Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Uutisia maailmalta ja Suomesta

Aloittaja Jaska, tammikuu 06, 2019, 22:02:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 9 Vieraat katselee tätä aihetta.

kertsi

Lainaus käyttäjältä: Toope - lokakuu 10, 2019, 23:18:11
Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 10, 2019, 21:04:58
Turkki taistelee terroristeja vastaan. Lukekaa vaikka.

https://www.aa.com.tr/en/turkey

Erdogan on ollut vaaleissa suositumpi Saksan turkkilaisten keskuudesssa kuin Turkissa asuvien turkkilaisten keskuudessa. Tällaistako on "kotoutuminen" Eurooppaan ja eurooppalaisiin arvoihin?
Monikulttuuri luo etnisiä enklaaveja, jotka syrjäytyvät valtayhteiskunnasta. Tätä itsestäänselvyyttä mamukriitikot ovat aina sanoneet, eikä vieläkään mene perille vihervasureille.
Ai niinko suomenruotsalaiset ovat muodostaneet enklaaveja, jotka syrjäytyivät valtayhteiskunnasta?  ;D
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Saares

Erdogania pitäisi muistuttaa Armenialaisten kansanmurhasta.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: kertsi - lokakuu 11, 2019, 11:11:18
Ai niinko suomenruotsalaiset ovat muodostaneet enklaaveja, jotka syrjäytyivät valtayhteiskunnasta?  ;D

Kai kertsi on kuullut Ahvenanmaasta.

Iltalehti: IL-reportaasi paljastaa suomenkielisten karun arjen Ahvenanmaalla: Haukkumista, kiusaamista ja syrjintää - "Totuus on se, että kaikista maailman kielistä suomi on vihatuin"

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201806072200982059

kertsi

#1563
Kurdit ovat hankkineet kosolti taistelukokemusta taistellessaan ISIS:iä vastaan. Heitä muistaakseni ainakin USA on aseistanut samaisesta syystä. Turkilla on syytäkin pelätä, että maan omat kurdit aktivoituvat, niin kurjasti Turkki on kurdivähemmistöä kohdellut, vaikka ei Turkki sentään ole sellaiseen kansanmurhaan syyllistynyt kuin armenialaisten kohdalla. Mutta kurdit ovat olleet piikki Turkin lihassa ties kuinka kauan. En kyllä tiedä "kumpi aloitti". Ovathan kurdit syyllistyneet terroritekoihinkin PKK-vetoisesti. Ovatko PKK:n terroriteot sitten puolestaan olleet reaktiota kantaturkkilaisten kurdeja kohtaan harjoittamasta valtionterrorista, vainosta, syrjimisestä, en tiedä. Joka tapauksella Turkilla voi olla syytäkin pelätä kurdien vahvistumista varsinkin itsehallintoalueilla Irakissa, ja sitä, että kurdit ehkä tulevaisuudessa vaativat vihdoin ja viimein oman valtion perustamista. Nythän heitä taitaa olla 4-5 valtion alueilla vuoristoseudulla.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Saares

Kurdeilla on vuosisatainen kokemus vainosta joka johtuu osittain maantieteestä. Kurdien asuttama alue ulottuu Venäjältä Irakin, Iranin, ja Syyrian kautta Turkkiin. Kaikki nämä maat ovat osallistuneet vainoihin.

kertsi

#1565
Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 11, 2019, 11:20:41
Lainaus käyttäjältä: kertsi - lokakuu 11, 2019, 11:11:18
Ai niinko suomenruotsalaiset ovat muodostaneet enklaaveja, jotka syrjäytyivät valtayhteiskunnasta?  ;D

Kai kertsi on kuullut Ahvenanmaasta.

Iltalehti: IL-reportaasi paljastaa suomenkielisten karun arjen Ahvenanmaalla: Haukkumista, kiusaamista ja syrjintää - "Totuus on se, että kaikista maailman kielistä suomi on vihatuin"

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201806072200982059
No eivätpä ole suomenruotsalaiset mielestäni syrjäytyneitä Suomessa, myöskään ahvenanmaalaiset ruotsinkieliset, eikä tuo lehtijuttu myöskään todista lainkaan suomenruotsalaisten syrjäytymisestä.

(Ahvenanmaalaiset muuten eivät tykkää kutsua itseään suomenruotsalaisiksi. Selitys on se, että suomenruotsalaisethan ovat VÄHEMMISTÖ, mitä ahvenanmaalaiset eivät koe olevansa omilla kotisaarillaan. Nämä asiat kertoi eräs ystäväni, joka teki ammattiin pätevöittävän työharjoittelunsa Maarianhaminassa.)
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Kopek

Olisi mielenkiintoista, jos joku tekisi laskelman siitä, miten suuri taloudellinen merkitys hallinnollisella käsitteellä "ylinopeus" on kaupalliselle medialle. Oma arvioni on, että ylinopeus ja kaikki mitä siihen liittyy aina karmeisiin kuolonkolareihin asti, on yksi keskeisistä uutisaiheista, joilla lehtiä myydään ja uutissivuja klikataan ja jonka perusteella "tosi-TV":tä katsotaan.

Ylinopeuksiin liittyvä viihteellinen suuri bisnes on yksi merkittävä syy siihen, miksi ylinopeuksia ylipäätään on olemassa tässä nykymaailmassamme, jossa poliisi ja media ovat toisiaan hyödyttävässä symbioosissa johon lainsäätäjäkin ulkojäsenenä kuuluu.

Toinen syy on se, että ylinopeudet tarjoavat poliisille sitä, miksi alalle ylipäätään halutaan: mahdollisuuden nöyryyttää, sakottaa, pakottaa ja pidättää onnettomia kansalaisia ja mahdollisuuden ajaa hurjasti takaa eli tehdä sitä, mistä lehdet saavat ne järjettömät ylinopeusviihdeuutisensa. Mukana juonessa on myös autoteollisuus, joka saa parhaat katteet suuriin ylinopeuksiin kykenevistä tehokkaista ja nopeista autoista. 

https://i.ibb.co/RTtxT4c/ylinopeusbisnes.jpg

Koko ylinopeuden käsite ja hurjat takaa-ajot ja suuri osa kuolonkolareista ja vakavista vammautumisisista voitaisiin poistaa säätämällä laki, joka edellyttää, että autot eivät saa kulkea ylinopeudella. Näin yksinkertaista se olisi.

Kaikki tekniset edellytykset ovat jo olemassa. Nopeudenrajoittimet ovat jo pitkään olleet pakollisia kuorma- ja linja-autoissa. Navigaattorit ja älypuhelimien "appsit" kertovat, mikä on missäkin paikassa voimassa oleva nopeusrajoitus. Ne varoittavat tienvarsikameroistakin. Tarvitsee vain yhdistää nämä kaksi laitetta, ja ylinopeudet käytännössä loppuvat. Joku järjestelmät ohittanut "virittelijä" saattaa tuolloin vielä liikkua jossakin, mutta näistä ei ole uutisiksi asti. Ja tietenkin niihin puututaan. 

Itse asiassa voitaisiin säätää myös laki, joka rajoittaisi autojen tehoja - aivan varmuuden vuoksi ja myös sen takia, ettei pienempi teho merkitsee pienempää polttoaineenkulutusta mikä on ympäristön kannalta hyvä asia. Mitä järkeä on siinä, että autossa on tehoa kuin voimalaitoksessa, vaikka sallittuihin nopeuksiin riittää pieni osa siitä.

Tein kymmenisen vuotta sitten aiheesta tällaisen videon sekä muutamia muita. Videon todellinen peitelty tarkoitus oli esitellä ylinopeudella kaahaamistani tai oikeastaan sitä, ettei se näytä paljon miltään ellei nopeutta tiedä. Tämä liittyi eräällä foorumilla käytyihin keskuteluihin ja kaikenlaiseen muuhun, mikä tuolloin oli ajankohtaista. Käytin varta vasten perustettua Google-tiliä näihin videoihini ja latasin ne paikasta, jonka ip-osoite ei johtaisi jäljilleni. Yli 50 km/h ylinopeudesta saa nimittäin maksimissaan kaksi vuotta vankeutta. Rikos kuitenkin vanhenee viidessä vuodessa, ja videot on kuvattu yli kymmenen vuotta sitten (vaikka julkaisusta on vasta yhdeksän vuotta), joten taidan olla jo turvassa.

Ylinopeus bisneksenä:


https://youtu.be/9UQNcwGVAYY

Saares

Kopek.
"Toinen syy on se, että ylinopeudet tarjoavat poliisille sitä, miksi alalle ylipäätään halutaan: mahdollisuuden nöyryyttää, sakottaa, pakottaa ja pidättää onnettomia kansalaisia ja mahdollisuuden ajaa hurjasti takaa eli tehdä sitä, mistä lehdet saavat ne järjettömät ylinopeusviihdeuutisensa. Mukana juonessa on myös autoteollisuus, joka saa parhaat katteet suuriin ylinopeuksiin kykenevistä tehokkaista ja nopeista autoista. "
Syy siis on missä tahansa paitsi tilanteen aiheuttajassa, auton ajajassa. Poliisikin pakottaa ajamaan ylinopeutta?

kertsi

Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 11, 2019, 12:02:40
Ylinopeus bisneksenä:


https://youtu.be/9UQNcwGVAYY
Näyttäisi kulkevan hittaammin tuo auto kuin satasen kieppeillä. Veikkaisin, että semmoiseen noin seitsemääkymppiin hidastettu.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

kertsi

Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 11, 2019, 12:02:40
Toinen syy on se, että ylinopeudet tarjoavat poliisille sitä, miksi alalle ylipäätään halutaan: mahdollisuuden nöyryyttää, sakottaa, pakottaa ja pidättää onnettomia kansalaisia ja mahdollisuuden ajaa hurjasti takaa eli tehdä sitä, mistä lehdet saavat ne järjettömät ylinopeusviihdeuutisensa.
Nyt sitten varmaankin esität tutkimustuloksia niistä motiiveista, joiden takia poliisin ammattiin hakeudutaan? Ai ei? Mieluummin esität mielikuvituksesi tuottamia motiiveja tosiasioina ja faktoina?

Itselläni oli yhtä värittyneet, vaikkakin toisenlaiset mielikuvat poliisin ammattiin hakeutumisesta, mistä lie peräisin (esim. Arundhati Royn kirjasta Joutavuuksien jumala). Mielsin kaikki poliisit aggressiivisiksi ja sellaisiksi, jotka hakeutuivat ammattiin saadakseen väkivaltamonopolin avulla toteuttaa aggressiivisia taipumuksiaan. Tämä käsitys muuttui, kun kerran jouduin asianomistajana turvautumaan poliisin palveluihin, ja sain melko asiallista kohtelua. Ja varsinkin, kun tutustuin erääseen naispoliisiin, joka on perin täyspäinen, ja kuuntelin hänen juttujaan työyhteisöstään. Siitä välittyi sellainen kuva, että ainakin tämä henkilö, ja läheiset tyltoverinsa olivat hakeutuneet ammattiin muiden ihmisten auttamisen halusta.

Varmaan ammattikunnassa on mätämunia siinä missä muissakin ammattikunnissa. Semmoisille, jotka nimenomaan haluavat kantaa asetta, ehkei pitäisi sitä asetta antaa.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Kopek

Lainaus käyttäjältä: kertsi - lokakuu 11, 2019, 12:27:41
olivat hakeutuneet ammattiin muiden ihmisten auttamisen halusta.

Ja sitten joutuneetkin yllättäen vasten tahtoaan kiusaamaan ihmisiä sakottamalla ja pakottamalla, kun ammatin todellinen luonne on paljastunut?

Mistä auttamisesta tässä esimerkiksi on kyse?


https://youtu.be/TrhdzRIrr-c?t=78

Poliisit komentelevat kansalaisia kuin karjaa pelkästä mahtailun ja komentelun ilosta. Tietenkin ne jokun tekosyyn aina keksivät, mutta se on tekosyy. Ja miten poliisilla aina onkin noin vastenmielisen maskuliininen "poliisimiehen ääni. Poliisin tunnistaa radiohaastattelusta usein jo pelkän äänen perusteella, vaikka ei tietäisi, että henkilö on poliisi. Ehkä sama vallanhimon hormoni, joka madaltaa äänen, saa ylipäätään jotkut yksilöt hakeutumaan alalle, jossa fyysistä valtaa pääsee käyttämään.

Tämä on siitä epämukava aihe, että muut voivat kirjoittaa siitä mitä ajattelevat, mutta minä joudun sensuroimaan todelliset mielipiteeni. Se, mitä uskallan kirjoittaa, ei ole kuin korkeintaan kymmenen prosenttia siitä, mitä sisimmässäni tunnen ja ajattelen.

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: kertsi - lokakuu 11, 2019, 11:25:33
Kurdit ovat hankkineet kosolti taistelukokemusta taistellessaan ISIS:iä vastaan. Heitä muistaakseni ainakin USA on aseistanut samaisesta syystä. Turkilla on syytäkin pelätä, että maan omat kurdit aktivoituvat, niin kurjasti Turkki on kurdivähemmistöä kohdellut, vaikka ei Turkki sentään ole sellaiseen kansanmurhaan syyllistynyt kuin armenialaisten kohdalla. Mutta kurdit ovat olleet piikki Turkin lihassa ties kuinka kauan. En kyllä tiedä "kumpi aloitti". Ovathan kurdit syyllistyneet terroritekoihinkin PKK-vetoisesti. Ovatko PKK:n terroriteot sitten puolestaan olleet reaktiota kantaturkkilaisten kurdeja kohtaan harjoittamasta valtionterrorista, vainosta, syrjimisestä, en tiedä. Joka tapauksella Turkilla voi olla syytäkin pelätä kurdien vahvistumista varsinkin itsehallintoalueilla Irakissa, ja sitä, että kurdit ehkä tulevaisuudessa vaativat vihdoin ja viimein oman valtion perustamista. Nythän heitä taitaa olla 4-5 valtion alueilla vuoristoseudulla.

Niin, näitä terrorismin vastaisia sotiahan on nähty, kun on mentävä puolustamaan muihin maihin omaa maata, kun siellä on semmoinen sotilaallinen uhka. Kuten nyt Nato-maa Turkkia uhkaa kurdit isolla, pahalla armeijallaan. Äkkiä sinne paiskaamaan uusi pakolaisaalto.

Ja ellei saada näin tehdä, niin laitetaan nämä varastossa olevat teille päin. Meille ihan sama!

T: Xante

Juha

Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 11, 2019, 12:59:12Poliisit komentelevat kansalaisia kuin karjaa pelkästä mahtailun ja komentelun ilosta. Tietenkin ne jokun tekosyyn aina keksivät, mutta se on tekosyy. Ja miten poliisilla aina onkin noin vastenmielisen maskuliininen "poliisimiehen ääni. Poliisin tunnistaa radiohaastattelusta usein jo pelkän äänen perusteella, vaikka ei tietäisi, että henkilö on poliisi. Ehkä sama vallanhimon hormoni, joka madaltaa äänen, saa ylipäätään jotkut yksilöt hakeutumaan alalle, jossa fyysistä valtaa pääsee käyttämään.


On ajateltu, että yleinen toimivuus on tässä jotain. Sen perusteella rooli, hioutuneeksi ajautuneita yksityiskohtia myöten.

Kuulun myös siihen joukkoon, joka sisäisesti yhdistää tämän barbariaan. En voi asialle mitään. Näitä tosin on paljon.

Reaktiivisuudesta kumpuava toiminta ei tuota samaa tuntemusta. Näin esim eläimet, tai akuutit ovat omanlaisensa suhtauduttava asia, ei barbariaa.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - lokakuu 11, 2019, 13:15:50
Lainaus käyttäjältä: kertsi - lokakuu 11, 2019, 11:25:33
Kurdit ovat hankkineet kosolti taistelukokemusta taistellessaan ISIS:iä vastaan. Heitä muistaakseni ainakin USA on aseistanut samaisesta syystä. Turkilla on syytäkin pelätä, että maan omat kurdit aktivoituvat, niin kurjasti Turkki on kurdivähemmistöä kohdellut, vaikka ei Turkki sentään ole sellaiseen kansanmurhaan syyllistynyt kuin armenialaisten kohdalla. Mutta kurdit ovat olleet piikki Turkin lihassa ties kuinka kauan. En kyllä tiedä "kumpi aloitti". Ovathan kurdit syyllistyneet terroritekoihinkin PKK-vetoisesti. Ovatko PKK:n terroriteot sitten puolestaan olleet reaktiota kantaturkkilaisten kurdeja kohtaan harjoittamasta valtionterrorista, vainosta, syrjimisestä, en tiedä. Joka tapauksella Turkilla voi olla syytäkin pelätä kurdien vahvistumista varsinkin itsehallintoalueilla Irakissa, ja sitä, että kurdit ehkä tulevaisuudessa vaativat vihdoin ja viimein oman valtion perustamista. Nythän heitä taitaa olla 4-5 valtion alueilla vuoristoseudulla.

Niin, näitä terrorismin vastaisia sotiahan on nähty, kun on mentävä puolustamaan muihin maihin omaa maata, kun siellä on semmoinen sotilaallinen uhka. Kuten nyt Nato-maa Turkkia uhkaa kurdit isolla, pahalla armeijallaan. Äkkiä sinne paiskaamaan uusi pakolaisaalto.

Ja ellei saada näin tehdä, niin laitetaan nämä varastossa olevat teille päin. Meille ihan sama!
Pitäisikö noihin kehitysmaasotiin sekaantua vaiko pysyä erossa niistä?
Jotkut vihervasurit joka tapauksessa syyttävät meitä, teemme kumminpäin tahansa. Syytellään imperialismista, jos puututaan noiden asioihin. Syytellään välinpitämättömyydestä, jos emme puutu asioihin...
Tuo tilanne on vähän kuin valkoisen miehen rooli feministikeskustelussa, kaikesta voi syyttää, mikään ei kelpaa. Syyllinen on selvillä.

safiiri

Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 11, 2019, 11:20:41
Lainaus käyttäjältä: kertsi - lokakuu 11, 2019, 11:11:18
Ai niinko suomenruotsalaiset ovat muodostaneet enklaaveja, jotka syrjäytyivät valtayhteiskunnasta?  ;D

Kai kertsi on kuullut Ahvenanmaasta.

Iltalehti: IL-reportaasi paljastaa suomenkielisten karun arjen Ahvenanmaalla: Haukkumista, kiusaamista ja syrjintää - "Totuus on se, että kaikista maailman kielistä suomi on vihatuin"

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201806072200982059

? Mitä ilmeisimmin ne Ahvenanmaalaiset ruotsinkieliset eivät siis ole syrjäytyneet yhteiskunnasta millään tapaa, vaikka heillä onkin oma enklaavinsa siellä saarellaan. Suomenkielisille tuo enklaavi vain saattaa olla hankalampi paikka.