Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Sananvapaudesta

Aloittaja Edward, helmikuu 15, 2019, 04:07:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 20 Vieraat katselee tätä aihetta.

Aave

Mutkunmutkun. Josjosjos. Ettäettäettä.

Mikä on on nolon nimi? :)
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Melodious Oaf

#2326
MrKatin ajatus kuulostaa tossa vähän siltä että on aika kova mielihalu kenties rankaista jotakuta vääränlaisesta poliittisesta vakaumuksesta ja ilo on ikään kuin isompi jos joku ns "poliittinen vastustaja" mokaa tai joutuu kärsimään. Tällaisella mehustelu ei ole fiksua.

Ja tällainen ajatus on sananvapauden yhteydessä vähintäänkin arveluttava, sillä kyllähän sananvapaus kuitenkn mitataan siinä, tuleeko samat oikeudet niille joista et pidä tai joiden viestejen sisällöstä et pidä.

Mun mielestä siis jos joku on vaikka idiootti tai mulkku siinä miten käyttäytyy, sananvapaus ei suojaa sitä että tästä ei sais mitään seurata, vaan se on sitten ikään kuin ihmisten ymmärryksestä ja henkilön omista valmiuksista ymmärtää kiinni, kuinka paljon saa siimaa tai miten tilanne kehittyy.

Mä en ole yleisesti sellaisen tuomitsemisen tai kostonhimon ja muun kannalla vaan sen että totta kai aina muutkin saa ilmaista mielipiteensä ja että siinä jää sitten itse kunkin ratkaistavaksi, mikä vakuuttaa ja mihin haluaa uskoa

Saares

Kostoon tai muuhun väkivaltaan yllyttäminen jää sinulta kunkin yksilön harkinnan varaan? Esimerkkejä löytyy roppakaupalla valtiontasoisesta yllyttämisastä asti. Sotiakin on saatu aikaan yllyttämällä eripuraiset tahot raivoon.

kertsi

Lainaus käyttäjältä: Melodious Oaf - toukokuu 04, 2023, 19:45:38
Periaatteessa keskustelu sensuurista varmaan on tarpeellista, mutta jos sitä tehdään niin, että luodaan yliampuvaa kuvaa jostakin taiteen kastroinnista eikä nosteta esille sitä, mikä on hyvää ja missä sitä ei tehdä ja mikä on... just jees, sehän on itse asiassa aika... tyhmä tai ohut tapa edes käsitellä koko aihetta.

Onko siinä tavoite se että sen sijaan että nostettais esille jotain hyvää taidetta, olennaisempaa on puhua siitä, mikä ei ole sitä tai miten kukaan ei edes osaa tai voi tehdä sellaista enää tai nyt koska aika on niin mätä ja miten kova juttu se on että tämmöstä osaa ladella?

Ja onko toi puhe oikeasti hyvä korvike taiteelle? Vai "kastroitua taidetta"? Vai miten toi nyt menee?

Toi Ukkolan et al sylttytehdas on se, joka mölisi postmodernista tekotaiteellisuudesta, ja joka taisi olla sitä mieltä, että vain  kansallismielistä perinteistä taidetta pitäisi suosia, ja apurahat lakkauttaa kaikilta liian moderneita suuntauksia suosivalta taiteelta.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Melodious Oaf

^ Epäilen että Ukkola on ehkä ajan mittaan vajonnut johonkin ihme suohon, ja voi olla että paras on antaa vaan vajota ja olla kauheasti huutelematta perään.

Kyllähän sillä siis on innokasta lukijakuntaa ja oli toi silleen masentavaa, miten toi oikeesti tässä maassa toimii. Mutta oon silti sitä mieltä että tollasiin ikäviin juttuihin keskittyminen on ajan haaskausta ja vain pieni siivu siihen nähden, kuinka paljon ihmiset tekee hyviä asioita ja esimerkiksi hyvää taidetta.

Paljon hedelmällisempää on arvostaa sitä ja juhlia sitä kuin käyttää aikaansa johonkin Ukkolan määrittämään ja kiristellä siitä. 

MrKAT

Facebookin moderaattorit vaativat oikeuksiaan ja saivat
potkut Keniassa – "Facebook on uusi siirtomaavalta"

...
Cori Criderin mukaan Facebookin sisältöjä valvoi Tigrayn kriisin aikana vain 25 moderaattoria, vaikka Etiopiassa on yli 80 kieltä ja 120 miljoonaa asukasta.

– Tällaisella panostuksella ei vihapuhetta voi mitenkään pitää kurissa. Ongelma on myös se, että vihapuhe on usein viraalia. Algoritmit suosivat sensaatiomaista, väkivaltaista ja totuudenvastaista sisältöä, Cori Crider sanoo.

Kenian korkeimmassa oikeudessa yksi oikeusjutun kantajista on tigraylaisen professorin Meareg Amaren poika.

Professori Amare ei ollut poliittinen toimija. Syksyllä 2021 julkaistuissa Facebook-postauksissa hänen kuitenkin sanottiin olevan Tigrayn kapinallisten puolella. Postauksissa kerrottiin professorin asuinpaikka ja yllytettiin tappamaan hänet.

Amaren poika ilmoitti vihapuheesta Facebookin järjestelmään. Kommentit poistettiin vasta kolmen viikon kuluttua, kahdeksan päivää sen jälkeen kun naamioituneet asemiehet olivat ampuneet professorin kotinsa eteen keskellä päivää.

- https://yle.fi/a/74-20030960

Vihapuhe siis tappaa kun sitä ei moderoida.
Se mitä tuossa ei sanota on se, että länsimaat häikäilemättömine FB:neen työntää Afrikan Kiinan (ja kenties Venäjän) syliin.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Melodious Oaf - toukokuu 07, 2023, 11:43:05
^ Epäilen että Ukkola on ehkä ajan mittaan vajonnut johonkin ihme suohon, ja voi olla että paras on antaa vaan vajota ja olla kauheasti huutelematta perään.
Katkera vanhalle työnantajalle (YLElle) tai/ja PS-ympyröissä ummehteneeseen kaninkoloon tipahtanut?
- https://twitter.com/PetraNyqvist/status/1656617846082883586
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

MrKAT

Vakavaa vihapuhetta Ruotsin FB:ssä:

Hatgrupp innan pulverattacken: "Ni kommer bli som jagade villebråd"
UPPDATERAD IDAG 09:35PUBLICERAD IDAG 06:30
I slutet av mars skickades pulverbrev till 19 olika länsstyrelser, och hotet var riktat mot myndighetens djurskyddsavdelningar. SVT har kartlagt nätverk av personer som på ett systematiskt sätt hotat och hängt ut djurskyddshandläggare under flera års tid.

- https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/natverk-rasar-mot-lansstyrelsen

Google (kömpelösti, korjasin osan):
Viharyhmä ennen ruuti jauhehyökkäystä: "Olette kuin metsästettävää riistaa"
PÄIVITETTY TÄNÄÄN 09:35JULKAISTU TÄNÄÄN 06:30
Maaliskuun lopussa jauhekirjeitä lähetettiin 19 eri lääninhallintoon ja uhkaus kohdistui viranomaisen eläinsuojeluosastoihin. SVT on kartoittanut verkostoja ihmisistä, jotka ovat useiden vuosien ajan systemaattisesti uhanneet ja hirttäneet(ahdistelleet??) eläinsuojeluviranomaisia.

Eri puolilla maata on useita ryhmiä, jotka syyttävät lääninhallitusta eläinten hoidosta vääriin perustein. Katsaus osoittaa, kuinka vaikutusvaltaiset henkilöt levittävät syytöksiä verkkofoorumeilla, lähettävät uhkaavia viestejä viranomaisille ja hengailevat virkamiehiä nimellä ja kuvalla.

Suosittelee väkivaltaisia ​​tekoja
Ryhmillä on yhteyksiä toisiinsa. Johtavat ihmiset esiintyvät esimerkiksi toistensa kommenttikentissä ja videoissa YouTubessa ja levittävät toistensa materiaalia.

- Heitä on enemmän kuin uskotkaan ja he auttavat toisiaan, sanoo eläinsuojelupäällikkö lääninhallituksesta SVT:lle.

SVT on tavannut yhden liikkeen johtohahmoista, joka haluaa pysyä nimettömänä. Hän pyörittää Facebook-ryhmää, jossa on 2 000 jäsentä ...


(Liitteenä SVT:n etusivukuva suomeksi.)
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Melodious Oaf

#2333
Kerrottaan lyhyesti Ukkolasta:

Kysyin hänen Yle-kritiikkiä esittävää uunituoretta kolumiaan mainostavan twiitin alla siitä, miksi Ylen kritisointi jostakin vinoumasta on teille tärkeämpää kuin se, että esim. YouTubella ei ole yhtäkään varteenotettavaa kilpailijaa, se kohdistaa esimerkiksi uhkapelejä koskevaa mainontaa iän ja sukupuolen perusteella eikä tässä ole mitään läpinäkyvyyttä, ja sen lisäksi heidän algoritminsa toteuttavat tosiasiallista sensuuria, jossa siinäkään ei ole läpinäkyvyyttä.

Huomautin myös, että Yle Areena on ainoita maksuttomia vaihtoehtoja YT:lle ja että näissä kahdessa on se ero, että Yleä te edes pystytte  kritisoimaan ja osaatte kritisoida, koska siinä on jonkinlainen vastuuketju ja läpinäkyvyys olemassa. Esitin myös että YouTubea katsotaan aivan valtavasti enemmän kuin Areenaa, jolloin sillä on moninkertaisesti suurempi ihmisten tosiallisia arvoja ja käsityksiä ohjaava vaikutus.

Kun postasin kommentit hänen yleisölleen, ne eivät saaneet yhtäkään katselukertaa. Kun jaoin ne Ylen tyyppien feediin joita Ukkola roastaa, katselukertoja tuli aivan hitosti, ja vielä olennaisemmin Ukkolan välitön reaktio oli se että "You are blocked", jonka jälkeen kukaan ei myöskään näitä kommentteja voi lukea.

Tässä teille siis yksi näkökulma tohon, kenen toiminta on kuinkakin kestävällä ja ryhdikkäällä arvopohjalla.

En esitä tässä yhteydessä mitään suoraa yhteyttä Purraan tai PS:ään — mutta ihan oikeasti tota kannattais ehkä jonkun verran miettiä ja tehdä niitä päätelmiä itse.

Toi on se mitä se tarkoittaa että asioista halutaan keskustella ja halutaan parantaa sitä miten meillä asiat on.

Hayabusa

^Mikäs tää Ukkola-juttu nyt oikein oli? Ukkola oli kirjoittanut jonkun kolumnin ja se on nyt jäänyt kovasti MOta kaivelemaan?
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Melodious Oaf

Ei kun toi on nyt uusi kolumni sen edellisen jälkeen, ja silloisen Twitter-pöhinän takia mulle tuli joku notifikaatio uudesta kolumnista.

Melodious Oaf

En ehkä vääntänyt asiaani tarpeeksi suoraksi rautalangaksi yllä.

Jos tulkitsen omien vaikutelmien perusteella, niin PS:hän esittää että Yle ei aja tarpeeksi miesten asiaa eikä tietyn enemmistön. Kokonaan se kritiikki ei ole välttämättä perusteetonta, mutta huomionarvoista on myös se, miten vähän siinä on avattu ja perusteltu, mitä ne täsmälliset jutut on mitä olis hyvä tehdä toisin ja millä tavalla toisin.

Sen sijaan se että YT puskee aivan solkenaan kasinomainoksia ja muuta nettiuhkapelikamaa nimenomaan nuorille miehille on aivan helvetin selkeä ja huutava miesten asia jolla on oikeasti konkreettista merkitystä.

Miksi toi ei olle niille sellainen asia mistä saa edes mitään sanoa tai miksi toi ei ole sillä agendalla?

No, Ukkolan osalta kyse on aivan kylmästi siitä, että hänen brändinsä ja yleisösuhteensa on isolla työllä rakennettu pääoma ja hän varmaan blokkasi minut sen takia, ettei hänen yleisönsä alkaisi ajatella että hän meuhkaa nyt väärästä asiasta tai toimii itse paskasti.

PS:ssä sinänsä olisi varmaan tahoja joita toi toinenkin juttu kiinnostais, mutta voi olla myös, että aika monilla on ideologisia rasitteita, jotka estää nostamasta katsetta siitä mitä on helppo ja kiva vihata tavalla joka yhdistää omaa porukkaa.

Hayabusa

Ei ole nähnyt yhtään nettikasinomainosta Youtubessa. En kyllä ole ikinä missään nettikasinosivuilla vieraillutkaan. Youtubessa sen sijaan tulee roikuttua - kuten myös Areenassa.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Melodious Oaf

Kysymys kuuluu että oletko uhkapelialtis millään tavalla nettikäytöksesi perusteella tai oletko iältäsi nuori mies?

Oon katsonut siis useamman käyttäjän metadatan perusteella, millä perusteella ne mainokset tulee, ja esim nikotiini on toinen jonka mainosten kohdentaminen on mun mielestä vastaavalla tavalla aika kyseenalaista touhua.

Kun siinä on taustalla aika laajat tiedot kaikista nettiostoista ja muusta. Perustiedot ikä ja sukupuoli ja nekin jo aikaansaa kohdentamisen joissain asioissa, mutta pienikin alttiuden merkki näiden päälle saattaa aiheuttaa aika rajun kohdentamisen.

MrKAT

#2339
ELON MUSK laittoi Twitteriin 1-puolista sensuuria päälle?:

- Elon Musk sallii holocaustin kyseenalaistuksen+uhkailut,
  MUTTA estää Turkin opposition twitteristä
   - https://twitter.com/Dimmu141/status/1657439174234976256
   Elon literally arguing that political censorship is fine when he does it because
   he's getting pressure to do it from authoritarian governments

   - https://twitter.com/steinkobbe/status/1657424244488241155

- Elon Shadowbannasi Bellingcatin sen jälkeen kun Bellingcat oli raportoinut uusnatsista Texasissa
   - https://twitter.com/KoomikkoKivi/status/1657433059124281344
  (Elon Musk ei usko että Texasin joukkomurhaaja oli uusnatsi vaan uusnatsien/salkkarien
   tapaan pitää sitä psyopsina, false-flaggina, harhautusoperaationa)
   Musk vaikuttaa yrittäneen estää tietoa Texasin joukkosurmaajan natsitaustasta.
   Hirveä vaiva pitää natsien maine puhtaana

   -   https://twitter.com/EerolaSami/status/1657430402754048000

JK. Jimmy "Wikipedia" Wales näyttää tekopyhältä tuoksuvalle Muskille närhen munat:
  Jimmy Wales @jimmy_wales ·20t
  What Wikipedia did: we stood strong for our principles and fought to the
  Supreme Court of Turkey and won.  This is what it means to treat freedom
  of expression as a principle rather than a slogan.
     Elon Musk @elonmusk · 13. toukok.
     Vastauksena käyttäjälle @mattyglesias
     Did your brain fall out of your head, Yglesias? The choice is have Twitter throttled in
     its entirety or limit access to some tweets. Which one do you want?

- https://twitter.com/jimmy_wales/status/1657494022741426180
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!