Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Uutisia maailmalta ja Suomesta

Aloittaja Jaska, tammikuu 06, 2019, 22:02:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 6 Vieraat katselee tätä aihetta.

Hiha

Lainaus käyttäjältä: Karikko - marraskuu 15, 2023, 10:58:01
Luujauhoa käytettään eläinten rehuissa sidekudoksena se on ihan kelpo ravintoa kuten jänteet ja muutkin osat.

Ja jos valmistusprosessi vähän falskaa, täytyy vain löytää oikea kohderyhmä tuotteelle.

Karmiva paljastus suomalaisten sotavangeille syöttämästä makkarasta

"Sotavankimakkaran luujauho repi suolistoja, ja aivo-osat altistivat Creutzfeld-Jakobin taudille."

Saares

Kanoille syötettiin luujauhoa munankuorien  raaka-aineeksi.

ROOSTER

Ääs-ryhmä lopettaa ehkä kaikkien aikojen epätasalaatuisimman tuotesarjan, Rainbow:n - juuri kun olin löytänyt muutaman helmen paskakasasta.

Lainaus käyttäjältä: https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000009995185.html– Haluamme tuoda laadukkaampia tuotteita ja pitää tuotesarjan kilpailukykyisenä, sanoo S-ryhmän omista merkeistä vastaava johtaja Nina Paavilainen.
...
Rainbow-sarjan korvaava Coop on on Pohjoismaiden yhteinen tuotemerkki, ja merkin tuotteita on voinut nähdä S-ryhmän kauppojen hyllyillä jo hetken aikaa.

Voi myös olla, että tuottajat eivät enää suostuneet hinnanalennuksiin, silloin on helpompaa markkinoida kokonaan uutta tuotemerkkiä kuin yrittää tehdä juuri kallistuneesta halpaa mielikuvaa.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Aave

Eri medioiden mukaan Pääministeri Orpolla oli Turussa uhkaava tilanne, kun Gazan tilanteesta suuttunut aktivisti (Heh!) ryhtyi räyhäämään hänelle. Niin sankarillinen räyhääjä oli, että kuvasi itse oman räyhäämisensä, ja voitte halutessanne katsoa sen tästä (X). Huom! Sisältää kovaäänistä kiroilua.

Idiootti ei tiedosta, että ostopäätös Israelilta ilmatorjuntajärjestelmä Daavidin lingosta finalisoitiin Marinin hallituksessa, eikä suinkaan nyt Orpon kaudella.

Vasemmistoliiton Veronika Honkasalo on toinen idiootti, sillä vasemmistoliitto oli Marinin hallituksessa, kun ostopäätös sinetöitiin. Myös Honkasalo parkui tätä päätöstä Orpon hallituksen piikkiin ja hänen mukaansa se on "suuri häpeä", vaikka mielestäni hän ja äänestäjänsä ovat kyllä itse Suomelle häpeäksi.

Lisäys: En yllättyisi, vaikka tekijä itse olisi tehnyt tästä lööppilehdille juttuvinkin heti, kun hänet päästettiin vapaaksi. Semmoisiakin nämä tämmöiset "aktivistit" tuppaavat olemaan.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Hiha

Taas ollaan aloittamassa uutta lapsellista itkupotkuraivarikinaa.

Hallitus ei aio hyväksyä maahan­muuttoon liittyvää tutkimusohjelmaa – Tutkija: "Historiallinen poliittinen interventio"

"Tänä syksynä STN esitti maan hallitukselle kahta teemaa."

"Toisen otsikko oli – – Maahanmuuton, työn ja hyvinvoinnin vuorovaikutukset tulevaisuuden Suomessa."

Ehdotettu teema on kallellaan. Mutta vinouman voisi helposti tasapainottaa. Otetaan vierelle sisarteema: Maahanmuuton, työttömyyden ja pahoinvoinnin vuorovaikutukset tulevaisuuden Suomessa. Arvotaan tutkijat kahteen porukkaan. Toiset työstää arvioita positiivisista vaikutuksista ja toiset negatiivisista. Sillä tavalla, aikaa suunpieksentään hukkaamatta, pääsisi tästäkin vaivasta. Mutta ei. Nyt siitä on päätetty pitää itkijäisiä koko vuosikymmen. Kukin käy parkumassa peräjälkeen maailmankatsomuksensa mukaan – ja mitään muuta ei sitten tapahdukaan.

Aave

Läntisessä mediassa tapetilla ovat olleet Ukraina ja Israel, mutta maailman eri konflikteista myös Myanmarissa on mennyt viime viikkoina mielenkiintoiseksi. Vaikuttaa yhä vahvemmin sille, että sikäläinen sotilasjuntta on jo hätää kärsimässä maan kapinallisten kanssa, ja ovat saaneet takkiinsa joka paikassa. En nyt laita tähän mitään erillisiä uutisia sikäläisistä tapahtumista - mutta vinkkaan mahdollisesti kiinnostuneita seuraamaan, mitä siellä tapahtuu.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

a4

Taas on hukattu työkalupakki avaruuteen, josta sen voi bongata kiikareilla.

Nasan astronauttien työkalulaukku katosi avaruuteen – voidaan nähdä kiikareilla
https://www.stara.fi/2023/11/14/nasan-astronauttien-tyokalulaukku-katosi-avaruuteen-voidaan-nahda-kiikareilla/

Aiempi tapaus:

10.12.2008 09:09
Taivaiden ihmeitä
Yritin tässä joitakin päiviä sitten bongata taivaalta työkalupakkia.
Oh boy! totesi ISS:n, kansainvälisen avaruusaseman, huoltotöissä oleva astronautti, kun pakki lipsahti hänen hyppysistään marraskuun puolivälissä. Se leijui mustaan pimeyteen samalla tavalla kauniisti ja vastustamattomasti kuin elokuvien onnettomat, otteensa vahingossa kirvoittaneet avaruuslentäjät.

Ja samoin kuin noiden onnettomien sielujen, pakinkin uskottiin katoavan iäksi. Mutta niinpä vain ei käynytkään. Se oli juuttunut kiertämään Maata, lähestulkoon samalla kiertoradalla kuin avaruusasema. Marraskuun lopulla ne kiersivät Euroopan yllä, muutamaa päivää myöhemmin Pohjois-Amerikan. Hyvällä tuurilla molemmat saattoi nähdä aivan tavallisilla kiikareilla.
Minäkin olin varma, että näin ne.

https://savonmaa.fi/article/taivaiden-ihmeita/

ROOSTER

Ex-kansanedustaja puuhaa 10 miljoonan euron suurlehmälää lentokentälle.

Lainaus käyttäjältä: https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/5de92e08-1bab-46b7-8bed-498f2f0451e1Entinen keskustan kansanedustaja Juha Pylväs aikoo rakentaa suurnavetan maanviljelijä Marko Sorviston kanssa heidän maatalousyhtymälleen. Erikoista hankkeessa on, että navetta on tulossa Ylivieskan lentokentälle.
...
Hanketta varten Ylivieskan kaupunki suunnittelee lyhentävänsä lentokentän kiitorataa 1 500 metristä 1 200 metriin. Navetta tulisi kiitotien päätyyn
....
"Lentokentän rakentamiseen on aikoinaan käytetty miljoonia valtion varoja. Nyt sinne tulisi maataloutta osin yhteiskunnan tuella", Ojala lisää.

Lyhennetyltä kentältä pystyisivät operoimaan jatkossa luultavasti helikopterit ja sähkölentokoneet.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - marraskuu 19, 2023, 17:26:06
Ex-kansanedustaja puuhaa 10 miljoonan euron suurlehmälää lentokentälle.
...
Lyhennetyltä kentältä pystyisivät operoimaan jatkossa luultavasti helikopterit ja sähkölentokoneet.

Hmm. Pelastuisikohan Malmin lentokenttä sähkölentokoneille, jos sinne rakentaisi navetan?  ::)
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Aave

Kuntien valtionosuudet kutistuvat ensi vuonna – ministeriöltä tuli yllättäen 415 miljoonan euron lisäleikkaus kunnille (Yle):

"Kunnille valtionosuuksien uusi supistuminen tuli täytenä yllätyksenä, sillä ensi vuoden talousarviot ja veroprosentit on jo lyöty lukkoon. Niiden pitää lain mukaan olla valmiina 17. marraskuuta mennessä.

Perjantai-iltana 17.11. valtiovarainministeriö tiedotti, että kuntien valtionosuuksiin tulee uusi tarkennus"
.

Uskomatonta.

Tälle tilanteelle ei voi olla kuin kaksi vaihtoehtoa. Joko ministeriön ja kuntaliiton välillä on ollut täydellinen kommunikaation puute - tai sitten hallitus teki näin tahallaan. Mikäli jälkimmäinen kävisi todistettavasti ilmi, niin siihen kyllä sitten kaatuu Orpon hallitus.

Vaikka Orpon hallituksen menoa katsellessa en usko, että se pysyy kasassa kauttaan loppuun muutenkaan.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

ROOSTER

Sienitauti leviää männyissä.

Lainaus käyttäjältä: https://www.ts.fi/uutiset/6160304Tänä vuonna mäntykuolemat ovat moninkertaistuneet aiempiin vuosiin verrattuna. Sienitauti leviää ilmassa ja sitä on vaikea pysäyttää. Havuparikkaan alkuperä on vielä tuntematon.

Käykää ihastelemassa lähimetsänne mäntyjä, kohta ne ovat mahdollisesti kuolleet pystyyn.

Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f699c416-8b7b-4c90-8012-71796a400b37Mäntyjen perikatoon on johtanut etelänversoumatauti, jonka aiheuttaa havuparikas-sieni.
...
Luken tutkimushanke pyrkii selvittämään, onko sieni uusi tulokaslaji Suomessa vai onko ympäristö vain muuttunut sienen lisääntymiselle optimaaliseksi. Tulokset valmistuvat keväällä 2024.

Pyöräillessäni näin noin parinkymmenen kuolleen männyn ryhmän. Pysähdyin tarkastelemaan sitä, mutta tulin siihen tulokseen että kyseessä oli harvinaisen pitkän kuivuusjakson näännyttämä ryhmä. Se taisi olla virhepäätelmä.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

ROOSTER

Pitääkö armeijassa välttämättä juoksuttaa metsäleireillä kaveria jolle ei pystytä tarjoamaan allergisoimatonta ruokaa? Eikö lähempänä lihapatoja, esim. toimistossa tai varastoissa, olisi mahdollisuus juoksuttaa häntä yhtäläisesti.

Ehdotan varusmiespalvelun pituutta lyhennettäväksi puolella. Poisjäävä koulutus voitaisiin hoitaa siten, että kotioloissa juostaisiin joka päivä 5km, 20 kilon reppu selässä, kuunnellen korvalapuista loopilla nauhoitettua ryhmänjohtajien "kannustusta". Valvonta voitaisiin järjestää ja huijaukset estää vaikka jalkapannalla ja sykemittarilla.

Lainaus käyttäjältä: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009979164.htmlRiuttanen ei usko, että kyse olisi ollut esimerkiksi armeijan simputuskulttuurista.

"Kaverit ja johtajatkin olivat koko ajan tosi empaattisia ja ymmärtäviä. Jos minulle ei tullut ruokaa, heti oli joku tarjoamassa energiapatukoitaan."

Toisaalta, kuulostaa ihan kuin armeija olisi venäläistynyt.

LainaaJoka tapauksessa yksi syy keskeyttämiseen oli se, ettei Riuttanen voinut enää luottaa johtajiinsa.

"Asia luvattiin jatkuvasti hoitaa kuntoon, mutta silti sitä ei koskaan hoidettu."

Joskus, kauan sitten, mitään ei edes luvattu.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - marraskuu 21, 2023, 09:46:20
Pitääkö armeijassa välttämättä juoksuttaa metsäleireillä kaveria jolle ei pystytä tarjoamaan allergisoimatonta ruokaa? Eikö lähempänä lihapatoja, esim. toimistossa tai varastoissa, olisi mahdollisuus juoksuttaa häntä yhtäläisesti.
...
Joskus, kauan sitten, mitään ei edes luvattu.

Joskus kauan sitten, eräs kaveri, joka oli/on allerginen suurinpiirtein kaikelle mahdolliselle onnistui telomaan itsensä intin alkuviikkoina. Seurauksena se, että jäi johtajakoulutukset väliin, mutta pääsi toimistohommiin ja käytännössä sitten pyöritti "varavääpelinä" yksikön juoksevia asioita. Oli lopulta erittäin tyytyväin asioiden kulkuun, vaikka herra isosotaherran arvo jäi saavuttamatta.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Karikko


Armeijassa johtajien totteleminen kuuluu velvollisuuksiin, ei varsinaisesti siis luottaminen.

Johtajat ovat jos mahdollista vähintään yhtä tyhmiä, kun johdettavat, mutta se ei ole mikään syy olla tottelematta.
Luottamuksen ansainneitakin saattaa olla mutta se lienee enemmän suhdetoiminnan ansiota ja tilapäistä. Mukavaa johtajaa on toki helpompi totella, kun kivääri ojossa juoksee kohden kuolemaansa.. hyvä jos silloin on vielä pateja jäljellä,,ne antavat "moraalista tukea.

Karikko


Ne tippuvat ja kuolevat "Pääskyset"  liekö enne tulevasta, jos se niin halutaan ymmärtää, vaiko nälkä ja hyttyset vähissä.

Mutta ellei lintujakaan luojalla on "varaa ruokkia, niin saattaa se nälkä odotella ihmiseläjänkin kohdalla.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010003663.html