Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Uutisia maailmalta ja Suomesta

Aloittaja Jaska, tammikuu 06, 2019, 22:02:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - tammikuu 23, 2019, 15:30:12
Suomi ei sittenkään ole niin paska maa kuin jotkut väittävät.
Suomi kiri kärkeen The Good Country Index -mittauksessa – tuottaa eniten hyvää ihmiskunnalle
Suomi sijoittui ensimmäiseksi tänään julkaistussa The Good Country Index (siirryt toiseen palveluun) -mittauksessa, jossa verrattiin 153:a maailman valtiota niiden tuottaman hyvän mukaan.

Neljättä kertaa julkaistu tutkimus asettaa 153 valtiota järjestykseen sen mukaan, mikä niiden kokonaisvaikutus maapallolla on. Tutkimuksen mukaan Suomi tuottaa kokoonsa suhteutettuna eniten hyvää ihmiskunnalle ja kuormittaa maailmaa kaikista valtioista vähiten.

Tämä, vaikka lämmitämme saunamme puilla ja ajelemme vanhoilla polttomoottoriautoilla.

Toivottavasti tuota uutista ei kerrota radion ja TV:n uutisissa.

Kansan Radion linjat varmasti tukkeutuisi sen jälkeen. Viime aikoina siellä on yhtenä suurimmista valituksen aiheista ollut, jotta miksi Suomi, pieni ja mitätön maa, pitää olla kaikessa ensimmäinen ja se kiltti mallioppilas. Ei näin pieni maa maapalloa pysty pelastamaan kasvihuoneilmiöltä eikä miltään muultakaan. Miksi ei odoteta, että toiset isommat maat ensin?

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

urogallus

Mutta voisihan tuon ottaa Suomi-Ruotsi maaotteluna. Mallioppiluus on siedettävää, jos ruåtsalaiset häviää!

Muisto Keijo Kullervo

Kokoomushan on tuota politikkaa ajanut... Työverot alas ja valtio maksaa sosiaalitukina tarvitseville?
Lisäksi pakollisia menoja on pikkuhiljaa korotettu siten, että 14 vuotta eläkkeellä olleena rahatalous menee plus miinus nollaa meillä. Jos ei eukon eläkettä olisi, olisi pakko muuttaa halvempaan asuntoon... Jos niitä nyt asumiskustannuksiltaan halvempia olisikaan?
Ei ihme, että Juha Sipilä alkaa olla rasite suomalaisille eläkeläisille.

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Kopek

Mamukopla kiilaa jonossa, suvakkihuora osoittaa ymmärtämystä, poliisi hakkaa..

https://yle.fi/uutiset/3-10612276

Suomalaiset halutaan kouluttaa valo-ohjatuiksi roboteiksi.

https://yle.fi/uutiset/3-10608105

On paljon sellaisia liikennevaloja, joissa punainen palaa yhtä aikaa sekä autoille että jalankulkijoille. Jos tällasissa liikennevaloissa kävelee päin punaista, silloin kuin autoja ei ole näkyvissä, ainoa vaara on sakon saamisen vaara. Se onkin liikenteen vaaroista todennäköisimmin vahinkoon johtava.


https://youtu.be/GkWO3UJm8mI

Topi

Lainaus käyttäjältä: Kopek - tammikuu 24, 2019, 14:40:15
Mamukopla kiilaa jonossa, suvakkihuora osoittaa ymmärtämystä, poliisi hakkaa..

https://yle.fi/uutiset/3-10612276

Kohtuuttomassa kännissä kasvaa helposti kaikenlaisten tapahtumien dramaattisuus, ja varsinkin tietynlaisessa turhautuneessa jurrissa näkee aika usein sitä, että joku näkee tilanteen tosi kapeasti, alkaa vaatimaan oikeutta ja rähjäämään, eikä millään voi käsittää itse aiheuttavansa suurimman vaaran ja häiriön.

Vastaavaa tapahtuu tosi paljon ja yleensä se on harmitonta. Joku aika sitten klubikeikalla joku hieman vanhempi naisihminen istui pöydässä aika lähellä bändiä ja lavaa. Keikan jo alettua paikalle joukko ehkä espanjalaistaustaisia korkeakouluvaihtareita. Muuallakin olisi ollut tilaa, mutta he jäivät seisomaan juuri niin, ettei kyseinen nainen tai muukaan pöytäseurue enää nähnyt lavalle niin kuin olivat ajatelleet. Nainen alkoi jossain vaiheessa paheksua tätä enemmän ja enemmän. Lopulta hän kävi humalaisesti ja kömpelösti repimässä espanjalaista tyttöä sivuun, joka puolestaan oli tilanteesta peloissaan ja hämmentynyt.

Siinä näki, että suomalainen nainen oli mielestään tilanteessa topakkana ja tiesi, miten olisi pitänyt käyttäytyä. Ulkopuolelta ja ilman alkoholia katsoen hänen toimintansa käytöksensä oli kuitenkin rumaa. Näytti siltä, että alkoholin takia hänen kokemansa vääryys tilanteessa paisui omassa päässä liian suureen mittaan, ja ne toimet johon hän sitten ryhtyi, olivat kömpelöitä ja asiattomia. Näin minusta, vaikkei hän siinä lähtökohtaisesti täysin väärässä ollutkaan, että tämä vaihtariporukka näytti asettuvan vähän huonoon paikkaan.

Ehkä ärsyttävän pitkä selostus, mutta minusta poliisin keissi kuulostaa samantapaiselta. Selvempänä hän olisi ehkä pystynyt toimimaan tilanteessa jollain hyödyllisellä tavalla, nyt vain pahensi sitä aivan kaikkien kannalta ja päätyi pahoinpitelemään täysin sivullista henkilöä.

Siinä olisi voinut keskustella siitä, että kuka nyt ottaa minkäkin taksin ja miksi. Samalla tavalla olisi voinut puhua niille vaihtareille ja keksiä siihen jotain ratkaisua. Ehkä se ei harmita, että he seisovat siinä, jos se on kaikkien kesken sovittu. Mutta näissä jutuissa viina hämärtää täysin harkintakyvyn siitä, minkälaisessa tilanteessa voimakeinoihin siirtyminen tai kova haukkuminen on paikallaan.

Minua ainakin hävetti helvetisti sen naisen puolesta, kun siinä paljastui se, miten etuoikeutettuna se tuntui pitävän itseään. Vähän sama jossain taksijonossa. Jos otat siinä sellaisen asenteen, että ulkomaalaiset ovat ne kaiken pilaavat idiootit, jotka eivät osaa käyttäytyä, kiihdyt ja rupeat mylvien kouluttamaan, hups kun se voikin näyttää jostain toisesta vähän erilaiselta.


ROOSTER

Kyllä rahvas tietää! Jo kauan ovat kansalaiset ymmärtäneet, että jotkut voivat syödä kuin hevonen, eivätkä silti liho. Lapamatoa ei ole epäilty.

Vihdoin ja viimein tälle on saatu tieteellinen todiste. Läpipaskoja on siis olemassa, siis henkilöitä joihin ruuan kalorit eivät tartu, helposti. Huonon hyötysuhteen ihmisiä.

Lainaus käyttäjältä: https://tekniikanmaailma.fi/tutkimus-laihoilla-ihmisilla-on-sellaista-dnata-joka-auttaa-heita-pysymaan-hoikkana-soivat-he-mita-tahansa/?shared=938112-d8ed6933-500Laihoilla ihmisillä on tunnistettu olevan geenejä, jotka auttavat heitä pysymään solakoina, söivät he mitä tahansa. Tähän tulokseen on tullut tutkimus, joka on tehty Cambridgen yliopistossa.

Artikkeli aiheesta on julkistettu lehdessä PLoS Genetics. Siitä uutisoi The New Scientist.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Muisto Keijo Kullervo

#36
https://tekniikanmaailma.fi/tutkimus-laihoilla-ihmisilla-on-sellaista-dnata-joka-auttaa-heita-pysymaan-hoikkana-soivat-he-mita-tahansa/?shared=938112-d8ed6933-500

^^
Jossakin tv:ssä oli myös maininta, että vaikka muutamat ihmiset eivät lihokaan silmämääräisesti paljokaan, vaikka syövät paljon, voi heidän sisäelimiin kertyy rasvakudosta hyvin paljon.

Rasvakudoksen kertyminen sisäelimiin on yhtä vaarallista kuin ulkoisesti näkyvä lihominenkin.

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

ROOSTER

Äärimetalli-ihmisten uskomaton sijoituskohde:

Lainaus käyttäjältä: https://www.arvopaperi.fi/uutiset/ap/68ea4f79-88ac-47fe-9035-4cb203b9d76aGeneral Electricin osake painui joulukuussa alimmillaan 6,66 dollariin. Pedon lukemasta tekee merkittävän se, että yhtiön osakkeen alin noteeraus finanssikriisin jäljiltä vuonna 2009 oli täsmälleen sama 6,66 dollaria. Tuolloin myös S&P 500 -indeksi otti pohjakosketuksen 666 pisteessä.

Luultavasti sijoituksensa saa takaisin myöhemmin 66,6-kertaisina.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

urogallus

Kansallismaisemaa hyödyntämään puuhataan uutta matkailukeskusta:

LainaaLieksan Kolille jo kymmenisen vuotta kansainvälistä luontomatkailukeskusta puuhannut Napa-Koli oy on julkistanut uusimmat laskelmansa ja suunnitelmansa. Kansallispuiston kupeeseen, Purunlammen alueelle suunnitellun Koli Culturan kokonaisbudjetti on noussut yli sataan miljoonaan euroon. Purunlampi sijaitsee Ylä-Kolin länsipuolella.
Napa-Kolin toimitusjohtaja Ari Uusikangas on ideoinut matkailukeskusta jo 1990-luvulta alkaen. Hanketta on hidastanut viimeisimpänä viisi vuotta kestänyt kaavoitusprosessi.

Tuoreiden suunnitelmien mukaan keskukseen tulee yli 1 200 petipaikkaa, joihin odotetaan aasialaisia ja eurooppalaisia luontomatkailijoita.
Metsähallituksen tilastojen mukaan Kolilla vieraili vuonna 2017 yli 200 000 vierailijaa. Kävijämäärä kasvaa noin 15 prosentin vuosivauhdilla. Kaikki vierailijat eivät kuitenkaan jää yöksi Kolille. Napa-Kolin Uusikankaan mielestä kävijämäärään suhteutettuna Kolin runsaan 82 hotellihuoneen kapasiteetti on pieni.
Lomamökkejä Kolin alueella välittävästä Lomarengas-yrityksestä kerrotaan kuitenkin, että lomamökkejä ei vuokrata täyteen edes sesongin aikana.

https://yle.fi/uutiset/3-10618962


Että Koli Cultura. Lienenkö ainoa, jolle noista sanoista tulee ensinnä mieleen bakteeriviljelmä?

Magdaleena

Lainaus käyttäjältä: urogallus - tammikuu 29, 2019, 19:54:59
https://yle.fi/uutiset/3-10618962
Että Koli Cultura. Lienenkö ainoa, jolle noista sanoista tulee ensinnä mieleen bakteeriviljelmä?

Samoin täällä, heti tuli mieleen Escherichia coli bakteeri.. vaikka virtsakokeessa.

Tarkistin, etten höpise hassuja. sitä voi tilata netistä omiin tarkoituksiin, en tiennytkään:
LainaaPrice: $11.35
Escherichia coli (E. coli) bacterial culture for microbiology laboratory studies contains variably motile rods found singly, paired and in short chains. A common intestinal organism and lactose fermenter.

Ehkä tarkoituksella tuo arvoituksellinen nimi yritykselle, vaikka eipä taida olla.

"Live from the heart of yourself. Seek to be whole, not perfect." - Oprah Winfrey

Kopek

Poliisii vaatii lisää pakkoja ja lisää kontrollia sekä kovempia rangaistuksia.

Yle uutiset:

"Prepaid-liittymän ostajan pitäisi kertoa aina nimensä, ehdottaa poliisi – syynä villinä rehottavat puhelinpetokset"

Olen arvellut, että ehkä ostajan henkilöllisyys kysytään jo nyt.

Jos poliisin ehdotukset toteutuvat, mitä siitä voi seurata? Ainakin siitä seuraa askelia Kiinan tyyppisen fasistisen kontrollivaltion suuntaan.

R-kioskin mainoksen mukaan Prepaid -liittymällä pääsee myös nettiin. Se tarkoittaa sitä, että sinne voi myös kirjoittaa juttuja, joista voi saada kiihottamis- ja uskonrauhatuomion. Jos kirjoittajan henkilöllisyyttä ei tiedetä, tuomio jää antamatta. Siinä vaiheessa, kun prepaidia ei voi enää ostaa nimettömänä, sananvapausrikolliset saadaan varmemmin tuomiolle.

Sääntöjen ja rangaistusten kiristämiset näyttävät viattomilta, kun niitä puolustetaan viittaamalla rikollisiin, jotka huijaavat vanhusten rahoja. Ei tulla ajatelleeksi, että jossakin toisessa tilanteessa toisena aikana, tiukennettuja sääntöjä voidaan käyttää tavallisten kansalaisten sananvapauden rajoittamiseen ja toisinajattelijoiden vainoamiseen.

Jos prepaidin ostajan on todistettava henkilöllisyytensä, eikö postikin voisi alkaa vaatia samaa. Kirje lähtisi eteenpäin vain, kun lähettäjä näyttäisi virkailijalle henkilöllisyystodistuksen. Lähettäjän nimi vaadittaisiin myös kirjekuoreen. Näin saataisiin uhkaus- ym. kirjeitä lähettävät rikolliset helpommin kiinni.

Perustustuslaissa sanotaan seuraavaa:

"Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä."

En väitä, että prepaidin ostajan henkilöllisyyden pakollinen kirjaaminen loukkaisi sananvapautta, mutta ei se sitä edistäkään. Onhan se tavallaan estämistä, kun vaaditaan todistamaan henkilöllisyytensä, jotta saa lähettää sähköisiä viestejä. Se toimii sensuurin tapaan ennaltaehkäisevästi.

ROOSTER

Hieno idea, toimisiko Suomessakin?

Lainaus käyttäjältä: https://www.verkkouutiset.fi/outo-rikosaalto-vanhukset-haluavat-vankilaan/Olin saavuttanut eläkeiän ja rahani olivat loppu. Siitä sain idean, että ehkä voisin elää ilmaiseksi, jos asuin vankilassa, Takata kertoo.

Koska Japanissa tuomitaan tiukasti lievemmistäkin varkauksista, Takata sai ensimmäisen vuoden vankeutta vain näpistyksestä tuomittuna. Viimeisen kahdeksan vuoden aikana Takata on viettänyt noin puolet ajastaan vankilassa tuomittuna eri rikoksista.

– Toistuva lain rikkominen on monelle vanhukselle keino päästä takaisin vankilaan, missä heille on taattuna kolme ateriaa päivässä
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hayabusa

Teoriassa kyllä. Tosin eihän Suomessa linnaan pääse kuin huumeista ja vihapuheista. Joten jos tulee ajankohtaiseksi, valitsen jälkimmäisen. Epäilen kuitenkin etten pysty ryyppäämään kaikkia rahojani.  ;D
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Kopek

Yhdysvalloissa demokraattista kuvernööriä vaaditaan eroamaan, koska joku on kaivanut esille 35 vuotta sitten opiskelijoiden vuosikirjassa olleen rasistisen - hui kauheata - valokuvan, jossa kyseinen kuvernööri esiintyy 25-vuotiaana.

Eräät asiat eivät vanhene koskaan.

Suomessa voi nousta maan suurimman kaupungin pormestariksi, vaikka olisi syyllistynyt pahoinpitelyyn, varkauteen ja rattijuopumukseen. En tiedä sitten, jos olisi pahoinpidellyt mustaihoisen. Ai niin, eihän kuvernööri, jonka eroa vaaditaan, edes ole syyllistynyt rikoksiin.

Minun mielestäni kuvernöörin nuoruudenaikainen valokuva edustaa korkeintaan huonosti harkittua huumoria, jos sitäkään. Ja onhan aikaakin jo kulunut. Enkä pormestariakaan vaatisi eroamaan menneiden tekojen takia. Kaikkihan me teemme virheitä.

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-47102614

http://otupamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233762-vapaavuoren-rikokset

Uutinen Suomesta: Hommafoorumin vakiokirjoittaja "sivullinen", jota olen joskus epäillyt Putinin trolliksi, on saanut kenkää.

https://hommaforum.org/index.php/topic,243.msg3002262.html#msg3002262

Sympatiani ovat sivullisen puolella. Vaikka olenkin epäillyt häntä Putinin viidennen kolonnan jäseneksi, hän on mielestäni kuitenkin viihdyttävä tekstinikkari. Hän tietää asioista ja on perillä historiasta. Kirjoittajana hän on kohtelias, sivistynyt ja hyvätapainen. Hänen kritiikkinsä hommafoorumin valvojia kohtaan on oikeutettua.

Kopek

Ilmoittaudu yliopistoon - päädy vankilaan.

https://universityoffarmington.edu/

Amerikkalaiset pystyttivät feikkiyliopiston houkutellaakseen ilman tarvittavia papereita olevia ulkomaalaisia. Ja kuinka sitten kävikään.

https://www.bbc.com/news/world-asia-india-47106199

Suomen viranomaiset eivät taida perustaa valeyliopistoja saadakseen kiinni paperittomia maahanmuuttajia. Kävisikö täällä paremmin Kelan ylimääräinen rahanjakopiste paperittomille?