Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Uutisia maailmalta ja Suomesta

Aloittaja Jaska, tammikuu 06, 2019, 22:02:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 11 Vieraat katselee tätä aihetta.

Brutto

Lainaus käyttäjältä: Kopek - maaliskuu 24, 2024, 23:04:05Tällainen oli normaalia perushommaa siihen aikaan, kun intin kävin. Lehtijutussa selostettujen tapahtumien lisäksi juostiin patjat ja vuodevaatteet selässä ympäri kasarmia joskus yöllä ja tehtiin kaikenlaista hullua, mitä nyt lapselliset parikymppiset vallastaan humaltuneet pikkuhitlerit saivat päähänsä käskeä. Myös jutussa mainitun tyyppinen kaatuminen tapahtui tosin ilman vakavaa loukkaantumista. Muut juoksivat teräsritilälle kaatuneen ja makaamaan jääneen yli.

Minulle jäi siinä määrin kammo ja inho noita tapahtumia ja aikoja kohtaan, että vieläkin - sorry vain foorumin sotaherrat - koen epäluuloa kaikkia esimiesasemassa inttiaikanaan olleita kohtaan. Koen, että jokainen heistä/teistä on yksi "niistä".

Erilaisia siviilielämän vallankäyttö- ja näyttötilanteita nähneenä ja niistä kuulleena ja lukeneena olen monesti miettinyt, että minusta ei tuollaiseen olisi enkä haluaisikaan että olisi. Minkäänlaisen vallan käyttäminen toisia kohtaan tuntuisi kerta kaikkiaan pahalta ja väärältä. Minusta ei olisi moittimaan eikä käskemään eikä sakottamaan eikä pakottamaan. Inhoan kaikkea tuollaista.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4a1b289e-884b-4981-b0c8-ad726103dfff

Minuakin häiritsi armeijassa esimiesten harjoittama mielivalta. Kova treeni ei ollut koskaan ongelma, mutta jos esimies loukkasi tai nöyryytti minua henkilökohtaisesti, kostin. Suurin osa kantahenkilökunnasta asui samalla alueella kuin minä ja tiesi tarkkaan miten siinä tulee siviiliin pääsyni jälkeen käymään. Hakattavien lista jäi lopulta aika lyhyeksi.


"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Aave

Onneksi olkoon, maailma! Saudi-Arabiasta tulee YK:n sukupuolten tasa-arvoa ajavan toimielimen puheenjohtaja! Vastaavia YK:n aiempia huippusuorituksia on mm. Yhdysvaltain puheenjohtajuus globaalia aseturvallisuutta ajavassa YK:n toimielimessä.

Saudi Arabia to be appointed chair of UN's gender equality forum amid ongoing assault on women's rights (Amnesty International).

Modernin maailman menoa katsellessa ei voi välttyä ajatukselta, että meneillään on ihmiskunnan kilpauinti syvään päätyyn, ja sieltä pohjalle.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Hayabusa




Saudi-Arabiahan ei ole edes oikea valtio, vaan Al Saudien perheyritys.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - maaliskuu 20, 2024, 23:07:37Ihmiset eivät siis edes saa itse päättää ovatko he onnellisia vai eivät, kun heiltä itseltään ei kysytä?

Jokaikinen vuosi tuo "onnellisuus" paiskataan kuin märkä rätti päin naamaa, kun ei erityisen onnellinen olo ole.

Suomalaisten väitetty onnellisuus taitaa liittyä siihen, että suomalaiset eivät ymmärrä kysymystä. Tästä oli puhetta jossakin radio-ohjelmassa. Olen kuunnellut niin monia ohjelmia (Yle Areenasta) viime aikoina, että en muista, missä nimenomaisessa ohjelmassa asiaa käsiteltiin. Idea oli se, että suomalaiset sotkevat tyytyväisyyden ja onnellisuuden. 

Toinen vaihtoehto on se, että suomalaiset ovat niin tyhmiä, etteivät tajua tilannettaan. Pohjoiskorealaisetkin ovat onnellisia.

Though I can't imagine that North Koreans are universally happy with their lot, they absolutely have the capacity for genuine happiness. I saw countless Pyongyang residents enjoying moments that any American would find familiar — enjoying a day out in the park, rowing on the Taedong River, eating ice cream, snapping family photos. You can't fake that.

https://www.latimes.com/world/asia/la-fg-north-korea-answers-20170428-htmlstory.html

https://www.bbc.com/reel/video/p0hmcc91/why-is-finland-the-happiest-country-in-the-world-

https://hinative.com/questions/22797977

Aave

^
Juu, kysymyshän on englanniksi " are you content with", eli viittaa tyytyväisyyteen, ei suoranaisesti onnellisuuteen.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Hayabusa

^^
^
Suomessa kaikesta huolimatta hyvin harvalla menee todella huonosti. Eli meiltä puuttuu se "onnellisuuskäyrän" alapää. Eriarvoisuutta on kuitenkin pyritty lisäämään kaikin tavoin. Pisa-tutkimus kertoo onnistumisesta peruskoulussa. Joten eiköhän vanhemmat ikäluokat seuraa perässä.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Toope

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - maaliskuu 30, 2024, 12:39:11^^
^
Suomessa kaikesta huolimatta hyvin harvalla menee todella huonosti. Eli meiltä puuttuu se "onnellisuuskäyrän" alapää. Eriarvoisuutta on kuitenkin pyritty lisäämään kaikin tavoin. Pisa-tutkimus kertoo onnistumisesta peruskoulussa. Joten eiköhän vanhemmat ikäluokat seuraa perässä.
Tiesithän, että PISA-tulokset menevät alaspäin?!

Toope

Lainaus käyttäjältä: Aave - maaliskuu 25, 2024, 11:45:43Onneksi olkoon, maailma! Saudi-Arabiasta tulee YK:n sukupuolten tasa-arvoa ajavan toimielimen puheenjohtaja! Vastaavia YK:n aiempia huippusuorituksia on mm. Yhdysvaltain puheenjohtajuus globaalia aseturvallisuutta ajavassa YK:n toimielimessä.

Saudi Arabia to be appointed chair of UN's gender equality forum amid ongoing assault on women's rights (Amnesty International).

Modernin maailman menoa katsellessa ei voi välttyä ajatukselta, että meneillään on ihmiskunnan kilpauinti syvään päätyyn, ja sieltä pohjalle.

Itse en tuota naurettavaa "Monty-Python"-uutista olisi uskaltanut kommentoida, koska olisi heti mennyt saksituihin... ;)

-:)lauri

#7268
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/olen-itkenyt-kaksi-viikkoa-viisi-suomalaista-kertoo-mita-heille-kay-kun-leikkuri-iskee-kelan-etuuksiin/8907580#gs.6ob1bi

Kiinnostaisi kuulla Maikkarin toimituksen perustelut, mikä oli tässä uutisessa se asia, joka siinä ylitti uutiskynnyksen nimenomaan nyt? Työnsä tekevän median olisi luullut tekevän ja julkaisevan näitä hallituspolitiikan vaikuttavuusarvioita silloin, kun kävi ilmi, ettei hallitus ollut itse niitä tehnyt vastoin hyvien parlamentaaristen käytäntöjen.

Nyt kun näiltäkään ihmiskohtaloilta ei voi enää mitenkään välttyä, kun päätökset on jo kauan sitten kansan hurratessa pöytään nuijittu ja tuet viety (minkä Maikkarinkin toimitus taatusti tiesi artikkelia julkaisessaan; ammattitoimittajia kun koko toimitus täynnä), eikö tällaisilla uutisilla voisi paljon paremmin heittää vaikkapa sitä toimituksen ihan omaa vesilintua? Eikö ne ole toimituksiin juuri sitä varten hommattu? Ainakin tuo Maikkarin nyt tarjoama tekopyhyys, että: "katsokaa kuinka vastuullisia ja objektiivisia olemme, kun kerromme tällaisistakin ihmiskohtaloista", ei olisi ainakaan ollut näin ilmeistä.

Silloin kun olisi pitänyt julkaista tällaisia vaikuttavuusarvioita, mediat sen sijaan kilpailivat keskenään siitä, keiden toimituksissa löydettiin kaikkein raivostuttavimmat anekdootit kansalle yhteiskunnan loisina myytävistä ihmisiksi kutsutuista ongelmajätteistä, jotta suunnitellut leikkaukset tukiin saatiin vaikuttamaan pelkästään äärimmäiseltä hyväntekeväisyydeltä.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Toope

Niin, on kamalaa olla yhteiskunnan elättinä, kun voisi mennä esim. Töihin...! 8)

Hyvinvointivaltion rappeutumista kuvaavat juuri tuollaiset ihmiset. Kuvitellaan, että joidenkin ihmisten työ riittää "minun" elämiseeni yhteiskunnan tukemana. Noin ei yhteiskunta toimi, eikä saa toimia.

Socrates

Lainaus käyttäjältä: Kopek - maaliskuu 30, 2024, 11:14:18Suomalaisten väitetty onnellisuus taitaa liittyä siihen, että suomalaiset eivät ymmärrä kysymystä.

Onnellisuuskyselyt mittaavat ihmisten tyytyväisyyttä yhteiskunnan tarjoamiin palveluihin ja muihin ympäröiviin olosuhteisiin kuten järjestys, turvallisuus, siisteys, viihtyisyys yms.

Yksilön sisäisen maailman kanssa niillä ei ole sinänsä tekemistä eli nimike on siinä mielessä väärä.
Kävelevä kremppakertymä

Toope

Mitä jos ekokapinalliset ovat oikeasti yhteiskuntaa rikkovia paskiaisia?
Mitä puolustamisen arvoista heissä on?

MrKAT

Anna Kontula kirjoittama Aamulehden-juttu julkaistiin toissapäivänä (31.3) ja nämä sanat iskevät nyt kipeän osuvasti nykyhallituksen persauksiin:

Kun valtio vaikeuttaa kirjojen saatavuutta ja helpotttaa aseiden hankintaa, on se yleensä paha merkki.
...
Ainakin päätellen siitä, että hallitus aikoo nostaa kirjojen arvonlisäveroa, samalla kun se suunnittelee uutta verotukea yksityishenkilöiden aseostoihin.
...
Verotuksella julkinen valta on perinteisesti paitsi kerännyt varoja, myös ohjannut kansalaisten käyttäytymistä toivomaansa suuntaan, nyt siis ilmeisesti lukemisesta ampumiseen.

- https://www.aamulehti.fi/lukijalta/art-2000010324513.html
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Hiha

EU:n ja saarivaltion välille puhkesi diplomaattinen kiista lapsenraiskaajien kastraatiosta

"Madagaskarin ja EU:n välille on kehkeytynyt diplomaattinen kiista Madagaskarin säätämästä kastraatiolaista. Asiasta kertoi EU-komissio uutistoimisto AFP:lle torstaina."

"Madagaskarin parlamentti hyväksyi helmikuussa lain, joka salli kemiallisen ja kirurgisen kastraation alaikäisten raiskaamisesta tuomituille."

"Muutamaa viikkoa myöhemmin EU:n Madagaskarin-lähettiläs Isabelle Delattre Burger arvosteli tiedotustilaisuudessa tiukasti lakia."

EU on löytänyt maailmasta moraalisen epäkohdan. Jämerää toimintaa. Tottahan se on – eikä mitään muiden yläpuolelle asettuvaa besserwisser-rasismia – että afrikkalaisten kanssa ei voida tehdä aitoa yhteistyötä ennen kuin he ymmärtävät, että yksikään maa maailmassa ei ole niin köyhä, että sillä ei olisi varaa heikoimpien kimppuun käyviin seksuaalirikollisiin.

Toope

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - huhtikuu 02, 2024, 22:02:13Anna Kontula kirjoittama Aamulehden-juttu julkaistiin toissapäivänä (31.3) ja nämä sanat iskevät nyt kipeän osuvasti nykyhallituksen persauksiin:

Kun valtio vaikeuttaa kirjojen saatavuutta ja helpotttaa aseiden hankintaa, on se yleensä paha merkki.
...
Ainakin päätellen siitä, että hallitus aikoo nostaa kirjojen arvonlisäveroa, samalla kun se suunnittelee uutta verotukea yksityishenkilöiden aseostoihin.
...
Verotuksella julkinen valta on perinteisesti paitsi kerännyt varoja, myös ohjannut kansalaisten käyttäytymistä toivomaansa suuntaan, nyt siis ilmeisesti lukemisesta ampumiseen.

- https://www.aamulehti.fi/lukijalta/art-2000010324513.html

Anna ei vieläkään huomaa sitä, että juuri vasurit sensuuria ovat edistäneet.
Mitä jos Anna Kontula ei ole kovin rehellinen?
Luultavasti "äärioikeistoa" tuostakin pitäisi syyttää.?