Kirjoittaja Aihe: Pääkaupunkiseutu muutoksessa  (Luettu 35187 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hibiscus

 • Vieras
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #15 : Tammikuu 08, 2019, 18:45:47 »

HSL on viime vuosina pystynyt ihmeekseen sabotoimaan enestäänkin kehon julkisen likkenteen vieläkin kehnommaksi ja nostamaan lippujen hinnat omalla autolla kulkemista kalliimmiksi.

Nyt kun kaksihenkinen perhe joutuu harkitsemaan kolmannen auton hankkimsista välttämättömään liikkumiseen, niin pääkäupunkiseudulla HSL:n johdolla kaavaillaan "kurittomien" ihmisten pakottamista ns. pakkojoukkoliikenteen pakkokäyttäjiksi huimilla yksityisautojen liikkumisveroilla.

Politiikan johtomiehiä ja -naisia tiemaksut eivät haittaa, koska he käyttävät liikkumiseen ilmaista "joukkoliikenettä" - siis taksia.

Kokoomus on hirttämässä itsensä pääkaupunkisudulla vihervasemmiston liekaan. Kevään vaaleissa se puolue (puolueet), joka uskaltaa vastustaa ihmisten liikkumisen rajoittamista ja sabotointia tulee saamaan jytkyvaalivoiton.

Suomessa asukastieys on järkyttävä 17 hlö/km².

Vertailun vuoksi se on esim. Suomen kaltaisessa Hollanissa 400 hlö/km² ja Koreassa 500 hlö/km² jne.. Tiheimmin asutulla UUdellamaalla (vähän HSL:ää suurempi alue) asukastiheys on 170 hlö/km².

Maailmassa on toistatusinaa kaupunkia, joiden väkiluku ylittää 20 miljoonaa henkeä.... ja kaupunkeja, joissa asuu yli 10 miljoonaa asukasta on yli 30.

Vertailun vuoksi matkoillani en ole törmännyt paikkaan, jossa liikkuisesta olisi tehty yhtä tuskallista kuin "vihreässä" Helsingissä.AV.

Olen huomannut, että nuo mainitsemasi hankaluudet johtuvat siitä, että osa HSL:n matkustajista tulee pääkaupungin ulkopuolelta, eivätkä he osaa käyttää kaupungin joukkoliikennettä. Ollessani Suomessa liikun lähinnä kantakaupungissa ja kauempana käydessäni käytän metroa tai busseja. Minusta julkinen liikenne toimii hyvin ja marisijat pysyköön kotonaan. Yksityisautoilulle pitäisi määrätä ankarat tietullit, niin lähikunnista Helsinkiin tulevat alkaisivat käyttää julkisia liikennevälineitä ta kimppakyytejä. Useimmissa maalta töihin tulevissa autoissa näkyy olevan vain kuljettaja. Ilman laatu paranisi melkoisesti. Auton jätän lähes aina kotiin Saarenmaalle, jos autoa ei saa täyteen matkustajia ja tavaroita.

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3966
 • Taivahan tosikko
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #16 : Tammikuu 08, 2019, 23:24:03 »

1970-luvun alussa perustettu Kom-teatteri aloitti Ruotsalaisen teatterin suojissa ja on 1980-livun alkupuolelta toiminut Kapteeninkadulla. Kulttuuritalolla ei ole toiminut, esiintynytkin harvoin. Kulttuuritalolla on toiminut teatteri Kultsa, jonka nimi tulee Kulttuuritalosta.

safiiri

 • Vieras
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #17 : Tammikuu 09, 2019, 07:29:01 »


^^
Todellinen tulevaisuuden kirjasto.... uusi nimi olisi paremmin ollut Fahrenheit 451.

AV.

Eikös se, että kirjat ovat jollain lainassa, eivät hyllyssä, ole mahdollisimman kaukana tuosta Fahrenheit-dystopiasta? Vai onko kirjojen lainaaminen luettavaksi jossain mielessä negatiivinen asia?

Poissa Xantippa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6554
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #18 : Tammikuu 09, 2019, 08:20:38 »


^^
Todellinen tulevaisuuden kirjasto.... uusi nimi olisi paremmin ollut Fahrenheit 451.

AV.

Eikös se, että kirjat ovat jollain lainassa, eivät hyllyssä, ole mahdollisimman kaukana tuosta Fahrenheit-dystopiasta? Vai onko kirjojen lainaaminen luettavaksi jossain mielessä negatiivinen asia?

Minä ihmettelin tätä myös. Väitän, että tämä on erittäin positiivisia uutisia koko kirjastolaitokselle, sillä ihmiset varmaan innostuvat tätä myötä piipahtamaan myös paikalliskirjastossaan katsomassa, mitäs kirjoja siellä on.

T: Xante

Poissa A.V. Vatanen

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 305
 • Rakkautta ei anarkiaa.
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #19 : Tammikuu 10, 2019, 15:01:19 »
Helsingin vireää ja vihreää kaupunki- ja liikennesuunnittelua:

Jätkäsaaren liikennekaaos käy jo sietämättömäksi: Autoilijat oikaisevat pokkana lapsia vilisevän leikkipuiston läpi
https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000005960977.html

"Erityisen vaaralliseksi puistossa ajelun tekee se, että puistoalueella on Rionkadun kohdilla iso lasten leikkikenttä. Lapset myös laskevat pulkkamäkeä puistoon rakennetulla kumpareella. Monesti liukua riittää aina autoilijoiden käyttämälle kevyen liikenteen väylälle saakka.

”Siinä autot ajavat ihan pokkana, vaikka ihan kuka tahansa näkee, että siinä on leikkipuisto. Lapset myös kulkevat puiston kautta Rionkadulla sijaitseviin kouluun ja päiväkotiin”, Schröder sanoo."


PS.
Saarenmaan saarella ei kuulemma ole ongelmia liikenteessä kuten Jätkäsaaressa.


AV.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 10, 2019, 15:22:59 kirjoittanut A.V. Vatanen »
Jos jotakin on, josta sanotaan: "Katso, tämä on uutta", niin on sitä kuitenkin ollut jo ennen, ammoisina aikoina, jotka ovat olleet ennen meitä. Ei jää muistoa esi-isistä; eikä jälkeläisistäkään, jotka tulevat, jää muistoa niille, jotka heidän jälkeensä tulevat.

Poissa Amore

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1793
 • Totuuden kuvastin
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #20 : Tammikuu 11, 2019, 16:48:30 »
Yksi aikakausi päättyy: Helsingin Hämeentie suljetaan autojen läpiajolta ensi kuun jälkeen – lopullisesti

Juuri kun kantakaupungin länsilaidalla aletaan toipua Mechelininkadun pitkästä katu-urakasta, kaupungin itälaidalla avautuu liikennejärjestelyiltään vielä lähes yhtä pitkäkestoinen ja hankala peruskorjausurakka.

Hämeentien peruskorjaus sysää neljä raitiolinjaa poikkeusreiteille useiksi kuukausiksi maaliskuun 4. päivästä lähtien.

Hämeentiellä liikennöivien raitiolinja 6:n ja 7:n lisäksi myös Kurvista Helsinginkadulle kulkevien 1:n ja 8:n reittikadut muuttuvat lähes vuodeksi. Linjat 6 ja 7 palaavat Hämeentielle arviolta puolentoista vuoden kuluttua elokuussa vuonna 2020.

Bussien on määrä kulkea Hämeentiellä koko urakka-ajan, mutta yksityinen läpiajoliikenne ohjataan Sörnäisten rantatielle heti urakan alussa.

Remontti merkitsee samalla myös yhden aikakauden päätöstä. Autojen läpiajoliikenne ei palaa Hämeentielle urakan jälkeenkään. Autojen poistuminen merkitsee muun muassa sitä, että Hämeentielle saadaan pyöräilijöille omaa tilaa.

Muutos on symbolisesti merkittävä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Helsinki nostaa merkittävällä kadulla pyöräilyn selkeästi autoilun yläpuolelle...

Lähes 17 miljoonan euron urakassa peruskorjataan kunnallistekniikkaa koko Hämeentien osuudelta sekä Sörnäisten metroaseman vuotava katto Kurvissa.

Hämeentie muuttuu Siltasaarenkadun ja Helsinginkadun välillä jalankululle, pyöräilijöille ja joukkoliikenteelle tarkoitetuksi kaduksi.

Ajo Hämeentien talojen tonteille sekä yritysten jakeluliikenne sallitaan.


https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000005960760.html

Boldaus minun.

"Hämeentie muuttuu Siltasaarenkadun ja Helsinginkadun välillä jalankululle, pyöräilijöille ja joukkoliikenteelle tarkoitetuksi kaduksi." Pyöräily on kaupungin päättäjien lempilapsi, mutta toisin kuin jutussa sanotaan, jalankulkijoista ei välitä kukaan. Ei välitä suurissa pyöräilymaissakaan, Hollannissa ja Tanskassa. Enemmän pyöräilijöitä tietää enemmän taistelua jalkakäytävätilasta, vaikka pyöräteitä tehdäänkin. Ja kuinka mahtavat pyöräilijät omaksua liikennevalot? Nykyisin ovat täysin sokeita valoille.
All you need is Love

Poissa Amore

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1793
 • Totuuden kuvastin
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #21 : Helmikuu 04, 2019, 18:28:44 »
Finlandia-talon remontin hinta-arvio kaksinkertaistui – Kipristelevän Carraran marmorin korvaaja yhä haussa

Helsingin kaupunki tiedotti maanantaina, että Finlandia-talon tuleva peruskorjaus ja julkisivuremontti maksavat arviolta noin 119 miljoonaa euroa.

Peruskorjaus alkaa keväällä 2022. Julkisivujen osuus peruskorjauksen kokonaiskustannuksista on kaupungin mukaan noin 12–15 prosenttia, ja materiaalikustannukset muodostavat tästä summasta alle puolet.

Juuri julkisivun materiaali on asia, joka on puhuttanut eniten remontin alla. Suuri kysymys kuuluu: tuleeko julkisivuun alkuperäistä, italialaista Carraran marmoria?

Edellinen julkisivuremontti valmistui vuonna 1999. Vuoden 1971 alkuperäiset marmorilaatat kestivät seinissä parikymmentä vuotta, kunnes rakennus alkoi olla vaaraksi kävijöilleen.

Myös vuonna 1999 säänkestävyyden parantamiseksi haettiin entistä tasalaatuisempaa marmoria ja vaihdettiin laattojen kiinnitystapaa. Marmori alkoi kuitenkin kupruilla muutaman vuoden jälkeen.

Projektinjohtaja Merja Ikonen Helsingin kaupungilta sanoo, että tulevassa remontissa haetaan ennen kaikkea kestävää julkisivumateriaalia. Materiaalin pitäisi kestää ainakin 50 vuotta. Lisäksi värin pitäisi muistuttaa riittävästi alkuperäistä.

Vaihtoehtoina pöydällä on tällä hetkellä neljä eri materiaalivaihtoehtoa: valkoinen graniitti, valkobetoni, keraaminen laatta ja marmori.

Vaikka Finlandia-talon julkisivu on tulevan remontin kiistatta kiinnostavin asia laajemmalle yleisölle, peruskorjauksessa on määrä korjata muutakin kuin julkisivu: talon ovet ja ikkunat entisöidään, putkistot ja talotekniikka uusitaan. Myös esteettömyyttä on määrä parantaa.

Taloon on suunnitteilla kokonaan uusia tiloja, kuten näyttelytila ja designkauppa. Myös palveluja on määrä parantaa. Taloon toivotaan entistä toimivampia ravintolapalveluja. Kattoterassille voisi talon toimitusjohtajan Johanna Tolosen mukaan tehdä vaikka drinkkibaarin tai saunan.


https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005989054.html

Uudet tilat ja toiminnot vaikuttavat mielenkiintoisilta, mutta todennäköisesti meuhkataan taas äänekkäimmin julkisivun laatoista. Uudet materiaalit voivat olla varteenotettava vaihtoehto. Betonista saadaan nykyisin upeaa pintaa aikaiseksi. Olisi hienoa jos Finskille saataisiin enemmän elämää ja käyttöä silloinkin kun ei ole menossa konserttia tai kokousta.
All you need is Love

Poissa Amore

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1793
 • Totuuden kuvastin
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #22 : Helmikuu 04, 2019, 19:43:28 »
Mielenkiintoista tietoa Hgin kaupunginkirjaston aineiston hallinnasta (Vallilan kirjaston julkaisemana). Vallilassa on ollut käytössä ärsyttävän erilainen tapa järjestää kirjat hyllyyn. Onneksi siitä ollaan nyt luopumassa, koska ollaan siirtymässä ns. kellutukseen.

Aiemmin Vallilan kirjaston tietokirjat luokiteltiin teemoittain ja eri tavalla kuin muualla Helsingissä. Nyt olemme siirtyneet käyttämään samaa luokitusjärjestelmää muiden kirjastojen kanssa. Tällä valmistaudumme kaupunginkirjastojen kokoelmien ”kelluttamiseen”.  Tulevassa järjestelmässä kirjastoilla ei ole enää omia kokoelmia, vaan kaikki kaupunginkirjaston aineisto ”kelluu”.

Kellutuksen myötä emme enää turhaan kuljettele aineistoa kirjastojen välillä, vaan Vallilaan palautettu aineisto jää Vallilaan lainattavaksi. Järjestelmä seuraa alueen lainausprofiilia ja muokkaa kokoelmaa asiakkaiden lainausten ja palautusten mukaan. Näin tulevaisuudessa Vallilan kirjaston kokoelmasta löytyy entistä enemmän juuri vallilalaisia kiinnostavia tuoreita teoksia.

http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Vallilan_kirjasto/Juttuja_kirjastosta/Suuri_muutos_Vallilan_tietokirjahyllyill(162753)

Mitähän tämä eri kirjastojen käyttäjäprofiilin mukainen aineistovalikoima käytännössä tulee tarkoittamaan? Käytän useita kirjastoja, eniten ehkä Rikhardinkatua, mutta satunnaisesti myös Itä-Pasilaa, Kalliota ja Töölöä. Vallila on ollut aika hyvä joskus kävelyretkellä poikkeamiseen lehtiä lukemaan. Kovin usein ei kyllä tule käytyä, mutta muutaman kerran vuodessa kuitenkin.
All you need is Love

Poissa Amore

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1793
 • Totuuden kuvastin
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #23 : Helmikuu 08, 2019, 02:19:28 »
Kauppakeskus Redi pitäisi pelastaa kävijäkadolta – Tehtävään palkattiin 34-vuotias Aleksi Salminen

Uusi kauppakeskusjohtaja, 34-vuotias Aleksi Salminen, on hankkinut kannuksensa vaatekauppaketjujen parissa ja vaatealan yrittäjänä. Hän on toiminut aiemmin KappAhlin Suomen toimitusjohtajana ja Carlingsin maajohtajana. Lisäksi Salminen perusti vuonna 2016 Lahteen farkkukauppa Mooster Denimin.

Markkinointipäällikkönä Redissä aloittaa Pia Rosvall. Molemmat aloittavat tehtävissään tällä viikolla.
Rosvall on toiminut viimeiset 11 vuotta Forumin markkinointipäällikkönä ja sitä ennen Kämp Gallerian kauppakeskuspäällikkönä.

Lisäksi hän on ollut mukana käynnistämässä kansainvälistä liiketoimintaa Suomeen muun muassa Hennes & Mauritzilla ja Planet Hollywood -ravintolassa.


https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005990309.html
All you need is Love

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 8075
 • crazy cat lady
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #24 : Helmikuu 08, 2019, 08:14:28 »

Sokkeloistaan ryöpytetty Redi saa "40 000 koekaniinia" – Tuska-kansa ohjataan kauppakeskuksen läpi festivaalille

Onko tuo sitten vain epätoivoinen yritys kuljettaa valtava määrä ihmisiä alueen kautta, sillä ainakaan menomatkalla tuskin kovin merkittäviä ostoksia kukaan tekee. Festarialueellehan ei omia eväitä voi viedä.

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Renttu

 • Vieras
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #25 : Maaliskuu 15, 2019, 12:09:03 »
Tuore ennuste: Ulkomaalais­taustaisten ihmisten määrä kaksin­kertaistuu Helsingissä 15 vuodessa (HS).

"VIERASKIELISEN väestön ennustetaan kaksinkertaistuvan sekä Helsingissä että koko Helsingin seudulla noin 15 vuodessa. Asia käy ilmi Helsingin kaupunginkanslian tuoreesta tilastojulkaisusta.

    ENNUSTEEN mukaan suurimmat vieraskielisten kieliryhmät ovat vuonna 2035 Helsingin seudulla Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Kauko-Aasian kieliä puhuvat.Helsingissä ja Espoossa suurimpien ryhmien ennustetaan olevan Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kieliryhmä sekä Kauko-Aasian kieliä puhuvat. Vantaalla sen sijaan suurimman kieliryhmän muodostavat venäjää ja entisen Neuvostoliiton alueen kieliä puhuvat".


Onnea, Helsinki!

Johtopäätöksiä: Runsaat sosioekonomiset ongelmat, ghettoutuminen, ja kiihtynyt aivokato Suomesta. Varakkain kantaväestö poistuu esikaupunkialueille tai kauemmas, ja kantasuomalaiset jäävät vähemmistöksi oman pääkaupunkinsa keskustan katunäkymässä.

Koko maan sosiaalijärjestelmä kokee vieläkin suuremman reformin, kuin nyt on yritetty. Oman väestömme hupenevalla työikäisten ja työssäkäyvien määrällä ei maksella näiden ja kantasuomalaisten sosiaalitukia. Vain täysi hullu ottaisi lisää valtionvelkaa tämän johdosta, se kun on kaikki syömävelkaa.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 15, 2019, 12:10:55 kirjoittanut Renttu »

Poissa Vatupassi

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 451
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #26 : Huhtikuu 16, 2019, 19:08:21 »
metrolehti,pe.12.4.2019

lyhennelmä:(hsl lippujärjestelmä mullistuu erikoisella tavalla)

Matkakorttia tarvitsevia matkustajia ei palvella avajaispäivänä.

 :o
Helsinginseudun liikenteen hsl lippu-uudistus tulee voimaan parin viikon päästä eli lauantaina:
huhtik.27.pnä.klo.4.30Tulloin siirrytään vyöhykemalliin, jossa matkan hinta määrittyy likimain  sen etäisyyden perusteella".

Vyöhyke uudistus on sen verran"ISO, että uudistuspäivänä27.4.matkakortteja ei voi ladata milllään niitä myyvillä myyntipisteillä"
Myöskään kortin asiakasryhmää tai tietoja ole tuolloin mahdollista päivittää!

Poissa Vatupassi

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 451
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #27 : Huhtikuu 16, 2019, 19:10:17 »
jatkuu:
joukkoliikenne teemalla":

(sanonko mihin saavat joukkoliikenteensä tunkea! samaan aikaan linjoja lakkautetaan ja vuorovälejä harvennetaan!

tervetuloa yksityis-autoilu!)

Poissa Vatupassi

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 451
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #28 : Huhtikuu 16, 2019, 19:14:31 »
Ison järjestelmäpäivityksen yhteydessä pitää päivittää kaikkien myyntipisteiden myyntijärjestelmät,kortilukijat,
bussienmyyntilaitteet, ja valtavamäärä laitteita ja järjestelmiä.

-näinköhän vaan tulee olemaan läpihuuto juttua ja nykyinen textarilla toimiva lipuntilaus ei sekään onnistu,joten
ehkä se kesälomaan mennessä päivittyy jos Luoja suo ja Helsinginkaupunginliikennelaitos sen antaa..

Poissa Vatupassi

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 451
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #29 : Huhtikuu 16, 2019, 19:29:33 »
Fakta homma:

päivän latauskatkoon voi varautua lataamalla hsl,kauden lisäksi arvoa

-Älylaitteet toimivat hsl kuten #ennenkin!

-mutta -kun kaikki eivät halua käyttää sitä v:tun älypuhelinta!