Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Uutisia maailmalta ja Suomesta

Aloittaja Jaska, tammikuu 06, 2019, 22:02:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Saares

Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - joulukuu 10, 2021, 14:28:17
^
parasta keskustelussa on se, että jengi, joka ei tiedä kulttuurista puhumattakaan suomalaisesta kulttuurista käytännössä mitään eikä halua siihen tutustuakaan, on sen tulevaisuudesta kaikkein eniten huolissaan.

Mieleni minun tekevi ,aivoni ajattelevi, lähteäni laulamahan saa-ani sanelemahan ..........

Norma Bates

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008469144.html?fbclid=IwAR26anmNanzSzAq7ApnVOwTwAK1ma9YY5_gn5ZfP0YrqQ33TXLu2Is-TMKg

IRANIN äärivanhoilliset kansanedustajat ajavat lakia, joka kieltäisi kansalaisilta lemmikit, kertoo uutistoimisto AFP.

Lakialoitteen takana on tässä vaiheessa noin 75 kansanedustajaa eli noin neljäsosa parlamentista. Iran on islamilainen tasavalta, jossa päätösvalta on viime kädessä uskonnollisilla johtajilla.

ÄÄRIVANHOILLISTEN aloitteella on AFP:n mukaan pitkähkö otsikko: "Tuki väestön oikeuksille suhteessa haitallisiin ja vaarallisiin eläimiin."

Johdantotekstissä lakialoitteen laatijat tuomitsevat sen, että ihmisiä asuu saman katon alla kotieläinten kanssa. Kyse on kansanedustajien mukaan "tuhoisasta sosiaalisesta ongelmasta".

Ilmiö – siis lemmikkien pitäminen – voi pahimmillaan "asteittain muuttaa iranilaista ja islamilaista elämäntapaa", kun "ihmisten väliset ja perhesuhteet korvautuvat tunteilla ja tunnesiteillä eläimiä kohtaan".

LAKIALOITTEESSA listataan kiellettävät eläimet. Näitä ovat "krokotiilit, kilpikonnat, käärmeet, liskot, kissat, hiiret, kanit, koirat ja muut epäpuhtaat eläimet sekä apinat".

Lain rikkojalta "takavarikoitaisiin" lemmikki ja hän joutuisi maksamaan sakot, jotka ovat 10–30 kertaa vähimmäiskuukausipalkan verran.


Minulle tulee väkisinkin sellainen ajatus että tässä kyllä nimenomaan halutaan vähentää tunteita ja tunnesiteitä noin ylipäätään. On helppo ajatella että sellainen ihminen joka tykkää eläimistä ei voi olla läpeensä paha (tähän ei nyt tarvitse tulla tuputtamaan Aatua, ainahan on poikkeuksia). Saadaan kunnon uskonsotureita kun kasvatetaan ihmisiä jotka ovat tunnetasollaan mahdollisimman jäätäviä, lähes kuolleita.

Oikeastaan homovihakin on tainnut sikiintyä hyvin pitkälti heimokulttuurissa jossa taistelemisen a ja o on ollut se että ei saa olla tunteikas ihminen. Jännä että kreikkalaisilta ja roomalaisilta kyllä onnistui homostella ja olla silti kova jätkä. Tai no, olihan ainakin Kreikassa se systeemi että ainoastaan nuorempi mies saattoi olla bottom, ja yli 30-vuotias oli aina top?

Hayabusa

Aivan kuin tällä persialaisella katilla olisi mielipiteensä asiasta.  >:(
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Aave

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - joulukuu 13, 2021, 10:17:50
Minulle tulee väkisinkin sellainen ajatus että tässä kyllä nimenomaan halutaan vähentää tunteita ja tunnesiteitä noin ylipäätään. On helppo ajatella että sellainen ihminen joka tykkää eläimistä ei voi olla läpeensä paha (tähän ei nyt tarvitse tulla tuputtamaan Aatua, ainahan on poikkeuksia). Saadaan kunnon uskonsotureita kun kasvatetaan ihmisiä jotka ovat tunnetasollaan mahdollisimman jäätäviä, lähes kuolleita.
Ei, vaan kyllähän se juurisyy mainittiin tuossa: lisääntymisen sijaan ihmiset Iranissakin ovat ryhtyneet ottamaan lemmikkejä, ja kanavoivat hoivaviettiään niihin sen sijaan, että tekisivät lisää lapsia.

Ilmastonmuutoksella lemmikkien kielto (Tai niiden asettaminen etuoikeudeksi ja luksukseksi) olisi myös perusteltua. Lemmikkibisnes on sekin kokonainen teollisuudenhaara, vaikka tavan tallaaja ei sitä heti semmoiseksi miellä.

Katsoin taannoin toistamiseen elokuvan Children of Men, ja se on kyllä tämän alkaneen vuosituhannen parhaita scifi-elokuvia. Perustuu kirjaan, jossa käydään syvällisemmin läpi sitä että kun ihmiset eivät jostain syystä enää pysty lisääntymään ja vauvat ovat maailman harvinaisin ilmiö, niin lemmikkien pidosta on tullut ylellisyys. Elokuvassakin se näkyy, mutta ei ehkä niin hyvin, kuin kirjassa kerrotaan. Kirjassa on myös valtasormus joka tässä tuli mieleen, kun foorumilla on nyt Tolkienista kirjoitettu.

Mutta ellet ole nähnyt tätä elokuvaa, niin suosittelen. 
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Norma Bates

On nähty, ja pyyhkiytynyt päästäni kuten kaikki leffat joista en ole pitänyt.

Lisää muslimejahan tämä maailma kaipaakin.

Kopek

Tanskalainen ministeri pyrki suojelemaan lapsivaimoja vanhojen ukkojen köyrimiseltä. Hän sai siitä hyvästä 60 päivää ehdotonta vankeutta.

Ministeri kuului Venstre puolueeseen, jonka nimensä perusteella voisi luulla olevan vasemmistolainen, mutta se onkin keskusta-oikeistolainen liberaalipuolue.

Tanskan entinen maahanmuuttoministeri tuomittiin ehdottomaan vankeuteen – Støjberg Tanskan yleisradiolle: tanskalaiset arvot hävisivät

https://yle.fi/uutiset/3-12227837

Ikäeroista puheen ollen viisikymppisten naisten ei kannata kirjoitella rakkauskirjeitä 14-vuotiaille pojille.

http://www.mynakedtruth.tv/2021/11/my-sentencing/

MrKAT

Tekisivät joskus vähän aidomman agenttielokuvan: Harmaantunut 67-vuotias James Bond bylsii (laillisesti!) 14 vuotiasta tyttöä Virossa. https://yle.fi/uutiset/3-12227414  (Että sais kattoo suuttuuko fanit kuinka niinku suuttu Montalbanoon joka vaihto nuorempaan).


"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Toope

Saudi-Arabiassa kamelikilpailuissa kiistaa botoxista tms. touhuista:
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-59593001
Jos ei stereotypioita luo, mikä voisi... ::)

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: Laika - joulukuu 10, 2021, 21:13:44
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - joulukuu 10, 2021, 13:27:40
^
https://demokraatti.fi/julian-assangea-uhkaa-nyt-jopa-175-vuoden-vankeustuomio-tama-on-oikeusmurha/

Ai niin Wikileaks. USA katsoo oikeudekseen tuomita Assange siitä, että hän toi esille esiin Yhdysvaltojen aloittamien laittomien sotien yksityiskohtia.

Yhdysvallathan käyttää jo turvallisuuskoneiston sisäistä vangitsemismenettelyä, joka ei takaa oikeuskäsittelyä 'syytetyille' lainkaan. Lisäksi maa katsoo oikeudenkäyttönsä ulottuvan ympäri maailman: kuvitelkaapa, jos Kiina hakisi ulkomaalaisia ihmisiä Suomen kaltaisista maista saakka. Se tarkoittaisi esimerkiksi, että kuka tahansa kantasuomalainen voisi syyllistyä maanpetokseen Kiinaa kohtaan, ja tulla vangituksi ilman oikeuskäsittelyä kiinalaiseen sotilaslaitokseen. Sellainen demokratia on Yhdysvallat.

Paljon tarvitaan hymistelijöitä katselemaan toiseen suuntaan, jotta kuvatunlainen peli vetelee jatkossakin. Minusta tuntuu kuin ihmiset eivät olisi lainkaan sisäistäneet, miten vakavasta asiasta on kysymys, kun suurvalta katsoo oikeudekseen kidnapata ulkomaalaisia journalisteja peitelläkseen sotilaskoneistonsa rikoksia.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008470675.html

Olit muutaman päivän etuajassa tuon Kiinan kanssa. Onneksi meillä sentään Toope puolustaa tätä amerikkalaista sananvapautta.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

kertsi

Naisten kannattaa yrittää pyrkiä mieluummin naisen leikkaamaksi kuin miehen, koska mieskirurgin leikkaamana naisella on 15% suurempi todennäköisyys kuolla ison (1,3 miljoonan potilaan) kanadalaistutkimuksen mukaan. Miehille ei kirurgin sukupuolella ole miehen eläänjäämisen kannalta merkitystä. Selitystä tähän ei tutkimus kerro (tutkimusasetelma ei ollut tehty sitä silmällä pitäen), joten tutkijat spekuloivat syistä. Yhtenä arveluna miespuoliset kirurgit eivät ehkä osaa kuunnella naispuolisia potilaita yhtä hyvin.

Study: Poor outcome more likely when patient is female, surgeon is male
It just may, according to a Canadian study of 1.3 million people.

It reported that women who underwent common elective or emergency surgeries with male surgeons had a 15% higher chance of dying, experiencing a major complication or being readmitted to the hospital within 30 days than they did if a woman performed their surgery.

In contrast, men experience similarly good outcomes regardless of their surgeon's sex, the study showed.

Exactly why such "sex discordance" exists is not fully understood yet, and the study wasn't designed to answer this question.

"We hypothesize, based on prior work regarding communication between patients and physicians, that this may underpin the observation," said study author Dr. Christopher Wallis, an assistant professor of urology at the Mount Sinai Hospital and University Health Network in Toronto.

Previous studies have shown that female doctors tend to listen more, and their patients may fare better as a result.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Norma Bates

Ehkä naisia ei oteta vakavissaan, koska oletetaan että naiset nyt valittaa kokoajan kaikkea mitätöntä. Osaltaan tämä saattaa selittää senkin minkä takia vieläkin riittää (kuulemani mukaan) lääkäreitä joiden mielestä fibromyalgia on kuviteltu sairaus - ovathan potilaat valtaosin naisia. Kuitenkin fibro on voitu todeta aivoja kuvantamalla.

Sivumennen sanoen, minkä ihmeen takia sitten on kehittynyt "miesflunssan" käsite ? Onko se ainoa sairaus jossa miehetkin kehtaavat valittaa mitättömämmistä asioista? Vai ottaako heitä päähän että joutuu makaamaan venttinä, kun miehet ovat tottuneet leuhkimaan sillä mihin kaikkeen he pystyvät vaikka jalassa törröttäisi luu poikki paljaana?

Aave

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - joulukuu 13, 2021, 13:46:34
On nähty, ja pyyhkiytynyt päästäni kuten kaikki leffat joista en ole pitänyt.
Kaikkienhan ei tarvitsekaan pitää kaikesta; se on kyllä erittäin hyvä lähitulevaisuuden scifileffa, ja siinä on paljon nasevia yksityiskohtia.
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates
Lisää muslimejahan tämä maailma kaipaakin.
Iranilaiset ovat etnisesti persialaisia ja uskonnoltaan shiioja, ja kansa on geopoliittisesti varsin vittumaisessa tilanteessa. Heitä vastaan haluaisivat käydä niin verivihollinen Saudi-Arabia kuin Israelkin, ja kumpikin näistä usuttaa myös Yhdysvaltoja käymään kimppuun. Israel viimeksi viime viikolla. Mitä muuten maailmalla on tapahtunut, niin en ole yllättynyt tiettyjen valtioiden halusta kehittää ydinase lainkaan.

Iranin ylin johto on patavanhoillista, mutta sen hallinto on luultavasti planeetan parhaimmin koulutettua, ja kansa puolestaan olosuhteisiin nähden liberaalia. Siellä järjestettiin myös naisten toimesta kovimmat protestit huntupakkoa vastaan. Varsinaisia hyviksiähän ei sitten ole näilläkään tanhuvilla missään. Lähihistoria on raakuuksia, verta ja suolenpätkiä pitkin Lähi-Itää. Se kuitenkin on varmaa että tapahtuipa mitä hyvänsä, niin ei Lähi-Idästä nuoret miehet lopu.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Toope

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - joulukuu 15, 2021, 12:41:07
Ehkä naisia ei oteta vakavissaan, koska oletetaan että naiset nyt valittaa kokoajan kaikkea mitätöntä...
Eivät kehitysmaissa, meillä vain feministit ovat hörhöjä, eivät Afrikassa ja Lähi-idässä.
Feminismi voi olla järkevää, se voi olla typerääkin... :P

Toope

Lainaus käyttäjältä: Aave - joulukuu 15, 2021, 12:59:55
Iranilaiset ovat etnisesti persialaisia ja uskonnoltaan shiioja, ja kansa on geopoliittisesti varsin vittumaisessa tilanteessa. Heitä vastaan haluaisivat käydä niin verivihollinen Saudi-Arabia kuin Israelkin, ja kumpikin näistä usuttaa myös Yhdysvaltoja käymään kimppuun. Israel viimeksi viime viikolla. Mitä muuten maailmalla on tapahtunut, niin en ole yllättynyt tiettyjen valtioiden halusta kehittää ydinase lainkaan.

Iranin ylin johto on patavanhoillista, mutta sen hallinto on luultavasti planeetan parhaimmin koulutettua, ja kansa puolestaan olosuhteisiin nähden liberaalia. Siellä järjestettiin myös naisten toimesta kovimmat protestit huntupakkoa vastaan. Varsinaisia hyviksiähän ei sitten ole näilläkään tanhuvilla missään. Lähihistoria on raakuuksia, verta ja suolenpätkiä pitkin Lähi-Itää. Se kuitenkin on varmaa että tapahtuipa mitä hyvänsä, niin ei Lähi-Idästä nuoret miehet lopu.
EI Israel tai USA uhkaa sinänsä mullahien Irania. Iran on se, joka kiistää Israelin olemassaolon oikeutuksen, ei toisinpäin... Israel hyväksyy Iranin.
Heidän iranilainen islaminsa/politiikkansa se ongelma on.

Kopek

Hesarin otsikko kertoo, että "Niinistö jatkaa tiukkaa armahduslinjaa". Alaotsikossa kerrotaan, että Niinistö on armahtanut yhden vangin.

En viitsi ärsyttää itseäni lukemalla tarkemmin Julma-Saulin edesottamuksista. Miten kansa voi rakastaa tuollaista öllötystä. Jopa Trump on ollut armahtavaisempi.

Wikipedia: "During his tenure as president of the United States (January 20, 2017 – January 20, 2021), Donald Trump granted executive clemency to 237 individuals charged or convicted of federal criminal offenses, using his clemency power under Article II, Section 2 of the Constitution."

Armahdusoikeus pitäisi oikeastaan poistaa presidentiltä ja antaa jollekin viisaiden ihmisten komitealle. Yhden tyypin armottomuus ei saisi vaikuttaa niin paljon kuin se nykyisessä järjestelmässä vaikuttaa. Miten komitea valittaisiin, se on oma kysymyksensä.