Kirjoittaja Aihe: Uutisia maailmalta ja Suomesta  (Luettu 401824 kertaa)

0 jäsentä ja 3 Vierasta katselee tätä aihetta.

Paikalla Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 12120
Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Vastaus #4740 : Marraskuu 21, 2021, 02:38:44 »
Nyt ne osoittavat siellä mieltä Rittenhousen vapauttamisen vuoksi.
Hurraa! Minäkin kannatin vapauttamista.

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6223
 • crazy cat lady
Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Vastaus #4741 : Marraskuu 21, 2021, 11:04:41 »
Jokin aika sitten Ranskan lipun sinistä väriä jäköitettiin kaikessa hiljaisuudessa. Olisiko sama tehtävä myös Suomen lipun siniselle, kysytään Hesarin kolumnissa. (Vapaasti luettava)

Macronit siniristilipulle
RANSKALAISIA ei voi olla ihailematta. Presidentti Emmanuel Macron on mennyt vaivihkaa ja kansalta kyselemättä säätämään palatsinsa trikolorilipun sinistä aiempaa tummemmaksi. Kun media huomasi muutoksen yli vuoden viipeellä, oli selitys mitä loogisin: uusvanha tummempi sininen on aiempaa sävyä tyylikkäämpi.

Eikä tässä vielä kaikki. Samalla kävi ilmi, että Ranskan lippu – niin kuin me sen 1970-luvulta lähtien muistamme – ei olekaan väritykseltään se aito ja alkuperäinen Ranskan lippu, vaan entisen presidentin Valéry Giscard d’Estaing’n häpeämättömän muuntelun tulos. Giscard d’Estaing päätti aikoinaan soinnuttaa Ranskan kansallislipun sinisen värin EU:n tähtilipun siniseen.
----
Kivijalassa ei ole sinänsä vikaa. Valtioneuvoston päätöksellä säädettiin jo vuonna 1993, että siniristilipun sininen on pms-värijärjestelmässä malliväriä 294C. Kun tutkii Pantonen värikarttaa, voi todeta, että asia on kunnossa: synkähkö sininen tuo mieleen sammalreunaiset metsälammet, marraskuiset aamut ja sinelmät iholla hiekoittamattomalla jalkakäytävällä tapahtuneen ilmalennon jälkeen. Suomenlipunsinisen rinnalla EU:n keskilännensininen näyttää tekopirteältä ja ruotsinlipunsininen hailakalta. Venäjänlipunsininen on heleydessään ironisen lähellä EU:n sinistä. Meillä Suomessa on kuin onkin oma erillissinisemme.

Kaupunkikorttelien kivijalkojen yllä liehuvat Suomen liput sen sijaan yltävät harvoin 294C:n syvyyteen. Halvoissa polyesterilipuissa rännänvalkoinen tarjoaa taustan vettyneelle maitopurkinsinisille. Ja sitten ihmetellään, kun itsenäisyyspäivänä ei päästä riehakkaaseen juhlatunnelmaan.

Jos elitistiselle patriootille haluaa antaa mieluisan itsenäisyyspäivä- tai joululahjan, saanen ehdottaa kotimaisesta sataprosenttisesta villakankaasta ommeltua 294C-siniristilippua. Näin jokainen voi tehdä suomalaiskansalliset macronit omalla lipputangollaan.Juttu innosti selvittämään vielä, mikä on tuo mystinen Pantone:
https://katinkehrays.wordpress.com/2017/12/03/pantone-294-c-suomen-lippu-ja-ford/
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4306
 • dreamer, shaper, singer, maker
Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Vastaus #4742 : Marraskuu 21, 2021, 11:21:22 »
294C - tämä täytyy painaa mieleen!

Poissa Xantippa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 5348
Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Vastaus #4743 : Marraskuu 24, 2021, 09:13:34 »
Tämä nyt voisi mennä monenkin asian alle, mutta menkööt nyt tähän, kun uutisesta kuitenkin on kyse.

Hieman mietityttää etiikka tässä uutisoinnissa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilla-kasitys-porvoon-perhetragedian-syysta-pystynko-sita-koskaan-kertomaan-julkisuuteen/8295800?fbclid=IwAR3HNTd2ymZEo3UER6Ifj_PnbicOfNAIzPFnJMt9KsbBHF7-x2vEF6JZYD4#gs.gujjrc

sillä eikö tässä nyt olisi jo ihan sama nimeltä ihmisistä puhua? Jos kiinnostusta tai vähänkään tietoa ihmisistä nimittäin on, kyllähän nämä aika tarkat merkit on, miten hakea nämä netistä.

Lisäksi poliisin lausunto on kuin tehty kehottamaan ihmisiä siihen:
Onko poliisilla käsitystä teon syystä tai sen motiivista?

– Kyllä meillä on sekin, mihin se voi liittyä. Pystynkö sitä koskaan kertomaan julkisuuteen, on toinen asia, Aarnisalo toteaa.


Mutta tätähän se uutisointi nykyään tuntuu olevan, toivetta mahdollisimman kiinnostavasta ja pitkästä jatkokertomuksesta.

T: Xante

Poissa Melodious Oaf

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1520
Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Vastaus #4744 : Marraskuu 24, 2021, 09:28:05 »
Toinen tapa katsoa sitä olis sellainen, että ymmärtää, minkä takia poliisi ei voi jotakin kertoa tai minkä takia joitakin nimiä ei paineta lehteen.

Kyse on varmaankin henkilötietolaista ja yksityisyydensuojasta. Sekä viranomaisella että medialla on tässä velvollisuuksia, ja sitten sen toimittajien sompailun voi nähdä myös ristiin menevien velvollisuuksien kanssa taiteiluna. Yhtäältä on tiettyjä lakisääteisiä ja myös eettisiä velvoitteita olla julkaisematta juuri tiettyjä tietoja, mutta toisaalta on myös ammattieettinen velvollisuus tiedottaa ja kertoa ihmisille asioista.

Jos meillä isotkin media-alan firmat haistattais vaan piut paut tolle laille ja etiikalleen sen suhteen, kai se ehkä joskus vois olla jonkun mielestä kiva, mutta jollain lailla itse arvostan sitä, että otetaan ne raamit tosissaan ja toimitaan sitten niissä puitteissa. Ei se nyt varmaan täysin pyyteetöntä ole, vaan sillä suojataan omaakin selustaa syytteiltä ynnä muilta sanktioilta. Mutta silti.

Poissa Melodious Oaf

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1520
Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Vastaus #4745 : Marraskuu 24, 2021, 09:39:38 »
Henkilötietolain ynnä muun tollasen yksityisyyttä ja siihen liittyviä oikeuksia suojaavan iso puute tämmösenä internetaikana on tietysti se, että se ei suojaa juuri yhtään siltä, mitä kaikenlaiset vastuuttomat toimijat (ajattelin tässä englannin fraasia unscrupulous actors) tekevät.

Mutta se kuitenkin säätelee sitä, miten sellaiset lainkuuliaiset tahot, kuten nyt vaikka kunniallista toimintaa Suomessa harjoittavat yritykset, velvoitetaan toimimaan — ja siltä osin se takaa tiettyjä meidän jokaisen oikeuksia näissä asioissa.

Sitä tossa on vaikea mulle hahmottaa, miten ne tietyt periaatteet ja lait yleistyy. Sehän menee naurettavuuksiin monesti, kun esimerkiksi henkilö on otettu yleiseltä häiriötä suojaamiseksi putkaan tai henkilön itsensä suojaamiseksi, ja tässä tapauksessa poliisi ei voi kertoa ihmisestä huolissaan oleville tästä mitään, ellei henkilö itse kerro.

Tommoset aivan kummalliset jutut kuitenkin usein liittyy sellaisiin laajoihin periaatteisiin, joissa vain henkilön itsemääräämisoikeus ja tämän tyyppiset asiat on pyritty ottamaan lainsäädännössä oikeasti tosissaan.   

Poissa Xantippa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 5348
Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Vastaus #4746 : Marraskuu 24, 2021, 12:39:55 »
Jos olisi sisälukutaitoa, havaitsisi, että minä en arvostellut sitä, että poliisi tai toimittajat eivät nimenneet ketään, vaan sitä, että he antoivat kyseisistä henkilöistä niin runsaasti taustatietoja, että halukkaan on erittäin helppo nimet netistä löytää.

Enempää en ala tästä asiasta, enkä omasta etiikastani etenkään, vääntämään.

T: Xante

Paikalla Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 12120
Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Vastaus #4747 : Marraskuu 27, 2021, 01:01:22 »
Mielenkiintoinen uutinen, kun ihmiset toimivat netissä:
https://www.is.fi/digitoday/art-2000008434865.html
Lainaus
Suomalaisilta on tänä vuonna kähvelletty ennätysmäärä euroja erilaisissa nettihuijauksissa. Poliisin mukaan huijausten yhteenlaskettu menetys on yli 35 miljoonaa euroa.

– Ennätysluvut, tällaisia ei ole ennen ollut Suomessa, mutta kansainvälisesti olemme aika hyvin turvassa tällä Suomessa, johtaja Niko Saxholm Finanssiala ry:stä pelkistää.

Saxholm lisää, että jos kasvulukuja ei saada taittumaan, Suomessa ollaan nopeasti pulassa.

Kokonaissummaan kuuluu monia erilaisia huijauslajeja. On sijoitushuijauksia, it-tukihuijauksia, rakkaus- ja nigerialaishuijauksia, pankkihuijauksia, kalasteluja.
... Loput artikkelista.

Uskoisin, että yrityksiltä väärien laskujen kautta eniten, mutta ilmeisen paljon myös yksityisiltä ihmisiltä.
...
Nordea varoittaa, että älä mene googlen kautta verkkopankkiin!:
https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000007779749.html
Mihinkä uskaltaisi luottaa?

Poissa Brutto

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2355
Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Vastaus #4748 : Marraskuu 29, 2021, 13:13:06 »
Vanha uutinen mutta sitäkin mielenkiintoisempi: Yhdysvallat suunnitteli homopommia

Pommin ajatus on nerokas! Vapautetaan vihollisen sekaan kemikaalia, joka saa sotilaat kiinnostumaan seksuaalisesti toisistaan! Tosin USA kuvitteli sen rapauttavan vihollisen moraalia, mutta itse uskoisin siinä käyvän juuri toisin. Kiintymys taistelutovereihin kasvaa ja moraali lujittuu. Mutta rintamamiehet tuskin ehtisivät sotimaan kun aina muutaman tunnin välein pitäisi tehdä korsussa juna...
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Poissa Karikko

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6399
Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Vastaus #4749 : Marraskuu 30, 2021, 11:59:20 »
^

Kuubaan kohdistui myös jos jonkinlaista virusta levitettynä aikoinaan. Sokeriruokoihin suunnattuja kasvitauteja ja "ystävämme Castron hengen poistamiseksi maan päältä häiritsemästä.

Joten onkohan tämä nykyinenkin "virus heidän keksimänsä epäonnistunut manööveri kiinalaisten torjumiseksi maailman markkinoilta.
Tapana on aina syyttää toisi omista teoista, joten siinäkin mielessä se voi olla sopiva "epäilys".-

Viime-aikojen perusteella voi epäillä myös, että se "homopommi" on koemielessä posautettu maailman iloksi..

Paikalla Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4915
Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Vastaus #4750 : Marraskuu 30, 2021, 14:37:42 »
Paljon on kirjoitettu siitä, kuinka tietokoneromua päätyy Afrikkaan, jossa e-jäte alkaa olla jo ongelma.Mutta toimii systeemi myös toisinpäin. Kännykkäromua tuodaan Afrikasta Eurooppaan.

Why broken African phones are shipped to Europe

https://www.bbc.com/news/business-59161682

Poissa ROOSTER

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6093
 • Hän jolla on eniten pixeleitä!
Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Vastaus #4751 : Joulukuu 02, 2021, 20:14:07 »
Mikähän on se ykkössovellus joka näitä kasvontunnistuksia käyttää?

Mordor Intelligencen (voi Hyvä Luoja ! ROOSTER huom.) tutkimuksen mukaan kasvojentunnistusmarkkinoiden arvoksi arvioitiin 3,72 miljardia dollaria vuonna 2020, ja sen arvon ennustetaan olevan 11,62 miljardia dollaria vuonna 2025.

Kysyntä kasvaa yli kolminkertaiseksi viidessä vuodessa. Ihan mahdoton kasvuvauhti.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

Janne Utriainen:”Minä olen ajatellut, että ihmisen pitäisi tietää kaksi asiaa. Mistä ruoka tulee, ja mihin paska menee. Ne kun pohtii hyvin, niin maailma on ihan erinäköinen.”

John Maynard Keynes: ”When the facts change, I change my mind. What do you do, sir?

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 5198
 • Housut alas huuhaalta!
Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Vastaus #4752 : Joulukuu 07, 2021, 18:42:48 »
Ruotsisssa pientä kohua kun nykyisen hallituksen siviiliministeristä Ida Karkiaisesta (synt. 1988 Haaparannassa) on julkaistu lehdessä kuva jossa hän tekee natsi-tervehdyksen. Hän sanoo olleensa silloin 15-16v.
Lähde: svt.se

"Äänestä bensanhinnan korotuksen puolesta ...räts.. pois..rätinää"  - PS:n aluevaalimainos radiossa.
PS nosti polttoaineveroa vuosina 2015, 2016 ja 2017! -Tw Saarenmaa

Paikalla Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4915
Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Vastaus #4753 : Joulukuu 07, 2021, 22:02:34 »
Natsirikokset eivät vanhene koskaan.

Yhdysvalloissa on valittu somalitaustainen musliminainen pormestariksi.

https://www.youtube.com/watch?v=BD0R-ncQyjg

Milloin Suomessa?

P.S. Albumeistani löyty vastaavia kädennostokuvia vaikka miten paljon, joten niissä olisi selittämistä, jos olisin politiikassa. En ole koskaan ollut natsi. Kunhan pelleiltiin.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 07, 2021, 22:08:19 kirjoittanut Kopek »

Paikalla Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 12120
Vs: Uutisia maailmalta ja Suomesta
« Vastaus #4754 : Joulukuu 07, 2021, 22:16:08 »
Natsirikokset eivät vanhene koskaan.

Yhdysvalloissa on valittu somalitaustainen musliminainen pormestariksi.

https://www.youtube.com/watch?v=BD0R-ncQyjg

Milloin Suomessa?
Onhan meillä jo heitä, jotka tekevät Suomesta Somaliaa. >:(