Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Uutisia maailmalta ja Suomesta

Aloittaja Jaska, tammikuu 06, 2019, 22:02:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 9 Vieraat katselee tätä aihetta.

Kopek

Veri on vettä sakeampaa ja koronavirukset verta sakeampaa...

I searched for my sister for 30 years, but Covid took her from me

https://www.bbc.com/news/uk-61179504

Jotkut eivät välitä tietää sukulaisistaan, vaikka saisivat tietää. Jotkut haluaisivat tietää, mutta eivät saa tietää.

(Muistuttaa hieman Steve Jobsin tapausta.)

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - toukokuu 12, 2022, 12:09:32
Lainaus käyttäjältä: Saares - toukokuu 12, 2022, 11:39:03
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - toukokuu 06, 2022, 11:47:12
Jos haluaisimme oikein halpaa bensaa kuten seuraavissa maissa

Lainaus käyttäjältä: https://www.is.fi/autot/art-2000008797377.htmlBensiinin keskimääräinen hinta maailmalla on 1,26 euroa. Alle 0,50 euron litrahinnat löytyvät Venezuelasta, Libyasta, Iranista, Syyriasta, Algeriasta, Kuwaitista, Angolasta, Turkmenistanista, Nigeriasta, Kazakstanista, Malesiasta, Jemenistä ja Irakista.

niin meidän pitäisi varmaan kysyä heiltä neuvoa, miten maan asiat pitää hoitaa jotta polttoaineet eivät olisi niin kalliita.
Tarttis kai etsiä tuottoisa öljunlähde kuten esittämäsi esimerkkimaat. Niin helppoa!!

Ei se niin yksinkertaista ole. Norjassa on monta hyvin tuottoisaa öljunlähdettä mutta silti diesel maksoi 21.2.2022 mahtavat 2,38euroa/litra.  https://fi.globalpetrolprices.com/Norway/diesel_prices/

Jotta savuttavalla dieselillä ajaminen olisi halpaa pitäisi, öljylähteiden löytämisen lisäksi, muuttua ei-demokraattiseksi maaksi jossa koulutus ja terveydenhuolto on retuperällä.

Norjalaiset "satsaavat" pahanpäivän varalle öljystä saatuja miljarditulojaan ja rahastoivat niitä osakkeisiin ja muihin kohteisiin.

Kansalla ei etuja yleensäkään kannata antaa kovin paljon,  onhan heillä jo onni asua rikkaassa ja hyvin toimeentulevassa maassa..



Karikko

Lainaus käyttäjältä: Kopek - toukokuu 15, 2022, 16:00:33
Veri on vettä sakeampaa ja koronavirukset verta sakeampaa...



Koronavirus mahtuu kyllä hyvin "uiskentelemaan verihiutaleiden joukossa ja leviämään kehon eri  osiin tuottaakseen laadullisia lisääntymismahdollisuuksia jälkeläisilleen ja vallatakseen ihmisen ja kansan omaa tarkoitustaan varten, mikä se sitten onkin.

Ehkä sama kuin ihmisellekin kerrotaan- lisääntykää ja täyttäkää maa.

Orjaksi syntynyt ihminen ei tietenkään voi muuta toivoakaan, kuin olla nöyrä ja altis maailman pahuuden edessä, tai  takana, jos se paremmin sopii.

>>>
Orjuuttamiseen liittyy myös psykologinen puoli: Kun ihminen edustaa jotakin vierasta, hänet on helpompi toiseuttaa alempiarvoiseksi, ja häntä on helpompi riistää.

Englannin orjaa tarkoittava sana "slave" pohjaa sanaan "slaavi", suomen "orja", taas sanaan "arjalainen".

Atlantin orjakauppa ei perustunut ainoastaan rasismiin, vaan orjuuttamista oikeutettiin vetoamalla orjan alempaan kasti-, sääty- tai luokka-asemaan. Orjat kuuluivat tässä hierarkisessa ajattelussa järjestelmän alimmalle tasolle, ja siellä heidän oli myös pysyttävä. Tämän katsottiin takaavan yhteiskunnallisen vakauden.

Yhdysvalloissa orjuutta puolustettiin myös liberaalina ajatuksena. Jokaisella piti olla oikeus ja vapaus omistaa orjia

https://yle.fi/aihe/a/20-10002224

Hayabusa

^Artikkelin viides kohta: velkaannuttaminen.
Vihervasemmistotyttöhallitus velkaannuuttaa Suomea ennätysvauhtia. Kahleet kutsuvat.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Kopek

– Millaista se on olla joukkueessa, kun olet kaunis nainen ja joukkue on täynnä komeita miehiä? Ehkä tykkäät enemmän joistain tietyistä miehistä kuin toisista, toimittaja vihjaili.

https://yle.fi/urheilu/3-12451965

Ensimmäinen kysymys ei kuulosta (kivikautiset arvot omaavan korvissa) kovin pahalta, mutta tonen on vähän outo.

Ymmärrän uutisotsikon niin, että on törkeää vihjailla, että miesten keskellä työskentelevä nainen voisi katsella miehiä "sillä silmällä" eli panna heitä mielessään tykkäysjärjestykseen.

Olin aikoinaan jonkin aikaa ainoa poika luokallani koulussa tyttöjen seurassa. En ollut kovin professionaalinen, koska totta kai tykkäsin enemmän joistakin toisista tytöistä kuin toisista. Mitä olisin vastannut, jos asiasta olisi kysytty julkisesti, se on toinen juttu. Ehkä en olisi tajunnut pitää kysymystä törkeänä vihjailuna. 

Hippi

^
Onhan tuo ensimmäinenkin kysymys ihan tökerö ja olisi joutanut jäädä kysymättä. Miksi tehdä kysymystä sukupuolesta lainkaan. En ole nähnyt kertaakaan vastaavaa kysymystä naisjoukkueen miesvalmentajalle.

Vaikka ei otettaisi sukupuolia kysymyksiin lainkaan, niin olisihan se melkoista lähteä kyselemään valmennustiimiin kuuluvalta, joka on ikään kuin esimiesasemassa, jotta pidätkö joistain tietyistä valmennettavista enemmän kuin muista. Ei tuossa asemassa pitäisi olla mitään henkilökohtaisia mieltymyksiä. Tietty pelaajien ammatillisia osaamisia voidaan mainita haastattelussa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

Mitä yhteistä on Intialla ja perussuomalaisilla? Kummassakin on paljon ihmisiä, jotka eivät pidä muslimeista.

Islam-uskoinen toimittaja joutuu miettimään, mitä pukee päällensä, ettei häntä tunnistettaisi muslimiksi. 

Mob lynchings of Muslims who look visibly Muslim have arisen in the past.

Prime Minister Modi has previously suggested that people protesting against the law can be "identified by their clothes" -- a clear reference to Muslim protesters. Little wonder then, that Indian Muslims feel they have had to change how they dress, eat and speak in public.


https://edition.cnn.com/2022/05/19/opinions/indian-muslims-violence-hindu-nationalism-singh-abbas/index.html

Intian tapauksessa taustalla vaikuttavat tietysti myös ulkopoliittiset syyt eli kiistely Pakistanin kanssa.

Miksi joidenkin uskontojen edustajat pitävät tietynlaisia vaatteita ja päähineitä ja muita tunnusmerkkejä, jotka osoittavat, mihin uskontokuntaan he kuuluvat?

Hindu ja kaiken lisäksi nainen näyttää kelpaavan poliisiksi islamilaisessa Pakistanissa.

https://www.ndtv.com/world-news/in-a-first-hindu-woman-pushpa-kohli-becomes-police-officer-in-pakistans-sindh-2095542

Musliminainen voidaan puolestaan nimittää poliisiksi Intiassa.

https://thelogicalindian.com/uplifting/razia-sultan-becomes-first-muslim-woman-to-be-appointed-dsp-in-bihar-police-28856

Xantippa

Nyt taisi löytyä minullekin suvakkiuden, vai onko tämä nyt mitä, rajat:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b551398b-6755-4115-8e70-f488e113771a

Lähes kuusi vuotta Ylen Jälkiviisaat -ohjelmassa mukana ollut toimittaja Maryan Abdulkarim kertoi perjantaina aamusta jättävänsä ohjelman. Syyksi hän ilmoittaa perussuomalaisten entisen puheenjohtajan ja ulkoministerin Timo Soinin liittymisen ohjelman kommentoijakaartiin.

---

– Timo Soini oli tämän poliittisen puolueen päähahmo, agitaattori ja kasvot. Hän loi tilaa ja toi siihen ihmisiä, jotka normalisoivat rasismin ja sivutuotteena naisvihan, Abdulkarim kirjoittaa nettimedia Haliman blogissa.
---
Abdulkarim arvioi, että Jälkiviisaat ohjelman konsepti ei mahdollista sitä, että hän saisi tuotua esiin sen, ettei hyväksy Soinin toimintaa.
– Katsojalle se, että istun samassa tilassa Soinin kanssa, saattaisi antaa kuvan, että olen ok hänen toimintansa kanssa. Tämä ei ole totta. Jouduin siis miettimään rooliani ja ihmisiä, jotka samaistuvat minuun, kuten omia lapsiani ja sitä, miten he näkevät sen tilanteen.


Onhan Soinilla roolinsa monessakin poliittisessa toiminnasta, jota itse en kannata, enkä edes hyväksy, mutta minkälaisen kuvan se antaa, että tällaisen henkilön kanssa ei voi edes istua samassa tilassa? Ja eikö ainoastaan siinä samassa tilassa pääse kertomaan suoraan, mistä on erimieltä ja minkä kanssa ei ole ok?

Mutta tätähän se on: kun vasemmistoliiton jäsenet äänestävät natoa vastaan kertomiensa argumenttien vuoksi, he saavatkin kuulla olevansa Anon kanssa samassa porukassa. Eli kai se on nykypäivää, että pitää todellakin kieli keskellä suuta valita porukkansa, sillä niinhän se on, miltä se teknisesti näyttää.

T: Xante

Hayabusa

^Juu. Nykyaikana saa olla mitä mieltä tahansa, kunhan on sitä oikeaa mieltä.  :-X
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Aave

Jännä, että tästä oli ensimmäisenä Ylen englanninkielisissä uutisissa: Suomi valmistautuu vastaanottamaan 20 000 eriasteista hoitoa tarvitsevaa ukrainalaista kesäkuukausien aikana:

Finland prepares to receive 20,000 people from Ukraine under EU programme.

"Finland will participate in the medical evacuation and treatment of patients from Ukraine as part of the EU's joint Civil Protection Mechanism, with an estimated 20,000 Ukrainians expected to arrive in Finland under the programme over the summer months.

In a press release, the government noted that some patients will require intensive specialist care, while others will need access to primary social and healthcare services as well as psychosocial support.

Decisions on how the patients will be distributed throughout the country will be made in collaboration with regional hospital districts. The Helsinki and Uusimaa hospital district (HUS), Finland's biggest district, has begun initial preparations but no concrete plans have yet been agreed".
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Aave - toukokuu 20, 2022, 11:12:05
Jännä, että tästä oli ensimmäisenä Ylen englanninkielisissä uutisissa: Suomi valmistautuu vastaanottamaan 20 000 eriasteista hoitoa tarvitsevaa ukrainalaista kesäkuukausien aikana:

Finland prepares to receive 20,000 people from Ukraine under EU programme.

"Finland will participate in the medical evacuation and treatment of patients from Ukraine as part of the EU's joint Civil Protection Mechanism, with an estimated 20,000 Ukrainians expected to arrive in Finland under the programme over the summer months.

In a press release, the government noted that some patients will require intensive specialist care, while others will need access to primary social and healthcare services as well as psychosocial support.

Decisions on how the patients will be distributed throughout the country will be made in collaboration with regional hospital districts. The Helsinki and Uusimaa hospital district (HUS), Finland's biggest district, has begun initial preparations but no concrete plans have yet been agreed".


Puheet suomen terveydenhoidon "riittämättömyydestä, ovat sitten perättömiä, kun tuollainen lisä on helposti toteutettavissa.


Hippi

Lainaus käyttäjältä: Aave - toukokuu 20, 2022, 11:12:05
Jännä, että tästä oli ensimmäisenä Ylen englanninkielisissä uutisissa: Suomi valmistautuu vastaanottamaan 20 000 eriasteista hoitoa tarvitsevaa ukrainalaista kesäkuukausien aikana:

Finland prepares to receive 20,000 people from Ukraine under EU programme.

Millä ihmeellä nuo hoidetaan, kun tänään yksi YLE:n pääuutisten aiheena on ollut;

Hoitajapula piinaa sairaaloita kesällä – "Yhtään hoitajaa ei olisi varaa menettää", sanoo sairaanhoitopiirin johtaja
Yle kysyi kesän hoitajatilanteesta kaikilta Suomen sairaanhoitopiireiltä. Monien vastauksista nousee esiin resurssivaje. Varsinais-Suomen tilanne on johtajan mukaan pahempi kuin koskaan.
----


Ymmärrän tuon uutisen niin, että siinä kerrotaan ongelmista selviytyä edes normaaleista kotimaisista potilaista ja hoitojonot tulevat kasvamaan. En ymmärrä millä tuollainen valtava määrä voidaan hoitaa. Voisi helposti kuvitella, että monet noista tarvitsevat vielä vaativaa leikkaushoitoa ja pitkäaikaista kuntoutusta.

Tuo yhtälö ei vaan toimi, vaikka miten haluttaisiin auttaa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Toope

Suomen julkissektori ei siis kykene maailman huippuverotuksestaan huolimatta täyttämään terveydenhuollolle asetettuja vaatimuksia...?!
Aika hassua.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - toukokuu 20, 2022, 08:35:04
Nyt taisi löytyä minullekin suvakkiuden, vai onko tämä nyt mitä, rajat:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b551398b-6755-4115-8e70-f488e113771a

Lähes kuusi vuotta Ylen Jälkiviisaat -ohjelmassa mukana ollut toimittaja Maryan Abdulkarim kertoi perjantaina aamusta jättävänsä ohjelman. Syyksi hän ilmoittaa perussuomalaisten entisen puheenjohtajan ja ulkoministerin Timo Soinin liittymisen ohjelman kommentoijakaartiin.

---

– Timo Soini oli tämän poliittisen puolueen päähahmo, agitaattori ja kasvot. Hän loi tilaa ja toi siihen ihmisiä, jotka normalisoivat rasismin ja sivutuotteena naisvihan, Abdulkarim kirjoittaa nettimedia Haliman blogissa.
---
Abdulkarim arvioi, että Jälkiviisaat ohjelman konsepti ei mahdollista sitä, että hän saisi tuotua esiin sen, ettei hyväksy Soinin toimintaa.
– Katsojalle se, että istun samassa tilassa Soinin kanssa, saattaisi antaa kuvan, että olen ok hänen toimintansa kanssa. Tämä ei ole totta. Jouduin siis miettimään rooliani ja ihmisiä, jotka samaistuvat minuun, kuten omia lapsiani ja sitä, miten he näkevät sen tilanteen.


Onhan Soinilla roolinsa monessakin poliittisessa toiminnasta, jota itse en kannata, enkä edes hyväksy, mutta minkälaisen kuvan se antaa, että tällaisen henkilön kanssa ei voi edes istua samassa tilassa? Ja eikö ainoastaan siinä samassa tilassa pääse kertomaan suoraan, mistä on erimieltä ja minkä kanssa ei ole ok?

Mutta tätähän se on: kun vasemmistoliiton jäsenet äänestävät natoa vastaan kertomiensa argumenttien vuoksi, he saavatkin kuulla olevansa Anon kanssa samassa porukassa. Eli kai se on nykypäivää, että pitää todellakin kieli keskellä suuta valita porukkansa, sillä niinhän se on, miltä se teknisesti näyttää.

Abdulkarim toki ohjelmaan värvättiin, koska oli somalinainen, ei pätevyytensä vuoksi.

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Toope - toukokuu 20, 2022, 22:16:03
Abdulkarim toki ohjelmaan värvättiin, koska oli somalinainen, ei pätevyytensä vuoksi.

Nyt, Toope, voisitko laittaa jotain lähdettä, josta tuo tieto on peräisin.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️