Kirjoittaja Aihe: Kysymyksiä uskosta, uskonnosta ja Raamatusta  (Luettu 68725 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 8161
Vs: Kysymyksiä uskosta, uskonnosta ja Raamatusta
« Vastaus #990 : Marraskuu 04, 2023, 20:54:52 »
Ruben Stillerin ohjelmaa kuunnellessani kiinnitin huomioni siihen, kun studiovieraana ollut Tuomas Enbuske kutsui itseään kristityksi.

En nyt löydä pikakelaamalla kohtaa, missä hän asiasta mainitsi, enkä jaksa kuunnella ohjelmaa uudestaan. Osuutensa lopussa hän sanoi näin:

Tuomas Enbuske: "Eli alkakaa ihmiset kristityiksi."

Iiris Suomela: "Tämä oli hyvin yllättävä lopputulema tästä keskustelusta."

https://areena.yle.fi/podcastit/1-66665714

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4979
 • Taivahan tosikko
Vs: Kysymyksiä uskosta, uskonnosta ja Raamatusta
« Vastaus #991 : Marraskuu 05, 2023, 02:47:49 »
Ruben Stillerin ohjelmaa kuunnellessani kiinnitin huomioni siihen, kun studiovieraana ollut Tuomas Enbuske kutsui itseään kristityksi....
https://areena.yle.fi/podcastit/1-66665714
Kuuntele kohdasta 49:40 loppuun "Miten kuvailisitte Suomen ilmapiiriä?"
Enbuske sanoo, että meillä on ateismin takia uusien moraalikooduen määrittely käynnissä, koska kaikki ihmisryhnät tarvitsevat irrationaaliset uskomukset.

Stillerin ohjelmat, joissa on useampi vieras, ovat juosten kustuja kuten tämäkin. Paremmin hän onistuu yhden vieraan kanssa.

Poissa ROOSTER

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10676
 • Hän jolla on eniten pixeleitä!
Vs: Kysymyksiä uskosta, uskonnosta ja Raamatusta
« Vastaus #992 : Marraskuu 24, 2023, 23:11:35 »
Stillerin ohjelmat, joissa on useampi vieras, ovat juosten kustuja kuten tämäkin. Paremmin hän onistuu yhden vieraan kanssa.

Kuulin radiosta ohjelman jossa Rubenin vieraana oli Hannu Lauerma. En olisi ikinä uskonut, että Ruben on niin hyvä kuuntelija, ei montaakaan repliikkiä heittänyt koko ohjelmassa. Lauerma on kyllä mainio puhuja, faktaa pukkaa peräkkäin hengästyttävällä vauhdilla mutta mukana on myös keventäviä heittoja. Ei vissiin ollut tarvetta keskeyttää, puhua päälle tai yrittää innostaa kertomaan jotain tärkeää.

https://areena.yle.fi/podcastit/1-66738160
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: ”Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Poissa Hiha

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1745
Vs: Kysymyksiä uskosta, uskonnosta ja Raamatusta
« Vastaus #993 : Marraskuu 26, 2023, 20:05:59 »
Ihminen voi olla "kulttuurikristitty" kunnioittaen kristilistä arvomaailmaa olematta uskovainen. Olen itsekin agnostinen kulttuurikristitty arvostaen länsimaista kristillistä sivistystä, mutta uskoni on epäkeskoa. Kristillisyyden arvoja arvostan yhteiskuntaa rakentavina.

Itse arvostan Assyrian valtakunnan asennetta armeijaansa. Viimeisimmät Assyrian kuninkaat palvoivat sodanjumalien lisäksi nimettömiä demoneja ja pystyttivät niille temppeleitä. He uskoivat kaikista mahtavimpien ja pelottavimpien demonien kulkevan Assyrian armeijan edellä levittäen vihollisiin kauhua ja tuhoa.

eṭira gamalu ul iduu
irribi tašlitu ul išimmuu

Poissa Karikko

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 11130
Vs: Kysymyksiä uskosta, uskonnosta ja Raamatusta
« Vastaus #994 : Marraskuu 28, 2023, 12:35:37 »

Vanhat konstit ovat vielä käytössä suomessakin, ihan piispojen suostumuksella.- "Pakanallista touhua, -kummatko pitäisi karkoitaa> karkottajat vai heidän esille manaamat demoninsa.

Oikeastaan on melko "suhteellista" olettaa, että joku ihminen tai kaksi voisi kajota henkimaailman asioihin ja olemaan pätevät karkottamaan "henkiä"-

Kyse on siis ihmisestä jolla voi olla kaikenlaisia psyykkisiä häiriöitä ja siihen yleensä tepsii paremmin lääke tai muu terapia. Uskokin voi toisinaan auttaa, sillä kyse on paljolti siitä ihmisestä joka uskoo "piruihin" ja sen uskomuksen poistaminen on tietenkin hyväksi. Tosin uskontohan itse opettaa ihmiset uskomaan "piruihin" -

Pappi ei ole päästään sekaisin, ainakin hän toivoo niin..

>>>

Pahojen henkien perässä
Lea Kujanpää ja Eero Junkkaala ovat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ainoat eksorsistit, eli manaajat. Psykiatrian professori näkee heidän toiminnassaan suuria riskejä.


Samppa Rautio
7:30
Alun perin pastori Lea Kujanpää ja rovasti Eero Junkkaala kieltäytyivät tästä haastattelusta. He pelkäävät, että ihmiset ahdistuvat siitä, mitä heillä on sanottavana.

Kujanpää ja Junkkaala ovat Suomen evankelis-luterilaiset kirkon ainoat eksorsistit, eli manaajat. Heillä on toiminnalleen piispojen hyväksyntä.

Aiheesta on silti vaikea puhua. Jopa kirkon sisällä, saati sitten valtakunnallisessa mediassa. Kujanpää ja Junkkaala kokevat, että eksorsismi, demonit ja niihin uskominen ovat tänä päivänä tabu.

Kujanpää ja Junkkaala eivät puhu manaamisesta. Heidän mukaansa kyse on rukoushetkistä, joiden tavoite on ajaa pahoja henkiä pois.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010005219.html

Diagnosoitu mielenterveysongelma ei Kujanpään mukaan sinänsä ole este rukoushetkelle.

– Me ei voitaisi tehdä niin, että jos meidän luo tulee ihminen, jolla on mielenterveysongelma, niin sanoisimme, että tuo ensin terveen paperit, sitten vasta voimme rukoilla, Kujanpää miettii.

– Mutta sairaus tulee ehdottomasti olla mielenterveyden ammattilaisten hoidossa, ja ihmisen tulee vaikuttaa terveeltä.


Miksi te sitten teette tätä? Ja kuka teitä pyysi tekemään?

Vastaus siihen tulee epäröimättä:

– Tätä on tehty kristillisessä kirkossa pari tuhatta vuotta. Koemme tämän Jeesuksen antamana kutsumuksena. Siksi me tätä tehdään.

– Mutta eihän tähän hommaan uskota. On helppoa ajatella, että tuo pappi on päästään sekaisin, Kujanpää kertoo ja naurahtaa.

Oletko?

– Toivottavasti en.