Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Uutisia maailmalta ja Suomesta

Aloittaja Jaska, tammikuu 06, 2019, 22:02:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 5 Vieraat katselee tätä aihetta.

Aave

Itse asiassa se oli Venäjä, joka muutti yksipuolisesti Eurooppaan myytävän energian kauppaehtoja - vastoin sopimusta kauppaa tulikin ryhtyä käymään ruplissa, ei dollareissa tai euroissa.

Niillä venäläisillä jotka ovat kynnelle kyenneet, on ollut vähintään kaksi pankkitiliä - toinen ulkomaista valuuttaa varten. Niihin on säästetty dollareissa tai euroissa. Viime viikolla Venäjän hallinto määräsi nämä ulkomaista valuuttaa sisältävät talletukset ruplamuotoisiksi - eli hallinto veti kurssimuutoksista aiheutuneen eron välistä. Toisin sanoen, ryöväsi jälleen omia kansalaisiaan. Venäjän talous pyörii nyt sotataloutena, vaikka kysehän oli vain alle viikon erikoisoperaatiosta. :)
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Muisto Keijo Kullervo

#5506
Vuonna 1976 - jolloin oli edellinen öljykriisi kohottivat energian tuottajat sähkön hintaa kun mummot ja papat vaihtoivat 60w lamppunsa 40w ja pihistivät muutoinkin sähkössä?

Energian *tuottajat tarvitsivat joka tapauksessa voittoa voitolle.

Olisiko nykyään viisaampaa porukkaa energian tuottajissa ja kuluttajissa?

Uteliaana
*Lisätty jälkeenpäin...

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Laika

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - syyskuu 05, 2022, 12:01:08
Kyllä myyjänkin pitäisi käyttäytyä säällisesti. Jos konevuokraaja säännöllisesti uhkailisi asiakasta, kertoisi hänestä julkisuudessa kaikenlaista perätöntä pahaa, hajottaisi asuintalosi ja tappaisi kylmäverisesti serkkupojan - vuokraisitko sinä sellaiselta koneen? Vaikka perseenpäristimen.

Sotket asiaa tarkoituksella, mikä nykyään on muotia. Nyt sinä haluaisit keskustella Ukrainan sodasta, ja unohdat että jopa Venäjän kaltaisessa autoritäärisessä maassa on paljon muitakin toimijoita kuin presidentinkanslia. Venäjä on kuitenkin noudattanut kauppasopimuksiaan varsin pitkämielisesti. Esimerkiksi Gazpromin talousosasto. He katsovat asiaa sen mukaisesti, että joutuvat raportoimaan yhtiölle varastetuista koneista ja rikotuista sopimuksista. En minäkään mene Kärkkäiselle hajottamaan paikkoja sen vuoksi, että Kärkkäinen harjoittaa juutalaisvastaista lietsontaa tai polkee naisten oikeuksia. Siitä tulisi seuraamuksia, olin moraalisesti oikeassa noista näkökohdista tai en -ja seuraukset tulisivat hyvin mahdollisesti aivan muuta kautta, kuin niiltä tahoilta, jotka naisten oikeuksia polkivat. Miksihän muuten saudeja kiinnostaisivat venäläisten tekemiset Ukrainassa, kun saudeilla itsellään on täysi työ Jemenissä pommittaa ja näännyttää ihmisiä. Sieltä ei näy olevan moraalista ongelmaa ostaa öljyä.

En olisi välittänyt laajentaa kysymystä, vaan kun sinä halusit välttämättä itse tehdä niin:

Kukaan ei ei asettanut amerikkalaisia tuotteitakaan boikottiin sen vuoksi, että se kävi laitonta hyökkäyssotaa Irakissa. Sellaista ei muistaakseni edes ehdotettu, kiitos taloudellisten realiteettien. Öljysopimuksetkaan eivät ole moralistisia luonteeltaan, vaan legaalisia ja taloudellisia. Öljyn myyjä katsoo, onko järkevää myydä. Rooster voi saarnata ja meuhkata suuryhtiön toimiston edessä miten paljon haluaa. Minun neuvoni ei ollutkaan, miten sinun pitäisi moraalisesti toimia, kerroin vain mitä siitä luultavasti seuraa, kun se ei näy olevan kovin selvää useimmille keskustelijoista. Lännen johtajien ongelmana sen sijaan on, että he eivät meuhkaa ainoastaan omasta puolestaan, vaan koko euroopan puolesta. Miksi brittiläistä kaasunostajaa pitäisi kiinnostaa enemmän Venäjän kuin Saudi-Arabian harjoittama sota? Siksikö, että Iltalehti ei uutisoi mitään jälkimmäisestä, mutta ostaa suurilta länsimaisilta uutiskorporaatioilta jokaisen ensimmäistä koskevan tiedotteen joka päivälle?

Sitä paitsi aina kun palaamme keskustelemaan Ukrainan sodasta, alkaa palstan enemmistön puolelta vääristely ja propagandan suoltaminen -vaan se on kokonaan toinen asiakokonaisuus ja keskustelu, ja liittyy yhtä paljon tähän kuin asunnonostajan avioeron likaiset yksityiskohdat liittyvät tehtävään asuntokauppaan.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Aave

Intian Venäjältä superhalvalla ostamaa öljyä tullaan jälleenmyymään G7-maille, se on selvää. Venäjä kieltäytyy myymästä maihin, jotka aikovat noudattaa hintakattoa. Todellisuudessa öljyn hinta nousee ja Venäjä tekee voittoa, vaikka se joutuukin myymään aiempaa halvemmalla. En usko että hintakatto toimisi niin, kuin on tarkoitus. Energiaa on joka tapauksessa saatava.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Muisto Keijo Kullervo - syyskuu 05, 2022, 12:06:46
Vuonna 1976 - jolloin oli edellinen öljykriisi kohottivat energian tuottajat sähkön hintaa kun mummot ja papat vaihtoivat 60w lamppunsa 40w ja pihistivät muutoinkin sähkössä?

Energian tarvitsivat joka tapauksessa voittoa voitolle.

Olisiko nykyään viisaampaa porukkaa energian tuottajissa ja kuluttajissa?

Uteliaana

Muisto Keijo Kullervo

Sähkölamput ovat nykyään led-lamppuja, joten vievät lähtökohtaisesti vähemmän sähköä. Sen sijaan meillä aivan tuhottomasti enemmän energiaa kuluttavia härpäkkeitä kuin 70-luvulla. Vaikka yksittäiset laitteet ovat energiatehokkaampi, niin niiden lisääntynyt määrä enemmän kuin kompensoi säästyneen energian.

Viisauden suhteen jokainen tehdä omat johtopäätöksensä. Itse en välttämättä olisi kovin positiivisella kannalla.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hayabusa

Ruåtsisssa ei enää erota onko poliitikko ruotsidemokraatti vai sosialidemokraatti.
https://yle.fi/uutiset/3-12600174
Lainaa
Ruotsin vaaleihin on enää kuusi yötä. Vaalien tärkeimmäksi teemaksi on noussut laki ja järjestys, ja se näkyy poliitikkojen puheissa.

Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja, pääministeri Magdalena Andersson on vannonut, että Ruotsiin ei haluta Chinatownia, Somalitownia tai Little Italya (siirryt toiseen palveluun). Hänen integraatioministerinsä Anders Ygeman rajoittaisi ongelmalähiöissä asuvien (siirryt toiseen palveluun) maahanmuuttajien määrää.

Katsotaan millaisia takinkääntöjä Suomessa tehdään ensi keväänä eduskuntavaalien alla.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

kertsi

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - syyskuu 05, 2022, 08:06:35
Onhan se nyt jo tarpeeksi pahaa että elävä uiguurivauva heitetään roskiin, kuten lääkäri kertoo nähneensä ja josta on olemassa Ylen artikkeli. En nyt sitä etsi, kun ei kumminkaan ketään kiinnosta.

Pakkosterilisaatiot, pakkoehkäisy, pakkoabortit, keskitysleirit/vankilat/"ammattikoulut", lasten erottaminen vanhemmistaan, kielen, kulttuurin, identiteetin, uskonnon kitkemisen ihmisistä. Han-kiinalaiset haluavat -  ja ovat onnistuneet - saamaan uiguurien väestönkasvun hidastetuksi hitaammaksi kuin enemmistön eli han-kiinalaisten. Haluavat sulauttaa uiguurivähemmistön valtaväestöön. Ihan kuin hommafoorumilaisten ja äärioikeiston märkä uni on tämä (uiguuri)vähemmistön vainoaminen Kiinassa.


Kiina kajoaa nyt naisiin, jotta lasten määrä saadaan kuriin vainotussa Xinjiangissa – "Raskaana oleville tehtiin abortti ja sen jälkeen sterilisaatio" Yle

LainaaJENNY MATIKAINEN
27.9.2020 7:05

Ohjeistakaa steriloimaan, kontrolloikaa, kannustakaa ehkäisyyn.

Rankaiskaa rikkureita.

Täyttäkää tavoitteet.

Kehotukset ovat kiinalaisviranomaisten ohjeistuksista, joissa kerrotaan, miten perhesuunnittelua tulee hoitaa Xinjiangin maakunnassa Kiinan länsiosissa. Ne on poimittu elokuussa julkaistusta raportista(siirryt toiseen palveluun). Siinä kuvataan Kiinan johdon suunnitelmia alueella asuvien uiguurimuslimien syntyvyyden hillitsemiseksi.

Keinoja ei juuri kaihdeta. Raportin mukaan käytössä ovat niin naisten joukkosterilisaatiot kuin pakottaminen ehkäisykierukan käyttöön.

Kaikesta tästä on kuultu myös todistajilta.

– Ajoimme kylästä kylään ja kokosimme naiset yhteen. Nuorille asennettiin ehkäisyväline, raskaana oleville tehtiin abortti ja sen jälkeen sterilisaatio, kertoi henkilöllisyytensä salassa pitänyt kiinalaislääkäri brittiläisen ITV-kanavan haastattelussa(siirryt toiseen palveluun) syyskuussa.

Nainen kertoo tehneensä uiguurinaisille satoja vastaavia operaatioita. Hän myös sanoo nähneensä ainakin kerran, kun vauva heitettiin elävänä roskiin.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Laika

Lainaus käyttäjältä: Laika - syyskuu 05, 2022, 12:27:05

Näin Helsingin Sanomat 'taustoittaa' sitä, mistä yllä kirjoitin:

LainaaÖLJYNVIEJÄMAIDEN järjestö Opec ja muut johtavat öljynviejät supistavat öljyn tuotantoaan maltillisesti 100 000 tynnyrillä päivässä lokakuusta alkaen. Laajennettu Opec+ perustelee Saudi-Arabian ja Venäjän johdolla päätöstä raakaöljyn hinnan laskulla.

Raakaöljyn hinta on pudonnut alle 100 dollariin tynnyriltä käytyään maaliskuussa lähes 140 dollarissa maaliskuussa Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Hinnan laskun taustalla ovat pelot taantumasta Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Pohjanmeren viitelaadun Brentin hinta oli iltapäivällä 96,46 dollaria ja Yhdysvaltain viitelaadun West Texas Intermediaten 89,79 dollaria tynnyriltä. Molempien laatujen hinnat olivat noin 3,5 prosentin nousussa.

Historiallisesti katsoen nämäkin hinnat ovat erittäin korkeita. Brent maksoi huhtikuussa 2020 hieman päälle 20 dollaria tynnyriltä. Ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan Brentin hinta oli viime vuoden joulukuussa 65 dollarin tasolla.

https://www.hs.fi/talous/art-2000009049782.html

Maailma ei näet enää pyöri pelkästään eurooppalaisten ympärillä:

LainaaBRIC economies are outpacing the G7 by more than a third (35%) when it comes to attracting foreign direct investment (FDI), according to a new study by UHY, the international accounting and consultancy network.

According to UHY, total inflows of FDI accounted for 2.3% of the total BRIC nations' GDP last year. This figure compares to 1.7% of GDP for the G7 and the world figure of 2.2% of total GDP.
...
Brazil attracted FDI equivalent to 4.2% of its GDP in 2015 and China 2.3%. They also had the third and second largest amounts of FDI in absolute terms (USD 75billion and USD 250billion in total respectively) after the USA (USD 379billion in total).

https://www.uhy.com/bric-economies-outpace-g7-by-over-a-third-in-attracting-inflows-of-foreign-direct-investment/
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Laika

#5513
Lainaus käyttäjältä: Laika - syyskuu 04, 2022, 18:22:03
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - syyskuu 03, 2022, 11:54:59
...
Ennustan että ensin tehdään uusi nuoleskelukierros saudeihin, joka luultavasti epäonnistuu edellisen hölmöilyn vuoksi. Sitten esimerkiksi kiinalaiset tankkerit, silkasta jalomielisyydestä, myyvät edelleen (venäläisen) ylijäämäöljynsä epätoivoiseen eurooppaan ottaen suolaisen siivun itse välistä. Jos eivät myy, käy euroopalle huonosti:

Yksi nuoleskelukierros tehtiin jo, olin pahasti myöhässä ennustukseni suhteen, ja öljyn sijaan kiinalaiset myyvätkin meille venäläistä LNG-kaasua:

LainaaChina imported more Russian gas in 2022 as imports from other sources declined.

Russia surpassed Indonesia and the United States to become China's fourth-largest supplier of LNG so far this year.

China is quietly selling its excess LNG to gas-starved European customers.

https://oilprice.com/Energy/Natural-Gas/China-Is-Quietly-Reselling-Its-Excess-Russian-LNG-To-Europe.html

Ei se ole tyhmä, joka pyytää, vaan se joka maksaa:

LainaaHilariously, it also means that instead of being dependent on Russia for gas, Europe is now becoming dependent on Beijing instead for its energy - which is still Russian gas, only this time imported from China - which makes a mockery of US geopolitical ambitions to defend a liberal international order with its own energy exports.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Toope

Lainaus käyttäjältä: kertsi - syyskuu 05, 2022, 14:12:29
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - syyskuu 05, 2022, 08:06:35
Onhan se nyt jo tarpeeksi pahaa että elävä uiguurivauva heitetään roskiin, kuten lääkäri kertoo nähneensä ja josta on olemassa Ylen artikkeli. En nyt sitä etsi, kun ei kumminkaan ketään kiinnosta.

Pakkosterilisaatiot, pakkoehkäisy, pakkoabortit, keskitysleirit/vankilat/"ammattikoulut", lasten erottaminen vanhemmistaan, kielen, kulttuurin, identiteetin, uskonnon kitkemisen ihmisistä. Han-kiinalaiset haluavat -  ja ovat onnistuneet - saamaan uiguurien väestönkasvun hidastetuksi hitaammaksi kuin enemmistön eli han-kiinalaisten. Haluavat sulauttaa uiguurivähemmistön valtaväestöön. Ihan kuin hommafoorumilaisten ja äärioikeiston märkä uni on tämä (uiguuri)vähemmistön vainoaminen Kiinassa.
Valehtelet Hommasta. Nuo vastustavat Kiinan totalitarismia. Puolustavat useimmiten länsimaista liberalismia (klassista).

Kertsi voisi joskus lukea Hommaa, mutta ilmeisesti ei lue. Hän leimaa toisia mieluummin kuin oppii toisista... ::)

a4

Energiasota on mutkikasta taiteilua:

Venäläiselle öljylle suunniteltu hintakatto on vapaaehtoinen ja helposti kierrettävissä, ja juuri se on sen tarkoitus, 
https://www.hs.fi/talous/art-2000009043166.html

a4

Lainaus käyttäjältä: Laika - syyskuu 05, 2022, 11:58:36
Lainaus käyttäjältä: a4 - syyskuu 05, 2022, 08:20:30
lännessä ollaan herätty Venäjän ansiosta asetelman riskeihin, jossa Kiinakin pyrkii hivuttautumaan taloudellisella imperialismilla ja kolonialismilla suurvallaksi.

:D

Nyt alkaa vähän naurattaa. 'Taloudellinen imperialismi ja kolonialismi', mistähän ne ovat niin kovin tuttuja.
Siksi kirjoitin Kiinan muotoon Kiinakin.
Toki voin myös tarkentaa muotoilua puhumalla diktatuurin taloudellisesta imperialismista ja kolonialismista.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - syyskuu 05, 2022, 12:01:08
Lainaus käyttäjältä: Laika - syyskuu 05, 2022, 11:43:41
Tietysti myyjän näkökulmasta hinnan lisäksi ylipäänsä on merkitsevää, että ostaja noudattaa kaupan ehtoja. Euroopassa on yritetty kaikin keinoin rikkoa kauppasopimuksia (ja luultavasti puolta WTO:n säännöistä), joten varmasti venäläiset energiantoimittajat myyvät halvemmallakin luotettaville ostajille. Vertaa sitä vaikkapa tilanteeseen, jossa teollisuuslaitteiston vuokraaja jättäisi säännöllisesti vuokria makselematta, palauttaisi koneita rikottuna, varastelisi niitä ja tekisi muutenkin kaikenlaista sabotaasia. Roosterin maailmassa ehkä koneiden vuokraaja anelee tällaista ostajaa palaamaan. Oikeassa maailmassa konevuokraaja etsii paremmat asiakkaat tilalle. Pysyvästi.

Kyllä myyjänkin pitäisi käyttäytyä säällisesti. Jos konevuokraaja säännöllisesti uhkailisi asiakasta, kertoisi hänestä julkisuudessa kaikenlaista perätöntä pahaa, hajottaisi asuintalosi ja tappaisi kylmäverisesti serkkupojan - vuokraisitko sinä sellaiselta koneen? Vaikka perseenpäristimen.

Slaavit riitelevät keskenään ja bonsorit aseistavat toista osapuolta ja kärsivät siinä itsekin, eli mitä oikeastaan pitäisi valittaa, kun siihen reakoidaan. Niin taatusti tekisivät muutkin.

Alkaessaan nyrkkeilemään kannattaa opettaa "alokkaalle" että vastustaja taatusti lyö takaisin.

Taloudesta voi olla huolissaan, mutta se olisi kyllä pitänyt ymmärtää alusta asti, ettei voi toimia ilman seurauksia. Venäjäkin kärsii toimistaan, mutta se lienee sivuseikka ja heidän kai pitäisi toimia "länsimaita miellyttävällä tavalla"  voiko joku tosiaan uskoa tuollaista.?


Tämä on vasta alussa pahempaa on tulossa..Ja ee-uu on itse sitä pahentamassa, ellei jotain muutosta osata tehdä.

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: https://www.hs.fi/talous/art-2000009043166.htmlKoska Yhdysvallat, Kanada, Britannia ja EU-maat ovat jo kieltäneet tai kieltämässä venäläisen öljyn tuonnin, lopulta hintakaton voima punnitaan siinä, kuinka muut maat siihen sitoutuvat.

Ennusmerkit eivät ole lupaavia. Eritoten Intia on ottanut kaiken ilon irti siitä, että venäläistä öljyä saa markkinoilta alehintaan, koska länsimaiset ostajat eivät siihen halua koskea. Intia on moninkertaistanut venäläisen öljyn ostot, kertoo analyysiyhtiö Petro-Logistics.

India, Kiina ja jotkut muut maat ostavat nyt venäläistä öljyä, enemmän ja halvemmalla - mahdollista koska ostajia on vähän. Tätä öljyä sitten "vuotaa" tuontikieltomaihin. Oikeastaan järjestely on hieno. Sen sijaan, että Putin myisi kalliilla, hän joutuu myymään halvalla ja Intia saa provision välittäessään ylimääränsä eteenpäin. Näin autetaan Intiaa eikä rahoiteta ylenmäärin hyökkääjää.

Homma toimii niinkuin mustapörssi sodan aikana. Kaikkea järjestyy, jos on halua maksaa. Näin tärkeimmät rattaat eivät pysähdy.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - syyskuu 06, 2022, 10:42:35
Lainaus käyttäjältä: https://www.hs.fi/talous/art-2000009043166.htmlKoska Yhdysvallat, Kanada, Britannia ja EU-maat ovat jo kieltäneet tai kieltämässä venäläisen öljyn tuonnin, lopulta hintakaton voima punnitaan siinä, kuinka muut maat siihen sitoutuvat.

Ennusmerkit eivät ole lupaavia. Eritoten Intia on ottanut kaiken ilon irti siitä, että venäläistä öljyä saa markkinoilta alehintaan, koska länsimaiset ostajat eivät siihen halua koskea. Intia on moninkertaistanut venäläisen öljyn ostot, kertoo analyysiyhtiö Petro-Logistics.

India, Kiina ja jotkut muut maat ostavat nyt venäläistä öljyä, enemmän ja halvemmalla - mahdollista koska ostajia on vähän. Tätä öljyä sitten "vuotaa" tuontikieltomaihin. Oikeastaan järjestely on hieno. Sen sijaan, että Putin myisi kalliilla, hän joutuu myymään halvalla ja Intia saa provision välittäessään ylimääränsä eteenpäin. Näin autetaan Intiaa eikä rahoiteta ylenmäärin hyökkääjää.

Homma toimii niinkuin mustapörssi sodan aikana. Kaikkea järjestyy, jos on halua maksaa. Näin tärkeimmät rattaat eivät pysähdy.

Sota tuottaa siis paljon lisäarvoa monissa toimijoissa joita tuossa ketjussa on.

Tosin öljy lienee edelleen paljon kalliimpaa, kuin aiemmin- myös venäjän saama osuus taitaa olla kasvanut.

>>>

ÖLJYNVIEJÄMAIDEN järjestö Opec ja muut johtavat öljynviejät supistavat öljyn tuotantoaan maltillisesti 100 000 tynnyrillä päivässä lokakuusta alkaen. Laajennettu Opec+ perustelee Saudi-Arabian ja Venäjän johdolla päätöstä raakaöljyn hinnan laskulla.

Raakaöljyn hinta on pudonnut alle 100 dollariin tynnyriltä käytyään maaliskuussa lähes 140 dollarissa maaliskuussa Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Hinnan laskun taustalla ovat pelot taantumasta Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Pohjanmeren viitelaadun Brentin hinta oli iltapäivällä 96,46 dollaria ja Yhdysvaltain viitelaadun West Texas Intermediaten 89,79 dollaria tynnyriltä. Molempien laatujen hinnat olivat noin 3,5 prosentin nousussa.

Historiallisesti katsoen nämäkin hinnat ovat erittäin korkeita. Brent maksoi huhtikuussa 2020 hieman päälle 20 dollaria tynnyriltä. Ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan Brentin hinta oli viime vuoden joulukuussa 65 dollarin tasolla.