Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Uutisia maailmalta ja Suomesta

Aloittaja Jaska, tammikuu 06, 2019, 22:02:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 5 Vieraat katselee tätä aihetta.

ROOSTER

Suomen valtava eläkerahastointi aiheuttaa ongelmia.

Lainaus käyttäjältä: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006555706.htmlVihriälän mukaan matala korko ei toisaalta ole Suomelle yksiselitteisesti hyvä asia. Suomalaisissa työeläkerahastoissa on varoja yli 200 miljardia euroa eli huomattavasti enemmän kuin julkisella sektorilla on velkaa.

Matala korkotaso heikentää eläkevarojen tuottoa. Koska varoja on enemmän kuin velkaa, matala korko ei siis koko julkisen sektorin tasolla Suomea juuri hyödytä.

Nyt tulisi nopeasti päättää, onko Suomen suuri ongelma liiallinen huonosti tuottava varallisuus, negatiivinen lainakorko vai Vihriälä.

Joidenkin mielestä nyt olisi pantava säkin suu suppuun koska:

a) muut maat tuhlaavat niin paljon, että jonkun (eli meidän) on säästettävä
b) vuosikymmenen lopulla meillä saattaa olla maksettavaa vanhuksista
c) hävittäjätkin olisi maksettava ja muitakin sotakoneita tarvitaan
d) voi tulla vihollisen hyökkäys tai muita kriisejä
.
.
.
y) kahvin hinta voi nousta

Kaikki vastuulliset kansalaiset ymmärtävät, että nyt on syytä maksaa valtiolle vapaaehtoisesti lisää veroina ja eläkemaksuina koska voi syttyä vaikka sota. Tämä on sitä vastuullista politiikkaa. Sotaan pitää aina valmistautua, pieni nälänhätä, asuntopula tai terveysongelmat eivät ole mitään vihollisen hyökkäyksen mahdolliseen uhkaan verrattuna.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Äärioireilu - syyskuu 16, 2020, 23:30:46
200 poliisia ratsasi 34 poliisiasemaa ja muita poliiseja. Ahaa, täällä jaellaan Hitler-kuvia ja pakolaisista kaasukammiossa ja kaveritkin seuraa vaiti. 
https://www.bbc.com/news/world-europe-54174393

Tämäkin todistaa: Poliisi on yleensä kallellaan oikeistoon, jopa äärioikeistoon. (Vai onko kukaan koskaan nähnyt juttua kiinniotetusta pollarista joka jakelee Stalin-kuvia ja ihmisiä gulagilla-ihannekuvia?!)
Nytkö myös Suomessa jotain samansuuntaista? 2 poliisia estetty tulemasta virkapaikalleen..
https://twitter.com/Dimmu141/status/1306595061035986944
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Kopek

Uutiset kertovat, että TV-kasvo (minulle tuntematon) Roope Salminen on tuomittu 70 päiväsakkoon pakottamisesta seksuaaliseen tekoon tai jotain sinne päin. Tyyppi oli mennyt alasti makailemaan jonkun alastoman humalaisen nukkuvan naisen viereen. Liittäisin linkin uutiseen, mutta en ohjeista huolimatta osaa tehdä sitä kännykällä, jolla kirjoitan.

Mitä ajatuksia uutinen herättää?

Minulle tulee mieleen ajatus, että nainen on ilmeisesti loukkaantunut pahasti, kun on nähnyt vaivaa tehdäkseen rikosilmoituksen. Siinähän panee itsensäkin peliin, kun herää kysymys, miten on joutunut "tilaan", jossa joku tyyppi voi tulla viereen alasti makaamaan.

Miten tuollainen juttu todistetaan. Salminenhan tuntuu kiistävän.

urogallus

Lainaus käyttäjältä: Kopek - syyskuu 18, 2020, 17:44:37
Miten tuollainen juttu todistetaan. Salminenhan tuntuu kiistävän.

Todistus on toissijaista, koska mielestäni tuossa ei edes tapahtunut rikosta, vaikka kaikki olisikin mennyt kerrotulla tavalla.

Kopek

Jos tapaus on sellainen, että monien mielestä se ei ole edes rikos, sen päätyminen poliisiasiaksi ja oikeuden tuomioksi ja lehtijutuksi on sitäkin ihmeellisempää. Kannattaa pitää vaatteet päällä naisseurassa. Se kai tarinan opetus on, jos sillä jotain opetusta on. Kun ei tiedä yksityisohtia, on vaikea ottaa tarkemmin kantaa.

kertsi

^ Ihanko olisin jostain lukenut, että syyttäjän mukaan hemmo olisi pakottanut naisen riisuutumaan, ja se olisi se, mikä olisi ollut se rikos tässä asiassa.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

MrKAT

IS tuo uutta valaisua Roope Salmisen tapaukseen:
Todistaja näki Roope Salmisen menevän uhrin kanssa huoneeseen – pelästyi näkyä lasioven takana ja puuttui tilanteeseen
Käräjäoikeuden tuomiosta käy ilmi, kuinka todistajat kuvailivat tapahtumia asunnossa.
...
Kahden paikalla olleen todistajan mukaan asianomistaja oli hyvin päihtynyt: hän ei ollut pysynyt pystyssä, hän oli ollut sekava ja hänen puheensa oli sammaltanut. Toinen todistajista vei hänet suoraan nukkumaan.
...
Salminen kykeni normaaliin keskusteluun, eikä ollut ollut sekava.

Yksi todistajista huolestui, kun Salminen meni tämän jälkeen asianomistajan kapeaan sänkyyn makaamaan.
...
Asianomistaja muisti maanneensa omassa sängyssään ja havahtuneensa siihen, että hänen vaatteitaan riisutaan ja joku sanoo monta kertaa: "Nyt otetaan housut pois". Hän ei vastannut puheisiin mitään. Salminen oli nykinyt hänen alushousujaan pois.

Tilanteesta huolestunut todistaja halusi puuttua asiaan. Hän pelkäsi, että huonossa kunnossa olevalle asianomistajalle tehtäisiin jotain, mitä tämä ei tahtoisi.

- https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006641638.html
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Toope

Tämä tyyppi lienee joku näyttelijä tai juontaja..? No, uutisten mukaan meni vähän liian pitkälle.
Horny saa olla mutta ei väkisin. Siksi kai oikea tuomio.

Kopek

Obama (CNN:n mukaan): Korkeimman oikeuden tuomaria ei pitäisi valita ennen kuin presidentti on astunut virkaansa vuonna 2021.

Nykyinen presidentin toimikausi loppuu tammikuussa. Nykyinen presidentti valittiin neljä vuotta kestävälle virkakaudelle. Miksi hän ei saisi käyttää valtaoikeuksiaan koko sen ajan, miksi kansa on hänet tehtävään valinnut?

mikainen

Lainaus käyttäjältä: Kopek - syyskuu 20, 2020, 00:34:59
Obama (CNN:n mukaan): Korkeimman oikeuden tuomaria ei pitäisi valita ennen kuin presidentti on astunut virkaansa vuonna 2021.

Nykyinen presidentin toimikausi loppuu tammikuussa. Nykyinen presidentti valittiin neljä vuotta kestävälle virkakaudelle. Miksi hän ei saisi käyttää valtaoikeuksiaan koko sen ajan, miksi kansa on hänet tehtävään valinnut?

Miksipä ei. Tosin:

"Senaatin republikaanien Mitch McConnell kiirehti vahvistamaan, että kongressi ottaa Trumpin nimityksen käsittelyyn pikimmiten, siis jo ennen vaaleja.

Edellisten presidentinvaalien alla McConnell oli samaa mieltä kuin Biden nyt eli hän vastusti tuomarinimityksiä vaalivuonna. Kun panoksena on konservatiivina pidetyn tuomarin valitseminen, ryhmänjohtaja ei epäröi kääntää takkiaan".

Takinkääntö taitaa olla politiikassa niin tavallista, että mitäpä tuosta.

Hippi

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

Uusi tietovuoto: Suomen valtion kaivoskumppanista lukuisia rahanpesuilmoituksia – Terrafamen osakas ollut vuosia pankkien erityistarkkailussa
Lainaa
Suuret kansainväliset pankit ovat tehneet Trafiguran toiminnasta toistuvasti ilmoituksia Yhdysvaltain valtiovarainministeriön alaiselle talousrikoksien estämiseen erikoistuneelle yksikölle.

Huippusalaisista raporteista käy ilmi, että pankit ovat raportoineet viranomaisille Trafiguraan liittyen kymmenien miljardien eurojen arvoisista epäilyttävistä tilisiirroista.

Raportit ovat osa tietovuotoa, joka sisältää tietoja noin 1800 miljardin euron arvoisista epäilyttävistä tilisiirroista. Huippusalaiset asiakirjat kertovat, kuinka kansainvälinen rahanpesu ja rikollisuus toimivat.

Huomenna ilmeisesti luvassa lisää. Saas nähdä mitä mielenkiintoista tuolta lopulta löytyy.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

MrKAT

^Uutisointi sopivasti vihreiden puoluekokouksen päättymisen jälkeen (jossa kirosivat kaivoslakeja ja kaivoksia). Olisivat saaneet lisää puheenaihetta ja puhtia ja melua jos olis uutisoitu pari pv aikaisemmin?
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Hayabusa

Kansainvälinen uutisoperaatio. Siinä ei pienen Suomen pienen puolueen kokoukset aikatauluja heiluta.

Kovin hiljaa ovat vihreät olleet kaivoksista tänäkin hallituskautena, teoista puhumattakaan.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Aave

^
"Vuonna 2006 Trafiguran käyttämä Probo Koala -laiva vei vaarallista jätettä Norsunluurannikolle. Myrkyllisen jätteen puutteellinen käsittely aiheutti sadan tuhannen ihmisen sairastumisen maassa".

Trafigura-kumppanuus on ollut Lintilän (Kesk.) 2017 tsekkaama jutska. "Hyviä jätkiä, ei mitään ongelmia"! :)
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy