Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Foorumin ylläpidosta

Aloittaja Herra, tammikuu 06, 2019, 03:15:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Herra

Foorumin ylläpito on jaettu kahdelle tunnukselle.

- Herra eli Admin tekee vain muutoksia asetuksiin, ylläpitää tietokantaa jne.
- Edward hoitelee päivittäisen moderoinnin, kuten viestien siirtelyn jne. - myös moderoinnista ilmoittamisen.

Tämä jako on nyt tehty käytännöllisistä syistä. Varsinkin admin-tunnuksella on sen verran ruista ranteissaan, että sen käyttäminen kannattaa minimoida. Sillä on esimerkiksi ihan turha kirjoitella foorumille tai ylipäätään tehdä mitään muuta kuin sen pakollisen mihin sen oikeuksia vaaditaan.

Lenny

Kritiikkiketjun inspiroimana yritän nyt tehdä viestintää entistäkin selvemmäksi. Tästä lähtien kaikki ylläpidolliset ilmoitukset (poislukien moderointi) tulee lähtemään allekirjoittaneen kynästä. Toisin sanoen, poistan nyt sitten viimeisenkin epäselvyyden sen suhteen, että tämä Lenny-tunnus on todellakin ylläpitäjän tunnus (se jopa lukee nyt profiilissa), ja kaikki mitä kirjoitan voidaan myös tulkita ylläpidon näkemykseksi.

Käytännössä se vain tarkoittaa, että nekin vähän ilmoittelut, jotka olen tehnyt mukavuussyistä Admin-tunnarilla (Herra), tulen kirjoittamaan tällä tunnuksella, johdonmukaisuuden nimissä.

Mitä tämä nyt sitten muuttaa? Tuskin mitään, mutta eipähän tarvitse kenenkään arvailla, että kirjoittaako tuo Lenny nyt ylläpitäjänä vai ei. Kyllä se aina kirjoittaa, eihän sitä roolia voi mitenkään erottaa. Mitään ylimääräistä hupi-tunnusta en rupea itselleni tekemään, joten ne satunnaiset "kiva biisi"-viestit kirjoitan edelleenkin tällä tunnarilla.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Juha


Vaikuttaa hyvältä ratkaisulta. Tällainen juttu on tosiaan kinkkinen. Ihmiset ottaa ylläpidon ihmisinä, ei rooliin, tai sen nimikkeeseen liittäen, mikäli eletään konemaailman ulkopuolella.

Näitä hyviä ratkaisuja voi löytää tuon tuosta, kun käytäntöä kahlaa. On vähän kuin löytöretkeily. Näin katson itse monesti hyviä rakenteita.