Kirjoittaja Aihe: Pitääkö itäraja sulkea?  (Luettu 755 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Aave

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 7525
Vs: Pitääkö itäraja sulkea?
« Vastaus #60 : Syyskuu 30, 2022, 11:16:12 »
Kysely: Lähes viidennes Suomessa asuvista venäjänkielisistä pitää Venäjän sotatoimia Ukrainassa oikeutettuina (Mtv3).

Tämä viidennes käsittää käytännössä vain fanaattisimmat venäläisfasistit, sotaa hiljaa komppaavien osuus mukaan lukien todellinen luku on varmasti suurempi - jopa 1/3. Lystikäs kommentti artikkelista:

"Neuvostoliittolaisissa kouluissa opetettiin, että Neuvostoliitto ja Venäjä ovat rauhan puolesta ja taistelevat koko maailmaa vastaan, jotta maailmassa olisi rauha. Yhtäkkiä valtio, jonka rauhanomaisuuteen uskoit ja josta identiteettisi rakensit, tekeekin tällaista. Sitä on hirveän vaikea sisäistää, Gusatinsky selittää".

Nii-in, Venäjän aseet ne on vain rauhan aseita; venäläinen identiteettikriisi on sekin yhtä tyhjän kanssa kun vertaa siihen, että pyrkivät hävittämään ukrainalaiset identiteetit pois koko tästä maailmasta.

Viikkolehti Seuran artikkelissa muutakin:

"Vastaajista 64 prosenttia ei pidä Venäjän aiheuttamaa sotaa Ukrainassa oikeutettuna. Heistä osa ei kuitenkaan automaattisesti tuominnut Venäjän toimia, vaan saattoivat pitää kysymystä monimutkaisena, eikä yksinomaan Venäjän syynä".

Ja:

"Silmiinpistävästi melkein 60 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että Suomen ei tarvitsisi tukea Ukrainaa enemmän".

"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Poissa Karikko

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 8301
Vs: Pitääkö itäraja sulkea?
« Vastaus #61 : Syyskuu 30, 2022, 11:55:04 »
Toki kaikkien kansallisten tarinoiden mukaan on aina parempi kallistua sankarkuolleena vihollisen suuntaan kuin kansanviholliseksi ja rikolliseksi.
Minäkin olen ihan varma siitä että yhä useammassa taloudessa läheisten paluu ruumispusseissa tai henkisesti ja fyysisesti vammautuneina antaa motivaatiota ryhtyä epäilemään vallanpitäjien tarjoamaa kansallista tarinaa, kiinnostua politiikasta ja hakea järkevämpää tapaa elää tai paeta yhteisöllistä vastuutaan ulkomaille, yhän useamman kohtalontoverin voimin.
Pakenijoillekin löytyy kyllä kannustavia kohdemaita joissa kansalaiset ovat kaduilla mekkaloidenkin ottaneet vastuuta ja rakentaneet maataan paremmaksi.

Varmasti isovenäläinen kulttuuri yrittää kasvattaa yhä vieläkin traditionaalisesti itsevaltiaita ja orjuutettavia alamaisia kristillisine ydinperheineen, mutta eivät venäläiset ole maailman kansoista ja kehitysmaista edes konservatiivisimpia ja hekin voivat onnistua jonain päivänä modernisoimaan kulttuuriaan ja kasvatustaan. Länsimaiden tapaan. Kuten Ukraina juuri yrittää.

Tämä on sitä kaksilla rattailla köröttelyä, jonka epäilen Laikaa ja muitakin ärsyttävän.

Samalla kun mangutaan, että Venäjä ei ole demokratia, mangutaan, että miksi siellä kansa ei käyttäydy kuten demokratiassa kuuluu, kiinnostu politiikasta ja äänestä oikein.

Ilmeisesti ymmärtämättä, että ei-demokraattisissa maissa se "äänestys" on vähän eri juttu kuin meillä.

T: Xante
Itse lähinnä toivoisin sitä että venäläiset itse muuttaisivat maansa hyvinvoivaksi demokratiaksi.

Silloin oltaisiin "sodassa" hyvinvoivan demokratian kanssa- vai muuttuisiko jokin.

Toisaalta onko jossain hyvinvoivia demokratioita- isommissa maissa- tai pienemmissä, joilla on ehkä kohtuullisen hyvinvoivaa väkeä, ehkä jopa enemmistöllä.