Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Sekalaisia huoltoon/ylläpitoon liittyviä ilmoituksia

Aloittaja Lenny, tammikuu 07, 2019, 07:11:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Lenny

Foorumin asetuksia muutettu

Tästä lähtien tunnusta ei enää voi poistaa itse, vaan sitä pitää kysyä ylläpidolta. Poistan tunnuksen sitten jonkin sopivan ajan jälkeen, esim. pari päivää ellei jäsen sitä ennen halua perua päätöstään.

Jos asian haluaa hoitaa ilman suurempaa meteliä, niin YV lienee paras keino.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Lenny

Ongelmia nimipalvelun kanssa aamusta 20.2.2021.

Zonerin palveluita alhaalla, ja tämä vaikuttaa myös kantapaikan toimintaan.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Lenny

#47
Lisätty videoiden upotus

Toiminto osaa upottaa ainakin youtube -ja vimeo-videot suoraan viestiin automaattisesti tai bbcoden kautta.

Lisäys: otin pois automaattisen upotuksen, koska joskus ehkä ei ole tarkoituksenmukaista upottaa. Upotus tapahtuu editorin youtube-napilla, tai sitten ihan vain [youtube]-bbcodella.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Lenny

#48
SMF päivitys

Päivitän uusimpaan 2.0 versioon (2.0.19) Lauantaina 26.2. aamusta n. klo 6-7.

Myös täysin uusi 2.1 -sarjan päivitys on vihdoikin saatavilla vuosikausien kehitystyön jälkeen. Päivitän siihen jossakin vaiheessa, viimeistään sitten kun 2.0 ei saa enää päivityksiä.

Lisäys: SMF päivitetty uuteen versioon 2.0.19 ja palvelin päivitetty ja käynnistetty uudestaan. Olikin aika nopea operaatio johon meni vain n. 15 minuuttia.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Lenny

Saan nykyään jonkin verran sähköpostin lähetykseen liittyviä virheilmoituksia. Uskoakseni tämä johtuu siitä, että SMF oletuksena muistuttaa sähköpostilla saapuvista yksityisviesteistä.

Jos luulet/tiedät, että sähköpostiosoitteesi ei enää toimi ja vastaanotat yksityisviestejä, olisi kiva jos voisit joko vaihtaa tunnuksen asetuksiin uuden toimivan sähköpostiosoitteen, tai sitten ottaa pois päältä muistutuksen (Muokkaa profiilia -> Yksityisviestintä -> Muistuta minua kun saan yksityisviestin).

Toki sähköpostiosoitteen toimivuudesta kannattaa pitää muutenkin huoli, sen avulla voi mm. nollata unohtuneen salasanan.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Lenny

Palvelimen käyttiksen ja foorumisoftan päivitys 3.9.2022 alkaen klo 06.

Tiedossa on massiivinen päivitys, jossa päivitetään kaikki mahdollinen. Käyttöjärjestelmän päivitys (CentOS 7->9) ei käyttäjille näy mitenkään, mutta SMF 2.0 -> 2.1 tulee olemaan iso visuaalinen muutos.

Uuden foorumin ulkonäköön voi jo käydä tutustumassa esim. Outomaalla: https://outomaa.kilpinenonline.net/smf/index.php

Päivitys alkaa n. klo 06 ja jatkuu niin pitkään kun on tarve. Jos kaikki menee hyvin, päivitys on ohi parissa tunnissa, mutta kannattaa varautua koko päivään.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Lenny

Palvelimen päivitys

Palvelin siirretty uudelle käyttisalustalle.

SMF:n päivitys sen sijaan ei onnistunut, koska automaattinen päivitysohjelma ei toiminut. Taidan tehdä nyt niin, että kokeilen taas uudestaan kun tulee uusi SMF 2.1 versio. Jos ei sittenkään toimi, tuumailen taas tilannetta uudestaan. Ei tässä vielä ole hätää koska 2.0 on ainakin toistaiseksi vielä tuettu.

Tämä palvelimen päivitys oli massiivinen toimenpide, vaikka itse foorumi ei muuttunut. On paljon mahdollista, että jotkut konepellin alla olevat toiminnot eivät toimi (esimerkkinä sellaisesta toiminnosta sähköpostien lähettäminen). Laittakaa raporttia jos jotakin on mennyt rikki.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Lenny

Shoutbox poistettu käytöstä

Shoutbox ei vaikuta olevan täysin yhteensopiva uuden palvelimen PHP-version kanssa. Poistin sen nyt käytöstä.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Lenny

#53
Palvelimen foorumisoftan (SMF) päivitys 24.9.2022 alkaen klo 06.

Yritetään uudestaan päivittää SMF versioon 2.1

Edit. siirretään tämä jonnekin tulevaisuuteen, ei ole huomenna aikaa touhuta.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Lenny

Palvelimen foorumisoftan (SMF) päivitys 25.12.2023 alkaen n. klo 06.

Yritetään uudestaan päivittää SMF versioon 2.1.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Lenny

Eihän siitä päivityksestä mitään tullu taaskaan!

En tiedä mikä ihme tuossa päivityssoftassa mättää. Yritän saada tähän nyt vielä apua, mutta voi olla aika hiljaista sen suhteen näin joulupyhinä.

Koitan vielä huomenna uudestaan jos keksin jotakin.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Lenny

Uskottava se on. Ei onnistu nyt nämä päivitykset. Odotellaan vaikka vuosi jos vaikka joku komponentti kääntyisi sopivaan asentoon bittiavaruudessa ja päivitysrutiini onnistuisi.

Kokeilen taas joskus sitten kun on aikaa ja uusi versio saatavilla. Ei tämän SMF:n kanssa ole onneksi niin hätä.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Lenny

Foorumi päivitetty versioon 2.1.4.

Ulkoasu on hieman muuttunut ja asiat ovat saattaneet vaihtaa paikkaa.

Muutama tärkein muutos:

  • Profiilin asetukset löytyy nyt vasemmasta yläkulmasta siinä oman tunnuksen kohdalta.
  • Uusia ominaisuuksia: tykkäykset ja maininnat. Nämä näkyvät siellä yläpalkin kohdassa "Muistutukset". Samasta paikasta löytyy myös muistutuksiin liittyviä asetuksia.
  • Videoiden upottamisessa on muutoksia ja uudistuksia (lisää alla).
  • Uusi WYSIWYG editori. Lainauksia kannattaa tehdä uudella editorilla maalamalla se osa viestistä jota haluaa lainata ja valitsemalla "lainaa valittu teksti".


Videoiden upottamisesta.

  • Vanha plugari ei ollut yhteensopiva SMF:n uuden sisäänrakennetun youtube-upottamisen kanssa (löytyy editorista youtube-napin kautta). Jouduin korjaamaan vanhat linkit suoraan tietokantaan. Linkkejä oli monenlaisia, joten ehkä missasin osan niistä, ja osa upotuksista on edelleen rikki. Korjataan jos tarvitsee.
  • Tietokantaoperaation seurauksena kannasta katosi youtube-upotuksiin liittyvä soittolistatieto. Jos joku jäi kaipaamaan sitä tietoa, laittakaa yksäriä niin kaivan vanhasta kannasta koko urlin.
  • Youtubet voi edelleen upottaa editorin napin kautta (käyttää youtube-bb-tagia), mutta tämä uusi versio ei tue soittolistoja.
  • Kokeilussa on nyt uusi plugari, jonka toimintamekanismi on toisenlainen. Se ei käytä bb-tageja vaan toimii täysin tietokannan ulkopuolelta käsin siten, että se rakentaa lennossa upotuksen havaitessaan videolinkin. Tällä on seurauksensa: jos kirjoitat linkin esim. youtubeen, plugari rakentaa upotuksen joka näkyy vasta julkaistessa - ei siis esikatselussa, kuten youtube-nappulalla rakennettu upotus. Tämä plugeri tulee kymmeniä erilaisia videopalveluita (omien sanojensa mukaan), mutta sekään ei tue soittolistoja (vaikka väittää tukevansa). Suurin osa palveluista on nyt disabloituna.
  • Uutta plugaria on helppo käyttää: kirjoittaa vain linkin. Se kannattaa kirjoittaa omalle rivilleen, koska muuten sijoittelusta voi tulla ei-toivottu.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Lenny

#58
Palvelimen konesalin vaihto Lauantaina 13.4.2024. Kannattaa varautua ongelmiin.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Lenny

Pelit ja vehkeet on nyt siirretty uuteen konesaliin. Suosittelen, että varaudutaan viikonlopun ajan siihen, että kaikki menee vielä rikki ja katoaa bittitaivaaseen.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)