Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Filmaattiset filmit eli ehtoisat elävät kuvat

Aloittaja Norma Bates, tammikuu 02, 2019, 23:36:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 14 Vieraat katselee tätä aihetta.

Norma Bates

Katsoin boksista pois Jimmy Stewardin tähdittämän länkkärin The Far Country. Suomenkielistä nimeä en nyt enää muista, oliko se joku Erämaan seikkailijat vai mikä. Jokatapauksessa elokuva on näemmä valmistunut 1954. Nyt olisi mielenkiintoista tietää milloin Carl Barks piirusteli sen Roope-tarinan missä tämä menee Alaskaan kaivamaan kultaa, ja törmää Kultu Kimallukseen, saluunaa pitävään naikkoseen. Tarinassa Roope on tyypillinen äreä Roope, ja Kultu jäätävä ja kiero muija. Niin kiero ei ollut tämän näkemäni elokuvan saluunaa pitävä nainen, mutta kun niitä hänen yllään olevia helyjäkin katseli, ja kuitenkin Stewardin hahmo on erittäin juro ja jörö, niin väkisinkin tulee mieleen että Barks otti tästä elokuvasta ideoita omaan tarinaansa. Elokuvassahan kaivetaan kultaakin kaiken muun toiminnan ohella.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - huhtikuu 24, 2024, 09:19:48Katsoin boksista pois Jimmy Stewardin tähdittämän länkkärin The Far Country. Suomenkielistä nimeä en nyt enää muista, oliko se joku Erämaan seikkailijat vai mikä. Jokatapauksessa elokuva on näemmä valmistunut 1954. Nyt olisi mielenkiintoista tietää milloin Carl Barks piirusteli sen Roope-tarinan missä tämä menee Alaskaan kaivamaan kultaa, ja törmää Kultu Kimallukseen, saluunaa pitävään naikkoseen. Tarinassa Roope on tyypillinen äreä Roope, ja Kultu jäätävä ja kiero muija. Niin kiero ei ollut tämän näkemäni elokuvan saluunaa pitävä nainen, mutta kun niitä hänen yllään olevia helyjäkin katseli, ja kuitenkin Stewardin hahmo on erittäin juro ja jörö, niin väkisinkin tulee mieleen että Barks otti tästä elokuvasta ideoita omaan tarinaansa. Elokuvassahan kaivetaan kultaakin kaiken muun toiminnan ohella.

Katsoin tämän elokuvan aikaisemmin talvella. Hyvän ja pahan asetelma ei ole aivan niin selvä ja yksinkertainen kuin joissakin muissa elokuvissa.

Voisi kuvitella, että "Piirtäjä-Kalle" katseli elokuvia ja seurasi aikaansa, joten todennäköisesti jotain siivilöityi myös sarjakuvakertomuksiin. Lännenelokuvia on tosin tehty paljon, joten ideoita voi olla sieltä ja täältä.

Valkoinen mies meni länteen ja ryösti maat intiaaneilta. Rikkaan setänsä siivellä seikkailevaa Aku Ankkaa on pidetty riistokapitalismin ja imperialismin markkinamiehenä. Jotain samaa siis.

https://en.wikipedia.org/wiki/How_to_Read_Donald_Duck

P.S. Stewardista mieleeni tulee hänen toinen puolensa, eli se, kun hän oli mukana pudottamassa pommeja siviiliväestön päälle toisen maailmansodan aikana.

Steward veresti pommittajan taitojaan vielä Vietnamin sodassakin. Tätä en ollut tiennyt.

https://www.thisdayinaviation.com/20-february-1966/

Aave

"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Hiha

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - huhtikuu 24, 2024, 09:19:48Jokatapauksessa elokuva on näemmä valmistunut 1954. Nyt olisi mielenkiintoista tietää milloin Carl Barks piirusteli sen Roope-tarinan missä tämä menee Alaskaan kaivamaan kultaa, ja törmää Kultu Kimallukseen, saluunaa pitävään naikkoseen.

Barks ehti ensin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Back_to_the_Klondike