Miksi siis taannoin aiemmin vastustit kiivaasti ulkomailta adoptoimista. Myös vauvaikäisten adoptoimisen katsoit olevan haitallista.
Juu, pieni siirtolaisuus on hyvä, suuri on paha. Pieni geneettinen vaihdanta on hyvä, suuri on väestönvaihtoa. Pienen mittakaavan väestövaihdunta voi olla hyväksi, mutta emmehän me Suomessa ole mitään sisäsiittoista porukkaa, joka tarvitsisi sinänsä ulkoista vaikutusta. Ainakaan keski-Aasian sisäsiittoisilta klaanikulttuureilta, joita tänne tunkee.
Onko siis sinusta kansainvälisten adopioiden määrä suomessa liian suuri vai oletko nyt päättänyt unohtaa aiemmat näkemyksesi niiden haitallisuudesta?
Et sinä kanna huolta ”saarikoskien” vapaudesta sanoa ja kirjoittaa. Päinvastoin sinusta heidän kirjottamisensa on sananvapautta jollain tapaa uhkaavaa.
Sallin täysin saarikoskien sananvapauden, vaikka inhoan heikäläisten näkemyksiä. Vastustan vain sitä, että
heikäläiset juuri esittävät rajoitusvaatimuksia toisten ihmisten oikeuteen nettikirjoitteluun mediassa ja somessa. Et itsekään ole voinut olla huomaamatta sitä, että nimenomaan vihervasemmistolainen mediapoppoo on sitä, joka vaatii anonyymin kirjoittamisen kieltämistä, kirjautumista omalla nimellään tai ylipäätään sensuuria ja voimakkaampaa moderaatiota. = Sensuuri![/quote]
Missäs ne ”heikäläiset” ovat esittäneet rajoituksia toisten ihmisten oikeuksiin netissä? Siis rajoituksia, jotka eivät koske vihakirjoittelua (lainvastaista kunnian loukkaamista, kiihotusta kansanryhmää vastaan tai jonkun henkilön ns. maalittamista)? Keitä ovat nämä ”heikäläiset”, joiden toiminnan lasket Saarikoskien piikkiin ja vastuulle?
Sananvapaus EI takaa oikeutta kirjoittaa anonyymisti. Sehän tarkoittaisi sitä, että sanomisen vapauteen liittyvästä vastuusta pitäisi saada irtautua. Ilman allekirjoitusta tyypillisesti voidaan vaikkapa mielipidepalstoilla kirjoittaa sellaisessa tilanteessa, että anonyymiyteen on perusteltu syy. Näitä voi bongailla vaikkapa Hesarin mielipidepalstalta. Näyttäisi siltä, etttei siinä mitenkään hirveän korkea kynnys ole, vaan kirjoituksia kyllä julkaistaan. Toki niiden pitää olla asiallisia. Samoin tietenkin yksityiset aviisit saavat asettaa omat rajansa sille, mitä julkaisevat. Sanavapaus ei tarkoita sitä, että yksityisellä julkaisijalla olisi velvollisuus julkaista kenen tahansa (anonyymiä) tekstiä.
Kyllähän näistä anonyymeistä keskustelupalstoista ja kommenttimahdollisuuksista aika nopeasti näkee, että tuollainen sinun liputtamasi täysi vapaus johtaa todella nopeasti täsmälleen lainvastaisuuksiin. Jos nyt muistellaan vaikkapa Jatkumon elinkaarta, niin eipä ne kirjoitukset olleet kattavasti ns. painokelpoisia. Nimellä kirjoitettuna ja nimellään kirjoittaviin kohdistettuina olisi laillisuus ollut aika usein kiikun kaakun. Mutta niinhän tämä useimmiten just menee. Kun on jokin periaatteessa mukava mahdollisuus, löytyy aina riittävän suuri joukko niitä, jotka käyttävät tätä tilaisuutta väärin ja sitten pilaavat sen kaikilta. Sanavapaus ei ole tässä millään tavalla poikkeus.
Mutta kaiken kaikkiaan olet todellakin ymmärtänyt sananvapauden pahasti väärin, jos nimettömänä huutelun luulet kuuluvan sen suojan piiriin.
Miksei täsmälleen samaan tapaan Hommafoorumi tai MV-lehti ole ohjailua? Sielläkin on selvä agenda ja suunta sillä, millaisia näkemyksiä tuodaan ilmi.
Miksi noilla ei saisi olla poliittista agendaa, vihervasemmistolaisella valtamediallakin on!? Poliittinen media ja objektiivinen media ovat hieman eri asioita. Jokaisella puolueella on omat äänenkannattajansa, puoluelehdistö esim.. Vieroksun sitä, että objektiiviseksi ja puolueettomaksi julistautuva valtamedia osoittautuu hyvin politisoituneeksi ja asenteelliseksi
teeskennellen sitä objektiivisuutta ja riippumattomuutta. Me kaikki tiedämme suomalaisen valtamedian olevan varsin vihervasemmistolaista ja poliittisesti painottunutta. Sitä kai ei kukaan kiistä?[/quote]
POliittiinen agenda saa olla, mutta sen ilmaiseminen pitää pystyä pitämään lain sallimissa rajoissa. Siihen MV-lehti ei pystynyt. Kansanryhmää vastaan kiihottaminen ja tekijänoikeuksien loukkaaminen nyt vain on lain vastaista. Vaikka kuinka selittäisi, että juuri sellainen on oman poliittisen agendan mukaista toimintaa. Lain muuttamistakin voi agendanaan ajaa, mutta tämä mielipide siitä, että lakia pitäisi muuttaa ei nyt vain tee lain rikkomisesta sallittua.
Väitätkö nyt siis, että suomalainen oikeusjärjestelmäkin on läpeensä mätä ja pelkkä poliitikkojen käsikassara?
En väitä. Sanon, että politiikka vaikuttaa oikeusjärjestelmässämme liikaa. Ovathan esim. "perustuslakiasiantuntijamme" Scheininin tavoin stalinisteja, jollaisia ei enää saisi olla.[/quote]
Vai niin. Pitäisikö perustuslakiasiantuntijoidemme sitten olla äärioikeistolaisia? Taitaa tuo sun stalinismisi olla tässä vähän samanlaista stalinismia kuin jenkeissä kommunismia on vaikkapa suomalaisen Kokoomuksen politiikan kaltainen ajattelu.
Eihän kukaan pakota sinua ”niitä kommentteja” lukemaan.
Tuo on se ajatus, jota olen vihervasureille esittänyt. Antakaa mielipiteiden kukkia, ikäviä mielipiteitä ei pidä kieltää, ne voidaan jättää omaan arvoonsa. Negatiivinen näkemys jonkun toisen mielipidettä kohtaan ei koskaan voi olla peruste mielipiteen kieltämiselle. Tästä juuri vihervasurien tulisi ottaa oppia.[/quote]
Ei. Siltikään ei voida hyväksyä lainvastaisten ”kukkien kukkimista”. Eikä sitä pidä ”jättää omaan arvoonsa”, kun masinoidaan uhkailua sisältäviä kampanjoita työtään tekeviä (nais)toimittajia vastaan. Tekijänoikeudet eivät ole asia, jonka kunnioittaminen on mielipideasia. Kunnian loukkaaminen ja kansanryhmää vastaan kiihottaminen on säädetty lainvastaiseksi ja niistä joutuu vastuuseen. Siinä ei ole mitään järkeä, että tässä asiaa ”paatunut rikollinen” saa jatkaa toimintaansa vapaasti. Kyllä ”rikoksentekoväline” pitää ottaa pois - eli lakkauttaa asiaan käytetty julkaisu. Eihän Janitskin edes itse seissyt julkaisunsa takana, vaan yritti selittää, ettei hän ole kirjoituksista vastuussa. KENEN sananvapautta tässä siis mielestäsi kavennettiin? Ainakaan Janitskin itse selvästikään ei halunnut noita julkaisunsa tekstejä allekirjoittaa.
Jos haluaa ilmaista oman jostakin olettamastaan valtavirrasta poikkeavan mieliåiteen, kannattaa opetella tekemään se asiallisesti ja lain sallimissa rajoissa. Jos ei osaa, on sen oman snanavapauden tiellä ihan vain itse puutteellisen kirjoitustaitonsa takia. Ei kukaan muu. Jos ei osaa, niin kannattaa panostaa opetteluun, eikä valittaa siitä, kuinka väärin maailma kohtelee. Pitää jaksaa nähdä vaivaa, jos nuo mielipiteet ajattelee sen vaivan arvoiseksi. Sananvapaus ei anna mitään vapautta siitä, että vaikuttamiseen pitää ihan itse hankkia riittävät taidot. Jos ei ole koulussa oppinut asiatekstin tuottamista, on parasta yrittää paikata näitä osaamispuutteitaan. Vaikka jossakin kansanopiston kirjoituskurssilla.
Taitaa näitä sananvapautensa rajoista valittavia yhdistää se, että heistä kirjoittamistaan harjoittelemalla hioneiden toimittajien TAITO kirjoittaa on se pahaa mieltä tuottava asia. Se on se Suuri Vääryys, että parempaan tekstiin ja kunnolliseen argumentaatioon kykenevien ajatukset otetaan yleensä vakavammin. Ihan eppaa.
Toope - kyllä säkin saat ihan vapaasti tarjota kirjoittamaasi kirjaa kustannettavaksi. Ei ole mitään muita esteitä kuin se, että se menee läpi vain, jos tekstin taso ja kirjan sisältö on tarpeeksi hyvätasoista. Toimittajaksikin voi hakeutua. Vaikkapa ensin sinne toimittajakouluun. Luulis, että sun mainostamasi historiaopinnot olis ihan hyvä pohja.
Ns. valtamedian journalistit tuskin ovat peloissaan siitä, että MV-lehden tai somen kirjoittajat uhkaavat heidän karriääriään kirjoittajina kyvyllään tarjota laadukasta tekstiä tai ajattelua. Sen sijaan ollaan huolissaan siitä, millaiseksi some on muuttanut yleisesti julkisen kesksutelun luonteen.
Journalistit juuri pelkäävät sitä, että somen suurempi valta vie mielipidehegemoniaa pois heiltä. Siksi vastustavat rahvaan oikeutta mielipiteenilmaisuun mm. somen kautta, koska näkemysten valta on siten poissa heiltä. Eivät valtamedian journalistit ole sananvapausritareita, ovat ehkä myös kyynisiä paskiaisia, jotka haluaisivat säilyttää poliittisten näkemysten vallan itsellään...?

Ikävä kyllä myöskään oma tapasi keskustella ja erityisesti argumentoida pätevällä ja paikkansapitävällä tiedolla näkemyksiä ei oikein vakuuta.
Joo, mallini ei kaikkia miellytä, kuten ei omasikaan. Mutta entä sitten?
[/quote]