Kirjoittaja Aihe: Pääkaupunkiseutu muutoksessa  (Luettu 35188 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Vatupassi

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 451
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #300 : Tammikuu 05, 2022, 15:49:44 »
-HSL JA VR:molemmat kusevat omaan nilkkaansa, ja itse asiassa ovat tehneet sitä jo pitkään,

-uudistuksia on tehty "tärkeintä ja olellisinta ja kannattelevaa asiakaskuntaa kunnolla kuulematta.
-tämä on lähes samaa kun ns.asukasdemokratia, sanotaan että kuunnellaan asukkaita, mutta
jossain kapinetissa on jo vedetty mutkat suoraksi, ja päätetty"rahasäkeistä asukasten ja matkustajien kuuntelu
tuntuu ja vaikuttaa silmänlumeelta.
-esim.seniori -ikäisissä on -hyvin aktiivisia ryhmiä jotka nimen omaan käyttävät ja tarvitsevat paljon julkistaliikennettä,
-onko junissa hyvää se, että vessat ovat jatkuvasti tukossa ja huonosiivoisia?
-entäpä veturinkuljettajien huonontuneet työolot ja -lepotauot saamme jatkossa lukea lisää junatörmäyksistä jotka
ovat varmasti jokapäiväsiä jossain aasianmaissa?,eivät bendolinot ole mikään idioottivarma kapistus,
tilataan junat italiasta jossa hädin tuskin on edes talvea, suomen olohoin järki hoi ja äly älä jätä,
että tehdään lyhyt näköisiä investointeja jotka loppu peleissä maksavat enemmän kuin mekaaniset junat
jotka ainakin kulkivat, oli kysymyksessä -40astetta pakkasta, tahikka +40selssiusta hellettä!
-p,kele minä sanon tätä nyky touhua, tunkekoot hallitushimmelit perseeseen!

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 8075
 • crazy cat lady
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #301 : Maaliskuu 07, 2022, 13:08:35 »
Kylläpäs tämäkin nyt varovaisesti ilmoitettiin :D

”Maailman rauha” viedään varastoon Helsingissä
VENÄJÄN hyökättyä reilu viikko sitten Ukrainaan Suomessa käynnistyi kansalaiskeskustelu, onko Maailman rauha -veistoksen oikea paikka enää Helsingin Hakaniemenranta.

Maailman rauhan kohtalo siellä on kuitenkin jo sinetöity.

Kruunusiltoja rakentava työyhtymä muistutti maanantaina Twitterissä, mikä on Maailman rauhan seuraava osoite.

”Siirrämme Maailman rauha -veistoksen Helsingin Hakaniemenrannasta varastoon syksyllä, koska rakennamme paikalle jalkakäytävän”, Kruunusillat twiittasi.
...


Olisi joutanut tuo rumilus hävittää jo aikoja sitten. Toivottavasti päätyy kierrätysmateriaaliksi eikä palaa takaisin maisemaa pilaamaan sen jälkeen kun rakennustyöt on saatu päätökseen tai rauha maailmaan. Kumpihan tapahtuu aikaisemmin?Lisäys:
Nyt radiossa tästä keskusteltiin ja tosiaan, vasta syksyllä tuo rumilus viedään varastoon rakennustyön alta ja tarkoitus on samoille tonteille se palauttaa takaisin. :o
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 07, 2022, 14:14:23 kirjoittanut Hippi »
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 8075
 • crazy cat lady
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #302 : Maaliskuu 27, 2022, 09:26:54 »
Helsinki puuttuu kovin keinoin sähkö­potku­lautailuun – käyttö­kieltoja, nopeus­rajoituksia ja rahallisia sanktioita

Kiitettävän nopeasti alettiin puuttumaan noihin haittoihin, joita on tullut sähköpotkulaudoista. Ensin alkuun vain kokeiluna ja Helsingissä, mutta toivottavasti siitä saatujen kokemusten perusteella tulee kurinpalautusta myös tänne periferiaan.

Täällä pidempien etäisyyksien alueella tuskin tuo parkkialue tulee kyseeseen, mutta jo se, että parkkialueen ulkopuolelle jätetystä ajopelistä joutuu lähettämään kuvan operaattorille ihan varmasti hillitsee niitä pahimpia lautojen jättämisiä "ihan miten sattuu ja mihin sattuu". Holtittomimmat kapineen heitteelle jättäjät saavat sitten bannia ja vähitellen nämä varmaan karsiutuvat käyttäjistä kokonaan, jos ei oppi mene perille. Hyvä, hyvä.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 5312
 • dreamer, shaper, singer, maker
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 8075
 • crazy cat lady
Vs: Pääkaupunkiseutu muutoksessa
« Vastaus #304 : Syyskuu 18, 2022, 10:40:22 »
Vantaan ratikan tiimoilta on parikin uutista tullut ihan lähiaikoina.

https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/5147284

Voimalinjojen sijainti lähellä ratikan ajolankoja vaati vaihtoehtojen pohtimista.

Vantaan ratikan suunnittelussa on tullut vastaan yllättävä haaste, jollaista esimerkiksi Tampereen ratikan rakentamisessa ei ole tarvinnut ratkoa. Ratikkareitin varrella Pakkalassa, kauppakeskus Jumbon vierellä, sijaitsee voimalinjoja liian lähellä ratikan ajolankoja. Tai niin ainakin voimalinjat omistava Fingrid on ilmoittanut.

Voimalinjat kulkevat Tasetien ja Väinö Tannerin tien viertä noin kilometrin verran aivan ratikkareitin tuntumassa. Läheisyys saattaa aiheuttaa ongelmia, kuten ratikan pysähtymisen tai pahimmillaan sähköturvallisuusriskin.

– On vielä sähköteknisesti epäselvää, kuinka lähellä ne voivat toisiinsa nähden sijaita, sanoo Vantaan ratikan hankejohtaja Tiina Hulkko.
------


Myös Länsimäessä on samanlainen voimalinjaongelma, mutta siellä se voidaan kierää kadun sijoituksella. Jumbon kohdalla siirto ei ole mahdollinen, joten nyt asiaa joudutaan selvittämään ja mahdollisesti Fingrid joutuu hautaamaan voimalinjan maan alle. Toinen vaihtoehto on akkuvetoiset ratikat, että pieni pätkä voidaan ajaa akuilla tarvittaessa.

Aika outoa, että tuo ei ole tullut jo aikaisemmin esiin, että ratikka ja voimalinjat eivät sovi kulkemaan ihan vierivieressä.

Mutta toinen ylläri julkaistiin eilisessä lehdessä.

https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/5347169
Uusi ennuste: Vantaan ratikan matkustajamäärä romahti – "Tämä tuli yllätyksenä"
Vantaan ratikasta tehdyt uudet matkustajamääräennusteet vuodelle 2030 ovat rutkasti alemmat kuin suunnittelun alussa nelisen vuotta sitten. Alkuperäinen arvio oli, että vuorokaudessa ratikalla tehtäisiin 82 000 matkaa, ja nyt arvio on pudonnut 31 000 matkaan. Myös bussimatkojen määrä vähenisi merkittävästi.

– Tämä tuli yllätyksenä, vaikka tiesimme että matkustajamääräennuste laskee. Mutta emme odottaneet näin iso laskua, myöntää ratikan hankejohtaja Tiina Hulkko Vantaan kaupungilta.
....


Hankittiin uusi ennusteen laskentakapine, ja ennuste putosi alle puoleen, joten liikennöinnistä saadut tulotkin varmaan putoavat samassa suhteessa. Ratkaisuksi on tarjolla aiemmin aiottua harvemmat vuorovälit, joten tarvitaan jokunen ratikka vähemmän.

Tuossa ensimmäisessä uutisessa mainittiin kuinka ratikan edelleen toivotaan ja uskotaan tuovan valtavasti uusia asukkaita ja uusia työpaikkoja. Nämä lienevät tuon uudemmankin käyttömäärän laskennan perusteena. Mutta onko ratikka niin houkutteleva, että laskentaperusteet on vähääkään järkevät?

Vieläkään en ymmärrä, miten ratikka on sen houkuttelevampi kuin nykyinen bussilinja joka kulkee tulevan ratikan reittiä suurimman osan matkaa. Bussi kulkee nykyisin suurimman osan päivästä niin vajaana, että ennustettu (uusi pudotettu) kolminkertainen matkustajamäärä mahtuu vaivatta kyytiin. Vain ruuhka-aikana bussissa on ajoittain ahtaampaa, joten niille ajoille, muutamille tunneille päivässä, tuplaamalla bussivuorot saataisiin nämäkin ihmiset kulkemaan kyydissä mukavasti istuen.

Ilmeisesti kukaan ei ole keksinyt, että Honkanummen hautausmaan jälkeen Helsingistä päin tultaessa oleva mäki tulee olemaan talvella ratikan jumituspaikka. Kiskojahan ei voi hiekoittaa ja siinä on niin jyrkkä mäki, että liukkaalla siinä tulee olemaan vaikeaa. Entä, jos ratikkaan tulee tekninen ongelma ja se jää kiskoille? Miten pitkiä liikennehäiriöitä se tulee aiheuttamaan?

Montakohan ylläriä vielä on tulossa ja miksi se 400 miljoonaa vielä muuttuu, ennen kuin ratikka kulkee, vai kulkeeko ollenkaan.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️