Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Klasariketju

Aloittaja Lenny, tammikuu 05, 2019, 17:39:41

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Amore

Yllä kirjoittamaani liittyen...Poikkeuksellisesti katsoin elokuvan (olen hyvin nirso elokuvien suhteen). Se oli hyvä, mutta paras kohta tuli heti alussa...ja se ei ollut kuvallinen elämys, vaan äänellinen. Filmin alussa (pienen juonellisen johdannon jälkeen) soi aivan taivaallinen laulu. Suorastaan jumalaista kauneutta. AAAAAHH!!!


https://www.youtube.com/watch?v=GFoT6UUNLZc

Andreas Scholl laulaa Vivaldin Nisi Dominus - Cum Dederit:
All you need is Love

a4

#151
Lainaus käyttäjältä: Amore - syyskuu 15, 2019, 19:33:44
Yllä kirjoittamaani liittyen...Poikkeuksellisesti katsoin elokuvan (olen hyvin nirso elokuvien suhteen). Se oli hyvä, mutta paras kohta tuli heti alussa...ja se ei ollut kuvallinen elämys, vaan äänellinen. Filmin alussa (pienen juonellisen johdannon jälkeen) soi aivan taivaallinen laulu. Suorastaan jumalaista kauneutta. AAAAAHH!!!


https://www.youtube.com/watch?v=GFoT6UUNLZc

Andreas Scholl laulaa Vivaldin Nisi Dominus - Cum Dederit:

https://www.youtube.com/watch?v=AOQhJYz4nZ4
https://areena.yle.fi/1-3311170

Kaunis kappale josta tulee mieleen BB-Ville. :)
Astetta maallisempaa tunteikkuutta, josta tulee mieleen ooppera ja BB-Kevin: Antonio Vivaldi: Cantate "Cessate, omai cessate" - " Ah, ch'infelice sempre"
Sanat: https://www.resonusclassics.com/freedownload/RES10115_booklet_300dpi.pdf


Amore

Minulle ei kyllä tullut mieleen mitään BB:hen liittyvää. Onneksi mielessäni mikään musiikki ei liity BB:hen.
All you need is Love

a4

Lainaus käyttäjältä: Amore - syyskuu 15, 2019, 20:51:16
Minulle ei kyllä tullut mieleen mitään BB:hen liittyvää. Onneksi mielessäni mikään musiikki ei liity BB:hen.
Mielestäni se on lähinnä ikävää, ettei klassinen musiikki ole levinnyt laajemmalti yhteiskuntaan ja kulttuuriin.
Jotain kuorolaulua ovat muutamaan kertaan viritelleet talossa. Nyt Isoveli julisti musiikkikiellon koko taloon.
Sinänsä tyhmää ja kaiketi väliaikaista, mutta on osoittanut kuinka tärkeää musiikki on asukkaille jatkuvasti arjessa.
Vosivat laittaa viikkotehtäväksi oopperan tuottamisen, harjoittelun aj esittämisen. Tai kuoroesityksen jostain klassisesta kirkkomusiikista.

Amore

Se Teostohommeli on kyllä ihan perseestä. Kyllä minusta ihmisen pitäisi saada lauleskella ihan vapaasti, jos on asukkaana BB-talossa, sillä sen julkisuus on kuitenkin asukkaiden ykstiyiselämää. Eri asia olisi, jos joku asukkaista olisi ammatiltaan muusikko ja pyrkisi kalastelemaan keikkoja ja suosiota lauleskelulla.

Mietin tässä muuten sellaista skenaariota, että taloon olisi mennyt joku klassista laulua pitkälle opiskellut henkilö, joka osaisi ulkoa paljon lauluja. Liedejä, aarioita ym. vanhempaa musiikkia tuskin Teoston säännöt koskevat. Olisi myös upeaa, jos asukas olisi jättänyt hakuprosessissa kertomatta, että omaa hyvän laulutaidon. Sitten vain yllärinä jonain iltana vetäisisi pimeässä makuuhuoneessa Ave Marian tuutulauluksi. Ja sen jälkeen aina sopivassa tilanteessa jotakin, suihkussa, terassilla kuutamossa jne. ;)
All you need is Love

MrKAT

"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Amore

Aamuklassisessa kuuluttaja ilmoitti, että seuraavaksi kuultaisiin Edvard Griegin yksinlauluja kuorosovituksina Radion Kamarikuoron esittämänä.

Jo tuo kuulutus kuulosti säveltäjän työn raiskaukselta. Miksi esittää yksinlauluja kuorolauluna? Tietenkin kaikenlaiset kikkailut ja sovitukset ovat kautta aikain olleet musiikissa suosittuja, mutta tällä kertaa se tuntui kerta kaikkiaan VÄÄRÄLTÄ. Jäin mietiskelemään yksinlaulun ja kuorolaulun eroja. Miellän kuorolaulun usein pönäkäksi edustusohjelmaksi jossakin juhlatilaisuudessa. Tai sitten kuoro edustaa kommentoivaa yhteisöä/yhteiskuntaa vastapainona yksilön omakohtaiselle tulkinnalle, kuten tapahtuu oopperassa. Hengellisessä musiikissa kuoro edustaa seurakuntaa. Yksinlaulu on intiimiä, sisäisen maailman, yksilön kokemuksen tulkintaa. Ei, en pystynyt nielemään yksinlauluja kuoroesityksenä. Mutta se hyvä puoli tässäkin oli, että tuli pohdittua yksinlaulun ja kuorolaulun eroa sekä sitä, mikä missäkin tyylilajissa on sopivaa. :o
All you need is Love

Juha


Pitkästä aikaa klassisen konsertissa. Ainahan tästä lajista jotain löytää, vaikka kuulijana. Isolla kokoonpanolla voi varmaan ilmaista vähän mitä vain. Toiseksi tuli mieleen se, miten herkkä on ison kokoonpanon suoritukset, keskenään.

Opasvihkoja en osannut oikein käyttää. Voihan niistä kotona katsoa, että mitä oli esitetty. Kiinnostaa ehkä eniten se, että antaa musiikin vaikuttaa. En ehkä halua muuta. Mihin voi mennä, jos matkaa tuolla tavoin, tai mitä voi löytää. Monimerkityksellisyys on tässä kiehtovaa, ja omat löytämiset.

En ymmärrä paljon musiikin sanastosta. Jossain vaiheessa oli selkeitä melodiakuvioita. Se muuttaa konsertin luonnetta helposti. Perinteisesti musiikkia oppinut kuuntelemaan melodiakulkuina. Että voi esittää ihan mitä vain, niin se oli aiemmin ajatuksena outo.

Jotain tuttuja kappaleitakin kuului, tosin en osaa nimetä niitä. Ensimmäinen melodisimmasta lähdöstä jonnekkin, päätyi hyvään loppuun. Mieleen tuli perhonen. Oli hienon hiljainen, ja kahtalainen, kuten perhoskuvio. Mielikuvaa en olisi halunnut kadottaa, vaan mieluummin olisin takertunut siihen. Rämempi pisti sen säpäleiksi, tai poisti mahdollisuuden jäädä.

Toinen jännä mielikuva oli laskeutuva himmelikatos, jota soitettiin alas. Kun klassisen konsertteja kuuntelee, ei ihmettele, miksi elokuvat muuttuvat, kun mukaan liitetään soiva ympäristö.

Hayabusa

Toisaalla kehuttiin Wagneria. Joten linkataanpa kaikkien mahtipontisten teosten isoisän eka osa Reininkulta Kansallisoopperan esittämänä
https://areena.yle.fi/1-50250719

Loputkin tulee aikanaan
https://oopperabaletti.fi/talo/uutisia/uusi-ring-ohjelmistoon-2019-2021/
Sarjan oopperat tuotetaan kahden teoksen vuosivauhdilla. Ensimmäisenä tulee ensi-iltaan Reininkulta syksyllä 2019. Sitä seuraavat Valkyyria keväällä 2020, Siegfried syksyllä 2020 ja Jumalten tuho keväällä 2021. Ring-kokonaisuus tulee kuulumaan vuosien 2019–2021 kausikortteihin. Tetralogia nähdään myöhemmässä vaiheessa myös kokonaisuutena. Lipunmyynnin alkamisajankohta kerrotaan myöhemmin.

Koko sarja putkeen vaatii kovaa kuntoa myös katsomossa.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

kertsi

#159
Skotlantilainen kapteeni ja viola da gamban soittaja ja säveltäjä Tobias Hume (noin 1569 – 16.4.1645) on minulle ollut tuntematon. Aika kivan oloista meditatiivista settiä:

HUME - MUSICALL HUMORS - SAVALL.avi
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

a4

^ Videon kommenteissa mainittiin tällainen huumorikipale kaverilta:
His most notorious piece was "An Invention for Two to Play upon one Viole". Two bows are required and the smaller of the two players is obliged to sit in the lap of the larger player. This work was notated in tablature and is indeed technically possible to play.. :D

Amore

Taas alkoi uusi vuosi...vanhoin menoin eli Wienin filharmonikkojen uudenvuoden konsertilla. Siis jotain uutta vanhaa tähän ketjuun tervehdykseksi kantislaisille: Tonava kaunoinen, alkuperäiseversiona. Sävellys sai alkunsa mieskuorolauluna; orkesterisovituksena se esitettiin ensimmäisen kerran Pariisin maailmannäyttelyssä 1867.

Kuinka moni on kuullut Tonava kaunoisen mieskuoron laulamana? Ei moni. Tässä teille, olkaa hyvä. Ein gutes neues Jahr für alle!


https://www.youtube.com/watch?v=-kfOs0N_LY4

All you need is Love

Hayabusa

^Danke schön!
Kyllä mieskuoro on sitten hieno ja monipuolinen "instrumentti".

Täytynee laittaa tuo konsertti huomenissa töissä taustapopiksi.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

a4

Joskus on joku satunnainen bussikuskikin ilahduttanut, ainakin itseäni, luukuttamalla klasaria tien päällä.
Mutta aivan liian harvoin. Kasarikin potkii, enkä juokse liikkuvasta autosta pakoon muutakaan matkamusaa. En ainakaan muista sellaista tapahtuneen. Virsiäkään en muista kuulleeni bussissa keneltäkään.
Sotaelokuvien kasvattamana voisin jopa kohota penkistä yläilmoihin, tai ainakin revetä, tämän kajahtaessa nupit itäkaakossa ruuhkadösässä tai maantielinjurissa: The Ride of the Valkyries
Sopii myös maantieraivo-oopperan taustalle.

kertsi

Tää (keskiaikainen modernilla twistillä?) biisi kulkee:

Jordi Savall - Lachrimae Caravaggio
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️