Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Uutisia maailmalta ja Suomesta

Aloittaja Jaska, tammikuu 06, 2019, 22:02:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 7 Vieraat katselee tätä aihetta.

Muisto Keijo Kullervo

Turhaa on huolehtia polttoaineverokehityksestä Suomessa.

Jos fossiilisten polttoaineitten verokertymä vähenee, aina voidaan alkaa verottaa tuhdimmin sähköautoja ja bensiini/sähkö autoja ym. vastaavia.

turhaa sähköistä polemiikkia mielestäni

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - toukokuu 18, 2021, 23:48:36
Melko mielenkiintoista julkistusta luvassa kesäkuussa.

Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c09b8006-554a-4e42-b0b3-2b4fcc6c9cdaAATIP:in tehtävänä oli nimensä mukaisesti havainnoida "tunnistamattomia, kehittyneitä, ilmassa liikkuvia uhkia".

Ja niitä riittää, sanoo Elizondo CBS:n haastattelussa.

– Tämä ei ole minun mielipiteeni, tämä on USA:n hallituksen virallinen kanta, kertoo Elizondo.
...
– Kuvittele teknologiaa, joka pystyy 700 g:n kiihtyvyyteen, voi vältellä tutkaa, voi lentää ilmassa ja kulkea veden läpi, mahdollisesti myös avaruudessa.

– Ja kaiken lisäksi niissä ei ole näkyvissä mitään voimanlähteitä, ei siipiä, ei ohjaussiivekkeitä, ja silti ne pystyvät uhmaamaan Maan vetovoimaa. Tällaisia asioita me olemme nähneet, sanoo Elizondo.

Olisiko Biden se presidentti joka julkaisee asioita joita on odotettu julkaistavaksi jo vuosikymmenet.

Ufojen isompi aikakausi taitaa olla jo ohi. Ilmeisesti ihmisten tietämisessä on jo tapahtunut sen verran valistumista, ettei niiden maan-ulkopuolisuuteen enää kovin helposti uskota- tai no uskotaanhan sitä erilaisiin jumaliinkin edelleen, joten ehkä tuohonkin taas saatetaan takertua..

Uusia laitteita kehitellään usassakin taas ja niiden kokeiluissa varmaan saadaan ihmisten näkemiä ilmiöitä julkisuuteen kuten ennenkin.

Useimmiten ufoksi on epäilty täysikuuta, tai venus-planeettaa, kun ne on sopivasti nähty horisontissa.

Varmaan tiedottajan kertoma 700 g:n kiihtyvyys on Hänen  oletuksensa, tai pelkkä vilpillinen huuli.

SO- 700 kertaa 9,8 km/sek..

Karikko

Sähkönmyyjällä vaikeuksia huolehtia velvoitteistaan, vai lieneekö alunperin edes sellaista tarkoitusta.

Ajattelisin kyllä, että tälläiset asiat pitäisi tiedottaa mahdollisille liittyjille, mutta poliisi ei kerro mistä firmasta on kysymys..

No ehkä huhu leviää nopeasti silti ettei tarvitse kaikkia sähkösopimusten myyjiä epäillä, vaikka siihenkin voisi olla syytä..

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/799f810a-1013-40f1-aa37-eb6dcce80094

Esitutkinnassa on käynyt ilmi, että yhtiö on jättänyt esimerkiksi arvonlisäveroja ilmoittamatta. Yhtiöön liittyvä henkilö on lisäksi ilmoittanut omia tulojaan alakanttiin. Yhtiön toiminta on ollut tappiollista, ja poliisi epäilee, että bisnestä on rahoitettu maksamattomilla veroilla. Tilikauden 2018 rikoshyöty oli 0,5 miljoonaa euroa, mutta seuraavina tilikausina rikoshyödyt nousivat yli 2,5 miljoonaan euroon vuodessa.

Samalla toimijalla oli hallussaan kolme eri yhtiötä, joiden kirjanpitoa poliisi tutkii. Yhtiöt ovat myyneet sähköä suomalaisille kuluttaja- ja yrittäjäasiakkaille. Poliisi ei kerro, mistä yhtiöistä on kysymys.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: kertsi - toukokuu 13, 2021, 16:48:13
Jos yhteiskunnassa ei syrjitä joitakin etnisiä vähemmistöjä, en näkisi pelkästään monien etnisyyksien olemassaolon maassa aiheuttavan väkivaltaisuutta. Vaikka Kopek niin kovasti sitä yrittääkin maalailla, sinnikkäässä yrityksessään mustamaalata rasistisesti afrikkalaistaustaisia.

Avainsana on "jos".

Yhteiskunnissa voidaan syrjiä myös etnisiä enemmistöjä. Etelä-Afrikan apartheid-järjestelmää esimerkiksi on kuvailtu valkoisen vähemmistön keinoksi syrjiä mustaa enemmistöä.

Etniset ryhmät eivät yleensä menesty täysin tasaisesti, olkoot syyt erilaiseen menestymiseen mitkä tahansa. Jotkut ryhmät menestyvät ja rikastuvat ja saavat valtaa enemmän kuin jotkut toiset. Ja näiden menestyjäryhmien nuottien mukaan mennään. Tämä näkyy kaikkialla maailmassa. Aina on joku porukka, joka on heikompi kuin muut, ja jota kohdellaan sen mukaisesti. Ehkä valtaa pitävän joukkion heikoimmat yksilöt tarvitsevat itsetuntonsa pönkittämiseksi illuusion, että vaikka heillä ei kovin hyvin menekään, ovat he kuitenkin jo pelkästään syntyperänsä ansiosta parempia ja ylempiä kuin ne, jotka on luokiteltu saastaisiksi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Burakumin

Hitler sai kannatusta julistamalla, että surkeinkin saksalainen on sentään parempi kuin yksikään juutalainen. Ja suomalaiset uhosivat, että yksi suomalainen vastaa kymmentä ryssää. Arabimaissa miesluuserit kokevat olevansa kovia tyyppejä, koska ovathan he sentään ylempiä kuin naiset. He kuuluvat maskuliiniseen herrakansaan.

En tarkoita, että useat etniset ryhmät samassa maassa saisivat automaattisesti aikaan väkivaltaa. Tarkoitan sitä, että kun maassa asuu useita erilaisia etnisiä ryhmiä, silloin muodostuu otollinen tilanne rikollisuuden puhkeamiselle. Joku tai jotkut ryhmistä syrjäytyvät ja ghettoutuvat ja ajautuvat virallisen yhteiskunnan ulkopuolelle. Huono-osaisuus ja syrjätyneisyys muodostuu ylisukupolviseksi. Ja tässä tilanteessa viimeistään alkavat sen tyyppiset ongelmat, jotka eivät jää muultakaan yhteiskunnalta huomaamatta. Autoja palaa, väkivaltaa ja murhia tapahtuu, rikollisjengit riehuvat.

Jos etniset ryhmät ovat riittävän samanlaisia kuten vaikka suomenruotsalaiset ja suomensuomalaiset, merkittivää eritymistä ei tapahdu. Myös suomalaiset Ruotsiin muuttajat sulautuivat alkuvaikeuksien jälkeen ruotsalaiseen yhteiskuntaan ja muuttuivat sukupolvien myötä hiljalleen ruotsalaisiksi. Ei ole suomalaisghettoja.

Hyvinvointivaltio pystyy kompensoimaan menestymisen eroja ja pitämään tilanteen rauhallisena. Kenenkään ei tarvitse tehdä rikoksia henkensä pitimiksi. Mutta kun hyvinvointivaltion rahat loppuvat, tilanne muuttuu.

https://www.fondapol.org/en/study/swedes/

kertsi

Lainaus käyttäjältä: Kopek - toukokuu 22, 2021, 00:23:59

Jos etniset ryhmät ovat riittävän samanlaisia kuten vaikka suomenruotsalaiset ja suomensuomalaiset, merkittivää eritymistä ei tapahdu. Myös suomalaiset Ruotsiin muuttajat sulautuivat alkuvaikeuksien jälkeen ruotsalaiseen yhteiskuntaan ja muuttuivat sukupolvien myötä hiljalleen ruotsalaisiksi. Ei ole suomalaisghettoja.

Öh, olettaisin, että niitä suomalaisalueita, ghettoja on ollut. Vrt. Susanna Alakoski: Svinalängorna, vrt. Kristian Borg: Finjävlarna.
Från rasfiende till kniv-Pekka (Aftonbladet)
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Karikko

^
Suomalaisia muutti paljon aikoinaan kaskenpolttajiksi ruotsiin (suomalaismetsät)

Tosin silloinhan oltiin "ruotsalaisia"-

Mutta miten lienee onkohan etnisyydellä isokin osa usan "sisällissodassa".- IS


Esimerkiksi New Jerseyssä kuoli lauantaina kaksi ihmistä kotibileissä tapahtuneessa ampumisessa. Lisäksi poliisi kertoo ainakin 12 ihmisen haavoittuneen. Etelä-Carolinassa puolestaan kuoli konserttiampumisessa 14-vuotias tyttö, minkä lisäksi 14 muuta haavoittui.

Yhdysvalloissa on kuollut kuluvan vuoden aikana ampuma-aseväkivallan vuoksi yli 17 000 ihmistä, selviää Gun Violence Archiven seurannasta. Haavoittuneita on ollut liki 14 400. Joukkoampumisia on puolestaan ollut noin 230 ja joukkosurmia 13.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kuvaili kuukausi sitten maan aseväkivaltaa "epidemiaksi"

kertsi

#4131
Lainaus käyttäjältä: kertsi - toukokuu 22, 2021, 01:14:28
Lainaus käyttäjältä: Kopek - toukokuu 22, 2021, 00:23:59

Jos etniset ryhmät ovat riittävän samanlaisia kuten vaikka suomenruotsalaiset ja suomensuomalaiset, merkittivää eritymistä ei tapahdu. Myös suomalaiset Ruotsiin muuttajat sulautuivat alkuvaikeuksien jälkeen ruotsalaiseen yhteiskuntaan ja muuttuivat sukupolvien myötä hiljalleen ruotsalaisiksi. Ei ole suomalaisghettoja.

Öh, olettaisin, että niitä suomalaisalueita, ghettoja on ollut. Vrt. Susanna Alakoski: Svinalängorna, vrt. Kristian Borg: Finjävlarna.
Från rasfiende till kniv-Pekka (Aftonbladet)

"Finnjävlarna" ger sin version av historien

Aiemmin suomalaiset maahanmuuttajat ja jälkeläisensä (ja tornionjokilaaksolaiset ja finnskogarna-alueen suomalaistaustaiset asukkaat) häpesivät suomalaista kieltään ja taustaansa. Nyt on alkanut esiintyä pieniä pilkahduksia siitä, että jotkut voivat jopa olla ylpeitä kielestään ja taustastaan.

Jos Ruotsissa vaikuttaisi puolue, jonka äänekäs inha puheentorvi ja töräyttelijä nimeltään vaikkapa Raivo-Räivi Päsänen tuomitsisi moisen ylpeyden synniksi, ja päinvastoin Armattu-satukirjaan vedoten todistaisi, että finnjävelit joutuvat Hilvettiin, ja muillakin tavoin kiihottaisi ruotsinsuomalaista kansanryhmää kohtaan, olisisiko se oikein ja hyvin tehty? Ruotsidemokraatit ehkä ottaisivat avosylin Raivo-Räivi Päsäsen riveihinsä, ja puolustaisivat tulenpalavasti hänen sananvapauttaan ja vapautta vihapuhua? (Minkähän takia ruotsinsuomalaiset oikein tuntevat vetoa Ruotsidemokraatteihin?)
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Kopek

Tämän päivän Helsingin Sanomia lukiessa tuli mieleen monenlaisia asioita. Seuraavassa muutama otsikko:

1. "Kymmeniä ehdokkaita on tuomittu rikoksista"

2. "SDP:n ehdokkaat ovat oikeammalla kuin ennen"

3. "Viking Sallyn veriteosta syytetyn muistikuvat ovat himmenneet"

4. "TS: Naantalilaisella hevostallilla paljastunut vakavia ongelma"

5. "Uusnatseille luettiin syytteet hakaristilippujen kantamisesta"

Esitän seuraavaksi joitakin ajatuksia, joita uutiset herättivät.

Juttu 1.

Tekevälle sattuu. Milloin politiikassa ei olisi ollut ihmisiä, jotka on tuomittu jostakin. Myönnettäköön, että 1800-luvun poliitikkoja ei ehkä ollut tuomittu nykyiseen malliin, koska tuhon aikaan tarvitsi oikeasti tehdä jotain merkittävää, jotta päätyi oikeuden tuomittavaksi. Vankila on kuitenkin ollut tuttu paikka Suomen vallanpitäjille. Ainakin kaksi presidenttiä (Svinhufvud ja Ryti) on viettänyt aikaa kiven sisällä. Kirkkojen alttaritaulut puolestaan esittävät miestä joka vangittiin ja telotetiin vallanpitäjien toimesta.

Nyt tuomion saa melkein mistä tahansa. Kaikki ovat rikollisia. Osa ei vain ole vielä jäänyt kiinni. Oleellisempaa on mielestäni se, mitä ihminen on tehnyt, kuin se, onko hänet mahdollisesti tuomittu jostakin.

Juttu 2.

Ehdokkaat oikealla, puheenjohtaja-pääministeri vasemmalla. No, käyhän se näinkin.

Juttu 3.

En tuomitsisi Viking Sally -tyyppiä esitetyn näytön perusteella. Motiivi ja suorat todisteet teosta puuttuvat.

Juttu 4.

Hevostallin ongelmat eivät kiinnostaisi, mutta satuin näkemään jonkin muun tiedotusvälineen otsikon, jossa kerrottiin poliisin suuresta operaatiosta naantalilaisella hevostallilla.

Nyt tuleekin mielenkiintoinen käänne. Hesarin verkossa oleva näköislehti kertoo seuraavaa:

"Turun Sanomat kertoi tiistaina verkkosivuillaan, että poliisi teki tiistai-iltana useiden partioiden voimin operaation naantalilaisen hevostallin tiloihin."

Luin uutisen paperilehden verkkoversiosta. Kun kirjoitin asiasta tähän juttuuni, halusin vielä varmistaa tarkasti, mitä Helsingin Sanomissa luki. Olin ehtinyt jo sulkea Hesarin sivun, joten katsoin uutista pöydällä olevasta oikeasta paperilehdestä. Selasin tekstiä läpi ja ihmettelin, miksi en löydä siitä mainintaa useista poliisipartioista, vaikka muistin siinä olleen sellaisen. Lopulta avasin verkkoversion uudestaan, ja siinäpä onkin tuo maininta. Onko verkossa oleva paperilehti Etelä-Suomen painos, joka ilmestyy hieman myöhemmin kuin muun Suomen painos, ja voi poiketa sisällöltään hieman? Vai muuttuuko netin paperilehtikin vielä julkaisunsa jälkeen?

Varsinainen pointti on se, että mielestäni poliisi taas kerran käytti tilaisuutta hyväkseen sotatilatyyppiseen voimannäyttöön ja öyhöttämiseen, mitä se nykyisin harrastaa. Menihän poliisi vanhan Veijo Baltzarin kotiinkin rynnäköllä niin, että teräsaita kaatui. Poliisit saivat kerrankin tilaisuuden nöyryyttää mustalaista oikein kunnolla ja näyttää, kuka on herra maassa, ja kenestä ei koskaan tule.

Hevostallioperaatiossa on vähän samaa makua. Uutisen mukaan tallin omistajia koskevat rikosnimikkeet liittyvät seksuaaliseen häirintään, kunnian loukkaamiseen ja uhkaamiseen. Tällaisten tapausten takiako tarvitaan yötä vasten tehty rynnäkkö useiden poliisipartioiden voimin?

Juttu 5.

Kiilusilmäinen totalitarismin puolustaja ja sananvapauden vihollinen taas touhussa.

Video tapahtumasta. Jos tapahtumassa jokin kiihotti, se ei ollut Hitlerin aikainen Saksan lippu hakaristeineen vaan jokin aivan muu. Liput olivat todennäköisesti pelkästään provokaatio, jolla kokeiltiin rajoja. Videon lopussa poliisit marssivat uusnatsien kulkueessa. Oliko kyse piilevästä kannatuksen osoittamisesta?


https://youtu.be/f4hZ223d5Bs

Jaska

#4133
Lainaus käyttäjältä: Kopek - toukokuu 26, 2021, 23:04:40
Kirkkojen alttaritaulut puolestaan esittävät miestä joka vangittiin ja telotetiin vallanpitäjien toimesta.
Jos vanhoihin tarinoihin on uskomista, niin tuomittiin ja teloitettiin sen Jumalan pilkasta, joka oli määrännyt tämän poikansa uhrattavaksi luomiensa ihmisten syntien sovitukseksi. Itse ratkaisin kysymyksen jättämällä sitoutumatta näihin levitettyihin tarinoihin.

Kopekin poliisiviha laittaa epäilemään, että hänellä on tilillään merirosvoradion pitoa pahempiakin kolttosia.

Laika

Lainaus käyttäjältä: Jaska - toukokuu 28, 2021, 00:34:48
Lainaus käyttäjältä: Kopek - toukokuu 26, 2021, 23:04:40
Kirkkojen alttaritaulut puolestaan esittävät miestä joka vangittiin ja telotetiin vallanpitäjien toimesta.
Jos vanhoihin tarinoihin on uskomista, niin tuomittiin ja teloitettiin sen Jumalan pilkasta, joka oli määrännyt tämän poikansa uhrattavaksi luomiensa ihmisten syntien sovitukseksi. Itse ratkaisin kysymyksen jättämällä sitoutumatta näihin levitettyihin tarinoihin.

Kopekin poliisiviha laittaa epäilemään, että hänellä on tilillään merirosvoradion pitoa pahempiakin kolttosia.

Oma arvaukseni on veropetos ja velallisen epärehellisyys, mitä te muut veikkaisitte?
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Laika - toukokuu 28, 2021, 10:44:05
Lainaus käyttäjältä: Jaska - toukokuu 28, 2021, 00:34:48
Lainaus käyttäjältä: Kopek - toukokuu 26, 2021, 23:04:40
Kirkkojen alttaritaulut puolestaan esittävät miestä joka vangittiin ja telotetiin vallanpitäjien toimesta.
Jos vanhoihin tarinoihin on uskomista, niin tuomittiin ja teloitettiin sen Jumalan pilkasta, joka oli määrännyt tämän poikansa uhrattavaksi luomiensa ihmisten syntien sovitukseksi. Itse ratkaisin kysymyksen jättämällä sitoutumatta näihin levitettyihin tarinoihin.

Kopekin poliisiviha laittaa epäilemään, että hänellä on tilillään merirosvoradion pitoa pahempiakin kolttosia.

Oma arvaukseni on veropetos ja velallisen epärehellisyys, mitä te muut veikkaisitte?

Ja, että mikä rikoslaji sopisi Kopekille? Voihan olla, että mies on loistava huijari ja että hänen nettipersoonansa on vain suurella työllä rakennettu rooli, miten sellaiselle voi kuvitella rikosta.

Toisaalta:Kopekille sopiva rikos olisi kertomustensa perusteella joku alunperin pieni teko, joka eskaloituisi mahdottomiin mittasuhteisiin. Esimerkiksi vanhaa autoa korjattaessa ja rälläköitäessä aiheutettu ruohikkopalon alku joka leviäisi ja polttaisi historiallista Porvoota vastaavan kohteen maan tasalle, koska sammutinta ei löytyisi mistään riittävän ajoissa. Oho.

Vastuuvapauslauseke: Tämä ei siis ollut uutinen, ainoastaan mielikuvituksen tuote.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

MrKAT

Breaking News:
Israelissa olisi 2 oppositiopuoluetta päässyt sopuun johtajiensa Bennett ja Lapid johdolla hallituksen muodostamisesta ja
Netanyahun syrjäyttämisestä. (Ja kuulemma Netanyahu olisi ollut romahduksen partaalla videoklipissään. Ei kait ihmekään jos
menettää pääministeripallinsa lisäksi syytesuojan...).


Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

ROOSTER

Kristillinen kasvatus ei aina ole hyväksi. Taas järkyttävää tietoa, mihin valvomaton fanaattisuus ja vaikenemisen kulttuuri johtaa.

Lainaus käyttäjältä: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008011108.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promoboxKANADASSA oli 1800-luvulta alkaen käytössä koulutusjärjestelmä, jossa alkuperäiskansoihin kuuluvien lapsia erotettiin pakolla perheistään. Lapset keskitettiin kouluihin, joissa koulutuksen järjestivät usein kristilliset koulut valtion puolesta.

Kouluissa pyrittiin sulattamaan alkuperäiskansojen edustajat valtakulttuuriin. Lapsia kiellettiin puhumasta äidinkieltään. Aiemmissa selvityksissä on todettu, että fyysiset ja henkiset rangaistukset sekä seksuaalinen väkivalta olivat yleisiä näissä laitoksissa, samoin kuin pakkotyö.

Erityisesti lapsiin kohdistuva väkivalta ja seksuaaliset teot tuntuvat olevan sitä yleisempiä, mitä uskonnollisempi yhteisö.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ihmiset-kulttuuri/artikkeli-1.1420419Urho Kekkonen palaa Pielavedelle virtuaalisesti – "Tästä tullaan tekemään matkailutuote myös kansainvälisille markkinoille"

Onpa mainio idea. Taitaa tulla yhtä suuri menestys kuin:
Lainaus käyttäjältä: wikiKun Keskustapuolueen puoluesihteeri Seppo Kääriäinen vieraili Moskovassa vuonna 1983, hän toi neuvostoliittolaisille isännille lahjaksi Lepikon torpan multaa visakoivusta tehdyssä rasiassa. Lahja oli Kääriäisen mukaan parasta, mitä isänmaalla oli tarjota.[4]

Nykyään sama Kääriäinen esiintyy vanhempana valtiomiehenä ja neuvonantajataatana Kepulle. Yhtä hölmistyneitä ollaan kaikkialla edelleen.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

ROOSTER

Suuri mediasota on käynnistynyt.

Siinä ovat pääroolin ottaneet Sanoman ja YLEn toimitusjohtajat. Kyseessä on isot asiat.

Lainaus käyttäjältä: https://yle.fi/uutiset/3-11952804?origin=rssSanoman kantelussa on siis kyse siitä, millaista sisältöä verorahoitteinen media voi julkaista, ja noudattaako Suomi EU:n valtiontukisääntelyä Yleä tukiessaan. Sisällöllisesti kantelussa (siirryt toiseen palveluun)halutaan rajoittaa Areenan julkaisuja ja Ylen sähköisiä oppimissisältöjä.

Tässä uhkaa nykyisenkaltainen, hyväksi havaittu YLE Areena menettää ison osan sisällöstään ja teksti-TV on vaarassa. Onpa kansalaisaloitekin lähetetty liikkeelle.
  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8023

LainaaKiteytettynä

Yleisradion tekstimuotoisia sisältöjä ollaan rajaamassa kaupallisen median onnistuneen lobbauksen tuloksena. Hallituksen esittämää lakialoitetta esitetään "pienimmän pahan" tienä ja ainoana mahdollisena ratkaisuna. Tämä kansalaisaloite kuitenkin esittää vaihtoehtoisen ratkaisun, jonka tarkoitus on virallistaa ja täten suojata Ylen tekstimuotoiset verkkosisällöt ja turvata kaikille yhdenvertainen mahdollisuus tiedonsaantiin. 

Myös Sanoman oma Helsingin Sanomat on murissut vastaan.

Lainaus käyttäjältä: https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008008985.htmlHELSINGIN SANOMAT katsoo, että kantelu on ajastaan jälkeen jäänyt toimenpide. Yritys testata tai asettaa rajoja vasta sen jälkeen, kun Yle on jo luonut suomalaisille merkityksellisen sivistyspalvelun, sisältää heikkoja kohtia.

On poliitikkojen ja viranomaisten velvollisuus tehdä Ylen toiminnalle selkeät pelisäännöt niin, ettei toimintaedellytyksistään huolissaan olevien yhtiöiden tarvitse kysellä jälkikäteen niiden perään. Toisaalta yksityisiltä yhtiöiltä, kuten Sanomalta, voi odottaa parempaa ymmärrystä siitä, kuinka olennainen osa Yle on suomalaisen hyvinvointivaltion sivistyspääomaa.

Koska olen ratkaisukeskeinen ihminen, esitän että alkanut kiista lopetetaan antamalla hollantilaiselle rahamaakarille potkut luottamuspulan ja suomalaiseen kulttuuriin vihamielisesti suhtautumisen takia ja unohdetaan koko episodi.

Odotan mielenkiinnolla Sanoman suuromistajien, kuten Herlinien, kommentteja. Nyt täytyy ottaa huomioon, että YLEn budjetilla on yläraja, muilla ei. Voitte kyllä käyttää miten paljon tahansa rahaa jotta saatte markkinoilla ylivoimaisen aseman.

PS. Bondit olen jo nähnyt, tekstiTV:kin on parempaa ja ennenkaikkea tuoreempaa viihdettä. Vaikka kaupallisilla on resursseja vaikka kuinka on anti ollut lähinnä toistuvia uusintoja vanhoista amerikkalaisista toimintakuvista. Yllättävää on, että arveluttavalta pohjalta ponnistavalla Alfa-TV:llä on mielenkiintoisempaa tarjontaa kuin suurkaupallisilla.

Toki Ylen 1, 2 ja Teema vievät laadussa voiton, vaikka parantamisen varaakin on.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS