Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Vaikeaa olla suvaitsevainen ja muita kanssakäymisen ongelmia

Aloittaja Edward, kesäkuu 29, 2019, 18:41:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toope

Lainaus käyttäjältä: a4 - maaliskuu 11, 2023, 13:51:14
Lainaus käyttäjältä: Xantippa - maaliskuu 10, 2023, 14:05:36
Lainaus käyttäjältä: a4 - maaliskuu 10, 2023, 07:40:09
Minä en ainakaan pidä harmittomana paloittelumurha-juomalauluja etenkään yliopiston riennoissa, enkä tappamisella vitsailua yliopisto-opiskelijoiden suljetuissakaan keskusteluissa. Ansionaan pidän myös kritisoimansa nettikameran poistamista.
Iranissa tavoitteet ja seuraukset ovat vain astetta isommat.
Vaikka sielläkin löytyy kritisoijista pöyristyjiä.

Maailmasta näemmä on tosiaankin paennut semmoinen juttu kuin suhteellisuuden taju.

Se on myös näemmä korvattu auktoriteettien ihailulla, kuten kuvitelmalla, että yliopistossa opiskeleminen jotenkin korottaisi ihmisen sivistystasoa automaattisesti - tai ainakin sen pitäisi korottaa.

Edelleen jos mauttomuudesta puhutaan, minusta sitä edustaa se, että jonkun yliopiston opiskelijärjestön kekkereistä mielensä pahoittanutta verrataan millään tavalla Iranin tapahtumiin tai niiden kokijoihin.

T: Xante
Käytin Irania ääriesimerkkinä siitä mihin suuntaan yhteiskunta menee kun omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneet odottavat muiden hoitavan kansalaisyhteiskunnan kriittisen kehittämisen tai että kehitystä tapahtuisi automaattisesti. Rohkeat koulutetut nuoret Iranissakin ovat olleet barrikadeilla herättelemässä maataan kansalaisyhteiskunnaksi jossa kaikilla olisi parempi olla.

Päinvastoin, kritisoin juuri sitä että kuvitellaan yliopistossa opiskelemisen jotenkin automaattisesti korottavan ihmisen sivistystasoa. Kyllä sen eteen edelleenkin pitää tehdä työtä myös yliopistossa, eli kasvattaa ja tukea opiskelijoissaan valveutunutta kriittisyyttä.

Paloittelumurha-laulujen opiskelijakekkereistä on lyhyt matka kaikki naiset ovat huoria-yhteishuutojen opiskelijakekkereihin ja naisvihamieliseksi kasvatetusta koulutetusta eliitistä on lyhyt matka Iranin äärivanhoilliseen yhteiskuntaan.
Mutta Iranissa on protestoitu 1950-luvulta saakka jokaista hallintoa kohtaan. Ei maa vieläkään toimi... ::)
Islam Iranissa on paha asia, yhteiskunnallinen tauti.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Hiha - maaliskuu 11, 2023, 11:07:46
Lainaus käyttäjältä: Toope - maaliskuu 10, 2023, 22:49:27
Itse olen sitä yliopistoporukkaa, joka pitää yliopistoa suurelta osana (huonona) vitsinä. Turhaa wapautta, turhaa näennäisopetusta, liikaa wokea ja ääliöhumanismia. Ei yliopiston tule noin toimia. Yliopiston tulisi sivistää, ei politisoida opiskelijoita.

Sieltähän tuli kulttuuripoliittinen linjaus. Näitä asioita EI SAA OLLA Toopen yliopistossa:

  • akateeminen vapaus
  • opetustyö
  • suvaitsevaisuus
  • humanismi
Okei. Katsotaanpa mikä on sen vastakohta:

  • ei vapautta
  • ei opetusta
  • suvaitsematon
  • epähumaani
Mutta, sehän on... romanialainen orpokoti!

Toope vertaili akatemioita sivustollamme ja löysi itselleen sopivan. Onnea Toope!
Sinun tulkintasi, minä en noin sanonut. Teet olkinukkekommentin!
Minusta yliopiston tulee olla vapaan ajattelun kehto, jossa mielipiteitä/näkemyksiä esitetään vapaasti. Nyt se ei sitä ole, koska wokevihervasemmisto ei siedä toisenlaisia mielipiteitä.

Yliopistossa ei pitäisi joutua ongelmiin jos sanoo esim, että sukupuolia on kaksi, maahanmuutto/monikulttuuri vahingoittaa yhteiskuntaamme, sananvapaus kuuluu kaikille ja on pyhä arvo yhteiskunnassamme. Mutta tuollaisista mielipiteistähän ihmiset joutuvat nykyisin ongelmiin...

Kopek

Mikä ihmisiä oikein vaivaa? Pitäisikö vain suvaita?

Yle uutiset:

Aamulehden nykyinen vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu oli yksi juhlien kutsuvieraista. Tuulensuusta alkoi sunnuntaina levitä väitteitä, joiden mukaan hän olisi käyttäytynyt juhlissa epäasiallisesti.

Aamulehti kuuluu nykyisin samaan konserniin kuin Helsingin Sanomat. Onko päätoimittajien riekkuminen kenties talon tapa?

https://yle.fi/a/74-20021995

Hayabusa

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: a4 - maaliskuu 11, 2023, 13:51:14
Paloittelumurha-laulujen opiskelijakekkereistä on lyhyt matka kaikki naiset ovat huoria-yhteishuutojen opiskelijakekkereihin ja naisvihamieliseksi kasvatetusta koulutetusta eliitistä on lyhyt matka Iranin äärivanhoilliseen yhteiskuntaan.

Ei ole.

T: Xante

Melodious Oaf

Luin ketjun takia Hesarin jutun Peteristä.

Todella kurjaa hänen kannaltaan, miten opinnoissa on käynyt.

Ihmettelen sitä, miten melko kypsällä iällä (~27) pääaineensa tietojenkäsittelyyn vaihtanut päätyy kinaamaan jossakin ainejärjestön Telegram-ryhmissä keskimäärin 18-22-vuotiaiden ihmisten kanssa ties mistä ja ylipäätään pahoittaa ainejärjestötoiminnan takia niin pahasti mielensä, ettei opiskelusta tai työnteostaakaan tule sen jälkeen enää mitään.

Vuosia myöhemmin hän edelleen vaatii yliopistoa selvittelemään tapahtumia mutta on itse poistanut omat viestinsä Telegram-ryhmistä.

Onhan se tietysti niiltä järjestötyypeiltäkin hiton uunoa, että ei olla osattu hakea tämän yhden kaverin kanssa riittävästi apua ja tukea, vaikka jotakin opintopsykologia tai muuta riittävän järeää tahoa setvimään niitä juttuja heti tuoreeltaan.

Plus että toiminta on muutoin ollut mitä on ollut, eli ei se nyt heiltäkään mitään erityisen valopäistä ole ollut.

Mutta tällä elämänkokemuksella sanoisin, että yliopistoissa ja niiden osakunnissa ja opiskelijajärjestöissä koko homman idea on se, että ihmiset ovat aika raakileita, osin lapsia eikä heillä kuulukaan olla mitään elämänkokemusta.

Pääosin hommat rullaa silti ihan maalaisjärjellä. Siihen kuuluu tietty määrä myös uunoilua ja koheltamista ja sitä että ollaan nuoria ja samalla aikuisuuden opettelua, vaikka jonkun mielestä tietysti parikymppiset klaaraa jo kaiken.

Mun mielestä tämmöset jutut jostain osakunnista tai ihmisistä toisen käden kautta on vähän uunoja ja perseestä itsessään.

Eihän siinä ole mitään ideaa kertoa omia mielipiteitään tämmösistä ilman että perehtyy ja ottaa selvää. En minä tunne kyseistä kaveria enkä ainejärjestöä, en ole ollut siellä, enkä sikäli osaa siitä mitään sanoa.

Omasta puolestani sanoisin, että jos lähtisin jostain syystä nyt fuksina opiskelemaan jotakin, ainakaan Suomessa en lähtisi mukaan ainejärjestötoimintaan. Se on ja voi olla ihmisille ihan jees tietyssä vaiheessa eikä siinä ole mitään vikaa, mutta se ei ole sellaista missä minun sosiaalisen elämäni kuuluisi olla nyt tai mikä on sille hyväksi.

Suomalaiseen systeemiin kuuluu se, että ainejärjestöt organisoivat omaa toimintaansa verrattain itsenäisesti ja opiskelijavetoisesti.

Jos vertaa tätä osakuntiin vaikka Upsalassa, siellä osakuntien toiminnassa on mukana huomattavasti enemmän myös vanhempaa porukkaa, niiden organisointi on aika paljon "ammattimaisempaa" ja toimii jämerämmin, vaikka niiden hallitukset ja muut toimihenkilöt valitaankin aika matalalla kynnyksellä opiskelijoista ja hyvin nuoristakin sellaisista.

Ero suomalaisiin ainejärjestöihin on ehkä siinä, että jälkimmäisissä ne koostuvat ihan oikeasti tyypeistä, joita nyt sattuu jollakin tietyllä laitoksella olemaan ja vieläpä kiinnostamaan ainejärjestötoiminta. Aktiiveissa on paljon ihan fiksua ja ekstroverttia porukkaa, mutta kyllä siinä painottuu joskus myös niiden osuus, joilla opinnot venyvät ja erinäiset riennot ja muu reipashenkinen elostelu kiinnostaa aika paljon enemmän kuin hommien hoitaminen kunnolla.

Tossa koko jutussa siis mun mielestä suurin ns. kritiikin paikka olis ehkä ne ainejärjestöt ja se miten ne toimii. Mutta siinä taas on minusta kyse siitäkin, mitä ja kuinka paljon niiltä odotetaan. Ne toimii ja on ihan jees sinä mitä ne on, eikä niihin kuuluminen tai niiden toimintaan osallistuminen ole mikään edellytys sille että opinnot sujuvat, saa opiskelusta paljon irti tai saa ystäviä.

Totta kai ne voi olla semmoseen olennainen ja tärkeä kanava, mutta mä en silti ymmärrä sitä, miksi joku osallistuu semmoseen idealla että tää koko touhu pitäis miettiä uusiksi.

Mä ehkä olisin sitä mieltä, eikä mulle tulis pieneen mieleenkään mennä parikymppisille tyypeille keulimaan semmosella tai osallistua niiden toimintaan semmosesta lähtökohdasta että ne on mun mielestä idiootteja ja niiden pitäis vähän miettiä, miten ne hommat oikeasti pitäis järjestää ja hoitaa.

Semmosella ei saa mitään muuta kuin pahan olon ja pahan mielen --- ainakaan tolleen pääsääntöisesti --- vaikka tietysti uudistaminenkin on oikeasti mahdollista jos niikseen tulee.

Sen vaan pitäis lähteä siitä, mikä siellä juuritasolla on meininki, mitä ihmiset oikeasti haluaa ja mihin on rahkeita.

Esimerkiksi semmosta osakuntasysteemiä joka niillä on Upsalassa ei millään voi sellaisenaan siirtää ja ottaa jonkun tietyn kerhon tai ainejärjestön tilalle, kun niillä järjestöillä tai kerhoilla kuitenkin on myös omat perinteensä ja koko homma perustuu siihen, että perinteitä vaalitaan ja arvostetaan ja ne kehittyvät ajan myötä ennemmin kuin niin, että joku tulee ja sanelee miten asiat tehdään.

Xantippa

^

Pitkälti samaa mieltä. Itselleni jäi jutusta tunne, että Peter nimenomaan odotti olevansa enemmän auktoriteetti jo ikänsä ja aempien opintojensa perusteella ja sitten tuli pettymys, kun hoilaaminen vain jatkui.

Siitäkin olen samaa mieltä, että millään järjellä, myös nuoremmalla järjelläni, en viihtynyt missään opiskelijaporukoissa. Tiedostin, että huumorin taso on erilainen ja että sinne yleensä (kärjistys ja yleistys) nimitettyyn järjestävään porukkaan hakeutuu ja valikoituu juuri se aines, jonka kanssa minulle mitä todennäköisemmin ei synkkaa yhtään, vaan riitaa on tiedossa.

Ja sitten tietysti se tosiasia, että aina voidaan vedota ja veetuilla tosiasioillakin. Tarkalleen ottaenhan hoilattu laulu oli vain pelkkää faktaa: tyyppi asui Keravalla, paloitteli kaverinsa ja joutui sen vuoksi vankilaan. Emmehän me voi kieltää tapahtuneista asioista laulamista, vaikka laulettaisiin kännissäkin. Rannanjärvestäkin lauletaan, vaikka itse laulussa kielletään laulamasta...

T: Xante

Hiha

Lainaus käyttäjältä: Toope - maaliskuu 11, 2023, 20:55:34
Lainaus käyttäjältä: Hiha - maaliskuu 11, 2023, 11:07:46
Lainaus käyttäjältä: Toope - maaliskuu 10, 2023, 22:49:27
Itse olen sitä yliopistoporukkaa, joka pitää yliopistoa suurelta osana (huonona) vitsinä. Turhaa wapautta, turhaa näennäisopetusta, liikaa wokea ja ääliöhumanismia. Ei yliopiston tule noin toimia. Yliopiston tulisi sivistää, ei politisoida opiskelijoita.

Sieltähän tuli kulttuuripoliittinen linjaus. Näitä asioita EI SAA OLLA Toopen yliopistossa:

  • akateeminen vapaus
  • opetustyö
  • suvaitsevaisuus
  • humanismi
Okei. Katsotaanpa mikä on sen vastakohta:

  • ei vapautta
  • ei opetusta
  • suvaitsematon
  • epähumaani
Mutta, sehän on... romanialainen orpokoti!

Toope vertaili akatemioita sivustollamme ja löysi itselleen sopivan. Onnea Toope!
Sinun tulkintasi, minä en noin sanonut. Teet olkinukkekommentin!
Minusta yliopiston tulee olla vapaan ajattelun kehto, jossa mielipiteitä/näkemyksiä esitetään vapaasti. Nyt se ei sitä ole, koska wokevihervasemmisto ei siedä toisenlaisia mielipiteitä.

Yliopistossa ei pitäisi joutua ongelmiin jos sanoo esim, että sukupuolia on kaksi, maahanmuutto/monikulttuuri vahingoittaa yhteiskuntaamme, sananvapaus kuuluu kaikille ja on pyhä arvo yhteiskunnassamme. Mutta tuollaisista mielipiteistähän ihmiset joutuvat nykyisin ongelmiin...

Aha. Turha vapaus on epäsopivaa, mutta vapaan ajattelun kehto suotava. Tuosta on vaikea olla päättelemättä, että vapaus on sinänsä arvoton. Se on vain kiva ympäristömerkki omille mielipiteille. Toisten näkemyksissä se on pelkkä haitta, se houkuttaa heidät ajattelemaan muita kuin ainoita oikeita ajatuksia.

Hiha

Opiskelijakekkereissä ei pelkää lintunen
Opiskelijakekkereissä ei pelkää ihminen
Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on
Opiskelijakekkereissä ei kukaan ole turvaton
Opiskelijakekkerit meitä kutsuu nyt suojaan turvaisaan
Opiskelijakekkerit meitä kutsuu ja kantaa voimallaan
Milloinkaan ei ne hylkää, opiskelijoiden kanssa on
Opiskelijakekkereissä ei kukaan ole turvaton


Lainaus käyttäjältä: a4 - maaliskuu 11, 2023, 13:51:14
Paloittelumurha-laulujen opiskelijakekkereistä on lyhyt matka kaikki naiset ovat huoria-yhteishuutojen opiskelijakekkereihin ja naisvihamieliseksi kasvatetusta koulutetusta eliitistä on lyhyt matka Iranin äärivanhoilliseen yhteiskuntaan.

Pelaat pinnallisilla mielikuvilla, mikä selittää miksi moralisointisi roiskuu pitkin seiniä. Ensimmäisessä vertailuparissasi ainoa yhdistävä tekijä on sana opiskelijakekkerit. Ilmeisesti ne pitäisi kieltää, koska opiskelijat eivät ole aina valveutuneen kriittisiä (mitä se sitten tarkoittaneekaan), eikä kaikista koskaan tulekaan. Toinen kohta on pelkkää sakeutusainetta. Irania hallitsee uskonnollisperäinen vanhainkoti pyssymiehineen. Kuka Suomessa kasvattaa ja kouluttaa vastaavaa naisvihamielistä eliittiä? Jos löydät täältä yhden tai kaksi luku- ja kirjoitustaitoista – lasketaanko Henry Laasanen? – se tekee heistä yhtä vähän hallitsevan luokan kuin Mark Parland teki 1990-luvulla äärioikeistosta älymystöä.

urogallus

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - maaliskuu 12, 2023, 22:08:51
^Olisikohan päätoimittaja perseillyt?

On ollut oikein Sodoman ja Gomorran meininki.

LainaaAAMULEHDEN vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu eroaa. Tuulensuun kerrotaan olleen ainejärjestö Vostokin 30-vuotisjuhlissa selkeästi päihtyneenä ja kosketelleen juhlavieraita epäasiallisesti.

HS:n haastattelemista silminnäkijöistä yksi nainen kertoi Tuulensuun muun muassa nojanneen häntä vasten. Toinen kertoi Tuulensuun kysyneen, mitä hänen rakkauselämäänsä kuului. Kumpikaan ei kokenut Tuulensuun häiriköineen heitä.

Ainejärjestön mukaan vuosijuhlilla tapahtui useita häirintätapauksia. Tuulensuun kerrotaan muun muassa halailleen ja koskettaneen selästä vieraita.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009450727.html

Kaiketi joku kosketelluista koki tulleensa häirityksi. Ei kai tästä muuten soppaa olisi syntynyt? Vaikka ei kyllä voi olla varma siitäkään.

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: urogallus - maaliskuu 13, 2023, 23:12:27
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - maaliskuu 12, 2023, 22:08:51
^Olisikohan päätoimittaja perseillyt?

On ollut oikein Sodoman ja Gomorran meininki.

LainaaAAMULEHDEN vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu eroaa. Tuulensuun kerrotaan olleen ainejärjestö Vostokin 30-vuotisjuhlissa selkeästi päihtyneenä ja kosketelleen juhlavieraita epäasiallisesti.

HS:n haastattelemista silminnäkijöistä yksi nainen kertoi Tuulensuun muun muassa nojanneen häntä vasten. Toinen kertoi Tuulensuun kysyneen, mitä hänen rakkauselämäänsä kuului. Kumpikaan ei kokenut Tuulensuun häiriköineen heitä.

Ainejärjestön mukaan vuosijuhlilla tapahtui useita häirintätapauksia. Tuulensuun kerrotaan muun muassa halailleen ja koskettaneen selästä vieraita.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009450727.html

Kaiketi joku kosketelluista koki tulleensa häirityksi. Ei kai tästä muuten soppaa olisi syntynyt? Vaikka ei kyllä voi olla varma siitäkään.

No siinä on yksi opiskelija-, anteeksi, yliopisto-opiskelijajärjestön laulujen lopullisesti turmelema yksilö. Tämän täytyy todistaa Anelkun pointin oikeellisuus, kun tämmöistä pääsee tapahtumaan.

Ongelmaa lisää sekin, että varmaan tästä samasta porukasta koostuu se porukka, jonka mielestä näistä ei pitäisi potkuja jaella. En ole varma, miten tulkita em. - tarkoitan, että onko Irania se, että saa potkut kännistä, halailusta ja selkien koskettelusta vaiko se, jos ei saa.

T: Xante

Norma Bates

Mutta toisaalta... Ehkä olen käsittänyt väärin ja yhdelläkään pridellä (pieni kirjain kun tämä nyt alkaa jo vaikutta kuuluvan samaan vakinaistuneiden juhlien kategoriaan kuin joku joulu tai juhannus) ei ole MITÄÄN tekemistä minkään suvaitsevaisuuden kanssa... Kysymyshän on ylpeydestä. Seksuaalivähemmistöpositiivisuudesta.

Joten minkä ihmeen takia tämä nykyään koskee kaupunkeja, koko maata ja mediaa (Yle), jos kysymys ei ole asiasta joka on osa jokaisen elämää, tai jonka kuuluu sitä olla?

Ehkä onkin parempi ettei mikään puolue tms. sponssaa. Hoitakoon vähemmistöt omat asiansa keskenään?

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - toukokuu 23, 2023, 14:34:22
Mutta toisaalta... Ehkä olen käsittänyt väärin ja yhdelläkään pridellä (pieni kirjain kun tämä nyt alkaa jo vaikutta kuuluvan samaan vakinaistuneiden juhlien kategoriaan kuin joku joulu tai juhannus) ei ole MITÄÄN tekemistä minkään suvaitsevaisuuden kanssa... Kysymyshän on ylpeydestä. Seksuaalivähemmistöpositiivisuudesta.

Joten minkä ihmeen takia tämä nykyään koskee kaupunkeja, koko maata ja mediaa (Yle), jos kysymys ei ole asiasta joka on osa jokaisen elämää, tai jonka kuuluu sitä olla?

Ehkä onkin parempi ettei mikään puolue tms. sponssaa. Hoitakoon vähemmistöt omat asiansa keskenään?

Kas kun raha puhuu. Jokainen valistunut firma haluaa olla osa pride-hypeä ja jokainen puolue haluaa ineen, vaikka oikeasti ei edes äänestäisi niiden lakien puolesta, jotka seksuaalivähemmistöille ovat tärkeitä.

Onko muuten noin yleisesti ottaen paljonkin sinun elämässäsi sellaisia asioita, jotka ovat osa jokaisen elämää? Vai ehkä kuuluisiko olla?

T: Xante

Norma Bates

Jos valtakunnallisesti juhlitaan pridepäivää/viikkoa/kuukautta, ja telkasta tulee viikon jokaisena päivänä teemaan liittyvää ohjelmaa, kyllähän sitä helposti alkaa kuvittelemaan että tämä on nyt meidän kaikkien juttu. Mikäli näin ei ole, ihmettelen miksi asiasta sitten on tehty ikäänkuin kaikkia koskeva. Pitänee jatkossa verrata prideja vaikka joihinkin suviseuroihin. Ei koske kaikkia.

Ristikoissa taitaa aika usein olla tasa-arvon synonyymina Seta. Pitää tarkistaa asia.

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - toukokuu 23, 2023, 16:35:19
Jos valtakunnallisesti juhlitaan pridepäivää/viikkoa/kuukautta, ja telkasta tulee viikon jokaisena päivänä teemaan liittyvää ohjelmaa, kyllähän sitä helposti alkaa kuvittelemaan että tämä on nyt meidän kaikkien juttu. Mikäli näin ei ole, ihmettelen miksi asiasta sitten on tehty ikäänkuin kaikkia koskeva. Pitänee jatkossa verrata prideja vaikka joihinkin suviseuroihin. Ei koske kaikkia.

Ristikoissa taitaa aika usein olla tasa-arvon synonyymina Seta. Pitää tarkistaa asia.

No juuri tänään voin sanoa, että tosiaan kannattaa alkaa. Suhtautumaan.

Oli nimittäin junamatka helvetistä, kun junailtiin ja matkustettiin yhteen meidän kaikkien juttuun, jota on taas joka saatanan tuutti täynnä.

Mutta joka jumalan kevät sekin on kestettävä.

T: Xante