Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Suomen presidentti vaihtuu !

Aloittaja ROOSTER, kesäkuu 20, 2019, 17:19:29

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Socrates

Aika tiukaksi menee, kun dj Pexi on kirinyt, mutta eiköhän Stubb vie.
Kävelevä kremppakertymä

Toope

Onnea Suomi, saamme pienemmän pahan.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Toope - helmikuu 11, 2024, 20:41:59Onnea Suomi, saamme pienemmän pahan.

Eikös Stubb kuitenkin ole Haavistoa pidempi?  ;D
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

MrKAT

Kylläpä meni tiukaksi.
91,9% äänistä -> 1. Ennuste: Stubb 51,4 % - vs - Haavisto 48,6 %.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Hayabusa

No niin. Suomessa saadaan tulos ulos tunnissa. Kehitysmaissa, kuten USA, vaalien laskentaa jahkataan viikkotolkulla - jotkut vatuloivat lopputulosta vuosia.  ::)
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hayabusa

Tuloksen ratkettua Alex voi siirtyä jännäämään milloin Putin soittaa...
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

MrKAT

Asymptoottinen taipumus on mennä tiukaksi, tässä pressavaalihistoriaa YLE:stä:

000TMP042VaalihistYLE240211.jpg

4% jäi kotiin.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Toope

No, luojan kiitos, ettei tule uutta Halosta...

Aave

Virkaanastujaisista voikin laittaa lähtölaskennan alkaneeksi sille, milloin presidentin valtaoikeudet karsitaan, kuin pystyyn jyrsitty petäjä. Toivoisin todellakin olevani väärässä tämän ennakointini kanssa vaan pahaa pelkään, että en ole.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Sitä tuleepi Niinistöä vielä useamman kerran ikävä. Mutta toivottavasti Stubb vielä kasvaa tehtävänsä edellyttämään rooliin, ja pitää ympärillään myös niin päteviä adjutantteja, että osaavat tarvittaessa torppailla Stubbin impulsiivisuutta ja vähemmänälykkyyttä. :)

Eiköhän tämä ollut Haavistolle tässä, eikä neljättä yritystä enää tule.

2. Kierroksen ollessa vielä käynnissä muuan yhteiskuntatieteiden proffa käväisi ihan julkisuudessa ihmettelemässä, kun Haaviston homoudesta oli niin paljon puhetta. Että kun ei siitä aiemmissa vaaleissa ole niin paljon puhuttu, kuin nyt.

Arvon professori kertoi näin tehdessään vain tilannetajuttomuudestaan: Aiemmissa vaaleissa Haavistolla ei ollut lainkaan niin realistisia mahdollisuuksia tulla valituksi, kuin näissä vaaleissa oli. Lisäksi ei ollut vielä somea siinä tunkiokukoistuksessa, missä se kukkii ja kakkoo nykypäivänä. Somen muhevasta mullasta lööppilehdet sitten vielä tekevät nostoja omiin juttuihinsa.. Ei siinä ole mitään ihmeellistä, että tästäkin asiasta nyt sitten puhuttiin.

Sen sijaan ne, jotka kovimpaan ääneen julistivat, että presidentin seksuaalisella suuntautumisella ei ole mitään väliä, äänestivät järjestään Haavistoa. Jos sillä ei olisi mitään väliä, niin miksi sitä sitten piti niin kovasti yrittää korostaa? :)

Ja voisiko olla, että Haaviston homoutta koskeneesta, sinänsä täysin asiallisesta keskustelusta tekokauhistuneet puhuvat päät tuottivatkin näin toimimalla vain lisähallaa ehdokkaalleen? Ehkä sitäkin vielä selvitellään, jahka pöly on laskeutunut.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

MrKAT

Haavisto sai 1 476 548 ääntä eli liki puolitoista miljoonaa ääntä. Se on 48.4% kaikista äänistä.
Varsinaisena äänestyspäivänä eli tänään hän sai 50,6% päivän äänistä.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Jaska

Tuolla kannatusmuutosvauhdilla pari lisäviikkoa olisi Haavistolle riittänyt.

Stubbin korostettu kohteliaisuus kilpailijoitaan kohtaan teki hyvän vaikututelman yhtenäisuutteen ja sopuun pyrkimisestä. Vaikka sitä kuoliaajsi halaamiseksikin on kutsuttu. Eipä Niinistökään presidenttinä aloittaressaan luottamusta herättänyt, että miksipä Stubkin ei voisi tehtävässä kasvaa. Toisen kierroiksen kaksikon lisäksi myös Rehnistä olisi voinut tulla kunnon presidntti. Uskoisin, että ulko- ja turvallisuuspoliittuselle kokemukselle tulee nyt piankin näytön paikkoja. Pideträän peukkuja valitulle Suomen vuoksi.

Hippi

#1212
On tuossa nyt Niinistön jälkeen totuteltavaa ihan jo olemus on niin erilainen ja Niinistö sentään 12 vuotta on ollut presidenttinä ja tähän on tottunut. Piti oikein tarkistaa, että oliko Halonen ennen Niinistöä vai ehtikö siihen väliin joku muukin.

Siinä missä Niinistö on ollut puheissaan jopa välillä ärsyttävän hidas ja sanojaan etsivä, Stubb on kuin konekivääri puhuessaan. Onneksi on päässyt kolmesta pointistaan eroon ja toivottavasti pääsee nopeasti eroon myös jonkinlaisesta imelyydestä, joka tässä vaalitaiston edetessä on kasvanut jo sfääreihin. Vähän on sellainen fiilis, että jurottajan sijaan saatiin Helppo-Heikki, jolla suu käy koko ajan.

Eilen Hesarissa oli mielenkiintoinen artikkeli Niinistön Nyrkistä (vain tilaajille), joka varmaan suurelle yleisölle on jäänyt vieraaksi. Ainakin itselleni oli yllätys, millainen pieni ydinjoukko presidentin tukena on. Kuvittelin presidentin olevan pitkälti UM:n varassa. Kabinetin kasaaminen tulee olemaan Stubbin ensimmäisiä tehtäviä ja siinä kannattaa onnistua hyvin.

Lisäys. Radiouutisten kuuntelu loppui tältä päivältä. Nyt on pariin kertaan tullut jo sama klippi, jossa Stubb suorastaa liikuttuu omista sanoistaan, Toivottavasti vaalihypetys menee nopeasti ohi ja normaali harmaa arki palaa. Onhan tätä jo kestetty.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

a4

Lainaus käyttäjältä: Aave - helmikuu 11, 2024, 21:57:28Sen sijaan ne, jotka kovimpaan ääneen julistivat, että presidentin seksuaalisella suuntautumisella ei ole mitään väliä, äänestivät järjestään Haavistoa. Jos sillä ei olisi mitään väliä, niin miksi sitä sitten piti niin kovasti yrittää korostaa? :)
Samaa dilemmaa ihmettelevät myös ne kovimmat sovinistit tasa-arvojulistusten ja sukupuolen korostamisen suhteen. :D

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Hippi - helmikuu 12, 2024, 07:23:03Siinä missä Niinistö on ollut puheissaan jopa välillä ärsyttävän hidas ja sanojaan etsivä, Stubb on kuin konekivääri puhuessaan.

Niinistön puhetapa on siis kuulostanut ärsyttävältä. Mielenkiintoista, sanoisi Stiller. En väitä vastaan. Lisä-ärsyttävyytensä on tuonut "örinä" eli öö-lisukkeet, kun Niinistö on niitä sanojaan miettinyt. No, enpä ole pahemmin Niinistön puheita kuunnellut, koska niissä ei ole ollut mitään mielenkiintoista. Siinä mielessä ärsyttävyys tai ärsyttämättömyys on ollut yhdentekevää.

Tämä koko vaalisirkus on ollut pitkäveteistä ja tylsää, koska jo kuukausien ajan on ollut tiedossa, että presidentiksi valitaan Stubb, ja kakkossijalle jää Haavisto. Mitä mielenkiintoista siinä on? Sehän on kuin ennalta sovittu urheilukilpailu, jossa urheilijat ja katsojat teeskentelevät, että eivät tietäisi, miten siinä tulee käymään. En jaksa enää edes lukea vaaliuutisia. Jonkun pienen jutun voin vilkaista, kuten sen, miten joillakin paikkakunnilla äänestettiin. Stubb näytti voittaneen sekä entisellä asuinpaikkakunnallani että nykyisellä. Näiden äänijakauma vastasi suunnilleen koko maan tulosta.