Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Uutisia maailmalta ja Suomesta

Aloittaja Jaska, tammikuu 06, 2019, 22:02:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 10 Vieraat katselee tätä aihetta.

Toope

Minusta poliisilla tulee ollakin auktoriteettia.
Pikkujätkänä vuosikymmeniä sitten meidän alueellamme oli korttelipoliisi. Hän joskus ojensi meitä ja me pikkujätkät uskoimme. Rehti äijä, mutta auktoriteetti.
Kun se ärähti, me tottelimme...
Nykyään kai tuollainen olisi jotain fassismia tai poliisiväkivaltaa... :P

Kopek

Ylen uutisivulla on seuraava uutinen:

"Poliisit hakkasivat mustan musiikkituottajan studiossa Pariisissa – pahoinpitely taltioitui valvontakameralle
Torstaina hyllytettyjä poliiseja epäillään väkivallan käyttämisestä virantoimituksessa sekä valheellisten lausuntojen antamisesta."

En jaksanut katsoa 13 minuutin videosta kuin alkua. Näyttää siltä, että musta mies "niskuroi", ja poliisi joutui käyttämään voimakeinoja. Mikä tässä nyt on niin ihmeellistä? Uutisen mukaan poliisin toimenpiteiden kohteeksi joutunut mies ei käyttänyt kasvomaskia, vaikka sen käyttäminen on pakollista Pariisissa. Lainrikkoja siis. Ei Suomenkaan poliisi katso lakien rikkomista ja niskurointia sakotus/pidätystilanteessa läpi sormien.

Eikö poliisi ole väkivaltaviranomainen? Miksi se ei saisi käyttää väkivaltaa virantoimituksessa?

Hesarissa oleva uutinen puolestaan kertoo, että mies on tuomittu vaimonsa murhasta, vaikka miehen puolustus esitti, että tuomio kuuluisi antaa taposta:

"Mies ampui vaimonsa teloitustyyliin kerrostalon pihalla Lahdessa – Hovioikeus piti murhatuomion voimassa"

Aah. Huomaan lukeneeni uutisen huolimattomasti. Tarkoitukseni oli kirjoittaa, että tuomio oli "rasistinen". Olin nimittäin saanut uutisesta käsityksen, että ampuja oli mustaihoinen sambialainen, ja uhri oli valkoihoinen suomalainen. Kun luin uutisen uudestaan, asetelma kääntyikin päinvastaiseksi. Uhri oli sambialaistaustainen nainen, ja ampuja oli suomalainen mies. Tuomio onkin siis "antirasistinen", joka on tavallaan rasismin muoto sekin. Tarkoitan sitä, että tapaukseen liittyvien ihmisten etninen alkuperä ja ihonväri vaikuttaa asiassa.

Oikeus päätyi murhan kannalle siksi, että tappaminen tehtiin julmalla tavalla ja siksi, että miehen "rauhallinen toiminta tapon jälkeen kertoo myös siitä, että teko on ollut suunnitelmallinen ja se tehtiin vakaasti harkiten".

Tappo/murha -jaottelu on mielestäni aivan hatusta vedettyä.

Eikö teon moitittavuuden aste pitäisi arvioida ennen tekoa valliinnesta asiantilasta?

Jos ihminen lyö puukolla toisen hengiltä pikaistuksissaan, se katsotaan usein tapoksi. Mutta jos ihminen on niin ääriravoissaan, että hän jatkaa puukolla lyöntejä vielä senkin jälkeen, kun uhri on jo kuollut, teko muuttuukin tietyn puukoniskun jälkeen murhaksi. Miten tappamista seuraava toiminta voi vaikuttaa siihen, miten tappamista arvioidaan. Jotta teko säilyy tappona, tekijän on toimittava juuri oikealla tavalla. Toisaalta tappotuomion saajakin voi silpoa ruumiin, mutta sen pitää tapahtua vasta myöhemmin ruumiin hävittämisen merkeissä.

Mikä on sanonut, että "pikaistuminen" saa kestää vain muutaman sekunnin. Sen jälkeen pitää rauhoittua... anteeksi, ei saanutkaan rauhoittua, koska rauhallisuus todistaa harkitusta murhasta. Sen jälkeen pitää olla juuri oikealla tavalla hermostunut ja ahdistunut, että ei poistu tappokäytävästä. Eikö harkitun murhan tekijän kannata toimia juuri näin.

Jos ampujan teko oli harkittu ja suunnitelmallinen, miksi hän yritti saada lievemmän tuomion taposta. Eikö suunnitelmallisuuteen kuulunut myös suunnitelma seurauksista eli elinkautisesta vankeustuomiosta. Suunnitelmaan voi olettaa kuuluneen:

1) Vaimon ampuminen
2) Poliisin soittaminen paikalle ja rauhallinen antautuminen
3) Elinkautinen vankeustuomio murhasta

Miksi kolmoskohta alkoi mättää? Eikö vankilassa ollutkaan mukavaa?

Yleensäkin minua ihmetyttävät murhat, joille ei ole motiivia, ja joissa tekijä ei yritä peitellä tapahtumaa, mutta joissa hän kuitenkin kiistää rikoksen. "Palapelin" palat eivät oikein sovi kohdalleen.

"Antirasismi" tulee esille jutussa siten, että jos valkoihoinen mies tuomittaisiin vain taposta hänen ammuttuaan mustan naisen, teko päätyisi uutisiin osoituksena 1700-luvun orjanomistajamentaliteetista. Eli mustan orjan tappamisesta saisi pienemmän tuomion. Mies oli pakko tuomita murhasta uhrin ihonvärin takia.

Jos uhri oli valkoihoinen, edellä kirjoitetulta olettamukselta putoaa pohja. Muu osa kirjoituksesta on kuitenkin vielä validi.

https://yle.fi/uutiset/3-11668385

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Kopek - marraskuu 27, 2020, 09:09:24
Tappo/murha -jaottelu on mielestäni aivan hatusta vedettyä.
Useissa rikoksissa laissa luetellaan tunnusmerkit, joiden vallitessa rikosta pidetään törkeänä ja sovelletaan korkeampaa rangaistusasteikkoa.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Jaska - marraskuu 28, 2020, 22:16:59
Lainaus käyttäjältä: Kopek - marraskuu 27, 2020, 09:09:24
Tappo/murha -jaottelu on mielestäni aivan hatusta vedettyä.
Useissa rikoksissa laissa luetellaan tunnusmerkit, joiden vallitessa rikosta pidetään törkeänä ja sovelletaan korkeampaa rangaistusasteikkoa.
Raiskaus ja törkeä raiskaus Suomen Laeissa.

Hayabusa

Vanhemmat ovat olleet kaukaa viisaita ja antaneet tulevalle poliitikolle äänestäjien mieleen jäävän nimen... ;D
Adolf Hitler Uunona murskavoittoon Namibian vaaleissa
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hayabusa

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Aave

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - joulukuu 10, 2020, 23:13:21
Helpottava päivä eräälle nuorelle miehelle
Raaseporin tasoristeysturman kuljettajan syytteet hylättiin hovissa – kolme varusmiestä menehtyi ja viisi loukkaantui kuorma-auton ja taajamajunan törmäyksessä
Juu, laitoin hovin päätöksen itsekin merkille... Mutta tässäkin on vielä mahdollisuus valittaa korkeimpaan.

Syytetylle joka tavalla mitä karsein kokemus. Antaisivat jo olla.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Karikko



Ih _n  voitoille löytyy hyvä selitys, eivät maksa palkaa työläisorjilleen.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007680387.html


-:)lauri

Jos oikein ymmärsin, tänään varmistui oppivelvollisuuden laajentaminen sisältäen toisen asteen sekä sen maksuttomuus. Minusta tämä on oikea suunta. Tosin tätäkin tärkeämpää olisi sijoittaa tukiopetukseen. Tärkeämpää kuin oppivelvollisuuden kesto, olisi sen laatu siellä heikoimmassa päässä.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Saares

#3549
Luin tämän päivän Hesarista:
"Hufvudstadsbladet näkee tuoreen maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan kyselytutkimuksen tuloksissa laajalle levinnyttä halua muuttaa nykyisin käytössä olevaa asevelvollisuusjärjestelmää. vain puolet vastaajistatukee nykyistä asevelvollisuusjärjestelmää .... "
Mitenkäs sitten käy  Ruotsin puolustamisen jos suomalaiset vähentävät nykyisestä tasosta? Luulisi HBL:n olevan huolissaan. 

Toope

Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - joulukuu 15, 2020, 14:02:32
Jos oikein ymmärsin, tänään varmistui oppivelvollisuuden laajentaminen sisältäen toisen asteen sekä sen maksuttomuus. Minusta tämä on oikea suunta. Tosin tätäkin tärkeämpää olisi sijoittaa tukiopetukseen. Tärkeämpää kuin oppivelvollisuuden kesto, olisi sen laatu siellä heikoimmassa päässä.
Ja yhteiskunnalle lisää menoeriä, vaikkei hyötyjä ehkä tule...

Karikko


IS uutisen mukaan tiedustelutoiminta on lisääntynyt suomen lähialueilla- no miten he sen tietävät, ehkä tiedustelemalla itsekin.


Toisenlaisenkin tarinan voi kehittää tuostakin jutusta, kun kerrotaan myös seuraavasti--
Suomalaisten tavoista tiedustella-


KÄYTÄNNÖSSÄ strategista tiedustelua tehdään tietoverkko- ja tietoliikennetiedustelun lisäksi myös salaisen henkilötiedustelun avulla. Näin puolustusvoimat voi arvioida uhkien kehittymistä useiden vuosien perspektiivissä.

– Voidaan antaa valtionjohdolle viikkoja ja kuukausia etukäteen ennakkovaroitus tilanteen muutoksista, jotta voidaan tehdä omia ennakoivia päätöksiä tilannekehitystä vastaan. Tähän sotilastiedustelulaki antaa entistä paremmat työkalut.

Tiedustelun kannalta kiinnostava viestintä siirtyy yhä enemmän radioaalloilta verkkoon. Toverin mukaan Suomesta on tullut sotilastiedustelulain myötä entistä kiinnostavampi kumppani, koska Suomella on nyt mahdollisuuksia ja kykyjä rajat ylittävään tietoverkkotiedusteluun.

Kiinnostava kumppanuus tiedustelumaailmassa tarkoittaa arvokkaiden tietojen vaihtoa muiden läntisten tiedusteluorganisaatioiden kanssa. Se on kaupankäyntiä, josta molemmat hyötyvät.

Suomalaiset tiedustelijat voivat vaikkapa havaita, että johonkin Suomen kumppaniin kohdistuu laitonta toimintaa verkossa ja antaa siitä varoituksen


Kopek

Yle Uutiset:

Joulukuun alussa pyörähti käyntiin uusi romutuspalkkiokampanja. Vuonna 2010 tai aiemmin ensirekisteröidyn auton romuttamisesta voi hakea liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta romutuspalkkiota.

– Romutuspalkkion tuloksena pieni rahallinen panos lyhentää auton elinikää. Sitä ei ajeta aivan loppuun vaan auto päätyy purkuun varhaisemmassa vaiheessa.

– Uudet autot kuluttavat vähemmän, saastuttavat vähemmän. Valtiokin hyötyy verotuloina. Ja ennen kaikkea autokauppa piristyy tästä, kun se on nyt kevään jälkeen ollut aika alamaissa.


......

Romutuspalkkio on mielestäni ilmiönä sairas. Se on pienituloisten (maalla asuvien) autokäyttäjien kannalta kuin ilkkumista tai isku avokämmellä kasvoille.

Toimivan rahanarvoisen omaisuuden tahallinen särkeminen sotii ideologisesti ajattelumaailmaani ja tunne-elämääni vastaan. Olen luonteeltani korjaaja ja säilyttäjä - en tuhoaja. 

Miksi romutuspalkkio on isku köyhiä kohtaan?

Normaalitilanteessa homma menee niin, että varakas ihminen ostaa uuden auton. Vuodet kuluvat, ja lopulta auton arvo on pudonnut niin alas, että köyhällä on varaa ostaa se käytettynä. Romutuspalkkiolla puututaan tähän normaalitilaan. Valtio toisin sanoen maksaa rahaa ihmisille, jotta he eivät myisi autojaan vähävaraisille autontarvitsijoille vaan mieluummin hajottamoille. Jos joku vähävarainen kuitenkin onnistuu sinnittelemään vanhalla autolla, sen liikenteessä pitäminen tulee mahdottomaksi, kun siihen ei saa enää varaosia - kiitos valtion, joka on romutuspalkkiolla hävittänyt vastaavanikäiset autot liikenteestä, jolloin myös varaosien tarjonta on loppunut.

Vähävarainen ei tietenkään itse voi hyödyntää romutuspalkkiota, koska hänen mahdolliset romuautonsa ovat jo niin romuja, ettei niistä mitään palkkiota makseta. Auto pitäisi ensiksi suurella rahalla korjata ja katsastaa ja pitää hetki liikenteessä ennen kuin palkkiota heruu. Palkkion saa siis käytännössä vain ehjistä toimivista autoista eikä todellisista romuautoista. Tällainen on iljettävää. Ei kai vähävarainen käyttöautoaan mihinkään romuttamoon halua viedä. Millä hän sitten ajaisi?

Jonkinlaisella keinottelulla palkkion voisi ehkä hyödyntää, mutta siihen tarvitsee apureita ja lainarahaa ja vaikka mitä.

Aave

Iloisia uutisia ja vihreätä arvopohjaa: Kiina-yhteyksiensä takia kokoomuksesta erotettu valtuutettu loikkasi vihreisiin (IL).

"Toivotamme Jennin tervetulleeksi mukaan. Yhteistyö Jennin kanssa on sujunut hyvin ja jatkamme sitä ilolla, Kostilainen toteaa tiedotteessa".

"Tulen toimeen vihreiden valtuutettujen kanssa niin politiikan saralla kuin vapaa-ajallakin ja tunnen itseni tervetulleeksi heidän keskuudessaan. Koen, että minulla on aito mahdollisuus vaikuttaa, Chen-Ye sanoo vihreiden tiedotteessa".

"Chen-Ye kertoo omilla verkkosivuillaan eronneensa maaliskuussa kaikista Kiinan hallintoon liittyvistä järjestöistä".

Vihreässä politiikassa on tulevaisuus! :)
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Kopek

Olen seurannut vuosien ajan surullisena, milloin tämä tarina päättyy hitsausliekkeihin.

https://edition.cnn.com/travel/article/ss-united-states/index.html

Olen nähnytkin paatin. Tottahan sitä piti käydä vilkaisemassa, kun niillä kulmilla ajeltiin. Se näkyy paikallisen Ikean ravintolan ikkunasta ja lähempääkin tietysti.

"Laivabongareille/-historianharrastajille tämä alus on merkittävyydeltään samaa luokkaa kuin Eiffel-torni tai muu maailmankuulu nähtävyys joillekin muille. Onhan se kaikkien aikojen nopein iso matkustajalaiva ja suurvallan ikoni aikoinaan aina nimeä myöten. Sääli, jos sille lopulta käy niin kuin pelkään käyvän.