Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Marsplaneetalle muuttaminen, asuttaminen ja maankaltaistaminen - edut ja haitat

Aloittaja ROOSTER, huhtikuu 24, 2019, 16:53:48

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Hiha

Lainaus käyttäjältä: Toope - marraskuu 19, 2024, 18:40:36Muskin avaruusyhtiö juuri teki onnistuneita laskeutumisia raketeilla, jotain, mihin NASA ei ole kyennyt!

Maahan kuitenkin? Eikö Boca Chica, TX, ole Maassa? Vielä kun saavat planeetan oikein, sitten on kovempi juttu.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Toope - marraskuu 19, 2024, 18:40:36
Lainaus käyttäjältä: Karikko - marraskuu 15, 2024, 13:34:45Minna tuskin tosissaan uskoo omia puheitaan- aika kaukana ollaan marslennon yrityksestä.

Ei taatusti tapahdu seuraavan 4 -40 kymmenen vuoden aikana.  Musk tuskin pääsee edes kuuta kiertämään tekeleellään, no sanotaan, että siihenkin menee vähintään se neljä vuotta. Mutta se on pikku piknikki, mars matkaan verrattuna.

Eihän noilla puheilla sinänsä ole muuta merkitystä, kuin se, että kansa jollain tasolla uskoo ja rahoittaa.
Muskin avaruusyhtiö juuri teki onnistuneita laskeutumisia raketeilla, jotain, mihin NASA ei ole kyennyt! Vähättele noita, jos haluat, mutta nuo ovat osin NASA:a edellä.

Eikös se laskeutunut mereen, vaihteeksi.

Lienee silti melkoinen savotta edessä pääsemiseksi edes kuun kiertomatkalle. Laskeutumisesta kuun pinnalle ei taida olla lähivuosina uutisia..

Nasan entiset insinöörit ne muskin firmassa nykyisin tekevät sitä samaa, mitä aiemminkin, eli kehittelevät avaruuden "valloitusta. Nasa myös paljolti rahoittaa elonin toimia.

Luultavasti suurimmalla osalla on sotilaallisia tavoitteita--


Kuten tietokoneidenkin  käyttötarkoituksilla.

>>

Kyseessä on vasta kolmas supertietokone, joka kykenee eksatason laskentatehoon, eli vähintään triljoonaan laskutoimitukseen sekunnissa. El Capitanin laskentateho on virallisesti 1,74 eksaflopsia, mutta huipputehon kerrotaan voivan yltää jopa 2,79 eksaflopsiin.

Aiheesta uutisoiva Gizmodo kertoo, että supertietokone rakennettiin Yhdysvaltain ydinturvallisuusviraston käyttöön. Se tulee käyttämään El Capitania ydinaseteknologioiden mallintamiseen ja simuloimiseen. Laite auttaa välttämään pommien fyysisen räjäyttämisen testeissä.

– El Capitanin poikkeuksellinen laskentateho mahdollistaa aiemmin saavuttamattomissa olleiden ja erittäin monimutkaisten haasteiden ratkaisemisen, hehkuttaa Lawrence Livermore National Laboratoryn johtaja Kim Budil.

El Capitanin laskentateho on yli 20-kertainen viraston aiempaan Sierra-supertietokoneeseen verrattuna. Korkean resoluution 3D-simulaatiot, joiden suorittaminen vei Sierralta kuukausia, onnistuvat El Capitanilta päivissä tai jopa tunneissa.

Edellinen maailman tehokkain tietokone, Frontier, sijaitsee Oak Ridgen kansallisessa laboratoriossa Yhdysvalloissa. Frontier yltää 1,35 eksaflopsin laskentatehoon.