihapuhe rajoitti sananvapautta Helsingissa Kivinokan kesäteatterissa!
Yksi kohtaus poistettiin esityksestä kokonaan rajun palautteen (uhattiin pesäpallomailoilla ym) takia.
Kaikkea ei saa teatterissa esittää?

Uppo-Nallen rokote­kohtaus herätti rajun viha­ryöpyn – teatteri muutti näytelmää:
"On soiteltu hävyttömiä puheluita ja uhkailtu"

Kivinokan kesäteatterin johtaja kertoo, että palautteen sävy ollut erittäin julmaa.

https://www.is.fi/viihde/art-2000007988835.html

Onkohan Anon porukkaa ollut asialla? (Uutisesta ei ihan käy ilmi, tai sen voisi myös toiselta päin että siinä myös koronarokotemyönteiset olisi katsoneet näytelmässsä tehtävän pilkkaa koronarokotuksesta, mutta epäilen toistaiseksi tätä tulkintaa. Koronadenialistit tuppaa olemaan muuta jengiä aktiivimpaa, kovempaa ja ilkeämpää porukkaa. No, oli miten päin tahansa niin tämä on taas yksi merkkipaalu miten vihapuhe rajoittaa ilmaisunvapautta Suomessa, nyt teatterissa.)

JK. Suomen Kuvalehdessä on 20.5. juttu:
Koronadenialistit vastaan Uppo-Nalle
Kulkutautimyönteiset huomasivat, että Kivinokan kesäteatterin Uppo-Nalle -näytelmässä mainitaan rokotus. Siitä alkoi uhkailu ja kiusanteko. Rokotuskohtaus poistettiin lastennäytelmästä jo ennen ensi-iltaa. ...
Jutussa mainitaan MV-lehti ja Facebookin Koronakapina -ryhmä jossa "meno on erityisen kova".

JK2. Tämä tapaus on kuulemma levinnyt jo maininnaksi Ruotsiin, Kulttuuriuutisiin (joku tv-ohjelma).
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Xantippa

Ahaa, enpä tiennytkään, että Toope tuntee vastenmielisyyttä lestadiolaisia kohtaan, koska pitää heitä enemmän rikollisina kuin muita suomalaisia. Näin ne mielipiteet muuttuu!

T: Xante

Amore

Oulussa asunut mies jakoi somessa erittäin rankkoja ja väkivaltaisia videoita lapsista – käräjäoikeus antoi tuomion

KOLMEKYMPPINEN MIES jakoi sosiaalisessa mediassa ja Youtubessa videoita, joissa muun muassa raiskattiin vauva. Toisessa videossa kaksi noin 10-vuotiasta lasta esitettiin yhdynnäntapaisessa tilanteessa.

Mies jakoi videoita vuosina 2018 ja 2019 Oulussa, missä hän asui tuolloin perheineen.

Mies perusteli Oulun käräjäoikeudessa videoita poliittisella toiminnalla. Hän kertoi halunneensa tuoda esille vahingollista materiaalia, jota levitetään verkossa. Miehen mukaan hän toimii kotimaassaan aktiivisesti naisten ja lasten oikeuksien puolesta.

Miehen kaksi entistä puolisoa todistivat oikeudessa, että tämä on kotimaassaan tunnettu ihmisoikeusaktivisti.
– Hän aloitti Youtube-videoiden jakamisen sanoen, että hän haluaa maahansa demokratian. Hän halusi myös tehdä näkyväksi oman maansa epäkohtia. Seuraajamäärät olivat aika isoja Euroopassa ja Afrikan mantereella, ex-kihlattu kertoi oikeudessa.

Miehen antamien tietojen mukaan hänellä on useita tuhansia seuraajia Facebookissa ja Youtubessa.

OULUN käräjäoikeuden mielestä miehen tarkoitusperät saattavat olla hyviä, mutta videoiden levitys on kuitenkin Suomen lain mukaan rikos.

Miehelle langetettiin viiden kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä.

Tuomittu mies on asunut Suomessa vuodesta 2011 lähtien. Oikeuden mukaan hänen pitäisi jo tietää, että hän joutuu elämään ja toimimaan poliittisessa toiminnassaankin Suomessa ollessaan Suomen eikä kotimaansa lainsäädännön mukaan...

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000007990833.html
All you need is Love